Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
(Kérlek, három doboz vastaglazúrra nincs fölös pénzünk, hogy egy valahogy kinéző kerítést építhessek, nemhogy 90 m2 hungarocellre.
Pláne, hogy most a fűtés 0 pénzbe kerül, egy élet alatt nem térülne meg, nincs minek megtérülnie, de attól még nehéz volna kiszorítani. Majd ha kicsit jobban fut a szekér, rendesen megcsináljuk a szigetelést.)De amúgy én is azt írtam, hogy tkazmer-ék szigetelése - már amit az ytong ad, mert ha jól vettem ki, más nincs -, azért mégiscsak több, mint a szigeteletlen tégla, tehát ja.

-
Dany007
veterán
Passzolok nem nagyon ettem még.
A fagyasztott halakkal nincs szerencsénk. Mindegyik sütés közben darabokra hullik... =/
Ezért inkább halrudakat veszünk. De azt rendszeresen hetente többször is az az ebéd.Eleinte intersapros Iglo meg Frosta halrudakat vettünk 7-800 forintért. Manapság viszont felfedeztem az Aldiban valami német márkás halrudat ugyan az a mennyiség 400-500 forintért. Összetevőket itt sem néztem, de ízre azonos az Igloval.
-
Dany007
veterán
Természetesen nem!
Nekem elég, hogy az íze jó. Még ha ízfokozóktól is 
Most akarnak elfogadni valami szabályozást, hogy a párizsiban meg a virslikben hány % hústartalom lesz a minimum. Mert az most csak valami 5-10%? Asszem. És 20-25%-ra akarják növelni...
Szóval tudom - sejtem - mit eszek. De nem sok garancia van rá, hogy a jóval drágább fajtában éppen nincs egy is patkány kaki vagy valami teljesen oda nem illő dolog.
Jómúltkor még Pápai virslit vettem. Lehet visszatérünk rá. De azt meg kimérve vettük, ott még esély sincs elolvasni az összetevőket.
Tényleg a Pangasiuszról olvastátok a pár napja megjelent cikket?
-
DeFranco
nagyúr
Miközben pl. nyugaton sokat keresni erény, és nem szégyen... ezt sosem értettem. Ha valaki nálam jobban keres, akkor valamit jobban csinál. Jobban dolgozik, jobban tanul, jobban teper, jobban nyal, jobban csal. Mindegy. Valamit jobban csinál, tehát tanulni kell tőle, nem a háta mögött köpködni.
-
Dany007
veterán
Nem feltétlenül. Vannak "lélegző" megoldások. Ha nincs szellőzés, akkor a belső páradús levegő megáll és sokkal gyorsabban kicsapódik, mint amúgy. Sajnos ezt tapasztalom nap mint nap.
A mi lakásunkban az új "modern" műanyag nyílászáróknak nulla a szellőzése. Ezért is van felszerelve direkt szellőző az egyik ablak fölé. De gyakorlatilag semmi haszna, túl kevés.
Fa nyílászáróknál illetve a régi panelos nyílászáróknál ilyen gond nincs (mondjuk ott más miatt nincs).
Nálunk speciel egy ideig megoldás volt a gyakori szellőztetés, plusz éjszakára résnyire nyitva hagyott ablak.
Most ebben a hidegben meg az eleve párás levegőben ez sem segített. Így vennünk kellett egy párátlanítót.De abban biztos vagyok, hogy létezik megoldás. Mégpedig a szerkezet kérdése az egész. Sajnos már régen tanultam. De az nem megoldás, hogy vagy van rendes szigetelés és fűtés de akkor pára van, vagy nincs szigetelés és akkor nincs pára.
@DeFranco:
Megfelelő szellőzéssel a páratartalom drasztikusan csökkenthető. Hogy miképp hogyan van ennek a fizikája, azt kiszámítható. Harmatpont kérdése az egész.
A harmatpont mutatja meg, hogy adott belső illetve külső hőmérséklet mellett mekkora páratartalom esetén jelentkezik páralecsapódás.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RX 6800 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- Honor Pad 9 Snapdragon 6 Gen 1 (2024) 8GB/128GB szép állapot
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pláne, hogy most a fűtés 0 pénzbe kerül, egy élet alatt nem térülne meg, nincs minek megtérülnie, de attól még nehéz volna kiszorítani. Majd ha kicsit jobban fut a szekér, rendesen megcsináljuk a szigetelést.)