Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
"nem minősítem, efogadom, csak van benne egy erős szubjektív töltet, amivel nem tudok azonosulni"
Én is így vagyok vele.
"a háztartási kiadások mellett mindenkinek van úgymond zsebpénze, amit arra költ, amire szeretné, szerintem teljesen elfogadható."
Elfogadható, ahogy fentebb is írtam. De attól még nálam ez olyan furcsán veszi ki magát. Olyan, mintha ő már arra készülne, hogy majd akkor szétmennek és akkor könnyű lesz osztozkodni. Plusz egyfajta bizalom hiányára utal. Ami persze nem feltétlenül hiányzik, csak számomra arra utal.
Amit te lentebb írtál, az nálunk mind megvan a valóságban. Asszony olyan hajat / körmöt / akármit csináltat magának amilyet csak szeretne. És én is azt veszek magamnak amit akarok. Mindezt közös pénzből. Nincs szükség külön zsebpénzre.
Szól hogy elmegy fodrászhoz és meg mondom, hogy okés. Ennyi. Tudom, hogy van rá igénye és néha szüksége is, ezért nem látom okát ellenezni.Mondom, ehhez kell egy olyan fajta "összeszokottság" egy húron pendülés vagy hogy fogalmazzam, hogy tudjuk egymásról, hogy baromságokat nem vennénk. Ezért nincs szükségünk keretre, korlátokra.
Tavaly pl vettem apámnak egy iphone-t 40k-ért. Megbeszéltem a párommal, hogy figyelj, apám mocskosul sokat segített a lakásban (az összes bútort ő csinálta ingyen), és mondom szülinapjára szeretnék egy tartalmasabb ajándékot neki. Egy szót nem szólt, benne volt ő is.
Szóval ha van valami ilyesmi, hát megbeszéljük. Legrosszabb esetben érvelünk, ellenérvelünk egy kicsit és kész. Ha a másiknak jó oka van valamit ellenezni akkor azt elfogadjuk. Ennyi."A közös kocsiból fizetős taxit csinálás meg azért lássuk be, erős torzítás."
Az, de ha úgy működik a dolog, ahogy Tildy írta hogy náluk hogy működik, akkor nem az.
Hiszen a srác saját pénzéből vette a kocsit. Saját maga gyűjtött rá stb... Ezért az autó az övé. Ha Tildy ezt az autót mindenféle kölcsönzési díj nélkül (nem csak benzin fizetés) használja, akkor az az autó már úgymond közös használatú tárgy. Tehát már nem csak magának vette a srác, hanem közösbe. Így meg már nem állja meg a helyét az, hogy a srác a saját "zseb"pénzét kuporgatta össze a kocsira, hiszen más is használja, tehát közös, tehát mehetett volna, sőt igazságosabb lett volna közös pénzből azt is.@#143) jer1cho:
100%-ig plusz 1.
Amúgy nálam is én vagyok a költősebb
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen processzort vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 10
- Fujifilm X
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Lg Gram 17Z90R- i7-1360P/16GB RAM/1TB SSD/17,3" /2560 x1600 QHD
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T15p Gen 2. i7-11800H/32GB RAM/512GB SSD/GeForce GTX 1650
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eladó ILCE-7M3K (Sony A7 III + 24-105G kit) nagyon keveset használt!
- Iphone 17 Pro Max 256 GB. Független.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Razer 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Beszámítás
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP Thunderbolt 4 kábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest