Ohohohoooopen up!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [GoodSpeed:] SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
- [Re:] [Mr Dini:] Mindent a StreamSharkról!
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [bitpork:] Fogyasztásra ítélve
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [HThomas:] Kia Ceed SW JD vs CD tapasztalatok
- [Re:] Klímaváltozás, természetszennyezés
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Hozzászólások
ne_nezze
aktív tag
Tudom ajánlani Irish Cat
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
DeFranco
nagyúr
Voltál már itt?
Ez nem inkább kocsma jellegű? Ez azért fontos, mert a párommal mennénk, kettecskén vacsorára, tehát egy hangos italozós pub ebben az esetben nem lenne a legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
ne_nezze
aktív tag
voltam. lehet italozni a pultnál és más talponálló helyeken de vannak boxok is ahova be tudtok ülni vacsorázni. jól főznek és mint látod élőzene is van ami jó dolog.
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
Syl
nagyúr
Válság van, vazze! Csak csirkecsontot eszünk, többre nem fussa
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
kraftxld
nagyúr
Mivel település nem volt megadva, bepróbálkozok
[link]
Itt voltunk még 2008-ban, szépen ki lehet választani a husit, salátabár is van korlátlan fogyasztással, hibátlanul megcsinálták a steak-et úgy ahogy kéred.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
nyogo83
senior tag
Ha esetleg Zuglóban sokat mozogsz, akkor érdemes rásasolni a Bocanova étteremre(Kassai téren van). Egész korrekt áraik vannak és marhajó a stakejük
DeFranco
nagyúr
OK, akkor ezt felírom a listára. Szeretnék - ha lehet - még 2-3 javaslatot összegyűjteni, hogy lehessen választani, de ide egy sörre biztos beülünk egyszer, felmérni a terepet.
Tehát a további ötleteket várom szeretettel
@Syl: egy éve kavicsot rágok vacsorára, hogy elmehessünk, de most kirúgunk a hámból
kraftxld: benne van, hogy Budapest, de ha valaki állja az utiköltséget, egye fene. Amúgy jó lenne valami ilyesmi itt is, igen
nyogo83: viszonylag sokat mozgok, mert ott lakok. Csekkolom
[ Szerkesztve ]
ne_nezze
aktív tag
bár lehetne itthon is kapni angusból steaket
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
Ringman
nagyúr
a régi exit magazinban volt étteremkritika - többek között steak is volt mételtva (most ugye a fostalicska pesti est van helyette) a régi honlap nem tudom aktív-e
neduddki
nagyúr
HI!
CactusJuice ondtak mar? Jokai ter
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
DeFranco
nagyúr
Nem még, csekkolom. Voltál ott?
neduddki
nagyúr
HI!
aha es istnei finom volt, de ahog nezem akkor nem 1 steakfele volt?
udv
neduddki
mod: amugy vkitol hallotam. hogy a boxuccabol is vmi stekhazat csilatak
a cacust tenyleg nem ertem, passz
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
DeFranco
nagyúr
Nem működik a görgetés az étlapon, úgy látom. Egy hátszín steaket látok, meg egy bélszín steak kalndikál alul, de nem tudok lentebb görgetni...
Jhonny06
veterán
A Friday's-ben jó a steak, de elég magas áron mérik (bár a steak sehol sem olcsó, hozzáteszem). Nézd végig az étlapot, nyálcsorgató. [link]
Mr.Csizmás
félisten
Kehlsteinhaus vendéglő, nagyon jó husija van, a kilátás meg pazar
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
DeFranco
nagyúr
Nem rossz ez a Friday's, már nézegettem, de ez most tulajdonképpen mi? Franchise, mint a McDonalds? Gondolom az. Nemzetközi szinten milyen minőséget képvisel, hogyan kell elhelyezni. Meg úgy egyáltalán, ez mi ez?
Mellette szól, hogy nagy valószínűséggel itt a bélszín tényleg bélszín, máshol lehet csak rámondják hogy az, én meg - sajnos - nem biztos, hogy megállapítom még a különbséget.
Az ára tényleg kicsit húzós, kérdés, hogy annyival jobb-e. Van róla bővebb infód? Nekem egy kicsit "rideg" a multi volta miatt.
@Csizmás: jól sejtem, hogy ez nem itthon van?
[ Szerkesztve ]
Jhonny06
veterán
Amerikai étteremhálózat, kint sem tekinthető olcsónak, amolyan fiatalos, "menő" hely. Annyiban hasonlítanám a mekihez, hogy az USA-ban (és talán Angliában is) nagy név, tényleg mindenki ismeri. Étterem szinten nem az az elegáns fajta (már a berendezéséből is látszik), inkább egy "bulizós" hely, de minőségi. Az étlapon se annyira a megszokott dolgok találhatóak, inkább a Hard Rock Cafe-hoz hasonlítanám. Egyszer érdemes kipróbálni. Szerintem nem jobb annyival, mint más, azért a nevet is meg kell fizetni, kb. olyan Starbucks szinten. De ha mondjuk egy steak-et eszel, akkor én nem mondanám drágának, mert az máshol sem jelentősen olcsóbb.
Egyébként desszerttel (nagyon jók vannak) két főre szerintem bőven 10 fölé lehet menni, ami azért nem kevés és azért ennyiből már hangulatos, minőségi étterembe is elmegy az ember, de ez nem erről szól.
Jó éttermek egyébként:
- Costes
- Csalogány 26
- Bock Bisztró
- Onyx
[ Szerkesztve ]
DeFranco
nagyúr
Amúgy is nézegettem már ezt az éttermet, lehet ez lesz, bár a többi is csábító... félek, hogy ebből lista lesz, úgy is ráununk lassan a bejáratott helyeinkre...
/all Egyébként gondolkodom rajta, hogy kellene csinálni egy étterem ajánló topicot, ahova be lehetne írni egy-egy látogatás tapasztalatait. Volna rá igény?
@jó éttermek egyébként:
az ilyen felkapott éttermektől én mindig fázom egy kicsit, egyrészt a marketing felár miatt, másrészt meg már annyira menő oda járni, hogy ciki.
Nálam a kedves lista:
- Millenium da Pippo
- Salaam Bombay
- Corcovado (brazil, új találat, szuper!)
- Aranyhal étterem (kerthelyiség szigorúan)
Hirtelen... de van még több is.
[ Szerkesztve ]
lapa
veterán
(szokásos háború és béke, bocs és enjoy)
pedig a steaket elrontani nehéz, csak nagyon pontosnak kell lenni.
csarnok aljában (dél) van roberto hentes, van neki jó kis szárazon érlelt márványos t-bone-ja, meg szépséges bélszínje (az nemtom érlelt-e). meg van neki 20 dekás faggyús hamburgerpogija is. van neki nájlonos argentín is, de én azt hanyagolom inkább. auchanban is van valami prémium izé, de én roberto-only vagyok.
fontos nem megijedni, ennél az a jó, ha nincs friss hús látszata. ugye pont az a lényeg, hogy jó esetben hetekig áll, mire kipakolják.
árat megnézed, rájössz miért nem jó ötlet a 6 ezer forintos két fős bélszínvacsi.
mindegy, veszel 1 szelet / fő t-bone-t (ennek nagyjából 2,5-3 centinek kéne lennie, ha vékonyabb akkor nem jó) vagy a bélszínből egy jó adagot (mittomén 4 centis pogik kijöjjenek belőle.
talán a bélszínnel kezdeném, egyszerűbb és megbízhatóbb. t-bonet csak ha tényleg akkora, mint a frédibéiben meg a tomésjerryben. vastag zsír és zsíros szövet only. más esetben bélszín.
kifele menet cserpes sajtospultból házivaj nem elfelejt.
otthon ha tárolni kell, akkor hűtőben, rácson. ha nagyon sznobiznál akkor az egészet lukacsos papírdobozban. naponta átforgatod. én a bélszínpogácsákat már összevágom, szálirányra merőlegesen, jó vastag, 4,5-5 centis pogik legyenek. majd kicsit összeesik. víztől tartsd távol, nem élőhal ez.
elkészítés előtt 1-2 óráig szobahőmérsékleten a rácson (no doboz). kutyát, macskát és a benned lakó fenevadat addig láncra.
vastagtalpú serpenyő, lehetőleg rozsdamentes. bírja a sütőt, és férjen is bele a sütőbe. legyen jól záró fedője.
mp-es stopper előkészít, sütő 140 fokra melegít, középen a rács. erre kerül majd fedőstül a serpenyő, elsőre belepróbál.
serpenyőtől függően fél, böszme t-bone esetén egy csapott evőkanál vaj, maxi láng. a vaj elolvad, serceg, kifő belőle a víz, majd elcsitul és már-már füstöl. itt belerakod a cuccot, nyilván szálirányra merőlegesen. nagy, lapos csíptetőt használsz nem szurkálod mert már nem kell jobban megölni. stopper elindít.
óvatosan lenyomkodod, nem erőből. csak hogy az alja mindenhol leérjen (inkább t-bone-nál téma). 2 perc 30 mp-ig hagyod. nagyon füstöl, de te nem pánikolsz. 2:30-nál mint a villám megfordítod. kicsit fekete lesz, továbbra sem pánikolsz. figyelsz, hogy kicsi vaj visszakerüljön alá, ha ugyanoda rakod.
bélszín esetén 2 perc, t-bone-nál 2:30. itt már bőgsz magadban, hogy ennek reszeltek, annyira füstöl. kitartasz, anyuka szaladgál és szellőztet.
a fenti időpontban lekapod, rá a fedő és be a sütőbe. innentől számítva nagyjából 6-7 perc a medium-rare, 8-9 perc a szégyenteljes well done (azazt elpuszítottad pont azt a pluszt, amiért eladtad a vesédet ehhez). 10 percnél cipőtalp, minden lé kifolyt, valszeg pokolra jutsz. mindegy, gazdasszonyok így fogják akarni enni, lenyeled.
a lényege rare körül jön ki, mikor a hús még krémként olvad el abban a nyálat csurgató ragadozó szádban. nem, nem halsz meg tőle. a tatár beefsteaktől se halsz meg.
tálalás nagy t-bone-nál esetleg előmelegített (és megfelelő méretű) tányéron. csak ekkor borsozzuk, illetve legolcsóbb teszkós durva kősózzuk. finomszemcsés izéket hanyagoljuk.
köretnek ha nagyon rámozdulsz stroganoff jellegű cucc, hagyma répa gomba sok savanyú ubi, tejszín, citromlé, pici méz, fokhagyma, só, bors, kis ezmegaz fűszer, mint a szószoknál általában, ahogy az ihlet adja. készítés alatt hangos punkrock és sör, attól finomabb lesz.
mellé én tarhonyát nyomok, de kisebb krumpli kefével ledörzsöl, héjastól majdnem készre főz, aztán egy-két evőkanál házivajon két friss szál rozmaringgal közepes lángon pirítgatod. de ez szerintem már elég nehéz egy t-bone meg a szósz mellé, inkább a bélszínhez. t-bonehoz már a szósz is bőven sok lesz, utána egy napig nem eszel.
na ha ezt centire ugyanígy végigcsinálod besz..ptad, mert az életbe nem jössz le róla többet. mindenkibe bele akarsz harapni a munkahelyen, területet jelölsz meg ilyenek.
étterembe nem járunk. az év többi napján rántott leves meg kifli magában.
amúgy willemstadban (hollandia, moerdijk 25 km) van nagyon jó t-bone (het wapen van willemstad). a séf valami híres szakács, előtte homárleves kötelező. utána öngyilok, vagy életed végéig visszavágysz. kis szálloda az átlaghoz képest olcsó, kis vicik-vacak de ez után a két fogás után akárhol elalszol.
[ Szerkesztve ]
DeFranco
nagyúr
*olvasom, de addig is: a 6k-t felejtsük el, rosszul fogalmaztam
elolvastam: besírtam, k.vajó Ha otthon csinálom így lesz, de sajnos a vastag aljú süthatő serpenyő amúgy is hiánycikk. Pácolni nem szoktad, vagy legalább olajban pihentetni? Natúron egy-két óra a szabad levegőn, és megy a poklok poklára?
[ Szerkesztve ]
lapa
veterán
oké, láttam hogy annak a fele kiskóla salátával.
a leírásból semmit nem elvenni, semmit nem hozzáadni. mondom, centire így.
az egy-két óra ha kimarad, akkor a közepe 5, és nem 25 fokos lesz. itt +/- 10-20 fokokról beszélünk rare meg well done között.
pácolni persze. be is b@sz...
[ Szerkesztve ]
DeFranco
nagyúr
OK, egyszer megcsinálom, pont ahogy írtad, de most éttermezünk, aztán majd - ha sikerül otthon megcsinálni a tutit - akkor legalább teli pofával szidhatom a magyar gasztronómiai kínálatot, hogy én otthon ennél sokkal jobbat
mephi666
nagyúr
ez állat ...ki kell próbálnom: pár éve sütőben grilleztem húst: finom lett, de 2 napig olyan szag volt a lakásban, mintha boszorkányt égettünk volna a füst meg marta a szemünket, mint a fene... azóta beújítottam egy hot pan-t, amiben már kevesebb szag+füst mellett lehet grillezni, de steak-et még nem próbáltam... barátnőm is szerencsére nagy húsevő, tehát díjazná az ötletet (legyen kis pluszpénz és bevásárolok hozzá)
ami még kedvencünk: grillezett hekk mondjuk majonézes krumplival... aránylag olcsó, egyszerű és finom hekket kiolvasztjuk, facsarunk rá kis citromot, sózzuk... készítünk rá reszelt ecetes uborka és mustár keverékéből cuccot, amivel mindkét oldalon bekenjük és rövid ideig fedő alatt pároljuk, majd készre sütjük... 5* -os és el sem lehet rontani
#24: nem nagyképűségből, de én speciel sokkal jobb cigánypecsenyét csinálok otthon, mint amit bárhol ettem eddig étteremben általában nem addig sütik, ameddig szeretjük és a fűszerezés sem szokott stimmelni
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
lapa
veterán
igen, ehhez azért szagelszívó erősen ajánlott.
mondjuk egyszer nekifutottam már kinti grillen is, de ott azért nem egyszerű összelőni az először nagyon forrót, utána meg a nem-annyira forrót. meg könnyebben ereszti a levet is.
hallal úgy vagyok, hogy isten elég nyilvánvalóan nem akarta, hogy megegyük őket. nem véletlen vannak tele tűkkel. persze a hekk annyira nem szálkás, szóval határesetként beleférne. talán gazdasszony fut vele egy kört, ő szereti. én olyat nem tudok, amiben nem hiszek.
"reszelt ecetes uborka + mustár" - ha nem is hiszek a halban, ez hihetően hangzik. majd valamiben kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
Mr.Csizmás
félisten
egen, cserébe a kilátás qrvajó (gugli)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
DeFranco
nagyúr
Persze, az én hagymalevesemet sem tudták még utolérni, de a steak nem akar sikerülni, ezért kell egy viszonyítási pont először
@lapa: a hal jó, csak nehéz jóhoz jutni. Nálunk most füstölt barramundi figyel a hűtőben, ha akarsz még halat enni meg ne kóstold, mert az után csak szivacs ízű cafat lesz mind... és a legjobb, hogy nincs benne szálka, mert azt a füstölés elintézi
lapa
veterán
mondjuk a halat mondom kerülöm, ritkán eszek. esetleg egy hallevest nyomok gazdasszonynak, de az inkább rák meg kagyló, mint hal. annak is a fele botmixer.
ez a friday's nemtom milyen, de voltam már ilyen "steak-gyorsétteremben" kűfődön. valahol pont a nemességét veszti el, inkább baráti társaságos "mégse mekibe menjünk már * " jellegűek.
* hanem bk-ba, ofkorsz.
Mr.Csizmás
félisten
fridays tapasztalat: mcdonalds feeling valódi hússal, csalódás az egészről a "kicsit gyorsétterem vagyunk, de álcázzuk" érzés jön le.
sz.: off
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
DeFranco
nagyúr
Igen, én is ettől tartok, bár biztos érdekes élmény lehet (sajtreszelővel rejszolni is az btw. tehát ez még nem garancia semmire). Egyszer meglátogatjuk, az már biztos.
A hallal kapcsolatban pedig fenntartom, hogy még nem ettél jót, az a bajod. Halas családba házasodtam, azóta hagymát eszek hagymával halat eszek hallal, kiba jó dolgokat ki lehet belőle hozni, csak hát ugye az alapanyag a nem mindegy. De ez más húsnál sincs másképp.
Psychonaut
addikt
Hard Rock Cafe nagyon jo, de az arszintje boven folotte van az altalad belottnek, konkretan meg egyedul is nehezen jonnel ki 10k-bol...
Mondjuk arra a jo helyre en kivancsi lennek, ahol ket foetel (amibol az egyik steak), ket desszert es az italok kijonnek 6k-bol.
UI: lattam korabban ajanlottak a Friday's-t...na, hat az gyakorlatilag a Starbucks, kave helyett etelekkel.
[ Szerkesztve ]
Goose-T
veterán
Ahol ettem már steaket és jó is volt:
* Pampas Steak House a Fővám térnél, tuti jó, nem olcsó
* Beer Cellar, bár itt úgy tűnik, hogy már nem árulnak steaket
* Sergio Tapas, ez sajnos már az utódjával együtt (Artesano) is megszűnt
Szóval marad a Pampas, ahol ehető a steak.
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
DeFranco
nagyúr
Ez a pampas ez szimpatikus
@Psychonaut: elszúrtam, a 6k-t azt felejtsd el, téves. Mindegy mi volt a logkia mögötte, vedd úgy, hogy nincs ott.
[ Szerkesztve ]
Dany007
veterán
Nagyon komoly! Már csorog a nyálam csak az olvasástól! De tény, hogy nem a hétköznapi ember fizetéséhez van mérve. Bár 1-1x azért megengedhető.
Mondjuk ilyen árak mellett lehetne színvonalasabb a weboldaluk. De tényleg jó választásnak tűnik a hely!
Dany007
veterán
"Mondjuk arra a jo helyre en kivancsi lennek, ahol ket foetel (amibol az egyik steak), ket desszert es az italok kijonnek 6k-bol."
Elmondom neked: Aldi!
Fagyasztott steak 2 szelet 2.200 forint. + köret. Veszel hozzá danone puddingot. Még mondjuk 500 forint. Meg egy liter 100%-os multit vagy épp egy üveg bort. Legyen még egy ezres max. És már ki is jöttél 4-5k-ból.
[ Szerkesztve ]
Jhonny06
veterán
Aha és az miből van? Összeragasztott patkányhús?
[ Szerkesztve ]
Dany007
veterán
Nyilván nem prémium kategória, de egyszer már próbáltam. Finom. Amúgy vicc akart lenni
Persze akinek biztosan jó kell az elmegy abba az étterembe, elkölt egy húszast és jóllakik vacsorára. Ha így nézzük ez az Aldis cucc - úgy hogy már próbáltam - kb. ötöd árért egész jó volt.
ne_nezze
aktív tag
óhogyaza...
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
lapa
veterán
mi történt?
DeFranco
nagyúr
megéhezett
ne_nezze
aktív tag
nem is kicsit!
@lapa: nálatok nem lesz vmikor "nyílt nap"?
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
mephi666
nagyúr
rendezni kellene ph!-s vacsoracsatát
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Dany007
veterán
Nem rossz ötlet!
lapa
veterán
ha egészen őszinte vagyok eddig senki se volt kíváncsi rá, mikor részegen ordibálom a konyhában, hogy "claudia hat 'nen schaeferhund".
ettől a sajnálatos ténytől függetlenül kifinomult ízlésre vall részedről a gondolat.