Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Bambanő háza tája
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
macimeister
aktív tag
Euro annyiba jó, hogy átléped a határt és elfogadják. Persze ha bezuhan egy ország, akkor az euro is változik, de mégis el van fogadva és mivel nem élből mész amcsiba (gondolom be se engednek, ha tudják, hogy kampó az országodnak és jöttél csövezni) hanem csak egy szomszédos országba, akkor még mindig van miből lenned.
(#4) Dluinet: Paypalról? Nem voltam még tanúja ilyen eseménynek, de gondolom nem úgy történik, hogy lekapcsolnak mindent, leöntik betonnal és parkoló lesz az ország helyén. Külföldön pedig már csak találsz egy helyet ahol hozzátudsz férni a paypalhoz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Jo kerdes, ugye ilyenkor a valutak egymashoz mert arfolyama az erdekes, nem tudom hogyan alakulna allamcsodunk eseten a dollar/euro/frank/font. Egyszer se mondom, hogy nem jarnal legjobban az angol fontal. Amikor a dollar xarakodott a font akkor is magasan volt az eurohoz kepest, legalabbis erre emlekszem.
[ Szerkesztve ]
-
morhange
tag
Nekem sincs, de ha jön a hiperinfláció akkor már olyan mindegy, hol van a pénz, ha egy havi fizetésből kenyérre sem futja. Én inkább a csőd megoldására vagyok kíváncsi, az nem lesz egy szép történet.
(#14) Dany007 Persze értem, jó ötlet, csak jól meg kell gondolni mire váltod Nekem most van dollárom, nem sok, de azért van, kb 1 éve váltottam ezen okokból.
[ Szerkesztve ]
-
morhange
tag
-
dabadab
titán
"Mondjuk most pont nem a legjobb az árfolyam a váltáshoz..."
Mondjuk a mostani arfolyamot nem a multbeli arfolyamhoz kellene hasonlitani (mert azon mar nem tudsz venni), hanem a jovobelihez, mert az meg a lehetseges valasztasok koze tartozik es bar most eppen tortenelmi melypont tajan jar, de egyaltalan nem vagyok meggyozodve arrol, hogy nem fog tovabb esni a forint.
"Itt egy kép a GBP - HUF árfolyam alakulásáról."
Igazabol az egyetlen ertelmes arfolyam az EURHUF, minden mas annak a kovetkezmenye (az GBPHUF pl GBPEUR + EURHUF).
"mennyit érdemes külföldi valutában tartani?"
Ha az ember tenyleg allamcsodre keszul, akkor ne tartson forintban semmit se, meg itthoni bankban se. Meg talan az se hulyeseg, ha nem egyfele valutat valaszt, hanem tobbet.
DRM is theft
-
morhange
tag
Ezt már mindenkinek magának kell eldönteni/értékelni Jelen helyzetben, mikor szinte biztosra vehető a csőd, én nem várakoznék, mert lehet, hogy lesz jobb vételi lehetőség pár hét múlva, na de ha nem? Akkor már késő, még mindig jobb szar áron venni, mint sehogy. Amikor a dollárt vettem utána 2 hét múlva sokkal olcsóbb lett, nem örültem neki, de most meg sokkal többet ér.
-
Vladi
nagyúr
Több valuta kell. Igazából most sincs abból semmi. Fogod a félretett pénzed, és beváltod fontba, dollárba, euróba, svájci frankba.
Nekem így van.
(#3) Dluinet:
Ezt a túlélési technikát. Liszt legyen sok! Vagy akár búza, kéz őrlővel. Amire nem gondoltál, de nagyon nagyon nagyon fontos: hipó! Fertőtlenítő. Temérdek szappan. Sokáig eláll és nagyon olcsó. Ha van rá mód: antibiotikum, de legalább lázcsillapító és vitamintabletták.
8-asnál azt olvastam először, hogy több karton cigi.
[ Szerkesztve ]
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
nagyúr
A fosztogató a legjobb/kedves ismerőse/rokona lesz, aki már éhezik.
Az emberből hamar előjön az állat.Nagyon régen ha éheztek az emberek, akkor legelőszőr az őregeket, sérülteket majd a legfiatalabbat (0-7éves gyerek) ették meg, mert nem adtak a családba semmit, csak az étel fogyott.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
vivike77
tag
-
vivike77
tag
Nevetni fogsz de már kirabolták nem egyszer! Ez egy jó sztori kis 13 éves gyerek! Bejön kér egy csomó mindent megkérdi mennyinél tart majd kér valami olyat ami bentebb van és elszalad a cuccal! 3. alkalommal elkapva a kissrác....
Amúgy nem olyan drága egy kis pékség mint gondolnád
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Egy dolog a gdp , egy masik meg a gazdasag novekedes. UK hianyt inkabb meg se nezd. (1 trilliard rueo)
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
dabadab
titán
"Namármost kíváncsi lennék, hogy a válság idején, beállítok a hipermarket eladójához teli bevásárlókosárral, majd amikor mondja az összeget átnyújtanék neki mondjuk 2-3g aranyat..."
Egyrészt nem feltélenül lesz hipermarket, másrészt meg a II. vh idején meg utána az arany népszerű cserealap volt Mo-n is.
DRM is theft
-
Crystalheart
őstag
Azt akartam érzékeltetni, hogy nagy válság esetén mindig vannak, akik elég leleményesek és kihasználják az új, megnövekedett igényeket. Mint háborúban a fegyvergyárosok.
A magyar valóság szerintem az, hogy a bankban sokaknak csak adóssága van eleve, szóval... Mondjuk banki dolgokban nem vagyok jó, a számlánkon nincs szinte semmi, és készpénzünk sincs szinte semmi. Tehát államcsőd esetén, ha én egy külföldi illetőségű bankban tartom a pénzem, külföldi valutában, miért zárolják, felvilágosítana valaki? Nem én mentem csődbe, hanem a kormány.
Manapság pedig szerintem hiperinflációtól sem kell tartani, előbb fagyasztják be az árfolyamot a belkereskedelemben, ha van eszük. Mert ugye jóformán az energiahordozókon kívül mindent elő tudunk állítani itthon is.
-
nagyúr
kevés lesz az emberek pénze > a munkanélküli kevesebb pénzért megy el dolgozni + infláció> olcsó munkaerővel olcsón előállított termék > versenyképes áron eladható/exportálható termék > plusz bevétel > bérnövekedés
Így leszünk versenyképesek Kínával, hogy a magyar bérek utolérik a kínai béreket.
Remélem nem ez az igazi terv.
-
nagyúr
A folyamat, amit levezettél addig megy amíg az emberek külföldi termékeket vásárolnak a pénzükön.
Amikor az olcsó munkaerővel előállított termék versenyképes lesz a lengyel termékkel, és az emberek az olcsóbb (most drágább) magyar terméket veszik, a folyamat azonnal megfordul.
USA-ba a nagy világválság idején sas emblémával jelölték a saját termékeiket.
Svájcba egy kiló hús 10000Ft-ért veszik, pedig megtehetnék, hogy az olcsóbb francia, olasz vagy német húst vegyék meg. De nem teszik mert tudják, hogy magukkal szúrnak akkor ki.
Igaz Svájcban és USA-ban lévő gyárak a saját kezükben van.Meg az amerikaik a nyaralás alkalmával nem külföldön verik el a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Szerintem (elrugaszkodva a valóságtól):
EU-ból kilépés, és megalapítani egy tényleges közép-európai gazdasági szövetséget vagy vámúniót:
Lengyelország + Csehország + Szlovákia + Magyarország + Románia
1) Ezzel nem kellene tovább leépíteni a mezőgazdaságot (mert lehetne termelni és exportálni, nem pedig fizetni a parasztnak, hogy ne termeljen), lenne újra rendes piaca a megtermelhető áruknak
2) Fel lehetne kissé futtani a könnyűipart, ha már a bérek majdnem a kínai bérek + szállítás + vám szinten vannak (bár a mostani kínai vámmegállapodások fényében ez erősen kétséges)
3) Volna a csoportban nehézipar (a ha nem is nagyon erős), értelmes vámszabályok mellett a gazdasági közösségen belül nőhetne a belső kereseletAE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
farkasb12
újonc
Nem kell, hogy legyen 10.000 euród. A biztosítást ettől még ennyire kötöd, tehát, ha beüt a csőd, akkor ennyiszer nyered meg a pl. 300 és az esetleges 500 ft os árfolyam különbözetét. Nyilván emiatt a tőkédhez mérten a biztosítás ára százalékosan magasabb lesz, emiatt egy bizonyos összeg alatt ezzel nem fogja megérni védekezni.
Azt még azért megemlítem, hogy nem csak 300 -ra tudsz kötni, hanem mondjuk 330 -ra is, ami jelentősen olcsóbb lesz. Mivel ezzel nem az a célod, hogy kereskedj, csőd esetén meg jó eséllyel kb. 500 lesz az árfolyam, így az a 30 ft nemhiszem, hogy számítani fog.
-
veterán
Faterom is ezzel jött otthon, h szinte minden mutatónk rendben van, akkor meg miért minősítenének le, és... (ezen a ponton elkezdte folytatni a kuruc.infós agymosást..).
Hát igen, akinek lövése sincs a gazdaság működéséről, azoknak könnyen beadja a kormány a szokásos pr-halandzsát..
Ezért írták azt, h ezzel csak égeti magát a kormány. (Én is olvastam).Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
tildy
nagyúr
Ja mi is tanultuk , de vegyuk eszre azok meg a szocializmus maradvanyai voltak (amik aztan elobb utobb be is zartak, reven megszunt a felvevopiac, a minoseg meg bibonyos esetekben hagyott kivannivalot maga utan) .
Ha megnezed a regi gyarak, amik minoseget allitottak elo, altalaban megvannak, igaz megvett eoket egy ceg, de itt vannak. Lehel -> Electrolux, Orion (jaszfenyszaru) -> Samsung, Hajdu, stb.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
92-94, ja, kb.
Cukor egy rossz pelda, az EU azert fizetett, hogy ne termeljunk annyit. Gazdak megkaptak , es orultek mint.....
-
keIdor
titán
Igen, reformokra van szükség, mint írtam is. Sok minden nem működik jelenleg jól, ezeket újra kell gondolniuk odafenn. Magyarország hatalmas kihasználatlan földterület ma, ezt ki kell használni, ezáltal a munkanélküliség is csökkenne.
Gondolom, hogy rengeteg pénzt lenyúlnak, ezért (is) támogatnám az Európai Egyesült Államok ötletét. Ne a magyar korrupt politikusok döntsenek arról hova menjen a pénz. Ha az EU adja a pénzt ő döntse el mire mennyit hova. Amennyiben valami nem úgy történik, ahogy kellett volna vizsgálatot kell kezdeni és a felelős személyt, személyeket kérdőre vonni... egy cent se tűnjön el nyomtalanul!Gondolom az 50-60-as években Európa még más volt. Sokakban élt a világháború, Németország és csatlósai bűne. Ma már más a helyzet. Én fiatalként a magam módján megemlékezem Trianonról, de nem foglalkozom a múlttal, ami történt megtörtént, akik ezeket a döntéseket hozták már mind a föld alatt vannak. Schengen van, nem lenne szabad ezzel ennyit foglalkozni. Ez vonatkozik a többi országra is persze. Túl kell ezen lépni és előhozni ismét ezt az US(o)E-t, mert szerintem ez egy kiút lenne a jelenlegi helyzetből.
Szerk.: Még én is így tanultam. 96-2000 között volt ez.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Dany007
veterán
Na még egy gyakorlati példa, a hivatkozott hsz-ben lévő levezetésemhez.
Múlthéten jött hozzám az egyik beszállítónk. Kétségbeesve ecsetelte, hogy a szokásos karácsonyi slágerdekorációból (arany,ezüst fóliák, díszek stb) kb a tizede fogyott idáig, mint amennyit tavaly vettek tőle. Aszondja egyszerűen nincs pénzük az üzleteknek dekorációra költeni, ezért inkább előveszik a tavalyi kopott dekort és felrakják azt, mintsem újat gyártassanak. Márpedig az áruforgalom tizedre esése nem kevés egy éven belül.
Így a dekoratőr cégnek csak annyi feladata van, hogy feldekorálja az üzletet a tavalyi anyaggal, nyilván töredék áron, jóval kevesebb bevételt eredményezve, mint ha teljesen újat gyártottak volna le.És itt látszik tisztán az a láncreakció, amit az egyszeri vásárló ember elszegényedése jelent.
Ugye, kevesebb vásárló -> kevesebb bevétel az üzletnek -> kevesebb pénzük lesz, spórolni kell. És ha nincs pénz jó a tavalyi dekoráció is -> dekoratőr cégnek is kevesebb bevétele lesz ezáltal. -> mivel nem kell új dekor, nincs szükség dekor fóliákra, egyéb dekorációra sem -> beszállítócégnek is kevesebb bevétele lesz ezáltal.
Így lehetséges az, hogy a hétköznapi ember szegénysége képes bedönteni egy reklámstúdiót, holott annak a stúdiónak közvetlenül semmi köze sincs ahhoz az emberhez, nem is dolgozik neki.
Ezért szarul jár a dekoros cég, mert nincs mit legyártani, szarul járunk mi - reklámstúdió - mert a dekoros nem rendel tőlünk nyomatokat , és szarul jár a beszállító, mert így mi is és a dekoros cég is jóval kevesebbet vesz tőlük.Úgyhogy mondhat nekem bárki bármit, hogy a gazdaság ennél jóval összetettebb, mert elhiszem. De ez a rész ilyen egyszerű. Az egyszeri vásárló a mozgatórugó. Ha neki nincs pénze vásárolni, akkor bukik az összes hozzá kapcsolódó cég.
És ezt a saját bőrömön érzem. Látom nap mint nap. Ahogy jönnek a megszorítások, nekünk egyre kevesebb a munkánk. Hiába dolgozunk nagy vállalatoknak is, világcégeknek is, így is érződik. Még egy pár ilyen év és a mi cégünk is a csőd szélére fog kerülni ezáltal. Ahogy jópár hozzánk kapcsolódó cég is.De valahogy valamiért senkinek nem érdeke, hogy növelje a vásárlóerőt. Inkább mégtöbbet vesznek el az emberektől...
-
törölt tag
Tényleg nem véletlen hogy nem léptek be az euró zónába, és mint annyi mindennek, ennek is van magyar vonatkozása
-
veterán
Az is elgondolkodtató, h mindez a HírTV-n ment..
Most nagyon nyomatja a
Fidefidesz, h ezeknek a véleményére nem kell adni. Arról meg inkább nem beszélnek, h azosotbaságuk... bocsánat, szakértelmük vezetett oda, h már nem ajánlanak minket befektetésre..
Most majd jő újra az IMF hitel, vele viszont vissza kell állítani a Költségvetési Tanácsot, stb.. kíváncsi leszek, ezt hogyan kommunikálják majd le..Ezt a leminősítést nem most kellett volna kapnunk, hanem egy évvel ezelőtt, amikor már lehetett tudni, h az egykulcsos adó nem vezet majd sehova, a különadókkal csak magunk alatt vágjuk a faágat, és a MNYP vagyonnal sem lehet hosszútávon befoltozni a lyukakat.. stb.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
tildy
nagyúr
Vagy meghamisitott adatokkal volt kinn a Lehman. Volt mar a vilagban pelda ra
Figyelembe kell venni azt is, hogy a magyar kormany leginkabba bort iszik vizet predikal vonalat viszi, nem is csodalom, hogy leminositettek az orszagot. Pardon , helyesebben mondva, ahogyan az itteni egyik hirlevelben is volt, nem Magyarorszagot minositettek le, hanem a magyar kormanyzati "munkat" es az ez altal varhato gazdagi valtozasokat.
[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
"Bennfentesek" című filmet ajánlom megnézésre , abban elég jól elmondják hogy működik a hitelminősítés (CDO , CDS) rendszere. És hogy miért minősítenek valamit jóra vagy rosszra.
Amúgy államcsőd / további leminősítés elnapolva , inkább a maradék magánnyugdíjat fogjuk felélni jövőre. (várható volt , hogy az állam a maradékot is szeretné és könnyen meg is tudja szerezni)
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Úgyis meg fogunk egyezni az IMF-el, mert nincs más út. (persze aki lát hallgatom)
Ugyanaz várható, mint Romániában. Megkapják a segítséget, de gyakorlatilag nem hozhatnak saját döntéseket. Folyton van náluk egy EU delegáció és ellenőriznek, ránéznek mindenre.
Itt is ez várható és nem is baj, látva mennyire rossz vezetőket kap az ország 1-2 évtizede. Inkább mondja meg a külföldi mi legyen. Egyébként bírom a hülye Jobbik válaszát erre.
Ezt ugye nem kötelező elfogadni, sőt mi kuncsorgunk lassan, tehát megszállásnak már nem lehet nevezni. Elindulhat egyedül is egy úton az ország, csak akkor egyedül marad. Ez van.Remélem minél előbb megegyezik a kormány az IMF-el és az EU-val és megnyugszanak az árfolyamok, mert ez gyilkos, ami van.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
David93Pecs
tag
Persze,nem kell ezt lakossági szinten csinálni.
Mindenki saját magára vigyáz,mindenki saját magát védi meg. Hiszen naponta kinyirnak valakit...lehet h ma v két nap mulva akár téged v engem próbálnak meg kirabolni... kés a nyakhoz "üritsd ki a zsebeidet öcsi" - erre rettentő sok példa van,fényes nappal is,és még csak a kisebbség putriajinak közelébe sem kell menni hozzá megteszi ezt a fehér ember is.
Sajnos...Én ugy gondolom nem árt ha az ember ilyenekre felkészül,és még ennél rosszabakra is.
Nem árt ha az embernél van paprikaspray,vipera esetleg gázpisztoly. Használni nem kell ha nem szükséges,szerintem elég nagy fosást tudsz okozni a támadónál ha megmutatod.A rendőrség... a rendőrség pedig szarik bele az egészbe,ahogy én látom.. nagy 0 az intézkedésük mindentéren. Ismét csak azt tudom mondani,hogy "ha Te nem vigyázol magadra,más aztán meg annyira sem fog"
Pár éve még csak hébe-hóba voltak kisboltos lopások,néha kisebb bank stb.
Mára már mi lett?
Bankok,kisboltok,ékszerboltok kirablása heti szinten van h többis,amiről nem értesülsz a hiradóból. ATM-ek meglovasítása... és akkor ne is beszéljünk az utcai zsebesekről és támadókról,az öregeket megverőkről és kifosztókról.Most már itt tartunk,és mindez a pénz hiánya miatt.
Mivel nincs pííízz igy a jönnek az ilyen olyan röhelyes adók pl tegnap hallottam a csekkek utáni adót...
Szóval érted. Ez egy ördögi kör... -
D.R.O.
tag
Dióhéjban annyi, hogy az erőszak témaköre túl nagy ahhoz hogy mindenre fel tudjunk készülni, rengetek téveszme kering róla mindenki fejében (az enyémben is, és a tiétekben is), és amikor szembesülnek vele az emberek teljesen máshogy reagálhatnak mint az önvédelmi edzéseken. A könyvben benne vannak azok a biológiai hatások is amik akkor érik az embert amikor váratlan támadás éri az utcán, és hogy mit kellene tennie, vagy legalább próbálnia megtenni. A statisztikai következtetések, hogy mit várhatsz a támadódtól ha csak a pénzedet akarja, és mit ha el akar rabolni és vinni egy általa választott helyre, hogy jól megkínozzon. Szó van még az erőszak típusairól, hogy miért nem jó beleavatkozni két fél nézeteltérésébe, meg egy csomó mindenről van benne információ. Az erőszakot sokan túlmisztifikálják, sokan meg leértékelik.
A Marsról jöttem, de már kúr*ára visszamennék!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i7-1260P 16/512 QHD+2,8K
- Zyxel USG-110 Unified Security Gateway Eladó
- Megkímélt Pico 4 8GB/128GB VR Headset (OEM) + Kiegészítők
- Mac Studio M1 Max 10C CPU, 24C GPU, 32G RAM, 512GB SSD
- Asztali PC , i5 7500 , RX 480 8GB , 16GB DDR4 , 256GB NVME , 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest