Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Nem feltétlenül. Vannak "lélegző" megoldások. Ha nincs szellőzés, akkor a belső páradús levegő megáll és sokkal gyorsabban kicsapódik, mint amúgy. Sajnos ezt tapasztalom nap mint nap.
A mi lakásunkban az új "modern" műanyag nyílászáróknak nulla a szellőzése. Ezért is van felszerelve direkt szellőző az egyik ablak fölé. De gyakorlatilag semmi haszna, túl kevés.
Fa nyílászáróknál illetve a régi panelos nyílászáróknál ilyen gond nincs (mondjuk ott más miatt nincs).
Nálunk speciel egy ideig megoldás volt a gyakori szellőztetés, plusz éjszakára résnyire nyitva hagyott ablak.
Most ebben a hidegben meg az eleve párás levegőben ez sem segített. Így vennünk kellett egy párátlanítót.De abban biztos vagyok, hogy létezik megoldás. Mégpedig a szerkezet kérdése az egész. Sajnos már régen tanultam. De az nem megoldás, hogy vagy van rendes szigetelés és fűtés de akkor pára van, vagy nincs szigetelés és akkor nincs pára.
@DeFranco:
Megfelelő szellőzéssel a páratartalom drasztikusan csökkenthető. Hogy miképp hogyan van ennek a fizikája, azt kiszámítható. Harmatpont kérdése az egész.
A harmatpont mutatja meg, hogy adott belső illetve külső hőmérséklet mellett mekkora páratartalom esetén jelentkezik páralecsapódás.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Miközben pl. nyugaton sokat keresni erény, és nem szégyen... ezt sosem értettem. Ha valaki nálam jobban keres, akkor valamit jobban csinál. Jobban dolgozik, jobban tanul, jobban teper, jobban nyal, jobban csal. Mindegy. Valamit jobban csinál, tehát tanulni kell tőle, nem a háta mögött köpködni.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Természetesen nem! Nekem elég, hogy az íze jó. Még ha ízfokozóktól is
Most akarnak elfogadni valami szabályozást, hogy a párizsiban meg a virslikben hány % hústartalom lesz a minimum. Mert az most csak valami 5-10%? Asszem. És 20-25%-ra akarják növelni...
Szóval tudom - sejtem - mit eszek. De nem sok garancia van rá, hogy a jóval drágább fajtában éppen nincs egy is patkány kaki vagy valami teljesen oda nem illő dolog.
Jómúltkor még Pápai virslit vettem. Lehet visszatérünk rá. De azt meg kimérve vettük, ott még esély sincs elolvasni az összetevőket.
Tényleg a Pangasiuszról olvastátok a pár napja megjelent cikket?
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Passzolok nem nagyon ettem még.
A fagyasztott halakkal nincs szerencsénk. Mindegyik sütés közben darabokra hullik... =/
Ezért inkább halrudakat veszünk. De azt rendszeresen hetente többször is az az ebéd.Eleinte intersapros Iglo meg Frosta halrudakat vettünk 7-800 forintért. Manapság viszont felfedeztem az Aldiban valami német márkás halrudat ugyan az a mennyiség 400-500 forintért. Összetevőket itt sem néztem, de ízre azonos az Igloval.
-
Crystalheart
őstag
(Kérlek, három doboz vastaglazúrra nincs fölös pénzünk, hogy egy valahogy kinéző kerítést építhessek, nemhogy 90 m2 hungarocellre. Pláne, hogy most a fűtés 0 pénzbe kerül, egy élet alatt nem térülne meg, nincs minek megtérülnie, de attól még nehéz volna kiszorítani. Majd ha kicsit jobban fut a szekér, rendesen megcsináljuk a szigetelést.)
De amúgy én is azt írtam, hogy tkazmer-ék szigetelése - már amit az ytong ad, mert ha jól vettem ki, más nincs -, azért mégiscsak több, mint a szigeteletlen tégla, tehát ja.
-
tkazmer
addikt
nem vagyok otthon a hőszigetelés terén, de elvileg az ytongot már nem kell utólag szigetelni. mondjuk egy kazáncsere esetleg segíthet, bár 15 éve az akkori legmodernebb technológiát képviselő vaillant cucc lett beépítve.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest