Hirdetés

2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) fateless


fateless
(PH! kedvence)

Régen játszottam itthon, aztán jött a költözés, gyerek, és ez abbamaradt.
Most meghoztad a kedvemet, hogy előkeressem a táblát, és valahol még megvannak nyilak is (pár hónapja találkoztam a drága kis dobozkámmal egy fiókban).

Köszi a leírást!

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#2) Milán13


Milán13
(tag)

Sziasztok,
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de milyen márkákat ajánlotok táblához és nyilakhoz?
Hobbi célra lenne.
Köszönöm, M.

(#3) d@vee


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Wooow, végre egy nem szokványos írás, nagyon köszi :R
DE! "Mindenki szeretne úgy dobni, mint Phil Taylor, Gary Anderson, van Barneveld, van Gerwen vagy esetleg Peter Wright."
Nem, én nem szeretnék, annyira nem vagyok oda érte :)

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#4) DjFlanker válasza d@vee (#3) üzenetére


DjFlanker
(tag)

az 5 közül egyikért se? :Y

Jó pilóta alagútban nem katapultál

(#5) adrian360


adrian360
(őstag)

Én mondjuk réztestű nyilat még kezdőnek se ajánlanék, arra nagyon jó hogy rossz fogás beidegződjön már rögtön az elején. 2-3 ezer forinttal többért már lehet normális 80% wolfram tartalmú nyilat venni, nem hiszem olyan extra nagy kiadás lenne ez.

(#6) d@vee válasza DjFlanker (#4) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Nem :) Nem midenkinek ez a kedvenc vagy szívesen nézett sportja :) Szeretek darts-ozni, meg nézem is a tv-ben, ha éppen elkapom, de ennyi :)

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#7) attilasd


attilasd
(őstag)
LOGOUT blog

fateless: örülök, hogy meghoztam a kedved a játékhoz, ez (is) volt a cél.

Milán13: ezt nem írtam bele a cikkbe, de általában nem márka alapján választunk táblát és nyilat.
Attól is függ, hogy milyen ár kategóriában akarsz nézelődni. Táblánál fontos a drótozás típusa és a tartósság, amit tapasztalatok révén tudsz megszerezni. Nyílnál pedig ami benne van az írásban, forma, anyag stb., ami nem függ a gyártótól, vagy csak nagyon kis mértékben.

d@vee: ok, akkor majdnem mindenki! :D Gondolom azért nem bánnád, ha elit dartsos szinten menne a játék.

adrian360: akkor Te kivétel vagy. Általában akkor lehet jól (és könnyebben) megtanulni dobni, ha először vastagabb nyilat fogunk a kezünkbe, így érezzük meg a fogásunkat, így csiszolhatunk rajta sokat látványosan.

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#8) Avicularia


Avicularia
(PH! kedvence)

Mikor olvastam a cikket, hirtelen nem is tudtam, hol van a készletem. Egy fiók mélyén hevert, kb. 20 éve van meg ez a jó kis Harrows Aztec szett. Régen sokat játszottam, de kb. 10 éve nem is dobtam. Ha nem csal az emlékezetem akkor 18g-os.

(#9) adrian360 válasza attilasd (#7) üzenetére


adrian360
(őstag)

kb 15 éve kezdtem a dartozást egyesületben, versenyszerüen, sokmindent láttam, de olyat nem hogy réztestűvel tanították volna a dobást

(#10) attilasd válasza adrian360 (#9) üzenetére


attilasd
(őstag)
LOGOUT blog

Nem értem mi a gond azzal, amit írtam.
Ha valaki otthon elkezd dobálni, az szerintem vegyen egy olcsóbb réztestű nyilat, dobálgasson vele addig, amíg ki nem alakul valamilyen szinten a dobástechnikája. Ha ez meg van, vegyen egy a stílusához illő minőségi nyilat. Ha jól választ, 2 évig azzal vígan el van szinte mindenki. Attól, hogy réztestűvel tapasztalja ki valaki a dobás mechanizmusát, nem fog semmi olyan rossz elem beépülni a tudatába, ami a volfrámossal ne épülne be... és ezt "szakértők" is így mondják.
Az egyesület teljesen más tészta...

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#11) adrian360 válasza attilasd (#10) üzenetére


adrian360
(őstag)

Egy vastag és teljesen más sulyelosztású nyilat máshogy fogsz dobni mint egy normált. Kinai edzőcipőben is lehet futni, de nem fogja egy szakértő se azt mondani hogy vegyél azt. Ha nincs más oké, de arra biztatni hát inkább fillérb@szás mint jó ötlet

(#12) simonzé


simonzé
(PH! addikt)

Jó kis összefoglaló, meghoztad a kedvem a játékhoz. Viszont kérlek gondold újra ezt a sánta mondatot: "A darts napjainkban az egyik leghíresebb sportok közé tartozik."

I don't fit in. I fit out.

(#13) attilasd válasza adrian360 (#11) üzenetére


attilasd
(őstag)
LOGOUT blog

Elfogadom a véleményed, de nem értek vele egyet. Kifejtettem, hogy miért gondolom úgy a dolgot, ahogy leírtam azt a cikkben. Én is így kezdtem sok más emberrel egyetemben, és sok profi is így ajánlja a játék elkezdésdését. A futócipő szvsz. nem a legjobb példa, jobban hasonlít inkább az asztaliteniszre. Ha egyesületbe mész, kezdheted már 30+ ezres ütővel is a játékot, de kezdésnél nem fog előnyt jelenteni egy normális ütővel szemben, harmad annyiért.

simonzé: köszönöm, javítottam! :R

[ Szerkesztve ]

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#14) bteebi


bteebi
(PH! addikt)

Nagyon jó, és kezdőknek kifejezetten hasznos, lelkesítő írás, hasznos és jó tanácsokkal, hálás köszönet érte! :R Tavaly nyáron kezdtem el dartsot nézni, azóta kifejezetten megszerettem, ami eléggé meglepő, mert régebben kifejezetten nem szerettem. Fantasztikus a hangulata, és kifejezetten izgalmas is tud lenni. 90-es, 100-as átlag felett meg egyszerűen lenyűgöző :).

Sajnos mostanában nem nagyon van lehetőségem (magyar) közvetítést nézni, de a Sport 1-es (2?) szakértőket nagyon szeretem - sokkal jobbak, mint a eurosportos kommentátorok. Nagyon lelkesek, segítőkészek, öröm hallgatni őket :R. Nagyon tudnak izgulni egy jó kiszálló, egy 180-as kör, vagy pláne egy kilencnyilas kiszálló (lehetősége) esetén. Persze ki nem :D. Meg mint ahogy ők is elmondták (talán többször is), a darts matekra is tanítja az embert. Én szerintem kifejezetten jól és gyorsan számolok fejben, de időnként csak pislogok, hogy milyen gyorsan mondják, hogy épp mennyit dobott az adott játékos, és hogy miket kellene dobnia a kiszállóhoz. Persze a rutin meg az évek :DDD, de akkor is...

Ezen azért jót mosolyogtam:

"Én a következő alapgyakorlatokat szoktam elvégezni. Először dobok 20-20 darab 20-ast és 19-est, valamint 10-10 külső és belső bullt. Ezután 1-től bullig minden számon végig megyek, és a három nyílból mind a háromnak a kijelölt szektorba kell repülnie."

Alapgyakorlatok ugyan, de nekem minden bizonnyal több teljes napra lenne szükségem, hogy ezt végig tudjam csinálni :B :)). A leírásod alapján viszont te már egyáltalán nem vagy kezdő :).

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#15) noPublicFG


noPublicFG
(senior tag)

(Még nem olvastam a cikket.)

Nagybátyám versenyszerűen űzi ezt a sportot. Néha nézem a közvetítéseket, és mit ne mondjak élvezetes. Főleg azok után, hogy én is kipróbáltam, kevésbé sikeresen. Nehéz, sok gyakorlást kíván. Minden elismerésem, aki erre adja a fejét.

plus ça change, plus c'est la même chose

(#16) quint válasza attilasd (#7) üzenetére


quint
(fanatikus tag)

Milyen edzés kell ahhoz, hogy úgy dobjak, mint van Gerwen, de ne legyek olyan őstulok? :DDD

(#17) attilasd válasza bteebi (#14) üzenetére


attilasd
(őstag)
LOGOUT blog

Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet! :K
Egyébként tájékoztató jelleggel írnám, hogy tegnap kezdődött a World Matchplay, ami egy nagyon rangos verseny. Sajnos a sport tv nem adja, de streamen lehet követni a mérkőzéseket.
Furcsa, hogy te szereted a magy kommentátorokat, itt a fórumon sokan a nem tetszésüket fejezték ki velük kapcsolatban...maradjunk annyiba, hogy szívesebben hallgatom az angol kommentátorokat. Persze tisztelem a munkájukat, de nekem néha túl sok, amit összebeszélnek egy-egy meccs alatt. A lelkesedesük tiszteletre méltó ettől függetlenül, és a kilenc nyilast is jól közvetítik.
Mindig ül bent egy szakkommentátor is, neki azért nagyon kell tudni ezeket. A kiszállóknál néha én is csak pislogok...
Nem tudom, hogy mióta dartsozol, de negfelelő gyakorlással hamar végig lehet zongorázni az alapgyakorlataimon.
Én lelkes amatőrnek nevezném magam, mindig az is voltam, és mindig az is leszek.

noPublicFG: megfelelő szintű gyakorlással több sikerélményed lesz.

quint: oda már tehetség is kell...már mint hogy olyan szinten dobálj. :D

Avicularia: akkor itt az idő újra elkezdeni! Már ha az időd engedi... :K

[ Szerkesztve ]

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#18) koxx válasza attilasd (#13) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Jo kis iras.
Lehet csak az en figyelmemet kerulte el, de arra kivancsi lennek, hogy miert van az, hogy steel dartsban tripla 20ra jatszanak, softban pedig bullseye-ra?

ELADÓ EVGA SuperNOVA 1000 P2 1000W Platinum 10év gari >>>> bit.ly/2JlXeB9

(#19) adrian360 válasza koxx (#18) üzenetére


adrian360
(őstag)

Csak az amerikai softban játszanak bullra, azt hívják bull-shooternek. Ott az egész bull 50-et ér.
Az europai soft gépek teljesen ugyanolyanok mint a steel táblák, méretre és értékre.

(#20) sky11


sky11
(senior tag)

Szeretek nagyon dartsozni , csak sajnos havonta-kéthavonta 1-2 alkalommal van rá mód és lehetőség . Németországban élek én is és öcsém is . Neki van egy táblája , Ha van időnk átmegyek a városába , és akkor viszont 10-12 órát játszogatunk :C . ( egy láda sör mellet , meg 1-2 deci pálinka mellet ... :D )

Oneplus 3 , HP Tablet Pavilion x2 10

(#21) sky11


sky11
(senior tag)

Az èn nyilam rèzből van , ès megfogja , a kezemet . A wolfram nyìl is fog ? Mert ha nem ,holnap veszek egy új készletet . Ha valaki tudja a választ ìrja még , legyen olyan szíves !

[ Szerkesztve ]

Oneplus 3 , HP Tablet Pavilion x2 10

(#22) attilasd válasza sky11 (#21) üzenetére


attilasd
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, de a réznek se kellene megfognia kezedet.

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#23) UnA válasza sky11 (#21) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Talán a réz reakcióba lép az alkohollal... :D

(#24) sky11 válasza UnA (#23) üzenetére


sky11
(senior tag)

Lehet :D !

#22) attilasd : az is lehet , hogy csak rèz szìnű . De akkor már lekopott volna ... :F
Németországban vettem a Kaufladban , 10 euró volt .
Mindegy , Pècsen van egy darts ,biliárd bolt ott körül nèzek kicsit .

Oneplus 3 , HP Tablet Pavilion x2 10

(#25) sky11


sky11
(senior tag)

Ma megleptem magam ezzel :

Szerkesztés .: Ez kicsit hosszabb fajta nyìl , nekem ez áll kèzre .

[ Szerkesztve ]

Oneplus 3 , HP Tablet Pavilion x2 10

(#26) Lacok


Lacok
(őstag)

Volt egy időszak az életemben amikor elég sokat játszottunk a haverokkal és nagyon megkedveltem mert le tudja kötni az embert sok sok órán keresztül.

(#27) föccer válasza Milán13 (#2) üzenetére


föccer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy igazándiból nem drága sport. A verseny tábla is 10-13 ezer forint körül mozognak, a profi nyílkészletek is 10-15 körül vannak. Kb tényleg felesleges pár ezer forinton spórolni.

Én megvettem a Winmau Blade4-es tábláját, ami kiváló minőségű, világversenyeken is sokat hazsnált és kedvelt tábla. Kevés a kipattanó róla, vékonyak a drótok, stabilan megáll benne a nyíl.

A nyíl kicsit más lapra tartozik. Van csilliárd fajta, nem lehet tanácsot adni. Érdemes lelátogatni egy klubba, és az ottani játékosokhoz fordulni, hogy kipróbálhasd az ő nyilaikat. Tömeg, súlyelosztás, súlypont, fogáspont, vastagság, forma. Sok minden szerepet játszik abban, hogy stabilan, kényelmesen fogd és dobd a nyilat. Ha kipróbálsz 5-10 nyilat, már lesz elképzelésed arról, hogy nagyjából mi az ami neked kézre áll. Csepp forma, vagy egyenes? 18 vagy 22 gramm? Bordázott vagy barázdált? Ha az alapok megvannak, akkor kell venni használtan 2-3 készletet, ami érzésre jó lehet. 10-12k-ból megvan, de ugyan úgy leadható, így sokba nem kerül. Ezekkel a nyilakkal hosszabban kell dobálni, néhány órát, pár napot. Nem váltogatva, hanem egymás után. Ha nem az igazi, akkor eladni, venni másikakat.

Ha valaki tényleg csak "kocsma" szinten akar dobálni, akkor kb ennyit kell csinálna. Ha amatőr szinten akar vele foglalkozni, akkor rá kell szánni néhány hónapot, amíg kiválasztod a neked megfelelő nyilat és megtanulod a helyes dobástechnikát. Erre legalább fél évet rá kell szánni és nem árt, ha van melletted olyas valaki, aki már foglalkozott ezzel a sporttal.

Ha a nagyon alapok megvannak, akkor kell elkezdeni megtanulni ugyan oda dobni a nyilakat (ez mondjuk nagyjából a helyes dobástechnikával együtt fejlődik), illetve elkezdeni tanulni a kiszállókat, illetve nekiállni az edzésterveknek.

üdv, föccer

(#28) bteebi válasza attilasd (#17) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

"Nem tudom, hogy mióta dartsozol, de negfelelő gyakorlással hamar végig lehet zongorázni az alapgyakorlataimon."

Tulajdonképp nem játszom (még), csak nézem :DDD. Tábla már mondjuk van, valami alapvető réz nyílszettel, de nekem érzetre jónak tűnt. Sajnos most egy darabig más országban leszek, mint a tábla :(, úgyhogy nem idén nyáron fogok 120-as átlagot dobni (bár valószínűleg jóval később se :U...).

Btw, itt azért van (számomra) néhány "pro", ti milyen átlagokat tudtok dobni?

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#29) HREH válasza bteebi (#28) üzenetére


HREH
(senior tag)

Én 45-50 körül dobok, ifi csapat országos döntőben sikerült 60-62-t dobnom (a legjobbkor :DD )
3 éve kezdtem, még mindig nagyon szeretem, igaz mostanában sajnos nem megy úgy, mint régen :)
Személyes véleményem még annyi, hogy mindenképpen steel táblán kell elkezdeni játszani, mivel a soft (elektromos) tábla akkor is megadja a pontot, ha kiesik a nyíl, a steel pedig nem, kezdőknél pedig fontos, hogy olyan dobástechnikát tanuljanak meg, amivel nem esik ki a nyíl a táblából.

OnePlus 5T 6/64GB || Sony PS4 Slim 1TB

(#30) attilasd válasza föccer (#27) üzenetére


attilasd
(őstag)
LOGOUT blog

Hatalmas +1.
________________________________________

Én itthon átlagosan 50 körül dobok, az első 9 nyilam 80 felé stagnál.
Szerk.: versenyen eddig még nem jött ki a lépés, hogy ilyen szinten dobjak, igaz csak egyen voltam, és a győzelmem után haza kellett jönni, így nem fejeztem be azt se, de nem vagyok az az izgulós típus.

[ Szerkesztve ]

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#31) Milán13 válasza föccer (#27) üzenetére


Milán13
(tag)

Nagyon köszönöm a tanácsokat!! M.

(#33) attilasd válasza kalifa777 (#32) üzenetére


attilasd
(őstag)
LOGOUT blog

:R Igyekeztem!

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#34) llwynog


llwynog
(Ármester)

...és kiderül a végén, hogy Magyarország a 10 millió dartsjátékos országa :DD

Amúgy jó cikk lett, gratula! Még kedvet is kaptam hozzá! :C

"Akárhol jársz, akármit látsz, nyomot hagy benned, jól vigyázz..."

(#35) zotyko71 válasza llwynog (#34) üzenetére


zotyko71
(kvázi-tag)

Én is!!! :DD

Köszönjük az írást! :R

(#36) #27441408


#27441408
(törölt tag)

Tegnap megnéztem életem első darts versenyét, felemelő élmény volt élveztem, pedig azt hittem ez 1 oltári unalmas sport, de tévedtem.

(#37) attilasd válasza #27441408 (#36) üzenetére


attilasd
(őstag)
LOGOUT blog

Így van.

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.