Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
GeryFlash
üzenetére
Gery, Látom értelmi szinted nem üti meg a jelenelgi életkorod átlagos embereinek IQ szintjét, emellett a helyesírásod csapnivaló, a szövegértelmezésed nem kielégítő.
AZok az emberek azért játszottak azon a szerveren ingyen, mert a BLIZZARD megszüntette a vanilla wow-ot és bizonyos kontenteket elérhetetlenné tett utána, vagy az új kieggel kietlenné tett. Tudom BC? LK, meg minden, de azok casual játékosoknak vannak, míg a raidek vanilla wowban nagy koncentráltságot igényeltek és 40-45 fő folyamatos figyelmét kérte.
Azok az emberek akik ott játszottak is fizettek a játékért, hiszen a szerverbérlést, etc nekik is fizetni kellett. -
nonsen5e
veterán
válasz
GeryFlash
üzenetére
Nem a mechanikákban volt a nehézség.
Farmolj annyit alapanyagokat a craftos resistes cuccokhoz, potionokhoz, hogy az életed is megunod tőle.
Bossfight mechanikák szempontjából össze sem hasonlítható egy Archimonde vagy Garrosh HC egy akkori bossal.Lehet úgy is nehézséget állítani, hogy ha igazán jól játszik (top100) az ember akkor le tudja gyűrni a fightot ha van egy középszar gearje, de úgy is lehet mesterségesen nehezíteni a harcokat, hogy ha nincs minden raidtagnak meg minden létező loot az első két bossból, akkor még a SimCraft gépezet sem tud kitolni a karakterrel annyi DPS-t, hogy az elegendő legyen az enrage timerre.
-
nonsen5e
veterán
válasz
GeryFlash
üzenetére
A Diabloba meg már mióta nem jött kieg... jön majd egy kieg, aztán újra felcsap a milliókba a játékosszám.
Ehhez képest diabloban válaszd ki melyik speeledet akarod használni, legyen vmi runád azt ennyi volt a testrszabhatóság.
Játszottál egyáltalán a D3-mal?
---
,,Mindenből pénzt akarnak csinálni, a hivatalos classic szervert mégsem csinálták még meg? Ez véletlen lehet?"
Tehát nekik nem éri meg, de egy támogatásokból élő csapatnak igen? LOL.Pontosan. Ahogy olvastam, saját bevallásuk szerint hobbiként tekintettek rá, tanulás, munka miegyéb mellett.
Kedves Joe! Tudom, hogy ma 16 órát írtad az új renderer kódját, de azért kérlek szépen(ha nem csinálod, repülsz innen)dolgozz még ma további 9 órát (ingyen és bérmentve) ezen a hobbiprojekten is lécci.
Ha nem hoz előre láthatóan legalább X vagy Y $ profitot, akkor egy Blizzard volumenű cég nem fog leokézni, ez tény.---
"Hát ezzel engem nem hatsz meg, mivel szerintem a legjobb kieg a Wotlk volt. De ugyanakkor megértem, akinek a Vanila volt, és akik BC fanok."
Mondom, hogy minden kieg minden patchét fel kellene építeni a nulláról, külön fejlesztőcsapat, külön szerverek, stb... Megcsinálnák a classic szervereket, rögtön verbuválódna még 100k elégedetlen, hogy pedig a BC volt a legjobb, mocsok Blizzard miért nem csinál BC szervert is? Aztán elveszik a varázsa (2016 van, mások az igények, a nosztalgia élménye hamar elkopik), és a Blizzardon ott marad a tonna hardver amit nagy buzgón megvettek, mert azt hitték, hogy az embereknek ténylegesen és hosszú távon igénye van régi szerverekre.Zsiráfnyál: Mert ha nem tört szerveren játsszanál, akkor havonta fizetnéd a 13 eurót, és 2 évente vennéd a kiegészítőket.
"de egyébként is teljesen ingyen letölthető a Blizzardtól, teljesen legálisan."
És sz*rrá van korlátozva, 20-as szintig játszhatsz vele. Ennyire vagy jogosult.
Ismételten csak a játék jogi iratainak (amit mindig mindenki vakon elfogad) elolvasását javaslom, és mindjárt világos lesz. -
törölt tag
válasz
GeryFlash
üzenetére
A PoE a legminőségibb játék, amihez volt szerencsém eddig. Sztem több száz játékot elfogyasztottam már. És ez egy f2p játék, előnyt nem adó mikrotranzakciókkal. Hihetetlen mit összehozott az a kis csapat. Ráadásul nagyon durván HC, így a játékosállomány is komolyabb emberekből áll többségben.
Abbahagytam mondjuk egy ideje, mert nem kis időt vett el az életemből.

A leggyilkosabb build tervemet már nem tudtam megvalósítani. -
-
nonsen5e
veterán
válasz
GeryFlash
üzenetére
PoE nagyjából úgy veri szanaszéjjel minőségben, ahogyan 10 éve folyamatosan jönnek a "wowgyilkos" játékok, amik a WoW-ot "verik" szanaszéjjel minőségben.
Mikrotranzakciók nem tudom, hogy jönnek a témához, D3-ban is csak az ázsiai régióban vannak, csak azért mert ott van igény erre.A Warcraft film a lore elég régi szakaszában játszódik (azt elvileg imádniuk kell a classic wowosoknak, mert nincs fúj panda, meg fúj cata, meg fúj wod) , és egyáltalán nem csak a WoW játékosoknak van címezve. Nem egy tört szerver bezárásán, eredeti classic szerver kinyitásán fog múlni az, hogy elmennek-e megnézni.
Állandóan mindenki itt okoskodik minden témában a fórumokon. A Blizzardnál hülyék dolgoznak? Nem pont te mondtad azt, hogy pénzéhesek? Mindenből pénzt akarnak csinálni, a hivatalos classic szervert mégsem csinálták még meg? Ez véletlen lehet?
Felvesznek még 500 fejlesztőt(IT-ben meg ugye nem 47k Ft bért kapnak a dolgozók, hanem inkább a százszorosát feléjük), összekalapálják a szerver szoftveres részét, bérelnek 800 racket minden kontinensen, első hónapban jön 100k ember, 3 hónap múlva kikopik 10k, újabb 3 hónap hónap múlva még 10k, aztán már kezdik is eladni az első pár tucat racket.
A játékosbázis fragmentálódik, esetlegesen mégkevesebb játékos játszana az éppen aktuális kiegészítőn, jönne a hatalmas sajtóvisszhang, amiben a döntést úgy fordítanák ki (garantált), hogy a Blizzard beismerte, hogy az elmúlt 10 évben totálisan hülyeséget csinált végig (az nem probléma, hogy a játékosszám LK végén, Cata elején tetőzött, és nem a classic alatt), és ilyen hülye Blizz, meg olyan hülye Blizz. -
nonsen5e
veterán
válasz
GeryFlash
üzenetére
Metascore, lol.

Az előbb még a vállalat kultúrájáról beszéltél, továbbá, hogy melyik cég mennyire profitorientált, nem arról, hogy milyenek az értékelések.
A metascore és a logikád szerint a Valve a világ legszentebb cége, mert ott az Orange Box 9.3 user score-ral, és a HL2 92 / 9.2 eredményekkel, aztán anyagi szempontból meg mindenki tudja, mennyire pénzmániások, és szarnak már az egész játékfejlesztésre. (Steames értékelésekben amúgy a Portal2 98% fölött áll).Ahogy te is említetted, profitorientált cég a Blizzard.
Miért is nem ilyen egyszerű akkor a dolog?
Ha lenne neked is egy havonta több millió dollárt bevételt hozó szellemi terméket, akkor nem hiszem, hogy átmennél egyik napról a másikra Máltai Szeretetszolgálatba(ha igen, akkor minden elismerésem, és kezdeményeztetem a szentté avatásodat), és tennéd ki az oldalra a gombokat, hogy:---Balf*szok akik fizetnek ezért, kattintastok ide és fizessetek tovább -->
---Mindenki másnak itt a Piratebay link, töltsétek le ingyé--> -
nonsen5e
veterán
válasz
GeryFlash
üzenetére
Most nem vettek el játékost / pénzt, vagy csak nagyon keveset ahogy az előző hsz-ben írtad?
Onnantól viszont, hogy jogilag nem állja meg a helyét, nincs miről beszélnünk.CD Project ugyanúgy dobja ki a DLC-ket, a hamis marketinget (amilyen grafikával reklámozták, és amilyen lett végül...) az "ingyenes" csomagban meg olyan vackok voltak, amiket általában az alap játékhoz vágnak hozzá. Jól közölték ezeket le, aztán emiatt szentnek titulálja őket a fél internet.
Miben más mint a D3? Egyszer megvetted az alapot, kieget, és évek óta kapod a többnél több tartalommal rendelkező ingyen DLC-ket.Loveless: Sokat számít a kis túlzás, ismét csak a ToS / EULA elolvasását javaslom. Ha következő patcheben kicserélnek minden karaktert pónikra, azt is megtehetik, csak valószínű, hogy elvesztenek 4.9 millió játékost. Neked egyedüli opciód ilyenkor az, hogy a változások ellen tiltakozol (=nem játszol), esetleg chargeback-et nyomsz a banknál, mert nem azt kaptad a pénzedért amire számítottál (mondjuk ezt megtámadhatja még a Blizz országtól és banktól függően).
-
L4mie
veterán
válasz
GeryFlash
üzenetére
A jogszabály szerint lopott anyagból dolgoztak, innentől hivatalosan lehet sírni, hogy de mi nem haszonszerzés céljából loptunk.
Máshogy: képzeld úgy, hogy a Blizz szemében olyan mintha valaki ellopná a kocsidat, de nem eladja hanem az nagyanyját fuvarozza vele a boltba az idősek otthonából.
/közben lehet hogy van még 10000 másik kocsija, de példát statuáltak/
Remélem így megvan.Az hogy nem volt hasznuk tudtommal a magyar jogszabályban felmentő dolog meg talán még néhány országban, de valahol már azért simán megvágnak ha letöltesz 2 CD-nyi mp3-at.
DDos ba fektetett energia helyett inkább fogták volna az adatbázisukat azt csináltak volna egy másik szervert.
Fórumot meg kommunikálhattak volna, azt fixen nem lőtték le. Ja nem.....tényleg így lett 15 perc hírnevük, a blizz némileg megerősíti a védelmét, 1 hét múlva meg már senki nem fog erre emlékezni, fórum jobb oldalán se lesz már ott a topic.
-
nonsen5e
veterán
válasz
GeryFlash
üzenetére
>0 bevételük lesz belőlük
>ezek legnagyobb részeJogilag attól még ez nem feltétlen állja meg a helyét.
Ilyen logikával minden lopható, amihez már nem érkezik hivatalos support?
Meguntam a Linuxot, Win10-re költeni nem akarok, de mivel a WinXP már olyan régi, azt nyugodtan lewarezolom. (ha nem lenne elérhető warezban a WinXP, akkor ha Wint akarnék venni, kötelező lenne mondjuk megvennem a Win10-et, tehát potenciális bevételtől esik el a fejlesztő).Nagyjából ugyanaz a színvonal, hogy én úgysem venném meg a játékot, ezért inkább lewarezolom.
Tört szerverek hiányában meg ha valakinek évek után hirtelen WoWozni támadna kedve, akkor nem lenne más opció, mint az eredeti, ahol meg fizetheti majd a havidíjat. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
GeryFlash
üzenetére
Épp az a baj, hogy túlságosan elkényeztették már az ügyfeleiket azzal, hogy mindig hallgatnak rájuk és figyelik a kívánságaikat.
A játékosok víz alatti zónákra vágytak. Csináltak nekik.
Aztán Pokémon csatákat akartak az összegyüjtött kisállatokkal. Megcsinálták.
Saját bázist is szerettek volna, amit ők építenek-szépítenek. Ezt is megkapták.
Ilyen böszmeséget egy fejlesztő sem csinál, itt lenne az ideje, hogy kicsit azon dolgozzanak, amit ők kingoldotak, s ne azon, amit a játékosok. Ez a DDoS támadásokkal meg fenyegetődzésekkel agresszívan vanilla WoW után síró community leginkább egy követelődző óvodásra emlékeztet.
Ha meg tényleg annyira lenne rá igény, akkor meg kell nézni, mi az a tartalom az eredeti játékban, ami jogvédelem alá tartozik (kb. minden), s ki kell cserélni közösségi alapon fejlesztett/szabad licences részekre (á la Transport Tycoon -> OpenTTD). 100.000-es nagyságrendű érdekéklődő mellett nem hiszem, hogy ne lenne egy-két eltökélt, 3D modellezéshez meg scriptekhez értő alak, de a tört szerver mögött álló emberekből már részben meg is van egy potenciális programozói csapat. Ha nincs benne Blizzard tartalom, nem tudnak belekötni - ezen kívűl nincs különösebb akadálya egy OpenVanillaWoW-nak
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- JBL Charge 5
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

igazad van én kérek elnézést, hogy próbáltam fizikai példával megértetni, hogy jogilag nincs különbség a fizikai és szellemi tulajdon között, de látom nem megy, sebaj inkább nem töröm magam, k*cs*g blizzard