Hirdetés

2022. december 10., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) andris1602


andris1602
aktív tag

Lassan de biztosan visszatérünk a római joghoz :)
Am eddig is megölhetted, az amiről írtál - hogy arányosan kellett védekezni - arra vonatkozott, hogy valós és tényleges veszélyben kellett lenned, hogy megtehesd. Ezentúl nem kell mérlegelned. ;)

(#2) HuMarc


HuMarc
addikt

Alig várom :) Most ezzel szerintem csak annyit értek el, hogy a betörők óvatosabbak lesznek, és csak azokat támadják meg, akikről tudják, hogy nem lesznek képesek védekezni. Öregek, betegek, mozgássérültek, stb.

[ Szerkesztve ]

(#3) Dany007 válasza andris1602 (#1) üzenetére


Dany007
veterán

Nem csak ez a változás. A cikkben benne van kicsit részletesebben is.
Ugyanis eddig, okés, hogy megtehetted, de azután szépen lecsuktak előzetesbe. Majd a hosszú procedúra végén felmentettek. És ez sem mindegy!
Hogy megvagy hurcolva hónapokig, esetleg még előzetesben is ülsz stb... Így most meg semmi sincsen.

@HuMarc: Ez eddig is így volt és eddig se volt így. :) Eddig is kedvelt célpontok voltak az idősek. Ezután is azok lesznek.
Viszont eddig volt egy rakás olyan eset, amikor a tulajdonos védekezett és még neki kellett felelnie utána. A cikk erre is hoz pár példát. Tavaly 69 jogosan védekezőt mentettek fel. Tehát nem olyan kis számról van itt szó.

Elnézést, a cikket elfelejtettem linkelni: [link]

Úgyhogy igazából a helyzet csak az ő szemszögükből fog változni. Akik eddig is védekeztek. Az olyan estekben, ahol eddig meghurcolták a védekezőket. Mostmár nem fogják.

[ Szerkesztve ]

(#4) Vladi


Vladi
nagyúr

Alapvetően egyetértek a törvény irányával. 23 éve kapitalizmus van. Legyen már a magántulajdon szent és sérthetetlen.

Lehet kiváltom a tartási engedélyt... ;]

Ami eszembe jutott: parkoltam régen az állomás mellett. Megyek vissza a kocsimhoz, mit látok: egy pofa a csomagtartóra hajtogatta ki a térképet és kényelmesen nézegeti. Teljesen meg volt lepődve, mikor erőteljesen rászóltam, hogy ugyan már menjen odébb és ne tegye. A végén még neki állt feljebb... nanemár... :W Magán tulajdon van és kész! :K

(#2) HuMarc:

Eddig is ők voltak a lista élén. :( De mostmár lehet áramot vezetni a tolószékbe, hogyha valaki hozzáér... ;]

[ Szerkesztve ]

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#5) bambano válasza HuMarc (#2) üzenetére


bambano
titán

nem, azt érték el, hogy a nagyobb válaszcsapásra felkészülve nagyobb erővel mennek támadni. tehát ahol eddig elég volt a morcos nézés, ott ezentúl kés lesz, ahol eddig elég volt a bézbólütő, ott lőfegyver.

egyébként a poszt nem pontos, eddig sem az volt, hogy a betörővel azonos erővel kellett védekezni, hanem a támadással azonos erővel kellett védekezni. tehát ha a betörőnél kés vagy lőfegyver volt, de nem használta, nem lőhetted le.

szerintem van egy-két dolog az ostoba amcsi szabályokban, amit lehetne követni... ott egyes államokban ha bejött a telkedre, lakásodba, lelőtted, akkor lelőtted. minek ment oda.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6) Doze válasza Vladi (#4) üzenetére


Doze
aktív tag

Nekem is volt ilyen eset Miskolcon az avason... Szerencsére mindég úgy parkoltam, hogy lássam az ablakból az autót...

Egyszer kávézok, szívom a cigimet, mikor azt látom trécsel valami srác a frissen suvickolt (imádott) autóm mellett valami csajjal.. Aztán szépen nekidőlt háttal, utána pedig a jobb lábát felemelve oldalba taposta... (mikor a vonaton sem bírom ha valaki cipőstül pihenteti a lábát a széken) Fogtam magam lebaktattam, mikor látta hogy közeledek arrébb állt... utána elmondtam neki nem pad/lábpihentető ez a gépkocsi, még fel volt háborodva... mer ez csak egy sz*r suzuki stb... erre elmondtam neki hogy ezzel a sz*r suzukival megyek át a hülye fejeden, ha még 1x kinyitod a szádat..

Mondjuk engem eddig sem érdekelt a törvény, ami az enyém annak másnak semmi köze legyen az autó/lakás stb.. Ha ennek ellenére valaki kéretlenül csinált az mokesszal jutalmazom, főleg a mai világban, főleg az Avason..

(#7) Dany007 válasza bambano (#5) üzenetére


Dany007
veterán

"azonos erővel kellett védekezni. tehát ha a betörőnél kés vagy lőfegyver volt, de nem használta, nem lőhetted le."

Na ebben a részben már nem voltam biztos. Köszi a javítást.
Szerintem így a jelenlegi helyzet akkoris korrektebb mint volt. Tehát eddig meg kellett volna várom, hogy ő próbáljon késelni előbb és csak azután jöhettem én... Avagy meg kellett várnom amíg ő lő előbb rám és csak utána én...
Ne mond már, hogy ez nem nevetségesen életképtelen helyzet?

"tt egyes államokban ha bejött a telkedre, lakásodba, lelőtted, akkor lelőtted. minek ment oda."

Van benne valami. Még akkoris ha csak iróniának szántad. :) Legalább érne valamit a "magánterület" tábla.

(#8) Def26


Def26
félisten

Ennek örülök. :R

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#9) Viszlát


Viszlát
addikt

Nekem olyan erzesem lett, hogy tulajdonkeppen ezzel felhatalmazzak az embert, hogy a tulajdona vedelmeben akar eletet is kiolthasson. Ez szerintem annyira nem jo fejlemeny...

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#10) HuMarc válasza Viszlát (#9) üzenetére


HuMarc
addikt

Ezt eddig is megtehette, csak ezzel feloldják a korlátozásokat.

(#11) Jim-Y válasza Viszlát (#9) üzenetére


Jim-Y
veterán

Még mindig jobb, mintha betörnének hozzám, és felemelt kezekkel kéne hagynom, hogy kiraboljanak, mert ha nem ezt teszem, akkor mérlegelhetem, hogy mennyit szabad kapnia a betörőnek, hogy engem ne csukjanak le..

Értem amit írsz, hogy nem kéne arra "ösztönözni" semmilyen formában az embereket, hogy jogszerűen embert ölhessenek, de akkor már inkább azon kéne fáradozni, hogy a lakás tulaja ne első blikkre próbálja meg lelőni a betörőt, hanem először csak félemlítse meg stb...

(#12) Dany007 válasza Viszlát (#9) üzenetére


Dany007
veterán

Annyi a probléma vele, hogy a helyzetet kéne konkretizálni ha még nincsen.
Mert mondjuk egy házba vagy lakásba elég nehéz "véletlenül" betörni. De pl egy magántelekre már jóval könnyebb véletlenül "betörni". Ilyen téren szerintem se mindegy a helyzet.

Ahogy előttem szóló is mondta, eddig is meglehetett tenni bármit. De után hosszas meghurcoltatás, bírósági ügyek, esetleg előzetes is várt a védekezőre. Mostantól ez nem lesz.

(#13) Doze válasza Viszlát (#9) üzenetére


Doze
aktív tag

Miért? Az addig nem volt gáz, ha mondjuk egy idegen ember beállt a nappali közepére és nem csinált semmit, ergo nem érhettél hozzá. Hívhattad a rendőrséget akik kijöttek, igazoltatták (téged is) Hogy kié a lakás, aztán az idegent kirakták az ajtó/kapu elé... Mivel bűnt nem követett el ezért nem is kapott semmit.

(#14) bambano válasza Dany007 (#7) üzenetére


bambano
titán

azon felesleges vitázni, hogy hány életszerűtlen dolog van a törvényekben...

szerk:
(#9) Viszlát: miért, az jó fejlemény volt eddig, hogy betolja a képét a mocskos betörő és nem tehettél ellene semmit? gyakorlatilag amíg nem követett el komoly bűnt, addig nem nyúlhattál hozzá. eddig az volt, hogy hozzál be pattogatott kukoricát, amíg megerőszakolja a lányodat, és csak ha végzett, akkor mondhatsz neki valamit, de azt is csak óvatosan, mer' a mocsokjának vannak jogai.

az eddigi szabályozás az abszolút agyament nonszensz kategória volt. a szokásos libbant marhaság, amikor valaki megint nem bírta rendesen értelmezni a liberalizmust.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#15) bambano válasza Jim-Y (#11) üzenetére


bambano
titán

nem, azon kéne fáradozni, hogy ne törjenek be. az összes problémának ez a gyökere, hogy idegen bemegy rossz szándékkal, nem pedig az, hogy tudja-e helyesen mérlegelni a tulaj a helyzetet vagy sem.

nem megy be, nincs mit mérlegelni, mindenki boldog.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16) andris1602 válasza Doze (#13) üzenetére


andris1602
aktív tag

Mondjuk áthívod az adósod, hogy este megadod neki a pénzét.. És véletlenül nem ismered fel a sötétben, majd önvédelemből keresztüllövöd egy önvédelmi fegyverrel.. Upsz :U

(#17) bambano válasza andris1602 (#16) üzenetére


bambano
titán

majd megszokják az emberek, hogy hívásra sem mászkálunk be sehova hívatlanul. ha valakit meghívok, az a közterület és a magánterület határán azonosítja magát és megvárják, amíg beengedem. és akkor nem lesz lelőve.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#18) andris1602 válasza bambano (#17) üzenetére


andris1602
aktív tag

Igaz, és jogos :) bár szántam a mondandómba egy kis sötét humort is (egy csipetnyi szándékosság).
Nálunk úgyis azt szokták mondani, ha valaki meg akar ölni valakit, csak el kell ütnie autóval.. 1 év 2 évre felfüggesztve.. :U

(#19) Dany007 válasza andris1602 (#18) üzenetére


Dany007
veterán

Jaja, de azért meg kell tudni különböztetni a betörőt meg a meghívottat. :)
Persze biztos van aki beengedi a betörőt meg lehet ezt cselesen is csinálni... De ez a ritkábbik eset.

Az autós elütéssel is ez a gond. Csináld meg úgy, hogy balesetnek tűnjön. :)

[ Szerkesztve ]

(#20) hoffman_ válasza bambano (#14) üzenetére


hoffman_
veterán

ezzel most - nem sűrűn fordul elő! - tökéletesen egyetértek. nem emberélet kioltása a cél, ha valaki ennek a legalizálását látja, az beteg, eddig is megtette volna, ezután is. ez egy nagyon jó, eléggé megkésett rendelet.

az emberélet nem játék, akárkiéről van szó, de hogy gondolkodás nélkül nekimegyek annak, aki a családtagjaim körül matat, az nem kérdés. ez eddig sem érdekelt, ezután sem fog. így nem engem fognak meghurcolni.

de gyanítom, hogy nagy változások azért nem lesznek a gyakorlati életben.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#21) Viszlát válasza Jim-Y (#11) üzenetére


Viszlát
addikt

En inkabb arra gondoltam, hogy eszembe nem jutna valakit megolni azert, mert el akarja vinni a tevemet. A ket dolog baromira nincs egy sulycsoportban a szememben. Ez igy nagyon az amerikai idiotizmus fele visz bennunket...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#22) hoffman_ válasza Viszlát (#21) üzenetére


hoffman_
veterán

ez is teljesen jogos. én se durrantanék a szeme közé egy fiskars késszettet, mert viszi a tévém. de nyilván nem hagynám, hogy elsétáljon vele.

a fegyverviselésről például teljesen más véleményem van, az legyen csak tabu, addig jó, amíg nincs az átlagembernek.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#23) Viszlát válasza Dany007 (#12) üzenetére


Viszlát
addikt

Hat a bejegyzes cime elegge mast sugall, hogy finoman fogalmazzak. Csak nem a kattintasokra gerjedsz? ;]

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#24) bambano válasza Viszlát (#21) üzenetére


bambano
titán

ez az új szabályozás abban téged nem korlátoz, hogy a lehetőségeknél szelídebben tűrd a betörő tevékenységét. Az a változás, hogy eddig a túlzottan betörő jogait előre helyező szabályozás helyett megy egy kiegyensúlyozottabb szabályozás felé, ami szintén nem jó, mert nehogy már egyenlő jogai legyenek egy betörőnek a jogos tulajdonossal. Az meg pláne nonszensz, hogy a betörőnek több joga volt.

Most sem vagy köteles lelőni. Viszont ha most úgy ítélted meg, hogy súlyos testi sérülést kell okoznod ahhoz, hogy megvédd magad, egész pontosan előre elhárítsd a saját testi sértésedet, akkor ezért ne büntessenek már meg, mert ez nonszensz. Az önvédelem minden élő szervezet zsigeri alapvető reakciója, ennek ellentmondani törvényben egy orbitális ökörség. Hogy meg kelljen várnod azt, hogy súlyos sebet okozzon, mielőtt valódi védekezést csinálhatnál, az minden épelméjű logikát nélkülözött és abszolút életszerűtlen volt.

Akinek ez nem tetszik, az sorolja fel azokat a teljesen életszerű és törvényes helyzeteket, amikor pl. egy maszkos idegen éjjel pisztollyal halad a gyerekszoba felé és biztosan olyat fog tenni (azt kell vélelmezni róla), ami törvényes és törvény szerint méltányolandó.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#25) bambano válasza hoffman_ (#22) üzenetére


bambano
titán

a szeme közé ne hajigálj semmit, ott van az ember egyik legvédettebb pontja.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26) bambano válasza Viszlát (#21) üzenetére


bambano
titán

problémás még az is, hogy te már tudod, hogy el akarja vinni a tévédet. ahhoz, hogy te tudd, a tv-det fogja elvinni, már olyan dolgok történtek meg befejezett múltidőben, amelyek önmagukban indokolttá tették volna a korábbi hatékony fellépést és olyan kockázatokkal néztél szembe, ami, szerintem, hiba volt.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#27) Viszlát válasza hoffman_ (#22) üzenetére


Viszlát
addikt

Hat akkor mit tennel? Hogyan allitanad meg?

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#28) Doze


Doze
aktív tag

Azért ami az USA-ban van az egy kicsit meredek... (főleg a szabad fegyvertartással karöltve)... Szerintem senki sem úgy értette ezt a dolgot hogy homlokon kell durrantani az illetőt. Mondjuk van/volt/lesz is olyan aki így értelmezi ezt a jogot.

De sok rablógyilkosságnál, a betörő sem szándékozza megölni a tulajt... csak a tettenérés eléggé meg tudja zavarni a rablót.. és nem 1x előfordult az is hogy meghalt a tulaj.

De ne adj isten ilyen helyzetbe lennék, dulakodnánk, biztos nem gondolkodnék hogy most beleállítsam a kést a hátába vagy sem... és ilyen helyzetben elég nagy segítség, hogy a saját életemet/tulajdonomat védem, abszolút jogosan.

Kíváncsi leszek milyen hatással lesz ez a megélhetési bűnözőkre, szerintem biztos a szabály életbe lépésével nem fog változni semmi addig míg 1-2 tényleg jól elvernek/megsebesítenek utána meg pislog hol vannak a jogai.. Vagy bekerül a tv-be 1-2 haláleset. Szerintem majd csak akkor lesz igazán visszatartó ereje..

Viszlát: bár nem tőlem kérdezted, pl: ráordítanék, ha tovább menne akkor elállnám az útját és hívnám a rendőröket, ha támadólag lépne fel mikor elállnám az útját akkor kérdés mit venne elő... ha kést akkor én pisztoly, ha csak az öklét rázná akkor meg csak simán egy botot, (vagy bármilyen tárgyat amivel védhetem magam), de csak akkor ütném/bántalmaznám ha nekem támadna...

[ Szerkesztve ]

(#29) bambano válasza Doze (#28) üzenetére


bambano
titán

két dolog:
- csak az álljon le betörővel viaskodni, aki erre biztosan felkészült lelkileg. aki nem, az meneküljön vagy bújjon el. egy normálisan szocializált embernek komoly lelki trauma nem csak az, hogy őt megtámadják, hanem az is, hogy visszatámadjon. emiatt a visszatámadás sikere erősen kétséges, praktikusabb elfutni. ha pedig fegyverrel akarod megvédeni magad, akkor kérdezés nélkül bumm a fejbe, mert a meglepetés erejének múlásával esélytelenné válsz.

- szerintem az, hogy mi lesz ennek a kimenetele, megjósolhatatlan. én arra fogadnék, hogy a betörőt eddig se érdekelte a paragrafus, tehát feketén jobban fog fegyverkezni és hamarabb fog lőni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#30) DeFranco válasza bambano (#29) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hozzátenném (amellett, hogy abszolút igaz amit írsz), hogy számoljon a következményekkel is. Egy egészségesen szocializált egészséges lelkű ember lehet bele is nyomorodik, ha egy másik ember életét kioltja, akár önvédelemből is. Ezt nyom nélkül feldolgozni szinte lehetetlen.

(#31) hoffman_ válasza Viszlát (#27) üzenetére


hoffman_
veterán

őszintén? nem szeretnék magamról rossz képet festeni, nem vagyok egy agresszív állat, de valószínűleg fognám a bokuto-t a sarokból, és betörném vele az arcát.

ehhez több kéne annál, hogy nézze a konyhai étkészletet, hogy milyen szép zöld virágok vannak rajta, de na. eléggé ki tudok fordulni magamból stresszhelyzetben. az pedig, hogy egy vadidegen feltörte a záramat, és bejött a dolgokért, amikért keményen dolgoztam/dolgoztunk, ráadásul jóeséllyel mentálisan instabil, így veszélyt jelentve a családomra, nem kérdés, hogy plafonig küldené az adrenalinomat.

megölni valakit szánt szándékkal? ahhoz azért elég durva indokok szükségesek, ilyenekről inkább ne is írjunk.

mod:

valószínűleg nálam ott siklott félre az egész hozzászólás-indok a bejegyzéshez, hogy én nem vettem figyelembe az emberölés tényezőjét, csak simán tettlegességre asszociáltam. annak fene se fog ujjongani, hogy lelőhetek valakit a lakásomban, mert nem szeretnék ilyet amúgy sem.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#32) Doze válasza bambano (#29) üzenetére


Doze
aktív tag

Nem tudom... én biztos próbálnám megvédeni az értékeimet. Futni meg fusson a betörő..

De most rávilágítva: Ha lesből csapom le a betörőt? Azért büntetnek?

Ha lakáson/portán belül áramot vezetek kilincsbe stb?

(#33) dabadab


dabadab
titán

Én nem értem ezt a nagy örömködést. Mire fel? A BTK-ba tulajdonképpen eddig is simán belefért az ilyesmi (és erős a gyanúm, hogy a továbbiakban sem lesz igazán sima menet az, ha valaki megöl valakit), a gyakorlati oldalon meg kb. nulla jelentősége van.

DRM is theft

(#34) bambano válasza Doze (#32) üzenetére


bambano
titán

ha nem tudod, akkor a valós helyzetben az lenne veled, hogy lefagysz, mint a winme.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#35) HuMarc


HuMarc
addikt

Őszintén szólva szerintem ezzel a törvénnyel annyit értek el, hogy a kispályás betörőkre ráijesztettek, de alapvetően nem lesz kevesebb, csak nagyobb százalékban lesz halálos kimenetelű.

(#36) Doze válasza bambano (#34) üzenetére


Doze
aktív tag

winme :DDD

(#37) DeFranco válasza Doze (#36) üzenetére


DeFranco
nagyúr

typo, "winem"-et akart írni. Sajnos nem ért hozzá, ezért nála gyakran lefagy ;]

[ Szerkesztve ]

(#38) lapa


lapa
veterán

nem tudom kinek volt már meg, de az ilyen eztazt beleszúrom majd ötletekről annyit, hogy inkább úgy nézhet ki a dolog, hogy te kintről érkezel és látod, hogy nyitva az ajtó. aki ilyenkor beszalad a lakásba a nuncsakuért / vadászkésért... magánál meg nem hord az ember ilyesmit. mi multitoollal szobroztunk az ajtótól pár méterre anno, míg a police megjött. persze már nem volt bent emberünk, vagy mi, vagy más megzavarta.

(#39) dabadab válasza lapa (#38) üzenetére


dabadab
titán

A sajat adatgyujtesem alapjan a dolog vagy ugy nez ki, hogy hazaernek es a betoro mar reg nincs ott, vagy ugy, hogy bekesen atalusszak azt, amig kipakoljak a lakasukat, illetve van a legrosszabb, amikor bejonnek a rosszarcuak, megkotozik a csaladot, aztan kiverik beloluk, hogy mit hol talalnak. Igazan egyik esetben sem merul fel a betorok megolese mint valoban plauzibilis lehetoseg.

DRM is theft

(#40) hoffman_ válasza lapa (#38) üzenetére


hoffman_
veterán

nekem eddig valamiért totál az a kép volt meg, hogy ránktörnek, amíg alszom. nem tudom miért. teljesen igazad van, nyilván.

dabadab:

amcsifilmben láttam eddig csak, hogy akkora zajt csaptak, hogy felkelt a fő, kapcsolt villanyt, és lesétált, ez is igaz :))

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#41) Huma válasza DeFranco (#30) üzenetére


Huma
addikt

Hát én biztos nem nyomorodnék bele. Nem okozna lelki fájdalmat egy betörő halála.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#42) lapa válasza Huma (#41) üzenetére


lapa
veterán

mekkora volt a legnagyobb állat, amit eddig megöltél? annyira nem egyszerű az, a dolog technikai problémáiról (miszerint nem akar meghalni) már ne is beszéljünk.

amúgy meg egy családban rajtad kívül csupa olyan van, aki már attól nem alszik hetekig, hogy betörtek és feldúlták a privátszféráját.

(#43) 8th válasza DeFranco (#30) üzenetére


8th
őstag

Én nem hiszem. Ha az életemre de még inkább a szeretteim életére törne éjszaka valaki és lehetőségem adódna rá úgy szúrnám keresztül mint egy disznót egy pillanatig nem haboznék és nem hiszem, hogy komolyabb lelkifurdalásom lenne ha ettől a támadó kipurcan. Ő jött hívatlanul ő tört az életünkre magának kereste a bajt.

Hüje malyom

(#44) Doze


Doze
aktív tag

lapa: Elvitt valamit?

Szerintem meg a kulcs az egésznek az hogy tudjon az ember mérlegelni... aki nem tud az fusson. De ha a betörőnk pl egyedül lenne akkor simán megkérdezném tőle, hogy mit csinálsz te itt?, ha látnám/hallanám hogy kettőnél többen vannak akkor lehet akármilyen fegyver a zsebedben futni kell :)...

Mondjuk azt sem árt hozzászámolni hogy a betörő legalább annyira meglepett mint te, főleg ha 3 éjszakán át leste a lakást és nem tapasztalt semmi mozgást. A kezdeményező képesség a legfontosabb, ha ő nem tudja hogy ott vagy, te meg már végigfuttattad az agyadba mit fogsz tenni már előnyben vagy.

A legnehezebb helyzet akkor adódik, ha a rablónk szánt szándékkal nem érdekli/kiveri belőled hol vannak az értékeid... mert arra készülni sem lehet.

De biztos van olyan rabló, aki meg meg egész egyszerűen lefossa a bokáját ha ráordítasz.

Szerintem nem cél az erőszak, sem a rablók sem pedig a "védők" részéről. Persze ott van a DE... Ha megtörténik, én ha a családomról van szó, ha kell leöntöm benzinnel és begyújtom, majd a füstölgő maradványairól begyújtanék egy cigi... Nem vagyok szívbajos maradjunk ennyiben...

Kemény dió ez a téma, mert sok a "ha", vagy "de"... mert sokféleképpen megtörténhet... de az idősek szempontjából ugyan úgy lényegtelen, mert ők nem képesek magukat védeni, így is úgy is ők a célpontok..

[ Szerkesztve ]

(#45) FatalEror


FatalEror
addikt

Rohanok is a boltba "bézbóz" ütőért,meg gázpisztolyért.

HardCore is my LifeStyle

(#46) Vladi


Vladi
nagyúr

Egyébként tök érdekes téma, a mi van ha megtámadnak. Nyilván az 1. reakció, hogy az ember kiabál.

Mondjuk az azért túlzás, hogy egy életre megnyomorodik az illető, de az biztos, hogy megsínyli, ha megöl valaki.
Például a filmekben mikor mutatják, hogy gyilkos ösztön... blah. Ilyen nem létezik. Agresszió van. Az ember meg olyan, hogy a saját fajtársat megölni eleve "ösztön ellenes" bár kicsit faramuci a megfogalmazás. :F

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#47) Viszlát válasza Vladi (#46) üzenetére


Viszlát
addikt

Engem a hetvegen probalt meg kirabolni harom feka srac egy vasutallomas mellett, telo volt nalam meg kisborond, benne a fel eletem. Kaptam par sallert, meg adtam is, szerencsere becsatlakozott egy biztonsagi or is a bunyoba, igy vegul nem tudtak semmit elvinni. De hiaba voltak ott a fejemben ob karates ocsem utasitasai ilyen esetekre, baromi nehez eltalalni a terduket, mert mozogtak osszevissza a szemetek. Igy maradt az, hogy egy kezzel kapaszkodtam a borondbe, a masikkal meg felvaltva vedekeztem es utottem a rugkapalasnak tuno mozdulataim mellett, biztos viccesnek hatott kivulrol. De ha van naluk kes, akkor tuti nem ellenkezem...

Szal lehet beszelni arrol, hogy ki mit csinalna meg hogyan, kepzelodni nem kerul semmibe, csak hat a megvalositas az mar mas teszta a legtobb esetben. Meg azert az is vicces, hogy itt legtobben abbol indulnak ki, hogy mar eleve olni megy a betoro. Nem gondoltam volna hogy ennyi, a maffia utjaban allo ember forumozik itt. :)

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#48) Doze válasza Viszlát (#47) üzenetére


Doze
aktív tag

Kérdeztek előtte valamit.... cigi, mennyi az idő? stb..

(#49) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog (1)

Ha jól gondolom, ez nem fog jelentős változást hozni egy éles eljárásban.

Ha egy hosszú japán karddal, egyetlen vágással vágod le a betörő fejét, akkor most felmenthetnek. (Ez esetben érvényesülhet a törvény változása.)
Ha 56 késszúrással, amiből 12 halálos sebesülést okoz, a többi csak kivérezteti a betörőt, garantáltan ülni fogsz. Bizonyítható a szándékosság. (Az első szúrás már harcképtelenné tette/tehette a betörőt.)

Nyilván eltúloztam a példákat, de így érthető, miért nem csinálhat meg bármit a tulajdonos.

ruszkik, haza!

(#50) bambano válasza Hieronymus (#49) üzenetére


bambano
titán

nem, nem fog ülni, mert mondhatja azt, hogy pánikba esett és nem tudta felmérni, hogy melyik szúrása mit okozott. adott körülmények között ez megállhatja a helyét.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.