Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én végig zombikról írtam

Azért Mint, mert akkor éppen az volt kéznél (virtualboxban). kackac, nekem sosincs kéznél Unitys disztró

Egyébként is, ti igyekeztek mindenkit lebeszélni ubunturól.
Hohó, ez nem igaz ám, nem csak Unityből áll ám az Ubuntu! Hoppa. Ma is javasoltam tán többször is a Gnobuntut, mert szegény koma Mint-et szeretett volna és a Gnome tetszett neki, hiába mondtam, hogy Mint nincs Gnome3-al! Úgy helyes, amit írsz, hogy Unitys Ubunturól beszélünk le mindenkit!
Ubuntu topikban engem a motor érdekel, azzal foglalkozom inkább, DE-vel nem. Néhány DE beállításában időnként tudok segíteni, de ennyi. Amúgy sem vagyok én guru, csak egy kezdő Linuxos! most ne gyere azzal, hogy ennek ellenére sok mindenbe belepofázok!
-
Spotlight, zs film zs szinészekkel, nekem egyik vallással sincs bajom amúgy, nem is értem ezt a nagyon bújtatott zsidózást, vagy a zs a film minősítése vagy zsidót jelent? Attól, hogy egy film Oscar-díjas lett, már csak zsidók csinálhatják. Nekem komoly hibám van, azt se tudom, melyik szinész zsidó egyáltalán.
Másokról se nagyon.Szerintem ha valaki csak azért nem néz meg egy filmet, mert zsidókhoz van köze, az.... érdekes ember.

Persze, ha nem láttad, sokkal könnyebb véleményezni, de amúgy nem a vallást szidják benne!
Egy megtörtént esetet dolgoz fel Pulitzer díjas újságírókról. A poén az, hogy a bűnös papokon kívül a társadalom egyéb szegmenseiből is talál bűnösöket, akik csak félrenéztek, eltussoltak.
-
Jajjj, már egyszer ignoráltál, akkor itt mér' írtál?

Én már túl vagyok ezen, nem érted, amit írok, nem baj. Az Ubuntu topikban ott a cikk kedvcsinálónak, ha csak ki nem veszik az én hsz-eim miatt! Semmi más nincs ott, csak az, ez számít, nem az amit én mondok!
Én a kezdetektől Mint Cinnamont használok amúgy, mellette még van pár disztró persze segítő célokra, te meg eddig az eOS-t istenítetted, most meg az U-t!
Mi lesz a következő?béka veled!

fröcskölődő hsz

Mi lenne az szofisztikált ízlésed szerint? Az, hogy belinkeltem a U. alapképét és elmondtam, mi jut róla eszembe! Lehet amúgy, hogy ebből ered nálam az egész, mert még a fülem is ökölbe szorul, ha a pedofil papok eszembe jutnak és erre emlékeztet a U.! Erről meg sajnos nem tehetek.

Nézd meg a Spotlight c. filmet!
Még mindig inkább a Win-re emlékeztessen a kezdő desktop képe, mint a pedo papokra!
Ez van! Sorry! -
Értem. Imádom én, nem rühellem, de a jellegzetes kinézettel meg rengeteg egyéb tulajdonságával nem vagyok kibékülve. Rengetg írás van arról, hogy mi az a x dolog, amit azonnal változtass meg, kapcsolj ki az Unityban!
Még a Gnome is csak akkor mutatja bal oldalon az ikonikat, ha odahúzok, nekem a wide képernyőn ne legyen ott a sok bumszli egész idő alatt! Cinnamonon diszkréten lekicsinyitva nem zavar az alsó panel és qrvára nem gondolok arra, hogy én most egy winre hasonlító disztrót találtam. Aki így osztályozza a DE-ket..., no, mindegy! Abszolút kezdők sok esetben ilyen hasonlóságot vélnek keresni, de az csak a legelején van, írtam már, hogy én elfelejtettem rég a wint, de csak azért nem erőltetek magamra egy Unity-szerű valamit, mert az üt el e legjobban a wintől. Amellet a win7 esetén semmi bajom nem volt a kinézettel, elrendezéssel, akkor miért tegyek úgy, mint ha nem bírnék használni akár egy kinézetre hasonlót! A bajom vele a felszin alatti működése volt, de ezeket már milliószor leírták, akik lecserélték Linuxra! Te is jól tudod, milyen nagyon lényeges különbségek vannak!Igazad van, mégis rühellem a Amazon-Canonical Unityt! Még ebben a topicban is. No.
az előbb kamuztamNem szeretem, rühellem, nem ugyanaz? De! Én nem akarok finomkodni, te se tedd! Nem kell a nickarchoz alkalmazkodni.

Ettől függetlenül örülök egy új Ubuntu felhasználónak, független attól, hogy nincs jó ízlése!

Szevasz Dave!

-
Bocs, hogy megzavarlak, de már belekeverték erősen! Gondolt végig mit írtál!

(#165) Syl
Most itt nem értem miért bólogatsz, azért mert fórumtársunk még soha nem próbálta a Cinnamont és mégsem tetszik neki? Vedd úgy, hogy immár az összes Junityosnak gratuláltam, mert most neked is gratula! Dave-nek már megvolt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jót beszélgettem a Junityos magyar képviselettel, magatokra is hagylak benneteket, dícsérjétek egymás kedvére az a csodát!
-
King Unique
titán
Nem tudom mért, de nálam így nem működik ez a gyorsbillentyű és nem is lehet különösebben elrontani a beállítást. Bosszantó...
A böngészőben visszalépni az Alt + Bal gyorsbillentyűvel tudok pl. KDE alatt, de ha átállítom, az is felemásan működik... Tehát a Mint Cinnamon ilyen téren nagyon baba. 
A 15.10 viszonylag használható, bár néha megjelenik pár érdekes bug, elszáll a böngésző stb.
Feltolom majd pendrive-ra a 16.04-et, aztán ízlelgetem. Szűk egy hónap múlva meg majd lecserélem rá a 15.10-et. De úgy tudom csak tiszta telepítés jöhet szóba, mert közvetlenül frissíteni csak 14.04 LTS-ről lehet. -
0.44
tag
Windows alatt konkretan nincs olyan, hogy nem megy a hardver ez a helyzet. Talalni fogsz olyan windows verziot, amihez meg 20 evvel ezelotti noname cuccnak is van drivere (meg ha SP2-es Xp is), mert ha letezik a hardver akkor van drivere is (nem vizbontashoz szukseges eszkozokrol beszelunk most, hanem hetkoznapi dolgokrol). Ez az ami nincs es nem is nagyon lesz linuxon az 1% miatt.
Szorakozni jo, meg specifikus dolgokat elvegezni, meg oromkodni ha lesz +1 linux felhasznalo, amivel mar majdnem van 1000 az orszagban, de ennyi.
Ui: Igen hasznaltam linuxot, igen telepitettem par napja 17.3-at, igen utalom a windowst de a linuxot meg jobban, mert egyszeruen a mai napig keptelen a sajat csapdajabol kilepni.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
A Unity-vel kapcsolatban mindig az az érzésem, hogy az egész világ utálja, pedig gondolom a csendes többség nyugiban használja csak az ellenvélemény mindig hangosabb
Eleinte nekem is furcsa volt, hogy oldalt van, de igazából logikus és jól használható.Nem NAS-os fut, hanem egy ESXi szerveren (céges). Otthon egy HP Gen8 Microserverem van, ha abban cserélnék CPU-t akkor azon is mehetne, de teljesen felesleges, bőven megvagyok Windows nélkül, csak a munkához kell az Excel miatt
Illetve mehetne most is VM a NAS-on, csak a VT-d kiterjesztés nélkül siralmasan lassú.petipetya: tudom, ismerem a lehetőséget, csak egyrészt kényelmetlen, másrészt nincs automatikus szinkronizáció, harmadrészt iszonyatosan lassú és nagyobb mennyiségnél megbízhatatlan is (3+ GB letöltése után volt, hogy megállt a folyamat. Párszáz kB/s kontra 2,5-3MB/s (30mbit-es nettel, utóbbi ami Dropbox alatt szokott lenni), ráadásul a Dropboxom ingyenes, míg a Onedrive Office 365-ös, amiből még van bő másfél évem.
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Hordozható napelem 3 Watt / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
az már dzsihád lesz! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez van! Sorry!

az előbb kamuztam
A böngészőben visszalépni az Alt + Bal gyorsbillentyűvel tudok pl. KDE alatt, de ha átállítom, az is felemásan működik... Tehát a Mint Cinnamon ilyen téren nagyon baba. 
Feltolom majd pendrive-ra a 16.04-et, aztán ízlelgetem. Szűk egy hónap múlva meg majd lecserélem rá a 15.10-et. De úgy tudom csak tiszta telepítés jöhet szóba, mert közvetlenül frissíteni csak 14.04 LTS-ről lehet.