- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
15 éves ytong ház, műanyag nyílászárókkal, többrétegű üveggel, tetőn van üveggyapot nyilván nem egy A+++++ kategória, de ez van. nem panaszkodásként írtam, nyilván van eredménye annak, ha -15 fok mellett is 22-23 fok van bent, egyszerűen csak azért, mert annyira nem egyértelmű úgy tűnik pár ember számára, hogy a nagyobb házak nagyobb rezsivel járnak.
-
Dany007
veterán
Ne is mond... Nekem a rántottám elkészítése - amit korábban ecseteltem milyen - minimum 45 perc, de inkább egy óra. És akkor az csak egy rántotta

@Mozsa:
Igen van fagyasztó. Vagy fagyasztott vegyes zöldség. De ha olyan van, akkor azt úgy tervezzük be, hogy az első pár napban esszük azokat a kajákat amihez zöldség kell. Pl padlizsán vagy brokkoli, karfiol stb...
Amúgy legtöbbször egytálétel van "ebédre" (este 5 után ugye, de én korábban nem ebédelek, nincs rá lehetőség). Leves csak ritkábban. Vagy a babgulyás olyan sűrű szokott lenni, hogy sokszor elég az önmagában...

-
DeFranco
nagyúr
-
Ringman
félisten
nálunk kutyáknál a baromfipárizsi (400/kg) a nyerő, + májkrémes kenyér.
+csirkefej + kisütött kicsontozott kacsa/csirke (nyilván a csont marad), ezt kilósan.egyébként tényleg változatosan és viszonylag olcsón lehet otthon főzni (embereknek
)
ami még olcsó&jó a pulykaszárny, ill levesbe a pulykanyak (kb színhús) -
DeFranco
nagyúr
Kamatmentesen, egy jó ár mellett (ez a ritka) szerintem is lehet jó döntés az áruhitel HA tényleg szükséges dologra költik, és tényleg sürgős (mint a ti esetetekben). A dögöljön meg a szomszéd, nekünk akkor is nagyobb plazmánk lesz ebből is hülyeség (és ez a többség).
Szerintem mondjuk 150k horror ár egy TV-ért, de nem az én pénzem.

Mi amikor vettük a lakást, úgy kalkuláltuk a felhasználható összeget, hogy jusson a legszükségesebb berendezésre (alap gépészet, alap bútor), illetékre, és maradjon egy kerek szám vésztartaléknak is.
-
DeFranco
nagyúr
Jó példa

Amikor fiatalon elkezdtem dolgozni, pontosan 40k forint tartozással kaptam meg az első fizetésem (egy havi lakbér, meg egy kicsi). Az első dolgom az volt, hogy őrült módjára elkezdtem tartalékolni. Akkor ez a fenti ~70k ~50k volt, minden más ment a pánik alapba. Fél év alatt megvolt a 3 hónapos vésztartalék (addig amúgy is felkészül az ember a legrosszabbra, mert próbaidő van), egy év alatt a 6 havi. Addig se puszi se pá. Utána nyugodtan aludtam. Eddig ezt semmire nem mondtam, de aki nem így csinálja, szerintem nem normális.
Lakás: ezt ne keverjük bele, az nem fogyasztási hitel. A fogyasztási hitel hülyeség, a lakás- és egyéb beruházási nem, ha nem lehet elkerülni (és rend szerint nem lehet).
@#194: gondolom tőlem vártad

[B@]#197: dabadab: ja, és kb. annyi ember kezében áll jól, mint egy láncfűrész. Jó, elmegy-elmegy de csak egy nagyon szűk réteg, aki jól jár vele. A többi a madár. Láttam már jó párat, aki azt hiszi ezzel robbant bankot.
-
DeFranco
nagyúr
Hú, ebből csúnya nagy flame lehet, de én egyébként ezt az egész hitelkártya dolgot nem értem. Már mint hogy nincs értelme.
Mivel szoktak takarózni? Hogy jól jöhet, ha hirtelen kell valamit nagy összegért venni.
a) van tartalékom: megveszem. Problem solved.
b) nincs tartalékom: tartalék nélkül (meg úgy általában) fogyasztásra hitelt felvenni - oookos.Ennek semmi értelme. Ja, meg van az 1% visszatérítés, amit az első rosszul managelt, és késön törlesztett hónapban buksz is a kamaton. He?

-
Dany007
veterán
Jó, gyakorlatilag erre akartam utalni azzal, ha rendesen megvan csinálva.
Nálunk a nappaliban van két db radiátor. Az ablak alatt. Na ott megfelelő hőmérsékletű a fal is. Minden más külső főfal viszont jéghideg. Szellőzés nulla. A párátlanító 2 nap alatt úgy, hogy többnyire csak éjszaka megy 3 liter vizet csapat ki. Így eltűnik az ablakokról is a pára és a falon sincs penész.
Ellenben pl a fürdőszoba az egy belső szoba. Nincs kültérrel érintkező fala, ott a fal is meleg (langyos) és egy deka pára sincsen. Közvetlen fürdés, zuhanyzás után sem csapódik ki semmi a falakra. De még a tükörre sem!
Amúgy a szobában olyan 67-70%-os páratartalommal indul a buli. Majd ezt a párátlanító pár óra alatt leviszi 50%-ra (erre állítottam be). Ott megáll. Aztán ha feljebb megy újra elindul.Van olyan a házunkban, aki egyszerűen kivágott egy négyzetet az ablakán és belerakott egy ventilátort. Állítólag azóta náluk sincsen pára.
-
Ringman
félisten
aham. tehát gépi szellőztetés van. párásító készülékek is vannak aranyáron

nálunk adott volt a 2 régi cserépkályha+kémény, (+ konvektor van, de azzal drága fűteni.), rokonnál pedig puffertartályt fű a téglakályha, és szivattyú segít keringtetni a radiátoros fűtési rendszerben.
más, ha már itt vagy:
msata=mini-pci-e? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Macrodroid
- Path of Exile (ARPG)
- Eladási mérföldkő: 5 millió példánynál a Silent Hill 2 Remake
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ilyen esetben szerintem egy normál fizetésű embernél is problémás, aki kb. nullszaldóra jön ki, mert honnan a vérből szerezne hirtelen 2 milliót? (Nagy a ház, nagy, de vidéken ez nem ritkaság.)
Vannak ilyen típusok, anyósom is ilyen.
)