Hirdetés

2019. december 13., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) dchard


dchard
(veterán)

Remélem elég alapos lett.

Még annyit jegyeznék meg - de ez személyes észrevétel - , hogy induláskor a kernel és az alap driverek töltődnek be, az első pendrive hozzáférés ezután következik. A bootolás olyan hatást kelt, mintha párhuzamosan dolgozna a pendrive-ról is, meg a merelvemezről is.

Dchard

[Szerkesztve]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#2) VladimirR


VladimirR
(nagyúr)

elnezest, hogy csunya offtopic hozzaszolok, de ezt mire alapozod: ''Az írás a szerző tulajdonát képezi''?
nem kotekedni akarok, komolyan foglalkoztat a kerdes
olyannyira, hogy tobbszor fordultam ezugyben a moderatorok, hazigazdak fele, viszont eddig nem kaptam hivatalos valaszt
ha tudsz valamit, amit en nem, kerlek oszd meg velem

elore is koszonom

[Szerkesztve]

(#3) Ősember


Ősember
(őstag)

csak a bekapcsolás és leállás javul? elég olcson lehet venni ilyen kis pendriveokat, de csak ezért fenntartani egyet nem feltétlen célszerü :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#5) finest


finest
(őstag)

Ha kiveszed a pendriveot két indulás között, hatással van-e a rendszerre? Újabb leállítás után vissza lehet-e tenni?

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#6) dchard


dchard
(veterán)

VladimirR: indexes megszokás :) Nem szoktam mindenféle belépési és jogi nyilatkozatokat elolvasni, ezzel mintegy megjegyzem, hogy nem mondok le a szerzői jogaimról azzal, hogy itt megjelenik, de nem kell neki érdemi jelentősséget tulajdonítani. Ha anno az index nem kezdi el, hogy az oda feltöltött képekről a szerző lemond vagy valami hasonló, az egész nem lenne.

Ősember: ami biztos, hogy ezek javulnak. Elvileg a Superfetch jó arra, hogy a programokat használati gyakoriságuk szerint előre betölti a RAM-ba, így azok sokkal gyorsabba indulnak.
Én ezt nem szeretem, mert egyrészt rossz látni, hogy 0MB Free mem :DDD , másrészt idegesít, hogy olyankor is dolgozatja a vincsesztert, amikor hozzá sem nyúlok. De ízlések és pofonok...

A legtöbb notiban SD kártya foglalat van, 512MB-os Corsair 133x-os SD karit ( Olvasás: 21MB/s, Írás: 15.5 MB/s, Lifetime warranty) már 3700 bruttóért meg lehet venni. Ráadásul így nem is ''lóg ki'' a notiból, mint egy pendrive, pont belesimul a noti szélébe. Kérdés, hogy lehet-e használni, de majd ezt is ki fogom deríteni.

Kalandor: ebbe inkább nem megyek bele :D

Dchard

[Szerkesztve]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#7) VladimirR válasza dchard (#6) üzenetére


VladimirR
(nagyúr)

azert merult fel bennem az egesz, mert itt pl a forum alapelveiben szerepel, hogy a hozzaszolo lemond a hozzaszolas szerzoi jogarol (ami erdekes, mert mint nemreg felvilagositottak, szerzoi jogrol lemondani nem lehet)
a forumban nem is igazan erdekel a dolog, viszont logout-on nem biztos (biztos nem), hogy szivesen vennek egy hasonlot

mindenesetre koszonom valaszodat

[Szerkesztve]

(#8) Ősember válasza dchard (#6) üzenetére


Ősember
(őstag)

azt hittem pendrive-os trükkel lehet gyorsitani a programokat is, de látom itt is csak a ramot használná :)) akkor e téren igazábol semmi ujat nem nyujt :U

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#9) cousin333


cousin333
(addikt)

Akkor ez azt jelenti, hogy a bootoláshoz szükséges fájlok egy részét átrakja a pendrive-ra? Azaz ekkor elsősorban az olvasási sebesség számít, nem az írási?

Próbáltad esetleg Bootvis-el megnézni, hogy mikor mit csinál (lemezműveletek...)? Bár nem tudom, hogy működik-e Vistán is.

"We spared no expense"

(#10) dchard


dchard
(veterán)

Ha jól sejtem, akkor a notiknál a readyboost képes úgy működni (de lehet ezt a superfetch csinálja, vagy összedolgoznak), hogy kipakolja az aktuális munkát progit stb. a pendrive-ra (meg ugye ott a RAM is) és a merevlemezt kikapcsolja. A mentések is oda készülnek el, és csak ha programot váltasz, vagy leállítáod a gépet, akkor kapcsol be a merevlemez addig, amíg a változások kiíródnak.

De ez a működési elv meg a hogyan nekem sem tiszta.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#11) bazs


bazs
(aktív tag)

[link]
Itt Q/A stílusban angol nyelven elég sok kérdést megválaszol egy MS guru.
Ami talán lényeges és ebből az írásból talán nem tükröződött (legalábbis nekem), hogy a flash memóriát csak chace-nek használja és elvileg ott nem tárol olyan adatot, ami a merevlemezen nincs meg. Szóval, ha mentünk a word-ben az tuti, hogy HDD-re kerül és nem csak a pendrive-on lesz meg. Ezért ha váratlanul eltávolítjuk a flash-t akkor sincs baj, mert mehet a munka tovább a HDD-ről.
Amúgy örülök, hogy gyakorlati tapasztalatokat olvashattam a technológiáról, érdeklődve várom az esetleges folytatást vagy mélyebb elemzést.

Pont most fogyott el...

(#12) tuareg85


tuareg85
(tag)

[link]
itt meg főleg a sebességet nézik, nem a működés elvét, de elég jó cikk, meg persze csomó más vista fícsört is kiveséznek

(#13) Peet


Peet
(senior tag)

Jól indult a cikk és nagyon érdekel a téma, de szerintem kevés a teszt. :(
Amivel én még kiegészíteném vagy készítenék belőle egy folytatást:
- milyen pendrive-al tesztelted, miket ajánlanak pl ([link], esetleg, Te magad is teszteld le többféle meghajtóval (más márka, más méret)
- ha csak 1 pendrive-od van akkor is kíváncsi lennék rá mennyit tud a rendszer ha 128-at ha 256-ot ha 512 vagy esetleg többet foglalsz le (én személy szerint 1-2GB alatt már nem is vennék pendriveot még erre a célra sem - 4GB penn 10 körül mozog)
- célszerű lett volna nem csak a bootolási sebességet letesztelni, kíváncsi lennék egyéb műveletekre is, és arra is, hogy amint írtad pl. netezésnél vagy szövegszerkeszténél tényleg kikapcsolja-e a winyót, mert erre momentán én pl nem emlékszem a readyboostnál
- érdemes lenne azt is megnézni más winyókkal is érvényesül-e ez a technológia, gondolok itt pl. egy raptor winyóra, hogy egy raptor winyónál is tud-e gyorsítani a rendszeren a Readyboost
- és végül már úgy megszoktam más oldalakon és itt a PH-n is a diagrammokat, jó lenne ha abban lennének az értékek feltüntetve, nem pedig csak egy kb értéket írnál (ha boot akkor stopper vagy valami, de mivel egy mérés nem mérés, így legalább 3x mérés eredményét átlagold)

Persze tudom a fenti kérések egy része pénz egy része pedig idő kérdése (pl: 3x teszt átlagolgatása), de úgy gondolom, ha valaki egy átfogó tesztet szeretne írni akkor ez a célszerű. Ha csak mint személyes észrevételként szeretted volna ezt a cikket publikálni akkor ok, remélem, majd a PH készít valami nekem valami részletesebb cikket is ahol pl a magyarországon forgalmazott pendriveokból ajánlanak is valamit, ha tényleg jól müxik ez a technológia. ;)

Bocsi, ha kicsit nyers voltam.

''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

(#14) dchard válasza Peet (#13) üzenetére


dchard
(veterán)

Kevés a teszt, mert kevés a pendrive-om. Számszerűsítve: 1db.

A pendrive egy noname darab, de nem a márka, hanem az írási/olvasási sebességek számítanak.

Az olvasási sebesség diagrammban van, az írási sebességet a HDtach nem tesztelte, az Everest meg befagyott rajta, azért nem lett belőle diagramm.

A mérések legalább 3, de inkább 4-5 mérés átlagát képezik, úgyhogy újraidítgattam párszor.

Hogy miért nem teszteltem több eszközzel? Se raptor vinyóm, se nemtomhány gigás ultragyors pendrive-om nincsen, de ha megtámogatsz egy kis pénzzel, szívesen veszek mindenből egyet és letesztelem őket :DDD

Amúgy egy pH!-s megateszttel ezt hasonlítani elég nonszensz dolog, mivel nekem sem gyártói forrásaim, sem anyagi forrásaim ilyen irányba nincsenek.

Annyit ígérek, hogy a közeljövőben veszek egy ultragyors 1GB-os Corsair SD kártyát (133x), és kipróbálom a notiban, hogy mit produkál majd. Ez elvileg a leggyorsabb a kinálatukban. Meg amúgy is: a technológiának nem az a célja, hogy raidelt 4 magos rendszeren gyorsítsa a boot-időt, meg a lemezműveleteket, hanem hogy a csotribb gépekből, meg az I/O műveletek szempontjából lassabb notikból kisajtoljon észrevehető javulást.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#15) sgery


sgery
(őstag)

Nekem is laptopom van, és lehet áttérnék vistára, mert örülnék ha dobna az aksin, meg amúgyis. Egy 1,8ghz-es turion 64-en ill 756-mb-al - 128 videókarinak és x200as radeonnal elmegy a vista, ill gyorsabb lesz nekem a rendszer? játszani nem igazán szoktam rajta, az nem lényeg.
és vennék hozzá egy fél gigás sd-t mondjuk

[Szerkesztve]

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#16) gorlin válasza dchard (#14) üzenetére


gorlin
(őstag)

Szerintem jó kis teszt!
Azt viszont meg tudnád mondani hogy tényleg kikapcsolja e a hdd-t egy idő után netezés közben?


Köszönettel:Gorlin

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#17) Cyberslider


Cyberslider
(őstag)

Egy ilyen kéne ni:
[link]

:DDD

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html

(#18) dchard válasza gorlin (#16) üzenetére


dchard
(veterán)

Nem, nem kapcsolja ki.

Erre a harmadik technológia, a ReadyDrive képes. Ez olyan hibrid merevlemezekkel működik, amik integrálva tartalmaznak egy flash memóriát. A fúrcsa az, hogy a fejlesztők itt említik a gyorsabb boot és hibernálási időt, holott nekem a readyBoost-tal érezhetően gyorsabbá vált a rendszer és dolgozik is boot meg kikapcsolás közben keményen.

Az SSD pedig a jövő, kb. 1-2 év múlva lesznek elérhető árban a notebook és a Media PC szegmensben. (azért itt, mert ide nem kellenek terabájtok, hanem a fogyasztás és a hang meg a sérülékénység számít inkább).

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#19) Norbi27


Norbi27
(aktív tag)

Nekem külső USB2-es kártyaolvasóval is működik. 512-es SD kártyával

(#20) Csapi007


Csapi007
(veterán)

Hello
Hasznos kis funkció, főleg egy gyors memóriakártyával.
A microsoft kutatásai szerint ReadyBoost mellett is 10+ évig működőképesek maradnak a flash meghajtók. - kipróbálták? ;]
a felállást a bekapcsológomb megnyomásától érted?

"Csak úgy mondom"

(#21) dchard válasza Norbi27 (#19) üzenetére


dchard
(veterán)

Ez remek hír. És ellentmondás is, mivel a ''nem működik külső kártyaolvasóval'' infó a Readyboost projekt vezetőjétől származik, igaz amikor a kijelentést tette, még csak az első béta válktozat volt kint belőle.

A felállást pedig onnantól értem, hogy a merevlemez elkezdi olvasni az MBR-t, vagyis amint eltűnt a POST képernyő, onnantól készült a mérés.

Dchard

[Szerkesztve]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#23) dchard válasza Kalandor (#22) üzenetére


dchard
(veterán)

Most értekeztem Norbival privátban, és kiderült, hogy Ő egy 12in1 - tehát multi - kártyaolvasót használt egy sandisk ultra2 karival (USB2), és neki működik ReadyBoost-ként.

Továbbra is azt hiszem, hogy a kezdeti problémák, csak a béta1-es Vistára voltak jellemzőek.

Foglaljuk össze akkor:

- működik a ReadyBoost USB-s pendrive-val
- működik USB2-es külső multi kártyaolvasóval (és SD karival)
- szinte biztosan működik notebook-os kártyaolvasókkal (ez már a béta1-ben is így volt).

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#24) erdoke válasza dchard (#14) üzenetére


erdoke
(titán)

A márka annyiban számít, hogy nem megy mindegyikkel a ReadyBoost. Nekem egy Corsair FlashVoyager 1 GB-os pendrive-om van, és nem működik, pedig 2-3-szor gyorsabb mint a tiéd. Tehát márkát és típust nézve érdemes választani. Nálam most az A-DATA 200x/133x típusa (PD7 [link]) tűnik a legjobb vételnek ilyen szempontból, 20 MB/s feletti írási és olvasási sebességekkel, hivatalos ReadyBoost támogatással.
Az jó kérdés, hogy max. mekkora méretűt érdemes beszerezni, és nem biztos, hogy a vizsgálatod okot ad a következtetésre, miszerint az 512 MB elég. A MS szerint a fizikai memória 2-4-szerese az optimális, amit jelen esetben te nyilván nem tudtál megnézni.

[Szerkesztve]

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#25) Finwe


Finwe
(őstag)

Hali, lenne pár kérdésem amik felmerültek bennem az írás és a topik olvasása közben.

Akkor ez most hogy is van? A rendszer inítás/leállás részét értem de még mindig nem tiszta, h az oprendszer futása közben mit csinál. Ha nekem van 1GB ramom és veszek egy 2GB-os pendrive-ot, elindítok minden nyavaját akkor a 2GB-os pendrive csak akkor lesz ''tele'' ha előtte megtölti a ramot?
Elsőre így olyan mintha lassulna a gép (amiért tele van a ram) de ha belegondolok akkor a tesztben szerepelt 8 MB/s közelebb áll egy átlagos gép olvasási sebességéhez mint a 20 MB/s, nem lehet, h azért nem ment a nagyobbikkal mert túl nagy a rendszer és a pendrive közötti sebességkülönbség? Tudom, tudom ez nem hangzik hihetően mivel ha gyorsabb az miért baj? De elképzelhetőnek tartom, h bizonyos különbség felett nem engedi. (itt is tudom, h viszonylag alacsony sebességű pd-val már működik)

Ezek a kérdéseim lennének :DDD

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#26) dchard válasza erdoke (#24) üzenetére


dchard
(veterán)

Nem tudom elhinni, hogy a FlashVoyager nem megy readyboost-ként. Formázd újra NTFS-re, és próbáld meg úgy, ellenőrizd, hogy fut-e a readyboost processz.

Már csak azért is érdekes, mert a Corsair lapja szerint a GT pl. readyboost kompatibilis. Nem lehet, hogy tud a Voyager valami beépített titkosítást vagy ilyesmit?

Az én pendrive-om teljesen hagyományos USB2-es noname darab, is kiválóan működik Readyboost-tal.

Azzal kapcsolatban, hogy miből következtettem a méretre:

Tételezzük fel, hogy van egy pendrive-unk, aminek 20MB/s a random olvasási tempója (ez ugye most a csúcskategória pendrive/flash memória ügyileg). Ha azt veszem hogy nálam 48 másodpercig boot-olt a Vista, ebből kijön, hogy maximális olvasási sebesség mellett is maximum 48*20=960MB adatot tudunk majd beolvasni. Ebből még lejön, az a cirka 10 másodperc, amíg az MBR szüttyög, meg a kernel és a driverek töltődnek, illetve a bejelentkezés után is alig volt hozzáférés a Readyboost eszközhöz, ez legalább újabb 10 másodperc. Ebből kijön, hogy ha a maximális (szekvenviális) olvasási sebességet vesszük alapul, akkor is maximum 560MB adatot tudunk beolvasni a pendrive-ról.

Innen gondolom, hogy elég az 512MB. Ráadásul egy gyorsabb rendszerben (dualcore, sata, ddr2 ram) a töltési idő még kevesebb, így még kevesebb adatot tudunk majd a flash drive-ról beolvasni. Ha egy jövőtálló rendszerben gondolkozunk, legyen 1GB a flash mérete, de ennél több biztosan nem kell. Inkább mindenki a sebességre hajtson.

Amúgy pedig az Ms a közepes rendszereknél 1:1-ben állapítja meg az ajnlott FLASH/RAM arányt, míg a high-end PC-knél mondja azt, hogy 2-2,5/1 legyen ugyanez.

Próbálok utánanézni, hogy van-e valahol valami kézzelfogható kompatibilitási lista. Ha valaki előbb megtalálná, ne habozzon beírni.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#27) dchard válasza Finwe (#25) üzenetére


dchard
(veterán)

Igyekszem mindent megválaszolni :)

Szóval: először a RAM-ot fogja megtölteni, mivel ez sokkal gyorsabb, mint bármilyen más a gépben lévő tároló 8leszámítva az L1/L2 cachet :DDD ).

Igazából itt az a lényeg, hogy egy komolyabb flash memóriánál a kis méretű file-ok sokkal gyorsabban olvasódnak be, mint merevlmezeről. Ezt hívjuk véletlenszerű olvasásnak (random read). A merevlemezek lineáris (szekvenciális) teljesítménye nagyobb, így amikor van hdd is meg pendrive is, a vista a pici állományokat feltölti a pendrive-ra, így induláskor a nagyobb állományok továbbra is hdd-ről, míg a sok kis file a flash memóriából fog töltődni. A folyamat hatékonyságát növeli, hogy a dolog párhuzamosan zajlik. Kicsit olyan, mint a dualcore, vagy inkább a raid.

A flash memória nem RAM kiegészítő tehát, hanem inkább HDD rásegítő.

A ReadyBoost használhatóságának semmi köze nincs a gép és a pendrive közötti sebesség különbségnek (egyáltalán milyen ''sebességre'' gondoltál?). A Vista méri az eszközök sebességét, és eldönti engedélyezi-e vagy sem a használatot.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#28) dchard


dchard
(veterán)

Találtam egy elég komoly felhasználói visszajelzéseken alapuló kompatibilitási listát:

http://www.grantgibson.co.uk/misc/readyboost/

[link]

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#29) Finwe válasza dchard (#27) üzenetére


Finwe
(őstag)

Azt a sebbességesdit úgy felejtsd el ahogy van, mármint amit írtam :DDD :DDD :DDD :B
Az ott tévedés. (eltájoltam magam néhány nullával (többekközt) és csak későn eszméltem)

Köszi a válaszokat! :)

Mondjuk nekem úgy tetszene ez a dolog, h megmondom milyen progikat másoljon föl és azt onnan indítsa. Így eléggé hatékonyan tudnék szövegszerkeszteni + segédprogik (+ami jön más munka), tévézni és még játszani is egyszerre.

Ezt Cyberslider által linkelt eszközzel persze már meglehetne tenni, de.... szal :DDD

Akkor is tetszene ez a mego. pd-val.

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#30) erdoke válasza dchard (#26) üzenetére


erdoke
(titán)

Egy korábbi listán ''Not compatible'' volt, és nem is ment. NTFS-ként nem próbáltam, a te általad linkelt lista szerint úgy működne.
Jelen pillanatban a Vista RC2 ''USB Embedded Hub''-nak látja, és drivert keres hozzá, úgyhogy egyelőre nem lesz ReadyBoost. :D

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#31) dchard válasza erdoke (#30) üzenetére


dchard
(veterán)

Nálam Vista Ultimate fut az összes frissítéssel, ami kijött hozzá.

Driver szinten nem látja a cuccot a Vista? Másolni tudsz rá?

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#32) REDeath


REDeath
(őstag)

Ezt még régen írtad? :) az ''RC1''-ből gondolom :)

amúgy hasznos cikk, végre egy szemléltetés is hogy mennyivel lehet gyorsabb a bootolás :R

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#33) dchard válasza REDeath (#32) üzenetére


dchard
(veterán)

A kérdés a cikkre vonatkozik?

Mert azt a legfrissebb Vista ultimate-en végeztem.

Más:

Valaki mondjon már olyan progit, amivel memóriakártyák sebességét lehet tesztelni (random, szekvenciális, burst, elérési idő stb.).

Everest, HD tach kilőve, nem mennek.

Dchard

[Szerkesztve]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#34) cousin333 válasza dchard (#33) üzenetére


cousin333
(addikt)

PC Mark? Nézegess PH-s HDD teszteket. Ötleteket adnak :).

"We spared no expense"

(#35) sgery


sgery
(őstag)

Na, ma vettem egy 512-es Corsair sd kártyát abból is a 133x-eset. Leformáztam, de csak fat32-re engedi meg sima fat-ra, mikor ntsf-re akarom azt irja hogy nem sikerült befejezni a formázást és ennyi. Ez mitől lehet?
Mind1, most fat32-vel beállítottam a readyboot-ot rá 480mb-al (többel nem lehet) és hát őszintén semmi sebesség változást nem tapasztaltam. mindjárt lemérem pontosan mi mennyi most és nélküle

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#36) Nightmare válasza dchard (#23) üzenetére


Nightmare
(senior tag)

Működik 52-in 1 usb-s olvasó + sandisk memorystick pro 512 mb kártyával.:)
Működik Kingston datatraveler 2+ pendrive-al.13 mb/s írás;18 mb/s olvasás

Nem működik kingston datatraveler pendrive-al.5mb/s írás;10 mb/s olvasás
:)

-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar

(#37) KriszBoy


KriszBoy
(senior tag)

Kingston Windows Vista ReadyBoost pendrive!

[link]

Loool :DDD

(#38) Nightmare válasza KriszBoy (#37) üzenetére


Nightmare
(senior tag)

És ebben mi a lol? :U

Nemsokára így fogják ellátni a pendrive-okat,annak érdekében;hogy lássuk : megy-e vagy sem...

-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar

(#39) KriszBoy válasza Nightmare (#38) üzenetére


KriszBoy
(senior tag)

Ezért a windows kap vmi juttatást! Pl 1%ot...?

(#40) erdoke válasza dchard (#31) üzenetére


erdoke
(titán)

Itt is Vista Ultimate, csak éppen RC2. Az volt a baja, hogy másik portba dugtam, mint amivbe korábban. Érdekes. :F
Leformáztam NTFS-re, elbuktam vagy 40 MB helyet, de továbbra se tetszik neki ReadyBoost céljára, pedig újrateszteltettem. :(

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#41) Nightmare válasza KriszBoy (#39) üzenetére


Nightmare
(senior tag)

Ez sztem szimpla közlés.elmondja neked;hogy tudja-e a termék azt amilyen célra Te vásárolni szeretnéd vagy sem.Ha spec nem tudod;és nem jót választasz akkor elcseszted.Így viszont tudod;hogy ez a termék erre (is) alkalmas.Ha direkt ez a logót keresed,akkor csak rá kell nézni.

-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar

(#42) Ottoka


Ottoka
(őstag)

Sziasztok. 480Mb a max méret amit használ a vista, vagy ha egy 2gb-os pendrivot szánok neki akkor teljes méretet ki tudja használni?

Mezőhegyes

(#43) Fori23 válasza erdoke (#40) üzenetére


Fori23
(őstag)

Ezt próbáld meg [link]
Nekem így megy (Kingston 256MB)

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#44) ngabor2


ngabor2
(nagyúr)

okosok, és csendes géppel rendelkezők szerint nem számít, hogy mennyi idő alatt bootol be a gép. ugyanis az ember nem bootolni akar a géppel, és nem leállításra lett tervezve, hanem használatra. én ezt követem itthon is (jelenleg 42 napja), a melóhelyen is (win frissítés miatt csak 3 napja). persze ahol egyszerűbb leállítani/újraindítani... ott jól jöhet.

(#45) erdoke válasza Fori23 (#43) üzenetére


erdoke
(titán)

Az írás/olvasási értékeket magasabbra tettem, de nem hiszem, hogy az a gond. A legújabb találmánya a Vistának, hogy legalább 235 MB szabad hely kell az eszközön a ReadyBoosthoz, töröljek rajta valamit. Érdekes, mert 914 MB szabad hely van rajta... :F

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#46) erdoke válasza ngabor2 (#44) üzenetére


erdoke
(titán)

Én is csak megszokásból szoktam kb. hetente egyszer újraindítani a gépet, vagy ha firmware-t frisítettem. Pusztán elméleti síkon izgat a ReadyBoost. ;)

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#47) sgery


sgery
(őstag)

én meg csak hibernálni vagy álomba ringatni szoktam cipelésre, kikapcsolni nagyon ritkán.

Egy off kérdés: A vistában hol van az új hardware hozzáadása? sehol sem találom!

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#48) Sh4rKy válasza KriszBoy (#37) üzenetére


Sh4rKy
(senior tag)

mókás =D
2GB-s de a pendrive-ra 1GB van írva... :D most én vagyok a hüje akkor? =DD
nhamind1 :D

amúgy tényleg érdekes írás, nagyon korrekt, de magának a szolgáltatásnak nem sok értelmét látom, ha csak a be és kikapcsnál van jelentős gyorsulás...
én pl naponta egyszer vagy max kétszer ''engedem'' bootolni a gépet, mert egész nap megy =)

Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...

(#49) REDeath


REDeath
(őstag)

hát ha már a kikapcsolásoknál tartunk, én ki szoktam, mert másképp hajlamos haldokolni :) egy spyware sincs a gépemen pedig :) eddig 3 napnál többet soha nem ment egyhuzamban :) és ngabornak igaza van: ''csendes'' géppel rendelkezők.
mert sajnos ha megy a gép kissé nehezebben alszok el :)ja amúgy a windows a temp mappákat mér nem üríti magától? évek óta nem jöttem rá :)

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#50) Ottoka


Ottoka
(őstag)

42#-re valaki?

Mezőhegyes

(#51) sgery válasza Ottoka (#42) üzenetére


sgery
(őstag)

bármekkora helyet be lehet állítani amennyi elérhető a pendrive-on ill. kártyán.

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#52) dchard


dchard
(veterán)

Szerintem ennek a technológiának elsősorban a mobil masináknál lesz előnye.

Igazából a notiban fél giga ram van most, és döntenem kellett,h ogy veszek 1 giga gyors SD kártxyát 5500-ért, vagy veszek még fél giga RAM-ot ugyanennyiért. Szerintem egyértelmű, hogy mit választottam :)

Dchard

[Szerkesztve]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#53) gorlin válasza KriszBoy (#37) üzenetére


gorlin
(őstag)

Nekem sima 2 gigás kingston-om van.Hiába 13Mb/sec az olvasási sebessége nem tudom használni mert a vista azt írja hogy az usb paraméterei nem megfelelőek a readybost-hoz. :(
Magyarul azért reklámozzák ilyen bőszen mert a régebbi modeljeikkel nem igazán működik

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#54) dchard válasza gorlin (#53) üzenetére


dchard
(veterán)

Itt a jó példa arra, hogy ne a konstans olvasási sebességet nézzétek.

Az everestben van jó random read test, meg ahol kis fileméretű adatmozgatást szimulál (eredetileg HDD teszt), csak az a probléma, hogy néhány pendrive-ot/memóriakarit nem lát.

Továbbra is kéne valami egyértelmű teszt, ami kideríti, hogy egy memóriakari mire képes, de ilyet még nem találtam.

Ha valakinek van ötlete, ne habozzon közölni azt.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#55) Dr. Romano


Dr. Romano
(veterán)

Szerintetek a Vista apró, hasznos kis beépített programjai ki fognak majd jönni XP-re is? Úgy értem, hogy valszeg bizti lesz olyan cég (vagy programozó), aki csinál egy ilyen kis alkalmazást XP-re is.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#57) Rover623


Rover623
(félisten)

Sorry:

Ezen átsiklottam (ezek szerint én is)...:B:

bazs által linkelt ReadyBoost FAQ-ból befordítom, ami esetleg fontos és kimaradt:

Még egyszer bocsesz...:R

Bár a cikked utolsó mondata miatt szvsz még ''ugrani'' fognak néhányan...:DDD


[Szerkesztve]

primus inter pares

(#58) dchard válasza Rover623 (#57) üzenetére


dchard
(veterán)

Azt hiszem pont itt fejtettem ki, hogy az miért kerül minden bejegyzésem aljára, és ezen a továbbiakban sem fogok változtatni. Egyébként érdekes módon még senki nem ugrott :DDD

Kicsit jobban össze fogom szedni a dolgokat amúgy, mert kicsit megtört a logikai struktúra, meg jobban átláthatóbbá fogom tenni a dolgokat, mert van/volt egy-két ellentmondás a dologban (pl: a programfejlesztő azt nyilatkozta külső USB-s kariolvasókkal nem megy a dolog, holott ez nem igaz).

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#59) sgery


sgery
(őstag)

Azt nem tudjátok mitől van, hogy beállítom az 512es memóriát readyboost-ra, el is fogadja meg megy is, de mikor alvásba vagy hibernálásba rakom és visszatérek megnyílik a memóriakari mappa, benne 1db WMP.... file kb 1kbtye-ot foglal és ha ezek után nézem a readyboost állását azt mondja hogy nincs bekapcsolva és nincs elég hely a memóriakarin ugyanis szinte tele van. Tehát ez mitől lehet?

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#60) CPT.Pirk


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

És erre mit mondtok? XP alatt is van valami hasonló:
[link]

Aki nem tanult angolul, annak leírom:
Kell egy pendrive, bekell dugni, bemenni a vezérlőpulton a rendszer, ott a speciálisba, ott a teljesítménybe, azon belül ismét a speciálisba, és alul a virtuális memóriánál a módosítást, és ha minden okés, akkor a pendrive látszik a meghajtóknál, a hdd-k nél ki kell iktatni a pagefile-t, és ráállítani a pendrivra, leokéz, majd újraindít...

Érdekes ötlet, odáig kitudtam próbálni, hogy látszott az usb-s mp3 lejátszóm SD kártyája, de 1 gigás üres kari ellenére a windóz keveselte a helyet rajta... :F Meg ugye SD karinak nincs is elég nagy olvasási sebessége... Szóval ha valakinek van megfelelő pendrive-ja, meg XP-t használ, kipróbálhatná... :R

[Szerkesztve]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#61) DV


DV
(senior tag)

A Ready Boost nem csak indításkor/leállításkor működik. Bármilyen programot nyitok meg vagy telepítek a Vista (nem RC verzió!) használja a Pen Drive-ot.
(Nekem A-Data PD7 1Gb van.)

[Szerkesztve]

(#62) dchard


dchard
(veterán)

CPT.Pirk: vigyázz, amit te írsz az nem más, mint a lapozó file pendrive-ra ültetése. Ehhez szerintem semmilyen pendrive nem elég gyors, másrészt tudod mi történik a vindózzal, ha menet közben kihúzod alóla a lapozófile-t?

Összefoglalva: az nem ReadyBoost XP alatt.

Ezen kívül meg nem látok a vindózok lelki világába túl mélyen, de szerintem ahhoz, hogy a readyboost működjön XP alatt is, kernel szinten kéne átdolgozn a rendszert.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#63) CPT.Pirk válasza dchard (#62) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Valóban nem az, nemis állítottam. Sok kis fájl elérésekor lehet éertelme, mert nemkell fej pozicionálással időt veszteni.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#64) eddie1978


eddie1978
(aktív tag)

Szerintem SSD-t kell megvarni. A marketing [link] 30 sec koruli bootidot mond Vistanal. Raadasul az nem csak boot alatt fejti ki hatasat. ~10 szeres mennyisegu filemuveletet tud produkalni egy SSD eszkoz mint a lemezes HDD-k. Elettartam 2 millio ora. 24/7-el szamolva is ~ 228 ev. Ha ebbol 5+ ev valos, akkor en mar elegedett lennek. Tobb nem nagyon kell, mert valoszinu ugyis cserelni kell. Nekem a notiba egy 32GB-os mar orok idokre eleg lenne. Iden, de jovore mar biztosan belecsusznak a megfizetheto arsavba.

szerk.: arak: [link]

[Szerkesztve]

(#65) Legolas


Legolas
(senior tag)

Sziasztok!

AZért ez a Vista nem kicsit hülye. Van egy 2 gigás Sandisk ultra II SD kártyám. Az a változat, amelyiknek USB csatlakozója van. A laptop saját kártyaolvasójába ha beteszem, mint SD kártya, akkor a Vista szerint nem megy a Readyboost, mert ugye ''szar és gyenge'' is az egyik legjobb SD kártya a piacon.
Viszont ha a kártya USB csatiján keresztül lövöm rá a notira, mindjárt megy a Readyboost.


Szóval akkor hogy is van ez?

Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571

(#66) Pörp


Pörp
(senior tag)

Annak ellenére, hogy a neten sok helyen incompatibility-t írnak a Kingston 2Gb-os DTI-re, mégis megy nekem readyboost-ként. Pontosabban lenne egy kis gond. Ha benyomom az USB-be, megjelenik a tulajdonságoknál a fül, és átmegy a teszten is, de ha újraindítom a gépet, indulás után tök üres a pendrive, hiányzik róla a readyboost file. Újra ki kell húzni, és visszanyomni, és már másoldóik fel. Szóval ennek szerintem indulást követően autómatikusnak kellene lennie. A services.msc-ben sem találok readyboost fület... Valami megoldás?

(#67) Core2duo6600 válasza Pörp (#66) üzenetére


Core2duo6600
(veterán)

nálam is így van

Corsair 32 Gb, kék

Asus Z97 Deluxe , Core i7 4790, Asus ATI Radeon 5870, 32 GB Kingstone DDR3 1600, Samsung SSD, Dell Latitude 6430

(#68) p1h3 válasza Legolas (#65) üzenetére


p1h3
(csendes tag)

Legolas: privi ment!
köszi.

Több mint 100 hirdetés csak pozitív értékelés! A becsület többet ér pár nyamvadt ezresnél!

(#69) nortberg


nortberg
(csendes tag)

Sziasztok.

Nálam nem működik, a Readyboost, 1GB-os A-Data pendrive-al.
Elméletileg engedélyezve van a a readyboost, de se a leállás, se a boot nem gyorsul, sőt a windowsból való újraindulás még lassab is átlagban 30 másodpercel. :(((

(#70) lorenzen válasza nortberg (#69) üzenetére


lorenzen
(aktív tag)

Ne csodálkozz rajta.
Egy ma átlagosnak mondható gépben gyors merevlemez van.
Egy USB2-re csatlakoztatott kártya vagy pendrive max 5-6 MB/s tempóval ír és maximum 30-35 MB/s sebességgel olvas. Ez jóval alacsonyabb a merevlemez sebességénél.
Ezek a nagyon 'gyors' pendrájvok és kártyák drágák, a megfizethető példányok jóval lassabbak.

A Readyboost jelenleg csak visszafogja a gép teljesítményét. Értelme akkor lesz, megjelennek az USB3 támogátasú tárolók, és a sebességük megközelíti a merevlemezekét.

A Windows 7 lehetővé teszi több Readyboost eszköz használatát. De nem sikerült (az RC-ben) megoldani, hogy közel egyegyenletesen ossza szét az adatcsomagokat a Windows. Egy darabig az egyikről olvas, utána a másikról. Ez sem hoz valódi teljesítmény növekedést.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#71) Denes550


Denes550
(csendes tag)

Érdekes hogy a cikkben megint csak az előnyökről hallani. Az hogy indításkor gyorsabban betölt a gép, meg néhány gyakran használt programnál az oké, de hogy ezekért a háttérben mennyit dolgozik az már más tészta. Egyel több háttérben futó alkalmazás részemről ami mondjuk már 3-4 magos gépnél hasznára válhat az embernek szerintem.

(#72) Sub-ZeRo válasza Ottoka (#50) üzenetére


Sub-ZeRo
(nagyúr)

Igen kihasználja a 2 gigát... nekem egy 4 gigás kingston van benne és 6 mega az üres hely. :)

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Xiaomi MI 9 LITE

(#73) lorenzen válasza Denes550 (#71) üzenetére


lorenzen
(aktív tag)

Én egy netbookba, Windows7 RC-vel használok ReadyBoostot.
A gyári háttértároló egy 8GB kapacitású, SSD-nek csúfolt valami.
4GB-os SD kártya van dedikálva gyorsításnak. Maga a kártya gyorsabb az átlagtól, de nem sebesség bajnok.
Indítás és leállásnál nincs hatása.
Az alkalmazások betöltését viszont gyorsítja. Némelyiknél jelentősen.
Asztali gépen Vistával és valóban gyors CF kártyával semmi jelentősége. Inkább csak hátráltat.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#74) rigo88


rigo88
(aktív tag)

egy rövid kérdésem van:
q6600, 4x1g 800as geil ultra.
és ehhez egy 4-6-8gigás faja pendrive amit egyszerűen berakok a gép aljába csak readyboost célra, az használ bármit is?
vagy teljesen felesleges...
(nekem ezutóbbi a tippem)
viszont ha valóban felesleges egy ilyen - átlagosnak mondható gépre -, akkor minek van ez az egész? :)
:R

Dirr

(#75) martin555


martin555
(aktív tag)

haho urak

jól megtréfált engem valami. 16 gigás, elég gyors transcend Jetflash 16GB pendrive-ommal kísérlet képpen engedélyeztem 32 bites windowsban a ready boostot. rárakta a cache fájlt, csinálta a dolgát.
Később pár nappal, readyboost eltávolítása nélkül kihuzintották a pendriveot a gépemből, rajta levő filmeket nézték házimozin stb,

ekkor lettem figyelmes arra (utána, gépre visszadugva) hogy a pendrive read only lett.
Tudtommal ezen a pendriveon nincs hardveres kapcsoló, ezer éve használom, észrevettem volna már, ha lenne rajta.

Szóval úgy érzem, e windows7 mutatvány után valahogy read only lett. Próbáltam XP vel is, ugy se törölhető, nem formázható, partíció nem törölhető.

Akinek lenne erre tippje kérem ne fogja vissza magát, köszönöm!

[ Szerkesztve ]

xiaomi_redmi_note_3_PRO_snapdragon_2GB + MIUI Global Stable V10.2.1.0.MHOMIXM + root

(#76) martin555 válasza martin555 (#75) üzenetére


martin555
(aktív tag)

ha valakit érdekel, ezzel megoldódott:

http://www.transcendusa.com/Support/DLCenter/index.asp?#Detail

innen: http://www.transcendusa.com/Support/DLCenter/GlobalDownload.asp?Model=JetFlash%20V33&Type=JFFormat&URL1=Software&URL2=JFFormat.zip

xiaomi_redmi_note_3_PRO_snapdragon_2GB + MIUI Global Stable V10.2.1.0.MHOMIXM + root

(#77) #81096704


#81096704
(törölt tag)

Halihó. Megosztanám saját konfigom és tapasztalatom.
usb 3.0 ás ajzatban 2gb os usb 2.0 data traveller pendrive. ready boostnak.
ramdrive -al a rambol (ddr3 1866mhz) lekanyarintottam 256mb-ot szintén ready boostnak.

a változás szembe ötlő...! az inernet explorer bevillan az arcunkba, mintha raid ssd röl dolgozna a rendszer... élvezetes. nekem tetszik. :C

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.