Hirdetés

2022. augusztus 15., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Simi87


Simi87
senior tag

Nem tudom, hogy bunkóság-e, de én holt lazán megmondanám, hogy elnézést, de nincs kedvem beszélgetni. Alapvetően sajnálom őket, mert biztos magányosak, ezért fárasztják az idegeneket. Vagy a másik ok az lehet, hogy amikor fiatalok voltak, akkor ez tök normális volt, hogy idegenek beszélgettek egymással a buszon, vagy a vonaton.

(#2) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Az utazós eseteknél "kellemesebb", ha a moziban a szomszéd kommentálja a filmet, és előre elmondja, hogy mi következik.
Volt "szerencsém" ilyenhez.
Először udvariasan megkértem, hogy hagyjon békén. Egy percig bírta, aztán újra rákezdte, mondván most figyelj, bejön a mufurc, és leveri ezt a nyüzüge... Immáron udvariaskodás nélkül közöltem vele, hogy hallgasson. Ismét egy percig volt szünet, aztán megint rákezdte. Cirka a következő mondat hagyta el a számat: Ne légy már ekkora paraszt, még szagod is van, a szád büdös, egyébként is kotródj a francba! Nem kellett egy perc, és már a másik oldalán lévő nézőt boldogította.

Szólni kell, és nyugodt lesz az utazásod. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) Käytöskukka


Käytöskukka
újonc

Az a baj ilyenkor, hogy megmondja az ember, hogy bocs, nincs kedvem beszélgetni, de ez akkor is hajtja a magáét. Nem beszélGETni akar hanem csak beszélni. Monologizál, mint az összes főgenya az összes James Bond filmben.

(#4) Vakegérke válasza Käytöskukka (#3) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ha nem ért a szép szóból, le kell torkolni. Határozottan közölni kell vele, hogy amit beszél, az hülyeség, és hogy büdös a szája. Ez biztos használ.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) mustang08 válasza Vakegérke (#4) üzenetére


mustang08
tag

"Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok..." :D

(#6) Vakegérke válasza mustang08 (#5) üzenetére


Vakegérke
veterán

"Ha nem ért a szép szóból..."

Szóval helytálló.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) Csemike


Csemike
csendes tag

Alapvetően szerintem nincs semmi baj a kommunikatív emberekkel. Épp ma gondolkodtam azon, hogy régen egy társasház vagy utca közössége mennyire összetartó volt, ránéztek egymásra az emberek, főleg az idősekre, megálltak beszélgetni, ha baj volt, azért valamennyire számíthattak is egymásra. Most meg pl. a házunkból halnak ki az idősek (csúnya kifejezés, elnézést) a helyükre beköltöző fiatal egyedülállóak vagy max párok pedig épphogy köszönnek a folyosón és huss, már ott sincsenek. :) Persze, ez nekem is csak azóta feltűnő, hogy itthon gyerekezek. Azóta van, hogy én beszélgetek az idősekkel. :) (Bár, van hogy inkább sietnék...)
Szóval, szerintem ezek az emberek benneragadtak ebben a "megállunkbeszélgetünk" rutinban, ami a mi korosztályunkban már tök idegen.

[ Szerkesztve ]

(#8) petipetya


petipetya
nagyúr

Fiatal koromban párszor megszívtam az ilyen emberekkel. Főleg öreg nénik voltak. Buszon kettes ülésen ültem egyedül, ahogy szoktak padlógázzal felszálltak, egyből kinézték a helyet és padlófékkel 180 fokos fordulattal már ott is ültek mellettem. Eltelt pár másodperc és a periférikusból láttam, hogy néz. És már beszélt is, blablaba. Máskor egy másik rámnézett, aztán már a kezembe is nyomta az ősbuta telefonját, hogy állítsam már be a csengőhangot. Beállítottam, és lebasztam, hogy nem igazán kéne bárkinek is csak úgy odaadni a telefonját. Egyszer szövetkabát volt rajtam (ez akkor szokott megtörténni, amikor a Naprendszer összes bolygója egy vonalban áll, miközben a Tejútrendszer elkezd visszafelé forogni), és egy fura fejű fiatal nő beült mellém és elkezdett beszélnie magáról, hogy hová jött, hol száll le stb. Tudjátok, akinek a teste rendben van, de az arcát eléggé megkarcolta már élet itt-ott. Gondolta leszállok vele. Én meg gondoltam nem. Mit is akarhatott? Erről egy iszonyat szép félig cigány prosti jut az eszembe a Harminckettesek felé sétálva pár éve:
- Rámnéz. Szia, akarod?
- Igen, de nincs pénzem.
Ebből kiderült.

Általában én is szoktam az emberek fejébe bámulni, amikor nem a telefont nyomom. Szép lány, kierőszakolok magamból egy félmosolyt, srác, anyádat nézd, öreg a topicot ihletett beszélgetni akaró láttán pedig egyből elindul a vörös riadó, és gyorsan elfordítom a fejemet.

Akármennyire is vigyázok, valahogy most is folyton engem találnak meg azok, akik útbaigazítást kérnek. Ez még a kisebbik rossz, ha utána nem akar beszélgetni. Veszem a bérletet szombaton az ótómatából, erre a halszemű a másiknál segítséget kért tőlem. Minden tiszteletem, nem szoktam másokon nevetni, de itt a fickó feje 10 centire volt az enyémtől - gondolom nála odahaza így kommunikálnak a szomszéddal. :D Gyorsan végignyomkodtam neki a gépet, az kiköpte a jegyet, megint 10 centiről megköszönte, aztán már menekültem is, mielőtt beszélne. Ma meg megyek az óriáskijelzőhöz, hiszen velem nem szívózhat a pláza, nem fogok bolyongani benne, mint Jónás a cet gyomrában - az eredmény ugyanaz, benyel a marketing. Nyomkodja a csóka, de nem jut előrébb, hatranéz és egyből kérte, keressem meg a boltot neki. Pitty pitty pitty pitty, megvan, hátul a Sparral szemben. Szerencsére továbbment egyből.

Szeretek segíteni, de ne mindenki tőlem akarjon már mindent egész Pesten, mert a sok kicsi sokra megy alapon ez egy idő után már fárasztó.

Még a borízű csöves is tőlem kérdezte a minap, hogy a kaki fele arra kell menni? Mondom igen, és elcsesztem mert ilyenkor előjön belőlem a mérnök (idézőjelben, mert nem vagyok az) és megmondtam, hogy 10-14 perc ezzel a tempóval. Erre beszélgetni akart, már fordultam is (nem fel) sarkon azt mentem tovább.

Hogy miért írtam le mindezt? Hogy monologizáljak nektek, hogy beszélgessetek velem, ha akartok, ha nem.. :) vicc volt

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#9) Käytöskukka válasza petipetya (#8) üzenetére


Käytöskukka
újonc

Monologizálj nyugodtan, te legalább érdekeseket mondasz a cikkben szereplőkkel ellentétben. Amúgy velem is volt olyan, hogy mentem a Körúton és hallom a hátam mögül, hogy:
-Szia, van kedved?
Nézek körül, hogy mi van, erre jön mögöttem egy viszonylag fiatalos kb negyvenes nő és mosolyog.
-Ööö, nem, köszi.
-De olcsó.
-Hát akkor sem, köszi.

(#10) Käytöskukka válasza Vakegérke (#2) üzenetére


Käytöskukka
újonc

Jaj moziban is volt ilyen, hogy mögöttem egy bácsi végigkommeltálta, mondjuk ő vicces volt, mert nagyon szurkolt a főhősnek:
-Hú, hogy leütötte. Na nyomás, fussál! Gyerünk, nyomd a gázt, utolérnek!
Meg ilyeneket mondott néha.

(#11) petipetya válasza Käytöskukka (#9) üzenetére


petipetya
nagyúr

"szok ócó"

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#12) zone


zone
őstag

Az meg a másik véglet, amikor egy társaság nagy része öt percenként hipnózisba kerül, lebicsaklik a feje és a telefonját bámulja, miközben beszélnél hozzájuk.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#13) Käytöskukka válasza zone (#12) üzenetére


Käytöskukka
újonc

Hú az ilyet de utálom. Súlyosbított eset a filmnézés közben telefonbámulás aztán a film végén:
-Á szar volt, nem értettem semmit az egészből.

(#14) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

Idevág :D
<TomcatMWI> hja, ha az embernek nincs szocialis kapcsolata, mindenkihez probal beszelni
<TomcatMWI> ebbol lesznek az utcan motyogo oregasszonyok
<garg^work> meg a bloggerek
(forrás)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.