Hirdetés

2022. december 10., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Huma


Huma
addikt

Nem tűnik rossz helynek. Én is gondolkodok a kimenetelen. Ez jó hely lenne a számomra is, bár az időjáráson még lenne mit javítani. Egész évben 22 fok és meg is lennék elégedve. :)

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#2) eddie17


eddie17
addikt

Január végén én meg is teszem, indulok kifele, ugyancsak angol nyelvterületre (vagy is majdnem). :)
Szép ez a hely, nekem nagy álmom Új-Zéland, de oda kb. lehetetlen bekerülni. :D
Így marad a "kisebb" álom. :)

(#3) Dany007 válasza eddie17 (#2) üzenetére


Dany007
veterán

Hova?
Angliát néztem még. A 2004-es kirohanásom is Anglia irányába történt. Ami nem is lenne rossz. Csak Londont hagynám ki szívesen. Az a város nekem már túl nagy, túl zsúfolt, túl káoszos. Plusz közbiztonságilag sem a legjobb. Illetve területtől függ. De ahogy informálódtam ott még elvannak az emberek a bevándorlókkal. Ellenben úgy hallottam, hogy Londonon kívül a kisebb városokban már egyre nagyobb a bevándorlóellenesség. Kanada ennél jóval befogadóbb ország. A történelméből adódóan eleve igen kevert világ... :) Legutóbb pl azt olvastam, hogy az 1970-es évekig előnyben részesítették a bevándorlókat a helyiekkel szemben! Nem tudom ez mennyire igaz, de nagyon meglepő...
Így egyelőre Anglia már kilőve nálam.

Új-Zéland is jó. Van itt a fórumon egy "kecske", aki ott él már évek óta... Talán tudna adni 1-2 ötletet. :)

@Huma:

No igen. Az egész évben 22 fokot én is eltudnám viselni. De nem vagyok telhetetlen. :) Így legalább van tél és kellemes nyár. Kilehet jutni ide Kanadába. Főleg ha még nincs családod, lakásod stb... ~ 300k a repülőjegy csak oda. A lakásbérlés plusz megélhetés az olvasottak alapján megegyezik az Angliaival. Plusz ideiglenes munkavállalásit jóval könnyebb szerezni, mint letelepedésit. Azzal el lehet lavírozni pár évig.
Ha mindez mondjuk 20 évesen jut eszembe, akkor biztos összehozom valahogyan.

(#4) Picike8


Picike8
aktív tag

Szép hely, bár nekem egy picit hideg. Én Hollandiába mennék, de egyedül nem mehetek, Anyukámmal kimennék, de Apu úgysem engedné. :-((

(#5) Huma válasza Dany007 (#3) üzenetére


Huma
addikt

Angliába jobb lenne kimenni az időjárás és a közelség miatt. Viszont én is azt hallom, hogy már nincs annyi lehetőség ott mint régen.
Svájcba kéne kijutni. Az egyik ismerősöm ott dolgozik mérnökként. Meséli, hogy az autógyárba, éjszakai műszakba nem lehet embert találni mert senkit sem érdekel az a +300-400e Ft ami ezzel jár. Millió felett keresnek így is.
És ez csak egy sormeló. Olyan amivel itthon kb 90e-t keresnek az emberek. Persze nem heti 40 órában mint Svájcban hanem kb heti 60-ban.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#6) Dany007 válasza Huma (#5) üzenetére


Dany007
veterán

Úgy hallottam Anglia, főleg London igen esős hely. :) Persze a nyarak kellemesebbek, mint itthon, de amúgy meg mocskosul sok az eső. Vagy ez is csak urban legend?

Svájc amúgy szép hely. Ott se voltam még csak a közelben Ausztriában. Mennék én Svájcba is ha angolul beszélnének. A német nem szimpatikus. Amúgy ha van ott ilyen ismerős / rokon akkor hajrá. Szereztess magadnak valami állást aztán Go. Ha nem gond a nyelv én nem hagynám ki.

(#7) Иван válasza Huma (#5) üzenetére


Иван
őstag

Svájcba szvsz még nehezebb kijutni, mint máshova. Jó szakembernek kell lenned. :K

Mondjuk tény, hogy főnyeremény.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#8) eddie17 válasza Dany007 (#3) üzenetére


eddie17
addikt

Nem Anglia, egy kicsit feljebb!
Skóciába tervezem az utazást! :)
Beszéltem már a "kecskével", nehéz kijutni. :)

(#9) Coccolino_O válasza Dany007 (#6) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Franciául is meg olaszul is tanulhatsz. ;]

Kanada angol nyelvterületek közül nálam az első helyen áll. :K

[ Szerkesztve ]

(#10) Lenry


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

áh... észak... :B

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#11) lapa válasza Иван (#7) üzenetére


lapa
veterán

azért a svájciak elég furák, na. hollandia amúgy is színvonalasabb. szerintem az álláspontom ismert, annyit mondanék csak, hogy - bár romantikus a földgömbre bökés - szerintem jó lenne valami célabb cél. tehát hogy ne "itt ne legyek" legyen a motiváció, hanem az "ott szeretnék legjobban lenni".

(#12) Viszlát válasza Dany007 (#3) üzenetére


Viszlát
addikt

A bevándorlókkal szembeni ellenérzés téged nem érintene, bizonyos népcsoportok betelepülését és a segélyturizmust nem nézik szívesen. A magyaroknak kifejezetten jó híre van vidéken, legalábbis akikkel kapcsolatba kerültem, azok mind pozitívan nyilatkoztak munkamorál, higiénia és modor tekintetében rólunk. Persze ez azért is van így, mert a csürhe kategória inkább Londonba megy (ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki Londonban él, az mind csürhe).

A fizetésben nincs különbség, de az tény, hogy bizonyos munkákat nagyobb eséllyel találsz a fővárosban (project management és társai). Viszont az ingatlanok jóval olcsóbbak, akár bérlésről, akár vásárlásról van szó. Eső az mindenhol van bőven, bírni kell a magas páratartalmat. Ja meg eléggé unalmas az építkezési stílusuk, úgyhogy alapvetően a városok többnyire randák, de nem kell sokat menni, hogy csuda helyeket lásson az ember. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#13) Dany007 válasza Lenry (#10) üzenetére


Dany007
veterán

Annyira nem is! :) (max ha É-Amerika) Meglepő, de kb egy szélességi körön helyezkedik el városka, mint Magyarország. 47°-47°.

@eddie17: Hát akkor hajrá! :C Skóciáról nincs túl sok infóm. Egy távolabbi ismerős él ott már éve óta. Róla is csak annyit tudok, hogy mikor betört a válság elbocsájtották és elég szarul élt, de azt mondta, hogy akkor se jön haza! :D Azóta se jött.

@Coccolino_O:

Noway! :D Maradok az angolnál. Amúgy Kanadának is van egy olyan tartománya - a neve most nem jut eszembe - ahol a francia is a hivatalos nyelvek között van, sőt.

@lapa:

" - bár romantikus a földgömbre bökés - szerintem jó lenne valami célabb cél. tehát hogy ne "itt ne legyek" legyen a motiváció, hanem az "ott szeretnék legjobban lenni"."

Ez meg is van. A földgömbre bökés csak véletlen volt. Utána a több hetes informálódás volt az, ami miatt úgy gondolom ahogy. Motiváció az van bőven. Ez az a rész amit ugye nem kell részletezni itthon. Lehetőség, na az az ami már nem nagyon van. Amúgy hol van Nagy-Britannián kívül a legközelebbi angol nyelvterület? Csak mert ez a városka légvonalban ~ 5.200 km. Új-Zéland és Ausztrália is jóval messzebb van. Bár való igaz, megfordult a fejemben, hogy küldök egy ottani cégnek önéletrajzot és motivációs levelet de a siker esélye ilyen távolságból és a már korábban ismertetett részletek miatt annyira kevés, hogy pesszimista mivoltomnak köszönhetően (bár én mindig realistának mondom magamat) bele se kezdtem. Pedig találtam egy céget a városban, akik pontosan azzal foglalkoznak ott kint, mint amivel én itthon immár lassan 7. éve. A különbség annyi, hogy ez a kinti cég egy több országban is jelen levő világcég egyik helyi lánca. Nem pedig egy olyan kis-közepes cég, mint ahol most dolgozom. Ez amúgy pozitívum lenne. Plusz mint írtam a sok kockázat. Családdal a nyakamban már nem lehet játszadozni... 20-25 évesen gond nélkül belevágtam volna, legrosszabb esetben is hazajövök és élek tovább.

(#14) Eastman


Eastman
őstag

Ugyan ezt csinálom dél-Szicíliával. :) Kell a D-vitamin...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#15) Иван válasza lapa (#11) üzenetére


Иван
őstag

Már az osztrákok és sokszor elég furák. Na de akiknek olyan országa van, azért sejted, hogy ott nem minden százas. :DDD

Lenry: észak? Mármint Korea? ;]

Picike8: Hollandia? Zsúfoltabb mint London szvsz és a bevándorlás is nagyobb gond. Akkor már tényleg inkább London.

Dany007: Quebecre gondolsz, de ott csak Montréal az, ahol farncia nyelv a domináns. Viszont minden frnacia beszéli az angol, vica versa ez már nem jellemző.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#16) dabadab válasza Иван (#15) üzenetére


dabadab
titán

"Már az osztrákok és sokszor elég furák."

Igazabol a magyarok is :)

DRM is theft

(#17) Иван válasza dabadab (#16) üzenetére


Иван
őstag

Tudom. De nekünk a kultúrkörünkből és mentalitásunkból kifolyólag furák a német(szerű)ek. Egy ex-jugóval vagy lengyellel hamarabb közös nevezőre jutunk, könnyebben szór értünk, mint egy osztrákkal vagy svájcival.

Ugye én itt lakom közel, és sok ismerősöm jár ki döglőzni/tanulni. Sokan nem szeretik (főleg az iskolások), mert az osztrákok szerintük nagyon gátlásos, visszahúzódó(bb) emberek, nehezen barátkoznak velük és persze nem olyan random, hűbelebalázsok, mint mink. :K

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#18) Gergő_ válasza Иван (#15) üzenetére


Gergő_
őstag

Az hogy valaki ért angolul nem jelenti az hogy hajlandó is beszélni. :D

(#19) Иван válasza Gergő_ (#18) üzenetére


Иван
őstag

Olasz verzió: az, hogy valaki nem tud angolul, még nem jelenti azt, hogy nem is fog. :DDD

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#20) Coccolino_O válasza Иван (#15) üzenetére


Coccolino_O
őstag

& 17

Mindig is kérdezni akartam, de neked honnan van ennyi élettapasztalatod? Az hogy más mit mond, meg te mit tapasztalsz, két külön dolog, embereknél meg hatványozottan igaz.

(#21) truba


truba
tag

Ha mégis egyszer elhatározod magad, akkor sok sikert hozzá. :K

Más: én és kis családom( asszony+egy gyerkőc jelenleg 9 hó, utazáskor 1 éves) áprilisban Svédországba megyünk.

(#22) Иван válasza Coccolino_O (#20) üzenetére


Иван
őstag

Lvl 90-es pala vagyok. Elég xp-t farmoltam már össze.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#23) lapa válasza Иван (#17) üzenetére


lapa
veterán

egy szóval nem mondtam, hogy a németek furák. valszeg az egyik legnormálisabb kupac ember európában.

(#24) Dany007 válasza truba (#21) üzenetére


Dany007
veterán

Köszönöm!
Svédországban is vannak ismerősök meg Finnországban is. Mindkét helyről csak jókat hallottam. Hát, többé kevésbé. : )
És ti csak ideiglenesen mentek ki vagy véglegesen terveztek? Ha véglegesen akkor hogy jött az ötlet? Ismerős által vagy minden teljesen önerőből? És a nyelvvel hogy álltok? Érdekelnek a részletek ha nem gond. :) Remélem összejön, sok sikert nektek is!

(#25) Иван válasza lapa (#23) üzenetére


Иван
őstag

Velük nem sok interakcióm volt eddig. Osztrákokkal annál inkább, de szokták mondani, hogy a németekhez képest a sógorék nagyon linkek.

Számomra egyébként az ex-jugók is nagyon jó benyomást tettek. Attól eltekintve persze, hogy néha kezelhetetlen népek. Ahányszor voltam arrafelé, Szlovéniától Boszniáig többnyire kedvesek és segítőkészek voltak. (Bár mások mást mondanak). Boszniából is jó emlékeim vannak.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#26) eddie17 válasza Dany007 (#13) üzenetére


eddie17
addikt

Összeszedegettem minden számomra hasznos infót, szóval nem csak úgy megyek ki.
Kezdő valuta is van, már csak magamat kell össze szedni. :)
A többi folyamatban van. :)
Autóval megyünk, hogy minél több dolgot tudjunk magunkkal vinni, plusz előnyösebb odakint is a mászkálás.
(Mondjuk azt még nem néztem meg, hogy van-e valami megkötés az autóval kapcsolatban.)

(#27) Lauda


Lauda
félisten

Ehhez csak egy valamit fuznek hozza. Ha menni szeretnel, akkor menj! Csak egy akadaly van, mit le kell kuzdened: Te magad. :)

Lehetőség az nincs rá.

Mert miert is nincs? Sajat magadat beszeled le rola! Kesobb banni fogod! ;)

[ Szerkesztve ]

(#28) Coccolino_O válasza Lauda (#27) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Egyik a pénz, másik a család. Gondolom én.

(#29) truba válasza Dany007 (#24) üzenetére


truba
tag

részletek itt

Nyelvet már tanuljuk egy ideje, én kb. valahol alap és középfok között lehetek, feleségem pedig talán közelebb a középhez.

Sok segítséget kaptaminnen Ezer köszönet érte.

De azon kívül, hogy a fórumtársak megmondták mit hol keressek, senki nem segít, és őszintén megmondom, nem is kérek segítséget. Munkatapasztalatomból kifolyólag, elégé negatívan állok a kint élő honfitársakhoz, sok olyanban volt részem, hogy emberek mindenféle ígéreteknek (sokszor rokonok állításának) alapot adva, mindenüket beáldozták. Aztán nálam kötöttek ki, szomorú volt hallgatni őket.

Egyenlőre ideiglenesen megyünk, aztán meglátjuk. Én nem zárkózom el a véglegestől sem, de az még messze van.

[ Szerkesztve ]

(#30) Lauda válasza Coccolino_O (#28) üzenetére


Lauda
félisten

En meg azt gondolom errol, hogy mindketto kifogas. De mondom, engem nem is erdekel, hogy ki mit csinal es nem is szandekozom meggyozni senkit sem. Nem elerhetetlen dolog, amirol almodik, csak annak allitja be, mert akkor nem kell tenni semmit, nem fog csalodni biztosan es almodozhat tovabb.

(#31) Coccolino_O válasza Lauda (#30) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Tudtam, hogy mit fogsz válaszolni. :P

(#32) Dany007 válasza Lauda (#27) üzenetére


Dany007
veterán

Lényegében igazad van. Magamat beszélem le róla. Azért, hogy ne sóvárogjak annyira. :)
A másik ok pedig a minimális esély vs. hatalmas kockázat.
De egyvalamit biztosan tudok. Ha lenne valaki, aki azt mondaná ha ezt meg ezt meg azt meg amazt végigcsinálom akkor tuti összejön, gondolkodás nélkül belevágnék. :) De ugye ilyen nem létezik.

A konkrét helyzet viszont az, hogy letelepedést igényelni csak úgy lehet ha egy kinti cég előzetesen(!) még bárminemű ügyintézést megelőzően határozatlan idejű munkaszerződést kínál neked. És mivel az én szakmám (szakmáim?) nem tartoznak a kinti un. hiányszakmák közé, ezért kinti munkavállaló csak akkor alkalmazhat engem, mint bevándorlót ha ott helyben nem talált rá szakembert. És ezt mind nem csak nekem, hanem a jövendőbeli munkaadómnak kell intéznie a kinti hivatalokkal. Tehát az egész itt bukik. Én a saját pesszimista - akarom mondani realista!:) - fejemmel nem tudom elképzelni, hogy valaki 5.200km-ről munkát ajánlana nekem és várna rám még vagy 1,5 2 évet, mire elintézem a szükséges papírokat.

Van egy hivatalos kanadai bevándorlással foglalkozó oldal, ott minden le van írva részletesen.
Ezen kívül még 3 módon lehet kijutni, illetve letelepedni.

A másik az, hogy a szakmám a hiányszakmák közé tartozik az adott tartományban. Pl.: festő, gipszkatronozó, ápoló... Ezesetben valamivel jobbak az esélyek. De közöm sincs ezekhez a munkákhoz. (bár már az is megfordult a fejemben, hogy beállok gipszkatronozni pár évre itthon... de nem szivesen dobnám el a szakmámat és 6 év tapasztalatomat a gipszkartonozásért)

A következő lehetőség a menekült státusz. Ezt azt hiszem nem kell magyarázni miért van nálam alapból kizárva.

Van még egy lehetőség az pedig a tőkés befektetői szándék. Ehhez rendelkezni kell - ha jól emlékszem - kb 60-70millió forintnyi összeggel és vállalkozást kell alapítani Kanadában. Vagy mezőgazdasággal foglalkozni - szintén saját tőkéből gazdálkodva.

A pénz is gond lenne, de igazából az megoldható. Elvégre eladhatjuk a lakást és a hitel visszafizetése után még bőven maradna annyi, hogy pár hónapot ellavírozzunk ha szűkösen is kint Kanadában. De itt jön az, hogy go to egyes pont. Előbb munkaajánlat kell. Addig csak ideiglenesen 6 hónapra tudnék kimenni. Az meg lutri. Mert ha mégse találnék munkát akkor a lakás eladásával már nem lesz hova hazajönnünk. Ergo az ideiglenes munkavállalási is csak akkor lenne lehetőség ha még előre, itthonról lenne biztos munkám. És ugye 6 hónap után úgy emlékszem el kell hagyni az országot majd újra kérvényezni valamilyen vízumot az ideiglenes munkavállalásra... stb...

No, így talán már érthető miért mondom azt, hogy lehetőség az gyakorlatilag nulla. Mert ugye mindezt a felsoroltakat egy 1,5 éves babával kéne megoldani. Lehetőleg még mielőtt iskolába indulna, hogy kint már az angolt tanulja meg.

Amúgy épp most beszélgettünk erről párommal. Hogy anno lakásvásárlás helyett, inkább ki kellett volna mennünk és megpróbálni. Kettesben. Elvégre akkor még mindketten szüleinknél laktunk. Nem volt gyerek, nem volt kötelezettség sokat nem veszthettünk volna.

(#33) Lauda válasza Dany007 (#32) üzenetére


Lauda
félisten

Mindig csak a negativumok, ezert nem, azert nem. Igazibol nem is akarsz menni sehova, ahogy latom. De azt biztosan mondhatom, hogy igen hianyosak az ismereteid a kanadai munkavallalassal es bevandorlassal kapcsolatban. Utana sem neztel es mar lebeszeled magad. Ha komolyan erdekel, majd szolj, tudok errol par dolgot. Addig is minden jot! :)

(#34) Dany007 válasza Lauda (#33) üzenetére


Dany007
veterán

Hehe, nem működik a fordított pszichológia. :P
Ezt az oldalt néztem át töviről hegyire.
Elég egyértelműen le vannak írva a lehetőségek. Sőt, még egy kis tesztkérdőív is van, amit kitöltve megtudhatja az ember, hogy mennyi esélye van kijutni és miként.
Úgyhogy hidd el, nem ezzel van a gond.

Azzal van a gond, hogy a gyerek miatt nem nagyon merek kockáztatni. Plusz mint mondtam kimenni úgy tudnánk ha itthon eladnánk "mindent". Ezáltal ha valami balul üt ki akkor nincs hova visszajönni és nem lenne kereset sem. Meg ugye Kanada nem olyan, mint mondjuk Anglia. Ahová nekivághatsz 3-500 ezer forintnyi fonttal és ha nem találsz melóhelyet 1-2 hónapig akkor max hazajössz a következő géppel... -> hiszen ezt még megtudnánk csinálni lakáseladás nélkül is. Lenne hova hazajönni ha gáz van. Kanada esetében csak a repülőjegy ennek majdnem duplájába kerülne.

De ha tényleg tudod módját, hogy lehet közel 99%-os biztossággal kimenni, letelepedni és munkát találni... akkor várom a részletes leírást. :)

(#35) Dany007 válasza eddie17 (#26) üzenetére


Dany007
veterán

No ez jólhangzik. Az autós utazás pedig jó ötlet! Remélem összejön! Bár kíváncsi leszek a skót akcentusra mit szólsz majd... :D

@truba:

Látom akkor már komolyan benne vagytok a témában! :R Remélem nektek is bejönnek a számítások. A svéd nyelvet én biztos nem bírnám. Mondjuk én az angolon kívül semmit se...
Erről a segítséges dologról már sokat hallottam. Hasonlóan rosszakat. Van is egy ilyen "mondás", hogy az első ember aki külföldön át fog verni az magyar lesz... Bár lehet ez csak rosszmájú megjegyzés, nincs tapasztalatom.

(#36) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Ez nekem már túl hideg volna. Kanadába soha. :DDD Egy-kétszer megnézném, hiszen szép, hatalmas, országnyi erdők vannak, de élni...

Igazából a hazai időjárással sem volna semmi bajom, ha télen nem kellene kidugni az orromat a fűtött házból. :D (Mázlisták ezek a mediterrán emberek.)

[ Szerkesztve ]

(#37) eddie17 válasza Dany007 (#35) üzenetére


eddie17
addikt

Tanulom! :D Szörnyű ugyan, de már kezdek megérteni belőle apróságokat. :D
Nézem a Still Game című sorozatot is, angol felirat nélkül... egy rémálom. :D
Köszönöm, de a reményen már túl vagyok, 100% a kimenetel! :) Ha esik, ha fúj!
Amúgy úgy volt, hogy repülővel megyünk, de összejött az autós téma, és kb. 10 ezer forintnyi felárat jelent a 2 repjegy helyett. Ennyit bőven megér, hogy azt viszünk amit akarunk.
Ja és persze onnan egyszerűbb lesz kijutni az álomhelyre pár év után! :D

[ Szerkesztve ]

(#38) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Nem rossz hely Kanada, majd lehet mi is átnézünk valamikor pár évre tolni egy kis juharfaszirupot meg rénszarvaskolbászt :DDD

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#39) Dany007 válasza eddie17 (#37) üzenetére


Dany007
veterán

Oh én a "reményt" úgy értettem, hogy hosszútávra is sikerüljön. :)
És a melóval mi a helyzet? Azt hogy intéztétek? Vagy az majd csak lesz valahogy ha már kint lesztek? És szállás? Azt is sikerült előre leügyezni?

@kraftxld: Hoppá az emlegetett kecske! :) Csak így ugráltok? Azért ti konkrétan mindentől mocskosul messze vagytok... Ha most elképzelem a helyzetet csalás és google maps nélkül, akkor olyan érzésem van, mintha hozzátok Ausztrália is közelebb lenne... De lehet tévedek...

(#40) kraftxld válasza Dany007 (#39) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ausztrália innen kb 3000km, tehát az bőven közelebb van mint Kanada. Ha már az embernek van nemzetközi tapasztalata angol nyelvterületen, és a szakma is keresett akkor nagyjából bárhová lehet menni.
A cuccunkat már úgyis konténerezni kell akkor is ha országon belől pölö a másik szigetre költöznénk, és ha világot szeretnénk még látni akkor nem sokkal több szervezést igényel pl Kanada.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#41) truba válasza Dany007 (#35) üzenetére


truba
tag

Nekem van, sajnos nem túl pozitívak. Ezért inkább a segítős részt kihagyjuk. Rossz ezt mondani :((( , de talán így nem ér majd kellemetlen nem várt meglepetés.

(#42) eddie17 válasza Dany007 (#39) üzenetére


eddie17
addikt

Ja, igen, akkor én is remélem, de minden energiámat arra használom, hogy valósággá váljon a remény. :)
Önéletrajz szétküldve, lakást majd csak az indulás előtt pár nappal (nem tudnak előre gondolkozni).
Január végéig kiderül. Ha nem kapok pozitív visszajelzést (előfordulhat... :) ) akkor meg helyben munkakeresés lesz. 2 hónapig kibírom munka nélkül pénzzel. :) Meg ugye addig felesleges lakást foglalni vagy keresni, amíg nem tudom pontosan merre kapok munkát.

(#43) Gergő_ válasza Dany007 (#35) üzenetére


Gergő_
őstag

Szerintem talán a lengyelek az egyetlen kelet-európai népség akik többé kevésbé összetartanak a diaszpórákban. Meg az oroszok, de az más tészta. :D

(#44) Иван válasza Gergő_ (#43) üzenetére


Иван
őstag

Az olaszok is, nem? Vagyis a Keresztapa filmekből nekem az jött le :DDD

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#45) Ringman válasza Иван (#44) üzenetére


Ringman
nagyúr

csak az nem káeurópa.

többmillió ír is kivándorolt a nagy éhínség idején.

eladó biciklis cuccok: új Luck Osiris 42-es spd-s cipő 30k; aliexpress matt full karbon nyereg: 6,3k; time atac hybrid pedál+stopli: 12k; time xc2 pedál+stopli: 8k

(#46) Dany007 válasza Иван (#44) üzenetére


Dany007
veterán

Áhhá! Mostmár tudjuk honnan vagy ilyen informált minden területen! :C ;]

@kraftxld:

Ez mondjuk igaz. És csak így ilyen lazán váltanál országot / munkát stb... ? Mondjuk lehet csak én vagyok ennyire nehézkes ilyen téren... Persze ez biztos abból adódik, hogy itthon aztán semmi sem biztos, főleg a munkahely.

@eddie17:

Valami csak összejön. Bár nem tudom milyenek a viszonyok ott kint. Az autót mindenesetre jól készítsétek fel. :) Nehogy külföldi szervizbe kelljen vinni. Egyébként igazad van, amíg nincs meló addig fölösleges lakást intézni.

(#47) Bubee82


Bubee82
őstag

Mindent lehet, csak akarni kell és hosszú távon gondolkodni.

Én durván 2 éve dolgozom itthon újra. Kb. 1 éve keresek másik állást itthon. Az 1 év alatt 1 db interjún voltam, a helyek többségéről sem visszajelzést sem meghívást nem kaptam. Jelentkeztem Ausztriába is, mivel akkor nem kell költözni, de a német nyelv hiánya kizár. Mivel én is úgy gondolkodom, hogy sem az egyetemi éveimet, sem az eddigi tapasztalataimat nem fogok kukázni gipszkartonozásra vagy kőművessegédkezésre és stb. ezért nem volt más lehetőség, mint az angol nyelvterület felé orientálódni.

A tervezésben először Kanada jött szóba, amit végül elvetettünk. Ezután Új-Zéland jött szóba, ami nagyon esélyes lehetne, mivel a szakmám hosszútávú hiányszakma. A klíma pontosan olyan, ami nekünk ideális, a szakmám pedig dübörög az országban. Végül Angliára esett a választás, többek között anyagi és családi okok miatt is.

Azonban ez nem zárja ki azt, hogy később akár Új-Zéland felé vegyük az irányt, igaz, már egyikünk sem hiszem, hogy benne lenne még egy ekkora költözésben. Nekem eddig is vándoréletem volt, amit már eléggé meguntam. Most a szükség az, ami feltehetőleg a végső lépésre sarkall, mert szégyen ami ebben az országban van. Ragozni nem akarom, csak egy példa: fentebb írtam, hogy 1 év aktív álláskeresésből 1 db interjúm volt, még csak telefonos interjúra se méltattak. Max. 1x a Coca-Cola-tól. Decemberben 2 olyan angliai állásra is jelentkeztem, ami után 2-3 nappal már hívtak is telefonos interjúra. Az egyik jó 1 órás volt, míg a másik kb. 30 perces. A legtöbb helyről kapok visszajelzést a sikertelenségemről is. Új-Zélandon is próbálkoztam, legutóbb találtam egy olyan munkaközvetítő bandát, akik overseas jöttmenteket nem kukázzák le azonnal. Egy bizonyos állásnál találtam egy referenciaszemélyt, akinek írtam egy bemutatkozó / érdeklődő levelet az önéletrajzommal mellékelten és 2 napra rá kaptam választ és 9 kérdést, amire válaszolnom kell (interjú jellegű kérdések). Január 7-e után fogok tőle választ kapni. Hogy milyet, azt nem tudom, de itt is: a világ végéről is méltó voltam arra, hogy felvegye velem a kapcsolatot. Itthon még erre sem... Ez az igazi szégyen.

Tanácsom a számodra a következő:

Első lépés Anglia, mivel ahogy te is jól tudod, sokkal kisebb lemondásokkal jár és ha valami gond van, könnyen visszajöhetsz. Ha ezek után továbbra is Kanada a cél, akkor néhány év alatt olyan anyagi stabilitást tudtok elérni, amivel már sokkal könnyebben lehet nekivágni. És a következő váltást addig célszerű megtenni, amíg iskolakötelesség nem válik a babátok. Szerintem mindenképpen ott kellene megkezdeni a tanulmányokat, ahol végérvényesen letelepedtetek.

A munkakeresés esetén CSAK közvetlenül a cégek álláshirdetéseire jelentkezz, a munkaközvetítőket felejtsd el. Ha kellesz, akkor kelleni fogsz Magyarországról is, csak mindenképpen tisztázni kell velük, hogy neked nem kell vízum, se más, mert EU állampolgár vagy. Sikerülhet itthonról is, de ahhoz pöpec CV és cover letter kell, mindig az adott cégre szabva. Továbbá ha tovább jutsz a telefonos interjún, akkor valszeg felajánlják a videó interjút (via Skype) (esetemben ugyanis most ez van), amit te tetőzz meg azzal, hogy felajánlasz egy személyeset, mármint hogy helybe mész. Nem akkora anyagi megterhelést, viszont eldöntheti a sikered. Továbbá neked is jó, ha látod hova és kihez mész!

Nagyvonalakban ennyi. Fejben már eldőlt a kérdés, most már csak tenned kell érte és türelmesnek lenni.

(#48) Coccolino_O válasza Bubee82 (#47) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Mi a szakmád, ha nem titok?

(#49) Bubee82 válasza Coccolino_O (#48) üzenetére


Bubee82
őstag

Food Quality Manager a diplomám szerinti szakmám. Amúgy tejipari kutató-fejlesztő mérnöknek tekintem magam, legalábbis ebben van tapasztalatom és ebben dolgozom.

[ Szerkesztve ]

(#50) Иван válasza Ringman (#45) üzenetére


Иван
őstag

Azt is tudom a gangs of new yorkból :DDD

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.