Hirdetés

2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7) lapa


lapa
veterán

szerintem az rsync nem nyálaz végig minden fájlt, vagy legalábbis nem tudom, de rövid időtávon belül nem.

100 millió fájlból gondolom csak lehetne szűrni, mi az ami és ami nem változik nap, mint nap. nem tudom elképzelni amúgy mi az a 100 millió, de akkoris. nekem a 900 giga átlagos személyes cuccokkal végez 2-3 perc alatt, úgy hogy erőltetve van az elején fájllista készítés. télleg nem tudom mi lehet nálad, ha egy linux is csak 1-200 ezer fájl. most megnéztem, az összes privát fájlom 120.000. és ebben benne vannak a privát emailek fájlonként (a gmail egészben...) meg minden.

ha már mindenképp titkolni és felhős gépen, akkor szerintem rsync incrementál | gpg --> feltőt. de szerintem ez sehogyse jó, mert pl nekem a virtualbox image-em ilyenkor 1:1 újra felkerül, hatalmas overhead. valahogy a tárolót kéne eleve titkosítottá tenni, gondolom lehet távoli dm-crypt-et csinálni, nem? akkor transzparens.

de én még mindig truecrypt, ami távolinál nem biztos hogy műx.

nemtom, valahol olvastam, hogy ez az rsync inkrementálos megoldás nem kezeli le jól a jogosultságokat (merthogy hardlinkelsz). aztán lehet ezt benézem csak, vagy nem erről van szó.

de én csak ugatom a témát, ezt tudjátok.

(hozzáteszem én xp-s offline files-on nőttem fel és az tényleg nyálazott ezerrel, azért nyaralásonként be van zippelve a fotóalbum, mert minek küzdjön vele a gép).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.