Hirdetés

2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) krizmo_


krizmo_
addikt

Üdv!

A legtöbb esetben vevőcsalogatónak vannak ezek az akciók, és nincs belőlük csak pár darab persze, hogy hamar elfogy. Ettől függetlenül az emberek szeretnek többet kapni a pénzükért, mindegy, hogy mit vásárolnak, csak sok legyen. Ha nem így lenne, nem lenne annyi elhízott és beteg ember ebben az országban.
Természetesen a rossz táplálkozásból fakadó betegségekre gondolok....

Étolaj:
Mindegy milyen, étolaj....igazából nincs sok különbség a márkák között. Mi főzésre olívaolajat használunk, mert jóval kevesebb kell belőle, nincs meg az a tipikus olaj íz, és egészségesebb is. Persze a rántott cuccok az más tészta....oda kell az étolaj(napraforgóolaj). De ilyen ételeket nem sűrűn fogyasztunk.

Sok esetben az emberek a márkát veszik meg, és nem a minőséget. Hajlamosak azt feltételezni, csak mert sokat van reklámozva egy termék, vagy ismert a márka neve, már jó is. Pedig ez sok esetben nincs így.

Gondolok most arra, hogy pl. a Sága virsli hústartalma 40%-50%, plusz rengeteg valami, amiről nem is tudom micsoda, míg a Lidls, Alidis virsli hústartalma 80%. A ketchuppal ugyanez a helyzet.
Vagy ahogy, írtad az almalevet, a Lidlbe lehet venni 100%-os almalevet 169-269 ft valahogy így szokott lenni.
Bár ez nálunk nem létszükség, csak ritkán veszünk. Elég sokszor van akcióban.
Joghurtot is érdemesebb a Lidls, Aldis márkákból venni, csak meg kell nézni mi van bennük.
Felvágottat már jó ideje nem veszünk, ahogy kenyeret sem. Igyekszünk itthon megcsinálni, mert minőségibb és finomabb. Tescoban lehet venni teljes kiőrlésű rozslisztet, meg graham lisztet 250ft/kg, vegyíteni szoktuk fehér liszttel. Nekünk megéri, mert sokáig elég, és még mindig jobb árban, mintha eleve ilyen terméket vásároltam volna készen, és össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Egyébként úgy vagyunk vele, hogy inkább vajas kenyeret eszünk, zöldségekkel, mint össze együk a sok szemetet.

Az Aldiban lehet venni 100% Arabica kávét. Mindegyiket kipróbáltuk már és nagyon finomak, rá van írva mi van bennük, illetve milyen kávébaból, honnan van. Nem tudom, hogy most hogy van, de pl az ilyen Karaván, Paloma és társaira korábban nem volt ráírva az ilyesmi. Azért nem mindegy, hogy alacsonyabb minőségű robusztát veszi meg az ember, jóval többért, vagy valami minőségi cuccot, olcsóbban.

A tésztáknál mi azt szoktuk nézni miből van. Ezt is Lidlből vagy Aldiból vesszük. Mindig durum lisztből készültet. Ezeknek az ára 200ft fél kg. De ha van akció, akkor olcsóbb, és mindig előre vásárolunk, beraktározunk belőle.

Most eszembe jutott a fogkefe, biztos sok mindent kihagyok, amiket még szoktunk vásárolni... ezért, ami eszembe jut hirtelen, azt írom....azt is a Lidlbe vesszük, találtunk egy jófélét 220ft-ba kerül 2 darab. A fogat rendesen tisztítja, mi ennyit várunk el tőle, és mivel havonta cseréljük, így nem érdemes vagyont költeni rá, ha így is elvégzi a rendeltetését.

Összegezve nekünk a minőség számít, ami nem jelent egyet a márkával. Meg kell nézni mit vesz meg az ember, és elgondolkodni. Sok esetben megéri valamiből nagyobb kiszerelést vásárolni, mert úgy gazdaságos., főleg ha szükség is van rá.

(#2) Dany007 válasza krizmo_ (#1) üzenetére


Dany007
veterán

Igazad van, rosszul fogalmaztam.
Úgy kellett volna írnom, hogy "Márkásat vagy olcsót". Mert tényleg lehet olcsón is minőséget kapni. Ez tény.

Ami az akciókat illeti, van erre vonatkozó szabályozás. Miszerint az akció időtartama alatt kötelesek árukészletet tartani folyamatosan. Tehát nem csinálhatják meg azt, hogy kiraknak 5db-ot csalogatónak, aztán kész. Ezért már osztottak ki párszor súlyos büntetéseket.

Egyébként ez most pont véletlen egybeesés, mert általános tapasztalat, hogy az olcsóbb jobban fogy. Itt most a legolcsóbb pont akcióban is volt, de a kép célja csupán annyi, hogy világosan látszik rajta, ami olcsó az fogy, nem kicsit.

Az olajjal kapcsolatban. Mi is használunk olívát, de csak az apróságokhoz. Ugye krumplit kisütni olíva olajban kissé drága lenne. :) Azért még mindig minimum 2,5x-es az árkülönbség a rendes és az olíva között.

Tésztából mi is a durumot vesszük, nem feltétlenül az egészségesség miatt, hanem mert olcsóbb és ízben én nem találtam különbséget.

Szóval igen, alapvetően egyetértünk. Sajnos sokan ugranak egyből az ismert márkákra. Miközben ár/minőség arányban legtöbb esetben lenne jobb választás is.
Mi is átgondoljuk / megnézzük mit veszünk és mennyit. Lásd wc papír ami most hirtelen eszembe jut. Lehet vicces, több ezer forintot lehet spórolni 1-1 akció keretében. Legtöbb esetben én már csak az egységárat nézem meg. Aztán, hogy milyen minőség, mi van benne, meddig szavatos(!!) és csak azután választok.
Viszont olyan részletes, átgondolt, átszámolgatott vásárlásra ahogy te leírod sajnos nincs időnk. Abból van a legkevesebb. Viszont ebből és gazdaságosságból adódóan mi 2 hetente egyszer járunk nagybevásárlásra. Ott megveszünk minden kaját / innivalót / zöldséget stb ami a következő 2 hétben kellhet. Így elkerülhető az, hogy mikor az ember 2 naponta boltba jár mindig egy picit többet vesz meg mert meglát még ezt meg azt meg amazt... És ezt mi többnyire be is tartjuk.

(#3) DeltaPower


DeltaPower
őstag

A tészta egy érdekes példa. Korábban voltak a neves gyártók (Gyermelyi, Cerbona stb.) nevei és a multik saját nevű termékei. Az utóbbiak megfelelően silányak is voltak ahhoz, hogy a márkásat legyen érdemes megvenni.
Később a nagy gyártók termékei kellően megdrágultak, a saját márkás cuccok viszont az áremelkedés mellett minőségben sokat javultak, így már nyugodtan meg lehet venni. Helyettük az alsó, legalsó árkategóriába bejöttek a nóném (gyakran import) tészták, amik kb olyan silányak mint a multik gyártmányai voltak korábban.
Ami egy mindenképpen reményteli jelenség, hogy egyre több helyen lehet kapni hazai kisüzemek jó minőségű és viszonylag olcsó gyártmányait, mostanában mi leginkább ezeket vesszük.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#4) sutszi válasza Dany007 (#2) üzenetére


sutszi
veterán

Azonos terméktípusból nagyon ajánlott egységárakat összehasonlítva nézelődni...

Volt olyan, hogy elvileg drágábbra cseréltük az olcsó terméket, és hosszú távon derült ki, hogy a jobban megéri a pillanatnyi drágát venni, mert végül olcsóbb.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#5) Lauda


Lauda
félisten

Sporolas. En biztos nem fogok az eletben se. Mar a szotol is rosszul vagyok. Minek sporolni, lehet holnap feldobja az ember a talpat. Inkabb keresek jobban fizeto melot, ha nem eleg a love.

(#6) sutszi válasza Lauda (#5) üzenetére


sutszi
veterán

Ezek szerint nincs a jövőre vonatkozó elképzelésed, sem terved, nincsenek céljaid sem mert akár holnap feldobod a talpad... :U
A spórolás egy hülyeség...pont úgy kevergetik manapság mint a diéta vs fogyókúra kifejezésket...
Ésszerűen kell gazdálkodni, mert a javakra fordítható vagyonod véges...és ezt még a jobban fizető meló sem oldja meg egyik napról a másikra...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#7) Lauda válasza sutszi (#6) üzenetére


Lauda
félisten

De, a sporolas nelkuli elet, a jolet kialakitasa es fenntartasa, ez a celom.

(#8) sutszi válasza Lauda (#7) üzenetére


sutszi
veterán

Értem. Így mindjárt más.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#9) Dany007 válasza Lauda (#5) üzenetére


Dany007
veterán

Neee :D Tehát akkor te azt mondom, hogy az ország lakosságának ~ 90%-a hót picsa buta, aluliskolázott birka és/vagy lusta másik állást keresni és azért spórolnak?
Ez egy kicsit elhamarkodott beböfögés volt szvsz...

Én még mindig az ésszerű spórolás híve vagyok. A sok birka megveszi az agyonreklámozott márkás szarokat kétszeres / háromszoros áron, miközben minőségileg(!) féláron is meglehet venni ugyanazt. Csak venni kéne a fáradtságot hogy utána nézzen az ember 1-2 dolognak.
És az ésszerű spórolásnak nem az a lényege, hogy minél több pénzt takaríts meg, hanem az, hogy feleslegesen ne dobd ki az ablakon!

Btw az egészet úgy fogalmaztad mintha itthon a jelenlegi helyzetben csakúgy varázsütésre lehetne munkahelyet váltani... Plusz valószínűleg gyereked sincsen ha ilyen lazán veszed a dolgokat... Mert gyerekkel együtt kicsit megváltozik a világ. Persze az ember csak akkor vállal gyereket ha el is tudja tartani. Tiszta sor. Csakhogy az elmúlt 5-6 évben eléggé megváltozott a világ, amit elég nehéz volt előre kalkulálni bárkinek is.

Ettől függetlenül a konkrét cél kitűzése helytálló. Csak azt nem értem, hogy Te aki már megjártad az USA-t mért itthon keresed ezt a célt? Eddig se értettem ezután meg végképp nem.
Magyarok tízezrei élnek külföldön vígan / boldogan szintekkel jobb életet, mint itthon. Te kint voltál, elkezdted... benne voltál... mégis hazajöttél. Miért? És a kint maradó százezernyi magyar miért nem jön vissza?
Vagy úgy gondolod, hogy az anyagi függetlenséget nagyobb eséllyel éred el itthon, mint az USA-ban?

(#10) krizmo_ válasza Dany007 (#2) üzenetére


krizmo_
addikt

Azért gondoltam azt, hogy az akciókkal megtévesztenek, mert sokszor jártunk úgy, hogy nem volt valami, amit meghirdettek.
Írok egy példát: Tescóban meghirdettek egy mosóport, pénteken kezdődött egy akció, mi péntek kora reggel elmentünk érte, de nem volt, kifogyott, jöjjünk vissza holnap....visszamentünk szombaton.....nem volt...vasárnap nem volt.... Jártunk már így mással is, amit itt hirdettek meg akciósan....csak ezért a mosóporért mentünk a legtöbbször.... Ha a Tescoban van valami akció, akkor nem is alapozunk rá.
Mondjuk ez a mosópor, még így sem volt olcsó....mármint volt ennél olcsóbb is, de ezt szoktuk használni.....

Azt nem tudtam, hogy ezekre az akciókra van ilyen szabályozás, de még szerencse, hogy van, így legalább nem vezetik meg az embereket.

Amúgy, tényleg sokat lehet spórolni a wc papíron is akár, azt is Lidlbe/Aldiba vesszük, és nem hogy olcsóbb, de jobb is mint a Zewa pl. A 3 rétegűre gondolok.

Mondjuk, szerintem az is érdekes, hogy az emberek, amikor spórolni akarnak, valójába nem spórolnak, csak kevesebb költenek valamire, amiből dupla annyi kell venni, és ezáltal sokkal többe kerül, mintha eleve a kicsit drágább, de jobb minőségű cuccot vették volna meg.
Tehát spórolni is úgy érdemes, ha jó alaposan megvizsgáljuk a terméket, amit veszünk, hogy az jó minőségű legyen.
Most már sok mindennek utána lehet nézni neten is, ha valami újat próbálunk ki, mindig megnézzük mit írnak róla. A háztartási cuccokra gondolok.

Mi hetente járunk vásárolni általában, de vízért vagy tejért van, hogy beugrunk, gyalog járunk mindenhova, így sok lenne egyszerre elhozni.... Szombaton reggel meg mindig megyünk piacra, meg valamikor húsboltba, ha kell.
Elég szervezetten éljük az életünket....így mindenre jut idő, legalábbis igyekszünk, bár így is tolunk magunk előtt dolgokat.....de, hát ez van, a váratlan tényezőkkel nem lehet kalkulálni....és sokszor közbe jön ez az....

(#11) Coccolino_O


Coccolino_O
őstag

Három meglátás:
-a magyar piac árérzékeny, tehát nincsen semmi meglepő a képen
-fontos megemlíteni, hogy a SPAR-ban készült a kép, amiről mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy olcsó
-s végül, a márkás párizsi meg szalámi is ugyanolyan ipari hulladék, csak maximum finomabb ízű.

Lauda: "Inkabb keresek jobban fizeto melot, ha nem eleg a love."

Értékelem a hozzáállásodat, de ez egy kicsit elrugaszkodott kijelentés. Tételezzük fel, hogy neked van egy tetszőleges szakmád, és abban a fizetés x összegtől y összegig terjed, és te már elérted a plafont, de nincsen semmilyen más szakmád, tehát nem is tudsz hova ugrálni. Azt mondanom se kell, hogy hatalmas a munkanélküliség, és nehéz munkát találni.

[ Szerkesztve ]

(#12) anjani182


anjani182
őstag

Üdv!

Említettétek pl. a kávét, ketchupot, na nálam ezek a dolgok azok amikhez ragaszkodok...minimum Omnia Classic és Heinz/Felix. 200-300-ért nincs jó ketchup, se jó kávé.

A joghurtokban egyet értek, azok jók a Lidl-ben, Penny-ben.

Hirtelen ennyi jutott eszemben...jah üdítő, szerintem a leggagyibb, legótvarabb 100Ft-os üdítőknél még a kóla is jobb, herótom van az aszpartámos ízesített ásványvizekből, akkor már a rendes "minőségi" kóla :))

[ Szerkesztve ]

Forever and ever, let's make this last forever.

(#13) krizmo_ válasza anjani182 (#12) üzenetére


krizmo_
addikt

Lidls ketchup: 100g termék 140g paradicsomból készült. Nincs 300ft és a legfinomabb, amit eddig ettem.....

Amúgy, ajánlom figyelmedben, hogy nézz utána milyen kávébabból van az Omina, már ha rá van írva, emlékem szerint nincs....és nézd meg, hogy az mennyire számít jó minőségűnek. Egyszer kipróbáltuk az Omniát, szerintem sok a robuszta benne.....
Egyszer kóstolj meg egy Aldis/Lidls kávét, egy olyat, ami 100% Arabica-ból van. Hidd el érezni fogod a különbséget.

(#14) k!nG válasza krizmo_ (#13) üzenetére


k!nG
tag

"Lidls ketchup: 100g termék 140g paradicsomból készült. Nincs 300ft és a legfinomabb, amit eddig ettem....."

Neked a legfinomabb, de ketchup es ketchup kozott is van kulonbseg. En peldaul a Felixert vagyok oda, a Heinzt kifejezetten nem szeretem, batyam meg pont forditva. Szoval... Amugy a Felix is tartositoszer mentes.

"Egyszer kóstolj meg egy Aldis/Lidls kávét, egy olyat, ami 100% Arabica-ból van. Hidd el érezni fogod a különbséget."

Hat, en nem ajultam el a Lidl-os kavetol sem, bar en alapvetoen Jacobsos vagyok.

Ne ertsd felre, nem fikazom a Lidl-t, sot en is ott vasarolnek, mert tenyleg eleg jo minoseguek a termekei, csak nalunk nincs a kornyeken.
Lehet, hogy o nem feltetlen a minosegre, hanem a markara celzott. (ami ugyanakkor minoseg is) Biztos neked is van olyan dolog, amibol automatikusan a markat veszed meg.
(pl.: pottyos turorudi stb.)

[ Szerkesztve ]

https://www.behance.net/vargadom

(#15) krizmo_ válasza k!nG (#14) üzenetére


krizmo_
addikt

A jó minőség nem egyelő a márkával, de ezt a szemléletem már korábban kifejettem.
Legtöbbször nem is az adott terméket veszed meg, csak a márka nevet.....meg kell nézni, mit veszel....mennyiért...mi van benne....stb......

Van különbség, én kedvelem a Lidls ketchupot, mert nem szoktam hozzá az ízfokozókkal teli ételekhez, mert ezeket igyekszünk elkerülni. Nekem jobban ízlik a természetes ízhatás.
Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más ízlik. Csak azt tudom elmondani, hogy mi csak azért nem veszünk ismert márkát, mert az tolják a tv-ben.....főleg akkor nem, ha sokkal jobbat olcsóbban is lehet kapni.
Mert mitől lesz valami ismert márka? Ha megismertetik, és tolják az arcodba ész nélkül, ennyi a különbség....
Gondolj bele a Tesco-nak is van saját márkája, mégis a legsilányabb termékek onnan kerülnek ki.

Érdemes megnézni a kávéknál, hogy honnan származik és milyen kávébabból van. Nem mondtam, hogy mindegyik jó, azt mondtam olyat próbáljon ki, ami 100% arabica-ból van. És mondja el a véleményét róla.

A legtöbb jó minőségű és egyben jó árú cucc, ha élelmiszerekről van szó a Lidlben/Aldiban van. Természetesen járunk máshova is, írtam is....nem mindent ott veszünk meg...piac, húsbolt, Tesco, DM.....stb... Mikor hova, és miért érdemes menni, oda megyünk...

(#16) Dany007 válasza krizmo_ (#10) üzenetére


Dany007
veterán

Oh én is találkoztam már párszor ezzel. Csak arra céloztam, hogy nem minden esetben csupán a csalogatás a cél. Hát nyilván egy akciónak ez a célja, de nem mindig olyan módon hogy át is b...ák a népet. Meg szvsz egy gagyi párizsiért akármilyen olcsó is, nem fogok komplett bevásárlást rendezni az adott üzletben.

De én is találkoztam a jelenséggel. Legutóbb az Auchan-ban. Mi több akciós cuccot is kinéztünk, de egy darab nem volt a polcon. Megkérdeztük lesz-e? Azt mondták nem.
Úgyhogy ja, van ilyen sajnos. De tényleg van rá valami szabályozás és voltak már bírságolások miatta. Más kérdés, hogy az adott bolt röhögve kifizeti a bírságot.

@anjani182:

Kávézni nem kávézok. Asszony szokott néha. Azt hiszem ő is Ominát iszik, nem tudom. Mivel havonta kb 1 adag kávét kell venni, így nem nagyon nézem az árát. :)

Ami meg a gyümölcsleveket illeti édesítőszerest soha nem veszünk. Ihatatlan, gusztustalan íze van. Pedig abból is van bőven, olcsón a Lidl-be. Egyszer bele is futottam véletlenül de aztán soha többet. :)

[ Szerkesztve ]

(#17) k!nG válasza krizmo_ (#15) üzenetére


k!nG
tag

Ertem mit mondasz, de felreertesz. En nem a reklamokbol ihletet merito, a fogyasztoi tarsadalom ekes peldanya vagyok, pl. a ketchupos esetben, hanem az akinek van egy "bejaratott" markaja a ketchupok meg a kavek teren es ezt nem csereli le es szerintem o is ilyen. (amugy a Felixnek nincs is reklamja az utobbi idokben, en csak a regi "amire mindenki lecsap" reklamra emlekszem :D)

[ Szerkesztve ]

https://www.behance.net/vargadom

(#18) Lauda válasza Dany007 (#9) üzenetére


Lauda
félisten

Dany007

Hol irtam en ilyet? Magamrol beszeltem, engem nem erdekel az orszag tobbi lakosa, ahogy oket sem erdeklem en. A gyereket meg kar idekeverni, mert annal jobban kene azt hajtani, amit en kepviselek a rinya helyett. Egyebkent igen, ha van megfelelo vegzettseged, barmikor valthatsz munkahelyet, mert mindig van munka ertelmes, gondolkodo es a szakmajat erto emberekre. A kulfoldi/itthoni dolgaimrol meg semmit se tudsz, maradjunk ennyiben.

Coccolino_O Nem egy szakmam van, hanem joval tobb. Barmikor talalok masik munkat es sosem vissza lepek, hanem elore. Egyebkent ebben a nagy munkanelkulisegben alig van ertelmes, valodi munkara foghato ember. Nagy reszuk szakkepzetlen, gondolkodasra alkalmatlan, alkoholista stb stb.... ;)

[ Szerkesztve ]

(#19) Coccolino_O válasza Lauda (#18) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Jó neked. :) Sejtettem, és ez így is van rendjén, figyelembe véve a gazdasági körülményeket, és hogy változik a világ, nem valószínű, hogy mindenki 40 évet fog ugyanannál a cégnél lehúzni, ugyanabban a beosztásban.

"Egyebkent ebben a nagy munkanelkulisegben alig van ertelmes, valodi munkara foghato ember. Nagy reszuk szakkepzetlen, gondolkodasra alkalmatlan, alkoholista stb stb...."

Mondd ezt a lassan 1 millió munkanélkülinek. Mire alapozod amúgy a kijelentésedet?

(#20) Lauda válasza Coccolino_O (#19) üzenetére


Lauda
félisten

Muszaj haladni a vilaggal, maskent nem lesz jo. Csoro maradsz es bizonytalansagban fogsz elni. ;)

Dehogy mondom, eszemben sincs. Semmi kozom hozzajuk. Mindenki nezzem maga kore, mi a problema, miert nincs munkaja.
Dolgoztam mar par helyen. A cegek alig tudnak megfelelo munkaerot felvenni. Betanitott munkas van dogivel. A tobbi melora nem talalnak normalis embert, aki elvegzi a munkat. ;)

[ Szerkesztve ]

(#21) danih


danih
addikt

Na igen, különböztessük meg a spórolást a "spúrolás"-tól :)
Előbbiben benne van az ésszerűen gazdálkodás fogalma, utóbbi inkább a jómagyar össznépi intézményesített fillérbaszásról szól.
"Inkabb keresek jobban fizeto melot, ha nem eleg a love."
Kurvára egyetértek. Mindig azt mondják válság van, nincs munka, nyomnak lefele vissza, kussolj és dolgozz... én magamnak már leszűrtem azt a következtetést, hogy ez rohadtul nem így van. De persze, mindenki más :)

(#22) Coccolino_O válasza Lauda (#20) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Azért annak az éremnek két oldala van. A munkáltatók többsége kihasználja a magas munkanélküliségből fakadó előnyöket, és néha(sic!) irreálisan magas elvárásokat támasztanak a munkavállalóval szemben. Sarkított példa: legyél pályakezdő, rendelkezz 3-5 év tapasztalattal, beszélj 1 v. 2 nyelven középfokon v magasabb szinten, legyen diplomád, és természetesen vállald el minél kevesebb pénzért. Nem tudom, hogy szoktad-e figyelni az állásajánlatokat, de nem igazán értem, hogy bizonyos munkákhoz miért követelnek meg olyasmit, amire igazából a munka elvégzésének szempontjából semmi szükség. A diploma nem ad se észt, se iq-t.

Most végeztem a suliban, bolti eladói papírom lett. Lépjünk túl magán ezen a szomorú tényen, nem ezen van a hangsúly. Kb. 60 v. 70 helyre adtam be a jelentkezésemet, ebből négyen jeleztek vissza, és végül felvettek egy helyre. 7 év tapasztalat van a hátam mögött. Szerinted minek köszönhető ez az arány?

Dany007: Bocs az offért, de ez legalább van olyan jó téma, mint a tiéd. :)

[ Szerkesztve ]

(#23) Lauda válasza danih (#21) üzenetére


Lauda
félisten

Ennyi. :DDD Legutobb is aszongya a fonok, ne hepciaskodjak, mert 20-an allnak sorba. Mikor meg felmondtam a p@csaba, jott hogy menjek az irodaba beszelgetni, igeretek tomkelege, fizetesemeles, munkakorulmenyek javulasa stb. Szepen megkoszontem oszt csokolom, ami xar az xar, kar fenyezni, akkor is az marad. Mondtam neki vegyen fel valakit abbol a 20-bol. :D Persze jo ideig nem talalt senkit, aztan valami fogdmeg-et sikerult neki, aki hot homaly az egeszhez. :)

[ Szerkesztve ]

(#24) Lauda válasza Coccolino_O (#22) üzenetére


Lauda
félisten

Hasznalja ki az anyukajat azt. Nezd meg mibol van hiany a piacon es abba fogj bele, szerezz olyan szakmat, melle nyomd a nyelvet, sose lesz problemad. ;) Meg persze nem szabad beszariskodni. Ami jar az ajar, ami nem az nem. Dolgoztam 3 hetet gyartosoron (meg volt egy honap a masik meloig, mondom ne legyen pango honap :DDD ), elmentunk ebedszunetre, mikor megyunk vissza, nehany droig ott tolja akkor is. Mondom dikk ti meg mit csinaltok? Hat hogy meglegyen a norma. Ja, ha ennyi eszed van, akkor dolgozzal kajaszunetben is. Hogy meglegyen a norma. Par ev mulva meg mesz gyomorfekellyel tappenzre, na majd akkor rugna ki. Soha semmikor ilyet. Ennyit dolgozunk ennyi penzert, ekkor szunet, ekkor melo, munkahelytol fugg persze. Ezt betartjuk es kesz. En elvegzem amiben megallapodtunk.

[ Szerkesztve ]

(#25) Dany007 válasza Lauda (#18) üzenetére


Dany007
veterán

Okés, csak olyan alapvető természetességgel írtad, mintha mindenkinek lehetősége lenne erre és csupán lustaságon meg butaságon múlna. Nyilván ilyen is van, de a valóság ennél jóval árnyaltabb. Csak ennyit akartam.

Ami meg a munkahelyeket illeti a legtöbb állásra tényleg van 50+ jelentkező úgy nagy átlagban.
Jó, persze speciálisabb munkakörökben nyilván nincs sorbanállás. Gondolom hídépítő vagy tapasztalt plc programozókból sincs 50-es sor egy adott állás mögött.
Na de a tucatmunkákra bőven akad ennél több jelentkező is. És a főnököm nagy mondása sajnos igaz. Mégpedig, hogy minden ember pótolható. Ami sok esetben viszont nem pótolható az a tapasztalat. Mégpedig nem feltétlenül a munkaterületen szerzett tapasztalat, hanem a cégen belüli tapasztalat (ügyfelek, munkamenet, beszállítók, kapcsolatok, stb stb stb).
Szóval részben egyetértek ezzel, részben nem. Mindenkit lehet pótolni csak kérdés, hogy megéri-e a munkaadónak mindez.

Nálunk a cégnél az asztalosrészlegen 6 ember mondott fel egyszerre (10 asztalosból 6-an). Gondolták majd jól megszívatják a főnököt. Míg a felmondási idejüket töltötték, 2 hétre rá már megvolt a másik 6, szintén tapasztalt asztalos.
A helyzet hasonló volt a titkárságon is. Eddig 2x kerestünk oda embert. Egyszer titkárnőt, egyszer gazdaságist. Lehet nem fogod elhinni, de 3 nappal a hirdetés megjelenése után 150 e-mail jött! Láttam a saját szememmel. És nem online volt hirdetve, hanem csak a veszprémi Naplóban! És rengeteg volt a fiatal / tapaszalt, mindenféle plusz képzésekkel, sőt volt aki valamilyen marketinges vagy kereskedelmis diplomával jött volna!

Úgyhogy az egész téma jóval árnyaltabb, minthogy rámondhassuk fekete vagy fehér.

(#26) Lauda válasza Dany007 (#25) üzenetére


Lauda
félisten

En nem tudom hany evet huztal le eddig es hany melohelyen, de en azt tapasztaltam, hogy ha beszari vagy elnyomnak, ha nem vagy az, nem fognak, sot tartanak toled. Ha csendben vagy megint ugyan ez, ha kinyitod a szad kuss van. Az elobbi fonokos dologbol kimaradt, hogy megint mar szazadjara o volt hulye, csak en tudattam is vele. Az meg nem igaz, hogy feljunk, mert kirugnak, dehogy rugnak ki. Pont az a cel, hogy felj es minden szemetet megcsinalj, ha nem fizetik akkor is. Meg az is igaz, hogy aki kiall a dolgaiert, azt a sajat kollegai is ki fogjak kozositeni joreszt, mert meg ahhoz is beszariak, hogy a hangado melle aljanak, inkabb lapitanak tovabb a xarban. Csunyan hangzik, de ez van.

[ Szerkesztve ]

(#27) Dany007 válasza Lauda (#26) üzenetére


Dany007
veterán

Nem mondom hogy nem igaz amit mondasz, de a valóság megint csak árnyaltabb.
Ha úgy lenne ahogy mondod, akkor még soha senkit se rúgtak volna ki. :)

És mondjuk egy titkárnői pozícióra aztán tényleg lehet 150 másik jelentkezőből megfelelőt választani.

Első sorban tisztában kell lenni vele, hogy az ember mit képvisel a cégnél. Mennyire van fontos pozícióban illetve el kell tudni képzelni, hogy egy kívülállónak mennyibe telne eljutni az ő szintjére. Illetve hogy hogy áll a cég.

Tehát ha adottak a körülmények akkor meglehet azt csinálni amit írtál, csak át kell tudni látni a lehetőségeket. De pl egy kétgyerekes anyuka már biztos, hogy kisebb arccal megy oda a főnök elé májerkedni.
Mert sajnos itthon nem úgy vagyunk, mint anno a Friends-ben hogy Chandlernek jó fél éve nincs munkája mikor a Mónika megszólal hogy lehet kéne tenni valamit mert egy fizetésből nem tudnak annyit étterembe járni... Itthon egy családból ha az egyik fizetés kiesik, akkor valószínű 1-2 hónap múlva csőd...

(#28) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

A 33 Ft-os smirgli WC-papíron meg a 300 Ft-os fogkrémen kívül nemigen veszünk mást a boltban, aminél a legalacsonyabb árhoz ragaszkodunk. Amit meg esetleg és alkalomadtán mégis (mosópor, étolaj, kukoricadara stb.), azt megpróbáljuk kitapasztalni, melyik az a legolcsóbb termék, ami elfogadható minőségű. Például nem minden kukoricadarából készül ugyanolyan jó puliszka, némelyik kemény, rágós marad, tehát az nem mindegy. A Vénusz és Floriol étolajban jobban lehet rántani, mert nem ég úgy oda, de kenegetni, lepényt és kenyeret készíteni vagy ételbe adaléknak teljesen megfelel a többi olcsóbb is. (Bár nagyon rajta vagyok, hogy hamarosan ne kelljen olajat használnom, mert aránylag sok pénz megy rá, miközben én is tudnék vajat készíteni, amikor nyáron sok tej van.) Mosóporból meg egyszerűen nem lehet a legeslegolcsóbbat venni, mert annak nincs értelme, szenteltvízzel is moshatnánk, az is annyit érne. Ezért itt inkább a nagyobb tételre játszunk rá, a 8 kiló is elfogy egyszer.

A legtöbb fogyasztási cikkből azonban, amiből lehet, különösen élelmiszerből (gabona, magok, só stb.), inkább termelőtől, forgalmazótól, gyártótól, nagykertől vesszük, a bolti legalacsonyabb ár alatt, szóval ez nem is tudom, árérzékenységnek nevezhető-e még, vagy valami következő szint. :DDD (És erősen gondolkodom, hogy vajon még olcsóbb lenne-e nagy tételben vásárolni az óriásguriga WC-papírt, amit a nyilvános WC-kbe szoktak tenni... :P)

Azonban az eladói oldalon is egyértelműen tapasztalni az árérzékenységet - és a gulyáskommunizmus szocreálja által eltorzított ízlést is. Ugyebár a sok munkával, sok idő alatt, legjobb anyagokkal és drágakövekkel készülő, nagyon strapabíró frivolitás ékszerek, amit édesanyám készít, leginkább senkinek sem kellenek, még a külföldi ár feléért-harmadáért sem (az alatt meg már a diákmunkás is jobban keres), míg az értéktelen és csúnya műanyag bizsu, meg a könnyű, gyors és laza nagymamahobbija-horgolás másnak megy, mint a cukor.

[ Szerkesztve ]

(#29) Coccolino_O válasza Lauda (#24) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Ez így van, de nem mindenkinek "adatik meg", hogy több szakmája legyen, ez ennél sokkal bonyolultabb. Értelemszerűen neked is pénzbe került és tanulásba, nem hullott az egyik sem csak úgy az öledbe. És nem lehet mindenki IT-s, pénzügyes meg mérnök..

danih: Ez csak addig van így, amíg kvalifikált munkaerőnek számítasz.

[ Szerkesztve ]

(#30) Crystalheart válasza Lauda (#24) üzenetére


Crystalheart
senior tag

"Ennyit dolgozunk ennyi penzert, ekkor szunet, ekkor melo, munkahelytol fugg persze. Ezt betartjuk es kesz. En elvegzem amiben megallapodtunk." - Megjegyzem, én épp ezért nem lettem végül programozó, hiába tanutam azt. Az egyetemen ábrándultam ki. Ott ilyen nincs. Ott dolgozol éjjel-nappal amíg készen nem vagy, általában lehetetlen határidőkkel, hogy aztán rögtön jöjjön egy újabb határidő. Nem alszol, gépnél eszel, WC-re is csak kifutsz, és halál egészségtelen. Amennyiben nem vagy olyan mákos, mint Zuckerberg, hogy véletlenül épp te programozod le a következő évtized slágerét, akkor a "kötetlen munkaidő" általában azt jelenti, hogy kötetlenül, határok nélkül tudsz programozni. És reménykedhetsz, hogy néhány évtized alatt vezetői(bb) pozícióba kerülsz... Nekem ez így havi milláért sem kéne.

Igaz, hogy néha a kert mellett sem eszem egy napig, mert nincs rá érkezésem, és gyakran éjfélig vagy hajnalig kint vagyok, ha nem fejeztem be, amit elkezdtem, nincs hova tovább lépni és pénzt sem kapok érte, de ez mind semminek tűnik amellett, hogy igazi zombi legyek.

Coccolino_O: És nem is mindenki tud mindenfélét megtanulni. Nekem pl. olyan alapvető, átlagos szakmák, mint asztalos, kőműves, szobafestő, bolti eladó, esztergályos, stb. teljességgel lehetetlenek, mert nem tudok odafigyelni akkor sem, ha odafigyelek, egyes szakmákban ez a saját vagy mások testi épségét is nagyban veszélyezteti. Jogosítványom is ezért nincs, holott a legtöbb embernek van. De a lényeg, hogy nem mindenki lehet képes minden szakmára - és ráadásul nem is mindenki tud vagy hajlandó olyat dolgozni, amit nem szeret.

[ Szerkesztve ]

(#31) Lauda válasza Dany007 (#27) üzenetére


Lauda
félisten

Ha esszel csinalod, gondolkodsz is nem csak kemeenykedsz, akkor nem fognak kirugni, foleg ha jol csinalod amit csinalsz es persze nem betanitott munkas vagy. Mondjuk en a szalagon is egy het utan kaptam masik, jobb melot, mert szoltam a fonoknek, elmondtam mi van es megertette. A tobbiek kozul meg volt aki mar fel eve csinalta a szemet munkat, mert felt szolni es meg ram fujtak. Aki nem all ki magaert, az vessen magara. Nem is nagy dologrol volt szo, max nemet mondanak, de meg ennyit se, hatha baj lesz.

Abbol a 150-bol fele nem megfeleloen szakkepzett, masik felet nem lehet elerni, a tobbi mar elhelyezkedett, nem tud ottlenni 4-5-ig a gyerek miatt, nem tud hetvegen dolgozni, nem eleg dekorativ es igy tovabb. Jott 150 email, abbol nehany ember megfelelo arra a proziciora es pont azt nehez megtalalni.

Coccolino_O szerintem aki akar, az tud szakmat tanulni. Akarni kell, el kell hatarozni, feladni egy csomo mindent erte, de akkor is. :)

Crystalheart ilyen melot en se csinalnek, emellett a legtobb programozo depresszios, elhidegul az emberektol, a tarsadalomtol pont az emlitett dolgok miatt. Nem csak a munkaja miatt nincs ideje semmire, egy ido utan mar nem is akar emberek koze menni, mert egy lelki roncs valik belole.

[ Szerkesztve ]

(#32) tildy válasza krizmo_ (#15) üzenetére


tildy
nagyúr

Van amibol viszont erdemes a dragabbra aldozni, pl. konyhai eszkozok.
Egy jo kenwood 1400 wattos mixer meg 20 ev mulva is menni fog, mikozben a noname par ezer forintos az elso teszta dagasztasanal kileheli a lelket.
Igaz , az a kenwood 60 ezer forinttol kezdodik.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#33) krizmo_ válasza tildy (#32) üzenetére


krizmo_
addikt

Én nem állítottam olyat, hogy olcsót kell venni, azt írtam minőségi cuccot kell venni.....
Mert attól, hogy még drága valami nem egyenlő a minőséggel, és mert márkás valami nem biztos, hogy jó is....

(#34) sutszi


sutszi
veterán

Lauda Igaz nem volt 522 munkahelyem, és nem vagyok a munka világában sem 53 éve...de az ilyen nagyképű embereket soha nem bírtam...Én inkább a normális emberi kommunikációra szavazok ha ez nem működik akkor váltani kell, de minek hőbörögni...ezt soha nem értettem.

(#30) Crystalheart & (#31) Lauda Szerintem halvány lila gőzötök sincs a programozásról mint munkáról... Pláne nincs a programozói létről...Különben nem írnátok ekkora baromságokat. Te jó ég... :Y

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#35) Lauda válasza sutszi (#34) üzenetére


Lauda
félisten

Varjal ki nagykepu es ki hoborog? Vagy mibol kovetkeztettel erre? En is a normalis emberi kommunikacio hive vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#36) sutszi válasza Lauda (#35) üzenetére


sutszi
veterán

Oké, csak a hozzászólásaidból "túlzott magabiztosság" tükröződött.
Említetted, hogy már jó pár munkahelyed volt. Ami azt jelenti, vagy veled, vagy neked voltak problémáid. Jóindulattal feltételezem, neked voltak (jogos) problémáid az egyes helyeken...Ennyire nem találtad meg a számításod? Ennyire elégedetlen vagy? Esetleg túlbecsülöd magad? Ezek a kérdések vetődtek fel bennem...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#37) Crystalheart válasza sutszi (#34) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Programozónak tanultam, jól ment, és jó is voltam benne, az ötödéves szakdolgozatomat és a kapcsolódó programomat pusztán lelkesedésből erősen túlteljesítettem, aztán egyetem elején is elég jól ment, a csoportomból a legjobban (aztán otthagytam az egyetemet), de nekem ez jött le. Szó se róla, akik benne voltak, gyakran élvezték is ezt az életformát, de nekem semmiképp nem fért össze sem a nyugalmasabb élettel, sem a művészettel.

Lehet, hogy vannak olyan ágai, ahol nem ez van, elvégre a "programozó" csak egy kicsit szűkebb fogalom, mint az "informatikus", sok ága és módszere van, de amelyikhez én jobban értettem, ott egyrészt szoros határidők és nagyfokú kilátástalanság volt. Amikor elhatároztam, hogy ezt fogom csinálni, felfutó szakma volt, egyre nagyobb lehetőségekkel, aztán hirtelen beszűkült a hazai játékfejlesztők mozgástere, és a programfejlesztő cégek közül is egyre többet vásárolnak fel és visznek ki az országból. Csak egy-két kivétel akad, ahova nehezebb bekerülni.

[ Szerkesztve ]

(#38) Lauda válasza sutszi (#36) üzenetére


Lauda
félisten

Ne havi munkahelyvaltast kepzelj el. Volt ahol tobb mint 10 evet dolgoztam, volt ahol 3 hetet. Velem mindenhol elegedettek voltak, a munkammal es a hozzaallasommal sosem volt gond. Nekem nem tetszett amit latok es hallok. Kerestem szamomra megfelelobbet. A munkahelyen nekem kijaro dolgokat pedig mindig behajtottam. Ebedido, tulorak kifizetese stb, ha csak par ezer forintrol volt szo, vagy 1 orarol, akkor is. Ugyan is mindig igy kezdodik, aztan ha nem szolsz, jonnek a nagyobbak. Ha az elejen latszik, hogy nem tud lehuzni, akkor kesobb nem fog.

Szerintem ez egeszseges hozzaallas.

[ Szerkesztve ]

(#39) Dany007 válasza sutszi (#36) üzenetére


Dany007
veterán

Annyiból mindenképp igaza van Laudának, hogy a munkáltatók a végletekig kihasználják a dolgozókat. Ha hagyod akkor meg annál is jobban. Főleg most, hogy válság van, erre aztán mindent lehet építeni. Kevesebb fizetést, elmaradó fizetésemelést, fizetés csökkentést(!), leépítést, fenyegetéseket stb...
És ezt rendszerint ki is használják a cégek, főleg ha az ember hagyja. Ha jól áttudod látni a saját helyezteted a cégnél akkor ki lehet állni magadért. Mert azért nem eszik olyan forrón a kását.

Az már más kérdés, hogy ezt a mentalitást nem szabad általánosítani, mindenkire érvényesnek tekinteni. Mert mindenkinek mások a kockázati tényezői. Van aki helyzetéből adódóan se merné megkockáztatni az ilyet.

Szerk: nálunk a cégnél vagy egy ilyen mindens faszi... Ilyen culáger véle. Füvet nyír, meg intézi a főnök háza körüli dolgokat, plusz ha sok a meló akkor besegít a kivitelezőknek is.
Na pár hónapig melózott a kivitelezőkkel de jóval kevesebb túlóradíjat kapott, mint a többiek. Ezt tűrte egy ideig, aztán megkérdezte a főnököt hogy miért... Nem kapott érdemi választ. Másnap felmondott. Harmadnap meg visszahívta a főnök, hogy okés akkor beszéljük meg ezt a dolgot... És mindjárt kapott rendes túlóradíjat.
Persze azt hozzá kell tenni, hogy ez a faszi katona volt. Mostmár katonanyugdíjat kap ~ 200 ezret havonta a "semmiért". Hitele nincs. Ergo neki nem lett volna nagy érvágás ha pár hónapig nincs plusz munkája. Ez voltaképp csak időtöltés kis plusz kereset volt neki.

[ Szerkesztve ]

(#40) tildy válasza krizmo_ (#33) üzenetére


tildy
nagyúr

Tudom. De ezeket ki kell tapasztalni. Pont engem szoktak spurnak nevezni, de ha jo minosegrol van szo, akkor tenyleg hajlando vagyok sokat fizetni erte. Nem mindenben, de konyhai eszkozokben igen.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#41) Dany007 válasza tildy (#40) üzenetére


Dany007
veterán

Rendben van amit mondasz, de a példád pont nem volt jó! :P
Ha az 1000 forintos mixer csak egy évig is bírja, már jobban jársz vele, mint a 60 ezres kenwooddal. Elvégre 1 év garancia van, tehát addig biztos nem bukod el. A 60k-s Kenwood árából pedig 60 évig tudsz ilyen olcsó mixert vásárolni. :)

De amúgy én is amellett vagyok, ha már valami műszaki vagy tartós cuccot veszünk, inkább a jobb minőséget ha drágább is.

szerk.: nem tudtam, hogy kenwood ilyet is gyárt amúgy ! :DD

[ Szerkesztve ]

(#42) Lauda válasza Dany007 (#39) üzenetére


Lauda
félisten

Jol csinalta, akkor is ezt kell, ha nem vagy nyugdijas. Nem felmondani egybol, hanem nem tulorazok, vagy keresek masik munkat. Ingyen nem fogok dolgozni az hetszentseg. A munkat fizesse ki, vagy keressen mas balekot. :D

[ Szerkesztve ]

(#43) djculture válasza Dany007 (#41) üzenetére


djculture
félisten

Én a fejhallgatókkal vagyok így, vásároltam mindig 20-30+ ezres márkákat 1 év múlva repült a kukába, mert garantáltan lett valami baja ami javíthatatlan volt. Most veszem a Philips SHP2500-et ből 2db-ot 8ezerért, ha bedöglik kivágom a kukába előveszem a polcról az újat. Hangzásba sincsenek már óriási különbségek de úgyis van mindig valaki aki azt mondja hogy de hát ez gagyi és a 100ezres sennheiser az igazi.

[ Szerkesztve ]

(#44) tildy válasza Dany007 (#41) üzenetére


tildy
nagyúr

1000 forintert nem igen kapsz mixert, vagy ha igen az olyan is( kinai bolt stb, aztan lesheted a garanciat) . Bar emlekeim szerin 3000 alatt nem igazan lattam az utobbi idoben otthon. A talas mixerek meg alapbol 5-6 ezertol kezdodtek, legalabbis az olcsobb fajtak.

A masik, hogy bosszusagot okoz, viheted vissza, varhatsz az ujra, blabla, nem effektiv.

Amugy gyartanak, igen, es meg itt is relative draganak szamitanak. Tipikusan mint altalaban a Miele.
Szoval siman ez ervenyes rajuk ""You can buy cheaper mixers, but the Kenwoods are special. They last longer than a lifetime. People inherit them from their grandmothers.

De mondom, nagyon sporolos vagyok, akar ruhazat teren is. Cipore hajlando vagyok tobbet aldozni, de meg az sem volt sose 20000 forint felett. Ruhakrol nem is beszelve, a kosztumomon kivul mind 10E forint alatti. Sokszor learazasokon veve.

Figyelem az akciokat, es akkor veszem meg, ha tenyleg jo aron van. Igy lett pl kavegepunk £450 helyett £199-ert.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#45) Dany007 válasza tildy (#44) üzenetére


Dany007
veterán

Korrekt korrekt korrekt! Persze felhasználási terület függvénye.
Nekünk kézi mixerünk volt ilyen olcsó... 1-200 wattos.
És mikor fagyasztott gyümölcsöt akartam vele darálni (fagyinak) - alias -20fokos jegyet - akkor azért szépen majd belepusztult! :D Na nem mondom, hogy tönkrement, de látszott hogy nem arra való! :D
Most kaptunk egy komolyabb 600 wattos "csodát", az úgy viszi a jeget mint a vajat! Szó szerint. Észre se venni, hogy nem paradicsomot mixerelsz hanem fagyasztott epret mondjuk.

@Lauda: mondjuk pénzügyileg én is megmondtam, hogy ingyen nem dolgozok. Egyszer ne fizessék ki a túlóráimat (bár nagyon ritka) és másodszorra már nem lesz rá szükség. Nálunk szoktak trükközni ezzel.
Bár nekem elég speciális a helyzetem, nem nagyon ugrálhatok. Plusz jó is, hogy már régóta ottvagyok a cégnél, így megtehetem, hogy 2 hetente kiveszek egy nap szabit meg hasonlók...
Plusz engem is kihasználnak ahogy tudnak, viszont itt a cégnél van lehetőségem maszekolni. Aminek köszönhetően a fizetésem 50-70%-át megkeresem havonta pluszban, munkaidőn belül. Tehát ezért sem akarok nagyon pampogni, mert igazából megvan az a pénzem ami kell. Persze jobb lenne ezt hivatalosan is megkeresni rendesen másik cégnél, de a speciális helyzetből adódóan én tényleg nem ugrálhatok.
(volt mikor megpróbáltam... át is mentem másik céghez, de az meg pont 1 évvel később becsődölt... :D)

@djculture: so-so. Én fél éve vettem egy Sony XB-500-as fejest féláron, használtan. Brutálisan megérte. Ilyen esetben általában elmegyek a szakmai topikba és ott segítenek választani. Ha ők azt mondják a drágább hosszútávon jobban megéri, akkor én elhiszem nekik.
Persze csakúgy hogy valami adja a hangot bármi jó. De nekem azért fontosak voltak azok a tulajdonságok amikkel az XB-500 rendelkezik. Mert amúgy volt egy noname fejesem évek óta. De az már kevés volt.

[ Szerkesztve ]

(#46) krizmo_ válasza tildy (#40) üzenetére


krizmo_
addikt

De nem erről volt szó, hanem élelmiszerről, háztartásban használatos dolgokról, nem gépekről, mert az már egy teljesen más téma..... Én ezekről ne írtam semmit....mert azon a piacon más dolgok érvényesek.....

(#47) Crystalheart válasza tildy (#44) üzenetére


Crystalheart
senior tag

A Kenwood ennyire jó? Én tésztakészítőt néztem ebben a márkában. Mert a tészta jó, de drága az is. :D

(#48) djculture válasza Dany007 (#45) üzenetére


djculture
félisten

Attól függ kinek mi a jó nekem hangtechnikus az egyik szakmám és 15 éve remixekkel is foglalkozom, úgy 5 éve tapasztalom azt hogy nagyon olcsó fejhallgatót kell ahhoz venni hogy "hamisan" szóljon. A vezeték nélküli-t eleve felejteni kell mert azokból tényleg a 100ezres meg felette a jó de a rendes vezetékes-t vakteszten már ha nem túl olcsó nem lehetne kiszűrni. Amúgy volt Sony MDR-XB910-esem az se bírta sokáig, diszkó az ilyen.

Spórolási témához meg, valaki lesz ja de azért ha megéri az ember csak jó lenne annyi kess később hogy egy nyugodt öregkora legyen az embernek, vagy ha nem éri meg a gyerekei eltudják kezdeni az életüket belőle.Persze erre most rengeteg embernek esélye sincs pl én se látom esélyét.

[ Szerkesztve ]

(#49) Polllen válasza Lauda (#5) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ezzel én is így vagyok, sajnos mindig elfelejtjük, hogy milyen törékeny az életünk.

Persze ésszel él az ember és vannak céljai&ahhoz bizony félre is kell tenni, de csak módjával. :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#50) Lauda válasza Dany007 (#45) üzenetére


Lauda
félisten

Csak ugyesen. :D :P

Pollen Ennyi az egesz. :DDD

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.