Hirdetés

2023. február 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Hát, ezt már tényleg nem tudom hogy engedhetik meg maguknak?!
Egyrészt etikátlan, másrészt megint csak arra megy ki az egész, hogy minél több pénzt hajtsanak be. Konkrétan már a bejárat előtt kellene csekkolni ezek szerint, hogy az illető van-e már 18.
Kíváncsi vagyok mit fognak még kitalálni az okosok, hogy büntessenek. Attól félek, hogy az lesz a vége, hogy sok bolt visszamondja majd a megbízását és kevesebb traffik lesz. Dohányosként pedig, nem örülnék ennek.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#2) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Hát viccesen nézne ki, ha már a dohánybolt előtt is "kidobóemberek" állnának. A másik meg, hogy egy trafikos, milyen jogon kéri el a személyimet megnézni. Vad idegennek én fel nem mutatom. Ha rendőr kéri az más tészta pedig vad idegen számomra az is. Lassan már az otthonokban a mellékhelyiség előtt is állni fog vki kérni az irataidat?!

(#3) Thrawn válasza KaiotEch (#2) üzenetére


Thrawn
félisten

Hogyhogy milyen jogon kérik el? Mert nem akar büntit kapni, azért. Persze nem vagy köteles neki megmutatni a személyidet, de cserébe ő meg nem köteles kiszolgálni. Szóval mégiscsak meg fogod mutatni ha cigit akarsz venni.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł DIV: Blessed Mother! Save us! łłł WoT: s_thrawn łłł

(#4) Lenry


Lenry
félisten

ennek az egésznek gyönyörű példáját láttam a múlt héten, amikor egy haveromat elkísértem egy ilyen egységbe.

benyit egy anyuka, és onnan az ajtóból, fogva a pár éves gyereke kezét (gyerek szigorúan a küszöbön kívül) kér egy doboz cigit. erre az eladó "nyugodtan hagyja kinn a gyereket, van kamera, látja, hogy ott van"

egyszerre volt tragikus, komikus, szánalmas és hihetetlen az egész szituáció.

egyrészt anyunak úgyis az lesz az első dolga, hogy rágyújt, akkor meg már nem tökmindegy, hogy a gyerek előtt veszi-e meg a cigit vagy sem? plusz mi volt ennek az egésznek a célja? ha majd nem a gyerek szeme láttára veszik meg a dohányt, akkor majd az nem fogja tudni, hogy honnan van? ne nézzük már ennyire hülyének őket!

másrészt oké, hogy látom a kamerán keresztül, de ha egyszercsak felkapja valaki vagy kirohan az útra, akkor b*szhatom, hogy láttam... az egészért lényegében felelős politikusok meg majd vonogatják a vállukat, hogy "hát... elrabolták / elütötték. IJ."

átgondolatlan baromság az egész dohányboltosdi úgy, ahogy van, egyetlen célja volt csak, hogy a tágabb holdudvar ki legyen fizetve, de akkor legalább csinálták volna meg normálisan

(#5) Speeedfire igen, közben belemódosítottam azt is, hogy kicsit reálisabb legyen

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#5) Speeedfire válasza KaiotEch (#2) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Nem vicc, most voltam hétvégén Veszprém utcazene fesztiválon és biztonsági őr volt a traffik előtt. :Y :W


Lenry: Elég ha kirohan az útra a gyerek... :(

[ Szerkesztve ]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#6) modd3r


modd3r
őstag

Az a baj, hogy ez a helyzet mindenkinek rossz.
Az eladónak figyelnie kell, mert ha kiszolgál VAGY csupán beenged egy kiskorút miközben MÁST szolgál ki megbüntetik.
A vásárlóknak, mert az "ellenőrzés" idejére (illetve amíg a kiskorú el nem hagyja az üzletet) nem folytatódhat senki felé az eladási folyamat.
Viszont nem értem a höbörgő trafikosokat sem.
Ők pontosan tudták, hogy ez lesz, most meg jár a szájuk.
Mondom, tényleg gázos a szitu, de ők ezt a koncesszió aláírásával vállalták.

(#7) Dany007 válasza modd3r (#6) üzenetére


Dany007
veterán

Egyetértek. A helyzet mindenkinek rossz.
Ha már kitaláltak valamit amivel jól szétoszthatnak egy kis pénzt meg pénzhez juttathatnak egy csomó "havert", akkor találták volna ki életszerűen, működőképesre.
Szal igazad van, lehet olvasni cikkeket arról is, hogy mennyire jól jövedelmez egy ilyen trafik, pedig még nem is növeltek az árrésen. Hát még utána...

@Lenry:

Na ez durva! Erről nem is hallottam még. Baromság ez a belépni tilos. Ennyi erővel egy Tescoba se léphet be, mert ott meg piát árulnak... Azért ez így veszélyes, biztos nem tartanám be.

@Speeedfire:

Ezt se tudtam. Akkor ezek szerint tényleg létezik ilyen megoldás, pedig félig csak viccnek szántam a kidobót a bolt elé... :D Mondjuk a zutcazenén bőven van potenciális fiatalkorú vásárló!
Egyébként milyen volt? Én 2 éve voltam utoljára. De kb a volt Centrumig jutottunk, akkora volt a tömeg, hogy egyszerűen nem tudtunk tovább menni... Azóta nem megyek ki... nincs kedvem heringet játszani. :)

@KaiotEch:

Felmutatni fel kell az nem gond. A rendőrnek meg kötelező. Én csak jogsit hordok magamnál, az is használható személy azonosításra. Eddig mindenki megelégedett vele. :) Egyébként először 22 évesen kérték el a személyimet...

(#8) Speeedfire válasza modd3r (#6) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ők pontosan tudták, hogy ez lesz, most meg jár a szájuk.
Mondom, tényleg gázos a szitu, de ők ezt a koncesszió aláírásával vállalták.

Hogy gyerekeket küldenek be? :DDD
Azért tegyük hozzá, hogy így is elég kevés traffik lett. Az állam már küldte a leveleket a boltosoknak, hogy szeretnék ha elvállalnák és csinálnának traffikot.
Otthon pl 20km-es körzetben kb 5-7 traffik van. Ezek közül egyik sem non-stop. Itt fent pesten a déli mellett a lakókörnyezetemben van csak 5, amiből az egyik non-stop...
Ez az egész traffik dolog, egy újabb "hogyan szedjünk be még több pénzt és osszuk szét egymás között".


Dany007:
Mi pénteken voltuk fent, a Hősök miatt. Jó volt. De b*szott sokan voltak. A mekinél raktuk le a kocsit, onnan mentünk az Óváros térre és tömve volt végig. A volt Kanyon előtt tömeg, onnan lefelé a sétáló végéig tömve volt. A sétáló szintén, onnan át az Óváros tér megint.
Azt azért nem mondom, hogy hering party volt, de kb fél méteres helyem volt. :DDD Azt sajnálom, hogy amikor a gentleman volt (tavaly?) nem tudtam elmenni.

[ Szerkesztve ]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#9) Dany007 válasza Speeedfire (#8) üzenetére


Dany007
veterán

Nem az ellenőrzés részt. :D Hanem azt tudták előre, hogy milyen szabályoknak kell megfelelni. 18 év alatt nuku ciki... személyi kéregetés, belépni tilos és hasonlók.

Egyébként ja, néztem én is a térképet. Kevés. Itt Vp mellett is van olyan falu / külváros? / inkább falu, ahol egyáltalán nincs trafik. Na most azok utazhatnak be a városba vagy a közeli faluba... Ettől még ugyanúgy fog cigit venni egy dohányos, csak szopatják pluszban.

Akkor ez jobb volt mint pár éve... Akkor mondom, heringparti volt. Még 20 centi se volt, nemhogy fél méter. Mintha a Tankcsapda koncert első 2 sorában lettünk volna. Úgy kellett tolakodni hogy kicsit beljebb juthassunk.

(#10) Speeedfire válasza Dany007 (#9) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

A térképnek semmi köze sincs a valósághoz. Én egy csík cigivel mentem haza vidékre (Zirc környéke), mert a térképen nem láttam semmit sem a közelben. Közben azért van 1-1 falunként.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#11) greenity válasza Speeedfire (#10) üzenetére


greenity
aktív tag

Itt Kaposvár mellett van olyan falu ahol nincs, és ha cigi kell akkor 2 óránként jár a busz amivel közlekedni tudsz.
Ismerős mesélte, hogy felvett egy idős nénit, mert a férje elküldte cigiért a szomszéd faluba, de csak 2 óra múlva jött a busz... és másnap megint ment, mert csak 1 doboz volt éppen abból a fajtából amit akart venni ...
Van olyan kocsmáros ismerős is, aki nem vállalta, hogy trafikot nyit, mert iszonyatos költségekkel jár ha esetleg eltűnne egy-egy csík.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#12) dabadab válasza Lenry (#4) üzenetére


dabadab
titán

Egy kiegeszites a dologhoz: a gyerekrablas, mint olyan, gyakorlatilag nem letezo dolog (Mo-n pl. az elmult 20 evben nem tortent ilyen). Amikor ilyen esetek vannak, akkor szinte kizarolag arrol van szo, hogy valas utan a szulok balheznak azon, hogy kinel legyen a gyerek.

DRM is theft

(#13) Dany007 válasza dabadab (#12) üzenetére


Dany007
veterán

A két lábon járó ksh! :D :C
De legalább mindig tanulunk valami újat itt a PH!-n! :)

[ Szerkesztve ]

(#14) sziku69 válasza Dany007 (#9) üzenetére


sziku69
senior tag

Szerencsémre, én már leszoktam a bagóról.
Ezzel a trafikos dologgal kapcsolatban pedig annyi, hogy egy teljesen átgondolatlan törvény. Talán majd 0,5%-al kevesebben szoknak rá, és 2%-al többen szoknak le mint eddig.

Ez röhej. Mint a kommunizmus alatt a szesztilalom. Reggel 9 óra előtt nem lehetett szesz kapni. (a kocsmában) Hallgassátok meg Hofit ezzel kapcsolatban. :D Találékony a magyar. Nem kell félteni.

(#15) Lenry válasza dabadab (#12) üzenetére


Lenry
félisten

Én is éreztem, hogy kicsit erős a példám, ezért is írtam utána az útra kiszaladást.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#16) greenity válasza sziku69 (#14) üzenetére


greenity
aktív tag

Rászokással kapcsolatban, számomra most derült ki, hogy azért akarják a mentolos és slim cigiket betiltani, mert ezek a cigik a népszerűek a fiatalok körében és szerintük így kevesebben szoknak rá. Ez nem magyar törvény, hanem az EU-ban gondolkodnak rajta...

"Egy mosolynál jobb a több"

(#17) Speeedfire válasza greenity (#11) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Hát, elszomorító. :(


sziku69: Pl sok helyen este 10 után nem adnak már alkoholt, törvényben van. Én is lassan a szesztilalom, vagy nemzeti alkoholboltot látok a jövőben...

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#18) D1Rect


D1Rect
félisten

"A lényege, hogy a fogyasztóvédelem úgy ellenőrzi a Nemzeti Dohányboltokban a 18 éven aluliak kiszolgálásának tilalmát - illetve annak betartását -, hogy 18 év alatti gyerekeket küldenek be próbavásárlásra."

Szeretném megérdeklődni, hogy ezt milyen egyéb módokon lehet még ellenőrizni?

[ Szerkesztve ]

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#19) Eastman válasza greenity (#11) üzenetére


Eastman
őstag

LOL. Ha lesz 2-3 üres percem ígérem, hogy rögtön elkezdem majd sajnálni a dohányosokat. Aki nem becsüli az egészségét tőlem akár gyalogolhat viharos szélben, vízszintes ónosesőben is 2-3 kilométert. Ostobaság az egész dohányzás.

Trafikok. Ugye matt fólia az ablakon. Na, csak arra nem gondoltak a döntéshozók, hogy légypapírként vonzza a rablókat a tény, hogy nem lehet kintről belátni. OK, OK kamerák, de hát nem trafikot söpör ki akinek egy csöppnyi esze van. Úgyis az megy így be, akinek nincs...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#20) Dany007 válasza D1Rect (#18) üzenetére


Dany007
veterán

Hát ezaz! :) Ezért lett idiótán kitalálva...
De nem az ellenőrzés a gond elsődlegesen. Hanem az, hogy belépni tilos tábla ellenére is direkt beküldik. Ergo eleve ők azok akik megszegik a szabályt.

(#21) hNp88 válasza D1Rect (#18) üzenetére


hNp88
aktív tag

olyan 18 éven felülieket keresnek akik fiatalabbnak néznek ki? :DDD

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#22) Dany007 válasza hNp88 (#21) üzenetére


Dany007
veterán

Igen ez is egy megoldás. Elvégre mindenkitől el kellene kérni a személyit, hiszen nincs hatályos szabály arra vonatkozóan, hogy kit lehet 18 fölöttinek nézni és kit nem.

(#23) hNp88 válasza Dany007 (#22) üzenetére


hNp88
aktív tag

irreleváns de tőlem pl tecsóba az alkoholmentes sörre elkérik a személyit :DDD meg szoktam kérdezni, hogy a zöldteára nem kell? vagy kólára? :DD

[ Szerkesztve ]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#24) greenity válasza Eastman (#19) üzenetére


greenity
aktív tag

Nem azt mondtam, hogy sajnálni kell a dohányosokat , mert nem kell... csak azt mondtam, hogy azért lehetett volna ezt értelmesebben is. Ennyi

"Egy mosolynál jobb a több"

(#25) Speeedfire válasza Dany007 (#22) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Amúgy a dohányzás öregíti a bőrt, így egy 16 éves is nézhet ki 18-nak. ;]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#26) Dany007 válasza Eastman (#19) üzenetére


Dany007
veterán

Jujj a nagy dohányellenes. :D Elmondom neked, hogy amíg elmész a munkahelyedre a BKV-val ~ 10x annyi mérgező és rákkeltő füstöt szívsz be köszönhetően a pesti kristálytiszta levegőnek és a sok elektromos autónak hogy az sokkal durvábban károsít téged, mint a passzív dohányzás.

Jó, persze így - nem lehet BKV megállókban dohányozni - egy kis mínusz... De hidd el a pesti levegő ennek sokszorosát nyomja beléd minden alkalommal amikor egy forgalmasabb úton sétálsz... De ha szoktátok nézni az időkép pollentérképét akkor azt látni, hogy Pesten brutálisan magas szokott lenni a légszennyezés sokszor még akkor is amikor máshol amúgy jók az értékek...
Ott szépen ki van írva, részletezve melyik anyagból hány százalékos a határérték túllépés és hasonló... Azoknak szépen utána lehet nézni a neten melyik milyen rákot okoz stb...
Na ha ezek után valakit a passzív dohányzás zavar ami egy nyílt megállóban érheti.. hát... na szal érted.

@hNp88:

Hát ez nem gyenge! :D És milyen képet vágott a csaj mikor megmondtad neki, hogy ez alkohol mentes? :D Kíváncsi lettem volna rá...

[ Szerkesztve ]

(#27) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Tartassuk be a szabályokat minden áron. Nem érdekel ha nem megy, oldd meg, te akartál boltot nyitni... A PH!-val is volt hasonló eset.

(#19) Eastman: Sose értettem ezt a dohányosok az új ősellenség mozgalmat. Középkorban a boszorkányokat, hitler alatt a zsidókat, ma meg a dohányosokat kell utálni, kész vicc. :D Kb egy hónapja tettem le a cigit, helyette ecigizek minimális nikotinnal, azóta rühellem a cigifüstöt, mégse akarom keresztre feszíteni az analóg dohányosokat, sőt mielőtt cigiztem azelőtt is ugyanez volt.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#28) Trailblazer válasza Dany007 (#26) üzenetére


Trailblazer
addikt

Nem lehet BKV megállóban dohányozni, gyakorlatilag pedig senki nem tartja be, stílszerűen fogalmazva le se bagózzák. És amíg nincs, aki érvényt szerezzen a szabályoknak, ez így is lesz.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#29) Speeedfire válasza lezso6 (#27) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

analóg dohányosokat
:DDD :C :R

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#30) D1Rect válasza Dany007 (#20) üzenetére


D1Rect
félisten

Az üzemeltető felelőssége, hogy ne engedjen be 18 év alattit és ne szolgálja ki.
A nemzeti dohánylol körül sok "érdekes" és egyben megbotránkoztató dolog van, ez pont nem az.

(#22) Dany007: Nem, mert nem "kinézet" alapján szól a rendelkezés, hanem kor alapján.

Amíg nincs jobb ötleted hogyan lehet ellenőrizni, hogy tényleg nem szolgálnak ki a 18 év alatt, addig ez értelmetlen hőbörgés.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#31) Eastman válasza Dany007 (#26) üzenetére


Eastman
őstag

...amíg elmész a munkahelyedre a BKV-val ~ 10x annyi mérgező és rákkeltő füstöt szívsz be...

Egyértelmű, hogy ez így van. ...és erre tolja még rá a dohányos a 10-20 cigit mellettem, ugyan azt a levegőt szívva. Jujj, de okos ő.

Sajnos nem tudok tisztelni egy dohányos embert. Többször is próbáltam az elmúlt 30 évben, nagyszerű emberekkel találkoztam, beszélgettem, de egész egyszerűen nem megy. Ostobaság az egész. Nincs finomabb és csodálatosabb légcserélő szerkezet a tüdőnél. Aki ezt nem tudja, nem látja...

...annak meg kellene mutatni, tudatosítani, a fejébe „verni”.

lezso6 Nem vagyunk egyformák. Én nem utálok vagy gyűlölök senkit, nem is értem ezt a hitleres példát. Más kérdés, hogy nem tudom tisztelni, vagy akár komolyan venni azt aki lassan és látványosan pusztítja magát. ...és ezért még pénzt is fizet... Bocs.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#32) Dany007 válasza D1Rect (#30) üzenetére


Dany007
veterán

Oké, tehát ha nincs rá törvény által előírt megoldás, akkor szegjük meg szándékosan, mert nekünk azt is szabad?
A "mozgó trafipaxos" autó se mehet 130-nál többel, hiába megy előtte valaki 160-nal...

Pontosan az a problémája az egésznek úgy van kitalálva az egész ahogy. Így kénytelenek a saját szabályaikat megszegni ahhoz, hogy ellenőrizni tudjanak... Ez a probléma. :)

És de, mehetne fiatalnak kinéző 18+-os emberkével is. Mert a lényeg az, hogy elkéri-e a személyiét. Mert ha elkéri akkor már felmerül a szándék, hogy ő leellenőrizze és ha 18 alatt van ne adjon neki...
De ha beküldesz egy fiatalabban látszó személyt és a boltos el se kéri a személyit akkor meg se fordul a fejében, hogy ő fiatalabb is lehet stb stb... Sőt ha még meg se kérdezi akkor méginkább...
Csak ugye ez így simán tettenérés lenne nem pedig szabályszegés... elvégre a valóságban tényleg 18 év fölötti az illető.

A másik oldalról pedig már akkor is büntethetnének amikor a 18 alatti bemegy. Nem kell próbavásárlás és hasonló. Elég ha megpróbál bemenni és beengedik. Már ott meglehetne ba...szni a trafikost mert tilos oda belépnie.

Itt csak az az egy dolog működhetne ahogy az Utcazenén is volt. Kidobóember a kapuban és minden(!) belépőtől személyit kérne. Ennyi. Csakhogy ez röhej és kb senki se csinálná meg ezt non-stop.

(#33) hNp88 válasza Dany007 (#26) üzenetére


hNp88
aktív tag

változó. van amelyik felháborodik, hogy hogy merek ilyen hangon beszélni, meg kinek képzelem magam (?? :F :D), de volt olyan is a tecsóba aki mondta h elhiszi de muszáj elkérnie, és megmutatta a terminálon a kérdést :D

régen meg mikor masszívan ittam és cigiztem, soha senki nem kért tőlem papiret, pedig akkor jóval 18 alatt voltam :D mióta egyik sem, sörből is csak mentes, és elmúltam 18 is, azóta meg kb mindig :DDD

[ Szerkesztve ]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#34) lezso6 válasza Eastman (#31) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Összekevered a dohányost a kemény drogossal. Az, hogy valaki szájában egy papírba tekert dohányőrlemény füstölög egyáltalán nem látványos. A látványos az, amikor valaki egy hatalmas tűvel belő a karjába valami kétes eredetű anyagot a buszon.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#35) hNp88 válasza lezso6 (#34) üzenetére


hNp88
aktív tag

a drogos szarjából legalább nekem nem jut, míg a dohányoséból igen :U

viszont f@szság pl. a kocsmákból kitiltani őket, aki nem bírja a füstöt ne menjen kocsmázni azt' kész.

jó, hogy meg nem égetik őket lassan.

[ Szerkesztve ]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#36) Eastman válasza lezso6 (#34) üzenetére


Eastman
őstag

A füst az látványos, nem? Látod Te is, hogy ki cigarettázik az utcán. Én leginkább erre gondoltam. Látszik. De szerintem pontosan tudod, hogy miről beszélek, annyi, hogy más a véleményünk.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#37) TazLeacher válasza lezso6 (#27) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Kitartás...2 éve ecigizek. Jobb, mint az analóg több szempontból.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#38) D1Rect válasza Dany007 (#32) üzenetére


D1Rect
félisten

Érdekes módon a szexshopoknál és régebben a játéktermeknél senki nem hiányolta az őrt a kapuból.
Az, hogy most ezzel is próbálják kikezdeni a trafikokat egy nettó hülyeség.

Nem mehet be, ha bemegy, kiküldik.
Ennyi.

(#35) hNp88: Amennyire én örülök neki, hogy szórakozóhelyen nem lehet dohányozni, annyira nem értek egyet a szabályozással. Dönthesse már el az üzemeltető, hogy dohányozhatnak-e a vendégei.

[ Szerkesztve ]

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#39) Psychonaut válasza Eastman (#31) üzenetére


Psychonaut
addikt

Én meg azokat az embereket nem értettem soha, akik nem képesek tisztelni bizonyos embereket ilyesmi dolgok alapján. Ilyenért elítélni ismeretlen embereket...csak téged tudlak idézni:

(#40) KaiotEch válasza D1Rect (#38) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Kiküldik, hazafelé meg a kis cherokee indián gyerekek meg jól megverik a trafikost.

Egyébként Eastman-el eléggé egyetértek. Károsítsák magukat, de ne engem pluszba. Ha lehetne én az egész országból kitiltanám a dohányt.

[ Szerkesztve ]

(#41) Dany007 válasza D1Rect (#38) üzenetére


Dany007
veterán

De mégsem kivitelezhető. Vagy ha mégis akkor nem sok haszna marad a boltosnak a plusz kidobó bére után... És legalább megint elmegy egy rakás pénz hülyeségekre. :) Ez a probléma...
A megoldás egyszerű lenne. Hadd menjen be mindenki nyugodtan. Bezzeg amikor a cigányt nem engedik be a discoba mert tudják, hogy csak balhézni jár oda, akkor hívják a fajvédőket meg mindenféle intézményt és problémáznak hogy ilyet nem lehet tenni. Nyilván nem, persze.
De egy sza..os dohányboltba meg 18 év alatti nem mehet be. Az teljesen normális. :)

Szóval a megoldás egyszerű lenne. Hadd mehessen be mindenki csak legyen kötelező elkérni a személyit. Az már sok vizet nem zavarna, hogy valakit a kapuból küldenek el vagy bentről.

@Psychonaut:

Közhelyes, de asszem Einstein is dohányzott / vagy pipázott.
Szvsz nem ezen múlik a tisztelet.

[ Szerkesztve ]

(#42) Avicularia


Avicularia
addikt

Ez egy hülyeség, hogy nem mehet be 18 év alatti. Itt svédben is így van a dolog, csak a piaárusítással. Csak külön boltokban lehet alkoholt kapni 3.5% alkoholtartalom fölött. Ezek pedig nincsenek minden sarkon és egységesen szombat délután 3-kor bezárnak egész Svédországban. Piát ezután nem kapsz sehol az országban hétfőig,kizárólag szórakozóhelyen.
De ezekbe a boltokba is bemehet felnőttel bármekkora gyerek, csak nem vásárolhat 21 éves kor alatt.

(#43) TazLeacher válasza KaiotEch (#40) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Ja, értem. Ami zavar téged, azt egyszerűen tiltsuk be...igazán jó 5let. Gratulálok, érett, felnőtt felfogásra vall. Aki meg biciklizik, attól is teljesen épeszű, normális felfogás, hogy tiltsuk ki az országból az autókat.

De akkor megfordítom a dolgot: én nem járok busszal, de a busz szennyezi a környezetet (jobban, mint a dohányzás), csomó pénzt elvisz az adómból, külön sávot tartanak fenn neki, ami miatt nehezebben közlekedek, meg úgy egyébként is, engem zavar. Szüntessük meg a buszokat, járjon mindenki gyalog, fusson, biciklizzen, akinek nincs autója. Nehogymá' az ő kényelme miatt én szívjak, és károsítsam az egészségemet meg a pénztárcámat...vegyen a saját pénzéből biciklit, ő is egészségesebb lesz.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#44) Speeedfire válasza D1Rect (#38) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Dönthesse már el az üzemeltető, hogy dohányozhatnak-e a vendégei.
+1 Még a kitiltás előtt láttam olyan helyeket, ahol pl ketté volt választva dohányzó és nem dohányzó részre. Illetve ugyan úgy voltak nem dohányzó helyek is. Így mindenki tudott magának megfelelő helyet választani.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#45) D1Rect válasza Dany007 (#41) üzenetére


D1Rect
félisten

Miért nem háborogsz ugyanezen szabályozásnál a szexshopoknál?
Miért nem háborogsz ugyanígy a kaszinóknál?

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#46) TazLeacher válasza Speeedfire (#44) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Erről már volt egy másik topicban vita, akkor amikor bevezették. Ott is mondtam, egy dolog kellene: kötelező lenne már kint feltüntetni, hogy a hely dohányzó, avagy sem. Így mindenki saját döntése alapján mehetne be, avagy sem. Ennyi kellett volna. Ha nem dohányzol, keress magadnak olyan szórakozóhelyet, ami nem dohányzó. Ha nem bírod a piás embereket, keress olyan szórakozóhelyet, ahol nem szolgálnak fel alkoholt...stb..stb.

D1Rect lehet azért, mert ez egy "picit" több embert érint? A másik meg az, hogy ez egy fogyasztási cikk, és az, hogy hazafelé a gyerekkel az oldaladon beugrasz venni egy doboz cigarettát (ahogy tetted ezt az elmúlt X évben), nem fog különösebb törést okozni a gyerek életében, addig ha a sexshop-ba vagy a casino-ba magaddal viszed, az azért erősen más dolog...

[ Szerkesztve ]

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#47) Eastman válasza Psychonaut (#39) üzenetére


Eastman
őstag

Evvan. Mindenkinek lehet gyengéje, az enyém ez a téma. Igénytelenség egy olyan finom felépítésű szerkezetet mint a tüdő, tudatosan telenyomni méreggel. Erről nap mint nap dönteni és ezért még pénzt is adni, ezért akár egy napot is dolgozni. Kövezz meg, de én így érzek.

Képzeld el, hogy a legszebb és legdrágább karórának valaki levenné a hátlapját és finom homokot szórna a belsejébe. Képzeld el ezt a jelenetet és mondd, hogy nem ostobaság!

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#48) D1Rect válasza TazLeacher (#46) üzenetére


D1Rect
félisten

Mindhárom létesítmény felnőtteknek szól.
Azért nem háborog rajta, mert nem olvasott valami cikket aminek átvette a mondandóját és sajátjának érzi anélkül, hogy átgondolta volna.

Nem az a baj, hogy nem engedik be a gyereket a nemzeti dohánylolba, vagy a sötétített üveg, hanem az, hogy egyáltalán vannak nemzeti dohánylolok.
Sajna erre már ráuntak az emberek, már puszta létezéséről nem lehet cikkezni.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#49) TazLeacher válasza Eastman (#47) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Akkor gondolom Te csak friss patakvizet és saját magad által termesztett/tenyésztett méreganyagoktól teljesen mentes növényi és állati eredetű táplálékot viszel be szervezetedbe...ugye? Vagy a tüdő a többi szervednél fontosabb? Vagyis mással mérgezheted magad tudatosan, élvezetből, csak a tüdődet kell kímélni?

De most komolyan kérdezem...nem fogyasztasz tartósított élelmiszereket és/vagy olyanokat, melyek különböző adalékokat tartalmaznak, sem alkoholt, kávét, semmilyen szintetikus dolgot nem nyelsz le...stb...stb.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#50) Psychonaut válasza Eastman (#47) üzenetére


Psychonaut
addikt

Hát, ha az ő órája, én leszarom, tegye tönkre nyugodtan. :)

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.