Hirdetés

2022. november 26., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

Kérek mindenkit, a témát kellő érettséggel és kulturált formában vitassa meg, hogy ne kelljen még egyszer takarítani. Köszönöm!

(#7) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

Én azt gondolom, lehetséges, hogy a kialakulásban szerepet játszanak bizonyos családi, szociális életben megjelenő faktorok, de jelenleg még ezeket nem lehet egyértelműen azonosítani, talán soha nem is lehet majd.

Olyan szempontból is érdemes belegondolni, főleg azzal együtt, itthon milyen mostohán kezelt téma ez, képzeljék el a heteroszexuálisok, milyen az, amikor tudják, hogy nem tudnak változtatni ezen az állapoton, de nem is mondhatják el igazán senkinek, mert azonnal kirekeszti őket a legtöbb ember. Pedig valós ok nincs rá ugyebár.

(#8) Cyberpunk válasza BomiBoogie (#7) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Igen említettem a diszkriminációs készséget, talán nevezhetjük ennek. Volt egy tanárnő Amerikában, aki egy kísérletet végzett el a harmadikos osztályában. A lényeg az volt, hogy a gyerekeket két csoportra osztotta. Az egyik csoport lett a kék szeműeké a másik a barnaszenűek. És kinevezte a kék szeműeket a jobbaknak, okosabbaknak, szebbeknek stb... Tehát felsőbbrendűek lettek. És megfigyelte, hogy az addig egymással jóban lévő diákjai elkezdtek rivalizálni. A kékek lenézték a barnaszenűeket, csúfolták őket, sőt tettlegességig is fajult a dolog. Másnap viszont váltott ekkor a barnák lettek a kiválasztottak és a kék szeműek az alacsonyabb rendűek. Noha a barna szeműek tudták hogy ők milyen atrocitásokat kaptak, és hogy ez mennyire rossz volt nekik, de a felsőrendűség érzetétől megrészegülten ugyan úgy jártak el, mint előzőnap a kék szeműek csoportja. Ezért én nem tartom kizártnak egyfajta ösztönszerű viselkedésnek a diszkriminációt, bár ugye értelmes gondolkodni képes lények vagyunk túl kéne ezen lépni.

Kicsit messzebb vizekre elkalandozva a Ruandai népirtásnak is valahol itt keresendő a gyökere. Ugye a hutuk és a tuszik. Régen egy nép voltak, csak mesterségesen két népre lettek osztva, és a hutuk elnyomták a tuszikat, végül tudjuk hová fajultak a dolgok.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#9) turai_


turai_
tag

Nekem a problemam a temaval kapcsolatban, hogy ugy tesznek, mintha ez termeszetes lenne.
Az ember pedig kepes valtozni. Mindenfele betegseg moge bujtatjak a sajat idiotizmusukat, pl nemi identitaszavar. He? :Y Mindenre betegseget kell mar kitalalni? Hogyne, mert igy a nep jobban elfogadja oket. Persze, belul masik nemu, aha. Tajgetosz pozitiv.
Van, amikor nem hatranyos, regen pl voltak hadseregek, amik homarokbol alltak, jobban osszetartottak, erosek is voltak. A tagok a szeretteik kozott voltak :F
De mindig is titokban kellett tartani a legtobbeknek, csakhogy idokozben jott ez a liberalizmus, hogy mindent szabad (gyakorlatilag ez is hazugsag, de ez egy masik tema), igy mar felvonulas is van nekik, meg eselyegyenloseg. MEG GYEREK? :W
Komolyan mondom, ha egy gyereknek a ket "szuloje" egyazon nemu, akkor az a szerencsetlen nem lesz eppeszu. Ezert is szoktam mondani, amikor a tema felvetodik, hogy egyaltalan nem termeszetellenes, mivel a termeszetben mindennapos a jelenseg, hanem csaladellenes, de az mar mertektelenul. Oke legyenek meg szepen, es tartsak meg maguknak, otthonra. Heteroszexualis emberkent nem vagyok rajuk kivancsi, sem a csaladom, sem a kornyezetem.

Nem tudtam megallni, hogy ne szoljak hozza, egyszeruen kiborit, hogy ilyet barki is tudomanyosan akar megmagyarazni, mert nem lehet, nincs ra legitim biologiai ok, nem hiszem el.
Ha pedig nagyon serto lenne, akkor toroljetek, de nekem ez a velemenyem, amit szebben nem tudok megfogalmazni.

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#10) Cyberpunk válasza turai_ (#9) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Természetes, vagy nem jó kérdés. Szerintem természetes dolog, elvégre létezik. Nem mesterségesen generált.

Családi kérdéssel nem tudok egyetérteni. És ha nincs hajlam, akkor senkiből nem lesz homoszexuális én szerintem. Függetlenül attól, hogy milyen családban nő fel. Nőnek fel meleg emberek teljesen rendes, tisztes családokban is. Pont ezzel az ellenpéldával lehet ezt megmagyarázni, miért is rossz elképzelés ez.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#11) BomiBoogie válasza turai_ (#9) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Nevezd mondjuk nemi identitászavarnak. Legyen az, fogadjuk el. Gondolj akkor bele abba, hogyha "zavar"-nak titulálod, akkor azt jelenti, az egyén nem tudatosan akarja, hanem egyszerűen nem tud mit tenni ellene.

Te mit tennél, elbújnál a világ elől? Azt értelemszerűen nem lehetséges, nyilván senki nem akarja megtenni.

Én is azt gondolom, hogy pl. a melegfelvonulással a meleget többet ártanak, mint használnak saját megítélésüknek, tehát ezt "reklámozni" nem szükséges, de ettől még semmiben nem gondolom őket más vagy furcsa embereknek.

A gyereknevelésről: igen, valóban egy férfi és egy nő egy gyermek szülőapja és szülőanyja, ez a biológia rendje, de nem látom bizonyítottnak, hogy mondjuk két férfi nevelése károsabb lenne.

Ennyi erővel az sem normális, ha egyedülálló férfi vagy nő neveli a gyereket, mégis azt senki nem furcsállja. Pedig ha mondjuk két férfi tiszteli és szereti egymást, az jobb szociális példa a gyereknek, mint egy egyedülálló.

(#12) proci985 válasza BomiBoogie (#11) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

"Ennyi erővel az sem normális, ha egyedülálló férfi vagy nő neveli a gyereket, mégis azt senki nem furcsállja."

A magyar alkotmany szerint az mar mintha kilogna a csalad definiciojabol. Ami vicces, mert ha valas utan az egyik fel teljesen lelep a tobbiek viszont osszetartanak es tovabbra is csaladkent funkcionalnak, az alkotmanyosan meg nem csalad. Viszont ha ugyanez tortenik, csak papiron nem valnak el, akkor az meg mindig csalad marad, pedig vegeredmenyben ugyanarrol beszelunk. Fun fact, avagy logikusan gondolkodva: Kereszteny eskuvonel nincs valas, polgarinal van, protestansoknal elvileg megint van (katolikust ill lokalist ismerem inkabb). Szoval akkor ha polgarilag megvolt a valas, akkor az meg elvileg csalad marad ha katolikus eskuvo tortent?

Marpedig a valasok aranya elegge magas, ezzel meg a gyerekeket is buntetik.

Analogiaval ilyenkor is bujjon el az ember a vilag elol gyerekkent, amikent tenyleg semmit nem lehet csinalni?

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#13) Cyberpunk válasza proci985 (#12) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Hát a mai parlamenti többség hozott már pár vitatható döntést, alkotmány módosítást. Nem részletezném aktuálpolitikába nagyon nem folynék bele, bár a meleg kérdés is az részint.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#14) BomiBoogie válasza proci985 (#12) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Dehogy, épp azt mondom, hogy ne bújjon el senki, mindenkinek megvan a maga keresztje, nincs tökéletes család, a nevelés és a szocializálódás sokkal többet számít, mint az, hogy kik, hányan, milyen szexuális beállítottsággal nevelik.

(#15) proci985 válasza BomiBoogie (#14) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

Ja, lejott mit irtal, inkabb tovabbgondoltam a Tied:). Eredetileg csak a fun fact miatt akartam irni, hogy a tulszabalyozasnak, hogy mi a "normalis" mennyire furcsa kovetkezmenyei lehetnek.

Cyberpunk: Jaja, aktualpolitikaba jobban tenyleg ne menjunk bele. Azon is gondolkodtam ezt leirjam, de ugy voltam vele eleg jol szemlelteti a helyzetet, avagy megbelyegezni embereket olyasmiert, amirol nem tehet.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#16) Vladi


Vladi
nagyúr

A házasság 2 ember szövetsége, családalapítása aminek a célja a gyermekvállalás. Szerintem valami ilyenben megállapodhatunk.

Köthetnek bejegyzett élettársi viszonyt. Ezért nincs probléma, nincs miről beszélni.

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#17) Cyberpunk válasza Vladi (#16) üzenetére


Cyberpunk
félisten

"A házasság az európai hagyomány és a hatályos magyar jog szerint egy felnőtt férfinak és egy nőnek jogilag elismert és szabályozott életközössége." by Wiki.

Viszont a házasság az mint tudjuk nagyon is helyfüggő. Például egyes vallásokban megengedett a többnejűség, és azt is házasságnak nevezzük. A hangsúly jelen esetben a "jogilag-on" van. Miért akarunk ebből kirekeszteni két azonos nemű embert? Ugye ilyenkor jogilag van öröklési jog például, még egy élettársi kapcsolatban semmi.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#18) Vladi válasza Cyberpunk (#17) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nincs kirekesztve. Nekik is megvan a jogállásuk.
Annyit azért engedj meg, hogy két különböző helyzetet megkülönböztessünk.

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#19) Cyberpunk válasza Vladi (#18) üzenetére


Cyberpunk
félisten

De miért különböztessük meg? Mert meleg? Pont ezért kirekesztő ez, szerintem a házasság nem csak gyermeknemzés céljából jön létre. Bizonyos kultúrákban lehet ez a helyzet, de az én véleményem szerint ez nem jó. Ha megadják a megfelelő jogokat az élettársi kapcsolatoknak is, akkor felőlem nevezhetjük annak, aminek csak akarjuk.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#20) Vladi válasza Cyberpunk (#19) üzenetére


Vladi
nagyúr

Azért különböztetjük meg, mert különböznek. Ez ilyen egyszerű. Egy meleg pár sose fog tudni gyermeket nemzeni. Ez alapvetően megkülönbözteti őket a heteróktól. Nincs itt semmi elnyomás, nem kell forrongani. Egy családjogi törvény meg alap, hogy a családokkal foglalkozik.

Azt meg ne keverjük ide, hogy xy kultúrában mi van. Azzal foglalkozzunk, hogy itt mi van.

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#21) Vakegérke válasza Cyberpunk (#17) üzenetére


Vakegérke
veterán

X. Lajosné, született Z. Ferenc. Jól hangzik?

Apukád neve? X. Lajos. Anyukád lánykori neve? Z. Ferenc.

Már bocsásson meg a világ, mi a csudáért kell feltétlen a házasság intézménye a melegeknek? Legyenek élettársak, örökösüknek nevezzék meg hivatalos okmányban a párjukat, és kész.
Ami pedig egy gyermek nevelését illeti, kétlem, hogy csóró gyerek lelke egészséges maradna. Lehet bármilyen gondoskodó "anya" Ferenc, nem nőből van. Arról nem is beszélve, hogy amikor már átlátja a nemek szerepét, az összefüggéseket, és tisztában van a szexualitás lényegével, akkor lehet, hogy megundorodik a "szüleitől". Ha nem így történik, hanem természetesnek veszi a dolgot, akkor jó irányba halad afelé, hogy ő is meleg legyen. Tényleg ez a cél? Szaporítani a szegény betegeknek nyilvánított melegek táborát?

Ami pedig a felvonulásokat illeti, egyszerűen gusztustalan. Miért muszáj a belvárosban rázni a feneküket bőrtangában? Ez már nem elfogadás kérése, hanem hivalkodás. Mit bánom én, legyenek melegek, de ne az utcán sétáló gyerekek szeme láttára. Menjenek raplizni egy mezőre, aztán aki kíváncsi rájuk, majd odamegy megnézni őket.
Megjegyzendő egyetlen normális meleg sem vesz részt ezeken a felvonulásokon. Többet árt nekik ez a hivalkodás, mint használ.

Megjegyzendő nagyon sok "divatbubu" van. Valahogy menő a dolog, és nagy a pofájuk. Most, hogy már szabad, még ők nézik le a hetero társadalmat.
Az Isten ne adja, hogy ezek szaporodjanak.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#22) Cyberpunk válasza Vladi (#20) üzenetére


Cyberpunk
félisten

A véleményünk ott válik ketté, hogy te szerinted a házasság az családalapítási célt szolgál, én szerintem meg nem feltétlen. Rengetegen élnek házasságban gyerek nélkül, akkor őket miért nevezed házaspárnak?

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#23) Cyberpunk válasza Vakegérke (#21) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Pont ez az, hogy nem bizonyítót dolgokban hiszel. Nem tudhatod, hogy alakul a gyerek sorsa, csak a te elképzelésed szerint látod. Én szerintem egy ilyen gyereknek lehet különb sorsa lesz, mint sok "rendes" családban. A neveltetés részben pont ezt tárgyaltam, ebben még a pszichologikusok sem értenek egyet, hogy ez milyen befolyással van a gyerek lelki, vagy szexuális fejlődésére nézve.

Felvonulás szerintem szükséges rossz. Szükséges, hogy a problémát felszínen tartsa, de jól leírtam azt is, hogy kulturált keretek között! Ha kulturált keretek között zajlik, akkor ne meséld be nekem, hogy a gyerek fejlődésére hatással van, mert azt nézi, hogy a bácsik, vagy a nénik ott vonulnak az utcán szép színes szivárványos zászló alatt.

Divat melegeket én is elítélem, de nem igazán értem miért akar valaki olyannak látszani, ami valójában nem. Divatból nem lesz senki sem meleg. Most ha azt mondja, hogy ő az, de mégsem azzal csak becsapja magát.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#24) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

"Szerepjátékot játszani nem jó dolog, és elég nehéz helyzetben van az ilyen személy. Ugye titkolózni kell, mert ha kitudódik abból konfliktusok lehetnek. Tehát egyfajta szerepjátékot kell játszani otthon, iskolában, munkahelyen stb.. Kirekesztő gondolat ez." - Sosem vágtam, miért kellene szerepjátékot játszani emiatt. Ha teljesen normálisan viselkedik, akkor szóba sem kerül a dolog, nem kell semmilyen szerepet játszania... (Mintha nekem szerepet kellene játszanom, merthogy a többi pasi bizonyára kinézi vagy bolondnak tartja a szüzeket, és azt kellene hazudnom, hogy már tíz barátnőm volt. Holott elő sem fordul olyan élethelyzet, amikor erről kellene beszélnem, hacsak nem önszántamból teszem, mint most is.) Viszont affektálva és pipiskedve beszélő férfiember ne csodálkozzon, ha kiröhögik vagy viszolyognak tőle, ez akkor is így van, ha amúgy cső hetero.

Szóval egy meleg is lehet normális, és nem hiszem, hogy egy értelmes ismeretségi körben ez hátrányt jelenthetne. A kirekesztő, vaskalapos egyének véleményén pedig nem lehet felvonulással változtatni, mindaz inkább árt a megítélésüknek, noha ezt a legtöbbekkel soha nem lehet elhitetni. :)

[ Szerkesztve ]

(#25) Cyberpunk válasza Crystalheart (#24) üzenetére


Cyberpunk
félisten

"Viszont affektálva és pipiskedve beszélő férfiember ne csodálkozzon, ha kiröhögik vagy viszolyognak tőle, ez akkor is így van, ha amúgy cső hetero."

Szerintem nem akar minden meleg nőként viselkedni, megnyilvánulni. Az ilyenek általában transzvesztiták. Jó ők is melegek, csak úgy hiszi, hogy belül nő egy férfi testben. Szóval itt arra akartam gondolni, hogy a szerepjáték azért kell, mert ha kiderül a nemi identitása, akkor meghurcolják emiatt. Nyilván nem mindenki tesz így ez igaz, de a félelem adott, éppen ezért játssza a jó heterot. És itt szűkebb körökre is lehet gondolni, például családon belül.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#26) Crystalheart válasza Cyberpunk (#25) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Az ilyen nem nőként viselkedik, hanem irritáló nőként, nem ugyanaz. :D És nem is csak transzvesztitákra vagy transzneműekre jellemző. Ez egy olyan dolog, amit sosem értettem. Se egy épeszű homoszexuális, se egy épeszű nő nem viselkedik így...

A félelem egy normális ismeretségi körben, rendes családban alaptalan, jóformán pont ugyanazok rekesztenek ki emiatt másokat, akik kirekesztenek cigányt, arabot, feketét, zsidót, nőt, akárkit, akinél magasabb rendűnek gondolják magukat. Ilyen vaskalaposok, szélsőségesek, szélsőségesen vaskalaposak mindenütt vannak. A másik maradibb réteg talán az idősek jó része, de ezt is csak az idő fogja "megoldani", nem lehet kierőszakolni.

A harmadik, legnagyobb réteg valószínűleg azok, akiket a melegfelvonulás léte zavar leginkább. Igazság szerint ha dubstepfelvonulás lenne, ahol a dubstepimádók demonstrálnak, engem az is roppantul zavarna, mert egyszerűen tájidegen.

(#27) Cyberpunk válasza Crystalheart (#26) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Így van ezt a viselkedést én sem értem. Bár szerintem ezt felnagyítják a filmek, ott gyakran alkalmaznak ilyen meleg karaktereket. A valóságban jóval kevesebb az ilyen egyén.

Igen ez lenne a jó, ha mindenki ilyen megértő lenne, akkor nem kéne vonulgatni sem, és minden rózsaszín ködben úszna.:D a családi kör meg érdekes, és jóval bonyolultabb, mint az magától értetődne. A szülök unokákat akarnak általában, és elég széles skálán mozoghat a reakció. Bár szerintem mindenki tudja, hogy nála mi történne egy előbújás esetén. Persze időt kell adni, nem könnyű egy ilyet feldolgozni egy szűkülőnek sem szerintem.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#28) Vakegérke válasza Cyberpunk (#23) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nem kell ahhoz szipológus, meg lelki turkász, hogy előre tudjuk vetíteni egy meleg pár által nevelt gyermek problémáit, hovatartozási gondjait. Elég ehhez a józan paraszti ész.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#29) Cyberpunk válasza Vakegérke (#28) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Én sem vagyok agyturkász csak paraszti ésszel gondolkodhatok. Ezt is leírtam, hogy lehetnek ebből kifolyólag szocializációs problémái, de azt is tudom, hogy a gyerek szexuális irányultságára ez nem feltétlen van hatással, vagy is nem tudom. De más sem tudja, csak találgatni lehet, amíg nincs egy erre a célra létrehozott kutatási projekt, addig csak találgatunk.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#30) Vakegérke válasza Cyberpunk (#29) üzenetére


Vakegérke
veterán

Gondolj csak bele. Feltételezhetően a szüleid voltak a példamutatók számodra. Anyukád egyértelműen nőből volt, apukád meg férfiból. Eltéveszthetetlen, felcserélhetetlen szerepek.
Megadatik ez az érzés, élmény, vagy nevezzük bárminek egy meleg pár által nevelt gyereknek? Nem.

Egyetlen esetben tudom elképzelni a dolgot. Ha valamelyik fél elvált, vagy özvegy, és a házasságából származó gyermek nevelését a párja felvállalja. Megjegyzendő ebben az esetben sem tartom szerencsésnek a dolgot, de legalább az egyik szülőnek valóban édes gyermekéről van szó.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#31) Cyberpunk válasza Vakegérke (#30) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ez az egész ott vérzik el, hogy rendes családokban is nőnek fel melegek. Ezt mivel magyarázod, pedig ott a példakép megvan? Pont ezért nem lehet ez ellenérv fordított esetben sem. Csak egyéb közösségekben esetleg, mert a többi csúfolja e miatt.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#32) Vakegérke válasza Cyberpunk (#31) üzenetére


Vakegérke
veterán

A rendes családban jó a minta, csak szegény gyerek valamiért mégis a saját neme iránt vonzódik. Kisiklás, malőr.
Viszont nem kell, sőt, nem szabad ráerősíteni a gyerekben feltoluló esetleges kíváncsiságra. Márpedig ha azonos neműek a "szülei", hatványozottan nagyobb a nemi kisiklás veszélye.

Aljas kérdést teszek fel, természetesen csak játszásiból.
Két páros közül választhatsz, hogy gügyögő gyermekedet felnevelje. Az egyik hetero, a másik meleg. Tiszta szívvel felelj: melyiket választod?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#33) Cyberpunk válasza Vakegérke (#32) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Én szerintem a hajlamokon múlik ez elsősorban, ha valakiben ez nincs meg, nem lesz meleg függetlenül attól, hogy kik nevelik fel.

Vaslóban aljas kérdés.:D De én hű maradok az elveimhez emberség kérdése. Ha láthatóan jobb helye lenne a meleg párnál, akkor nekik, ha a heteronál akkor nekik adnám. Ha nincs jobb, vagy rosszabb, akkor meg döntsön a sors.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#34) Vakegérke válasza Cyberpunk (#33) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nos igen, a hajlam. Viszont ha a gyerek egészséges nemi vonzalommal bír, óhatatlan, hogy meglehetős undorral gondol "szüleire". Megvetni nem lehet emiatt, hiszen például én el nem tudnám képzelni, hogy egy szőrös férfikéz matat a combomon. Még a gondolata is némi hányingert okoz. Szóval ha én lennék az a szerencsétlen (kis)kamasz, akit meleg pár nevelt, bárhogy szeretném, tisztelném őket, mégis viszolyogva néznék rájuk.

"Ha nincs jobb, vagy rosszabb, akkor meg döntsön a sors."
Te dolgod. Én tuti, hogy a hetero pár gondjaira bíznám a gyermekem. Nevelkedjen egészséges légkörben, egészséges szellemben, legyen előtte mindkét nem részéről minta.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#35) Cyberpunk válasza Vakegérke (#34) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Szerintem pont hogy ő lenne elfogadóbb a több "normális" légkörben nevelkedetthez képest. Ebben szerintem sosem fogon megegyezni, de folytathatjuk reggelig is akár.:D

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#36) Dany007


Dany007
veterán

Oldalakat tudnék írni erről, de nem fogok. :)
Az elfogadással személy szerint nekem nincs bajom. Nem tetszik az egész, de elfogadom, hogy vannak ilyen emberek hát ez van. Az egyetlen egy dolog ami zavar az a felvonulásosdi és az "állandó" figyelemfelhívásosdi. Mint akiknek feltűnési viszketettségük van.

Mert igaz, hogy nekem nem tetszik ez az egész homoszexuális dolog. Megvan róla a véleményem, de attól még elfogadom. Azt viszont már nem, hogy évről évre felvonulnak és közterületen mutogatják / hirdetik magukat. Főleg úgy, hogy több helyen brutális indulatokat vált ki, ahelyett hogy elsimítaná azokat. Ergo pont ellentétes hatású az állítólagos céllal. Szerintem a felvonulókban van egyfajta kisebbségi komplexus a kirekesztés és megbélyegzés miatt. Ami talán jogos is. És ennek egy előtörő ellentételező viselkedése ez a felvonulás. Ahol úgymond "csakazértis" megmutatják, hogy ők melegek. Amire amúgy pont senki nem kíváncsi. A többség biztosan nem.
A cigányok se vonulnak fel évente pedig nekik is lenne rá legalább ennyi okuk.

Szerintem pedig pont fordítva, nekik kéne elfogadni, hogy a homoszexualitás ha tetszik ha nem egy igen apró részét képezi egy társadalom szexuális beállítottságának. Ahogy azt is, hogy ez sok emberben undort vált ki. És ehhez mérten kellene nekik viselkedni és viszonyulni. Nem pedig a túlnyomó többségre ráerőszakolni az ő beállítottságuk elfogadását mégjobban. És itt most elfogadás alatt a felvonulásokat meg a nyilvános provokatív magamutogatást értem, nem mást. Nekik kéne elfogadni, hogy kilógnak a sorból ha tetszik ez a tény ha nem.
Ha ötpercenként összeszarom magam és így szállok fel a buszra, akkor nehogy már nekem álljon feljebb ha a többi utasnak ez nem tetszik.

(#37) Vladi válasza Cyberpunk (#22) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nem én nevezem házastársnak. A törvény nevezi annak. Az én véleményem ebből a szempontból már lényegtelen.

(#29) Cyberpunk:

Nézd meg az egyszülős gyerkeket. Az is elég jó támpont.

(#30) Vakegérke:

Törekedni kell arra a legvégsőkig, hogy minden gyerek egész családban nőjön fel. Ha minden eszköz elfogyott, akkor kell csak alternatívák után nézni. De a cél az egész család legyen. Minden más csak félmegoldás.

Félmegoldásokkal felnevelni egy generációt.... na nem.

(#39) Cyberpunk:

Ne homoszexualitást keress. A nem hagyományos családmodellben felnövők között a normálistól eltérőt keress. Van bőven.

[ Szerkesztve ]

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#38) Cyberpunk válasza Dany007 (#36) üzenetére


Cyberpunk
félisten

A felvonulásosdival részben egyetértek, de heves indulatokat általában az amúgy is szélsőséges emberekből vált ez ki a normálisabbja csak legyint rá.

Hogy miért fogadjuk el? Mert ember persze van egy csekély különbség a normálisoktól, de ez nincs hátrányukra. az ilyen " otthon azt csinál amit akar" ez pont ilyen kirekesztő. Jó mindenkinek joga van eldönteni ehhez hogy viszonyul, de az éremnek két oldala van.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#39) Cyberpunk válasza Vladi (#37) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Nem találok én erre statisztikát, hogy az elváltak között mennyi a gyerekeikre jutó homoszexuálisok aránya.

És sokan vannak a rendes családban felnövők is. Akkor most ez hogy van?

Novai: ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor menj el!

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#40) Novai


Novai
tag

ez a poszt veszélyezteti az ország biztonságát

(#41) viserion


viserion
tag

szerintem a melegek iranti altalanos diszkriminacionak, negativ hozzaalasnak a kialakulasaban hatalmas szerepe van az egyhaz agymosasanak.
illetve az emlitett felvonuloknak, akik a cellal epp ellentetes hatast ernek el, az eddig passzivan hozzaallok velemenyet is a negativ iranyba billentik. bar valamilyen szinten meg lehet erteni a tarsadalmi nyomas kovetkezteben kialakult ellenszenvuket, ettol fuggetlenul atlepnek egy bizonyos hatart, ami sok embernel mar nem fer bele. engem szemely szerint hidegen hagy az egesz.

szerintem aki szimplan nemi identitas alapjan elkonyvel egy embert, az primitv. ilyen alapjan altalanosithatnank szem, vagy borszin alapjan is. ha a tarsadalom hirtelen valamilyen nyomas hatasara megutalna a kek szemueket, akkor az ugy helyen lenne? ennyibol megis hogy lehet messzemeno kovetkeztetest levonni? o kevesebb ember lenne? vagy roszabb? vannak ennel nagyobb problemak is szerintem, mint hogy ki-kihez vonzodik. idovel majd elmulik ez az egesz elitebb gondolkodas. a felvonulok, transzik, nonek oltozok megint mas kategoria, azokat en sem tudom elfogadni, visszataszitoak.

oszinten szolva engem hidegen hagy ez az egesz tema, semmi problemam a melegekkel, bizonyos keretek kozott. azt nem tudom megerteni, amikor valaki ez alapjan elkonyvel egy embert, egesz tarsadalmat.

[ Szerkesztve ]

(#42) turai_ válasza viserion (#41) üzenetére


turai_
tag

Szerintem az egyhaznak semmi koze ehhez. Nem hiszek benne, de Istenben igen.
"Altalanosan diszkriminalni" pedig abban az esetben szoktam, ha nem tudok pozitiv egyent felmutatni.
Ott vannak a ciganyok (igen, azok, mivel utaljak, ha romanak hivak oket), ismerek tanart kozuluk, sot mernokot is. De azert volt itt rendorveres, a drogbarot nemreg vittek el a kozelbol, telefonkabel lopasok es meg sorolhatnam. Ilyen esetben mit mondok? Volt mar pozitiv tapasztalatom.
Mivel falun azert eleg keves a ferdehajlamu, ennek ellere sajnos osszefutottam parral. Megengedhetetlen a viselkedesuk, a hanyinger kerulgetett a kozelukben.
Megtortent eset: amikor pedig megkertem oket, hogy tessek mar abbahagyni egymas simogatasat, akkor pedig en voltam a kocsog. Akkor hogy is van ez? Fogadjam el oket, de ok nem tartjak tiszteletben, hogy hetero vagyok, es meg a k. anyamat, mert nem birom gyomorral?

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#43) viserion válasza turai_ (#42) üzenetére


viserion
tag

de. a bibilia eliteli a homoszexualisokat. ezaltal minden begyoposodott turbokereszteny ugy tekint rajuk, mint az ordog fiaira. nekem sosem voltak szimpatikusak az ilyen indokolatlan, abszolutista kijelentesek, amik az egyhazra jellemzoek.

egyebkent azokkal kapcsolatban is megvan a velemenyem, akik hetente templomban jarnak, de a szeretet, beke, megbocsajtas egy szikraja sem talalhato meg bennuk, csupan a szuklatokoruseg, begyoposodott, konzervativ gondolkozas, emberek megfelemlitese, manipulalasa a bun, pokol eszkozevel. templomba jaras es imadsagon tovabb nem jutnak. persze itt sem lehet altalanositani, de az en koromben nagyon jellemzo ez az alszent gondolkodas. de nem akarok belemenni, sokat lehetne meg errol irni

abban egyetertek, hogy vannak tulajdonsagok, amik az adott nepcsoportra jellemzoek. ettol fuggetlenul mindig vannak kivetelek, illetve szerintem az, hogy a melegeket bortangaban, zaszloval ugralo idiotanak kepzelik el sokan, az pont az idiota felvonulasok, agymosas hatasa. rengeteg melegrol szerintem soha meg sem mondanank, hogy o most meleg. nyilvan eszre lehet venni, ha nagyon figyeli az ember, kicsit magasabb hang, beszedstilus, oltozkodes, de ezek az esetek tobbsegeben egyaltalan nem kihivo dolgok.

[ Szerkesztve ]

(#44) Vladi válasza turai_ (#42) üzenetére


Vladi
nagyúr

"Megtortent eset:"
mondjuk senki egymás nyalását falását nem nagyon viselem el a közelemben. Ez így normális. Azzal, hogy szemtanúja vagyok, kvázi részesévé tesznek az aktusnak. Na kösz, nem, homoerotikát meg pláne nem. :K

(#43) viserion:

Hagyjuk már, ezt a biblia így, meg úgy, meg begyöpösödött. Senki szexuális életét nem kéne az utcán felvonultatni.
Itt a lényegi kérdés szerintem a házasodhatnak -e vagy sem. Nem.

[ Szerkesztve ]

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#45) viserion válasza Vladi (#44) üzenetére


viserion
tag

ebben egyetertek. de tudod mit? eletemben egy felvonulast sem lattam. se eloben, se tv-ben, meg egy nyomorult kepet se. miert? mert nem erdekel. minek idegesitsem magam rajta? vagy botrankozzak meg? mi valtozna? mi vagyok en, mazochista? vagy nezzem azert, hogy legyen min szidkozodnom, mint egy nyugdijas? csak azert is legyen mibe belekotnom?

nem az elenyeszo szamu idiota alapjan kene megitelni egy tarsadalmat.

[ Szerkesztve ]

(#46) Vladi válasza viserion (#45) üzenetére


Vladi
nagyúr

Sokan egyszerűen szeretnek bosszankodni, felháborodni, kiakadni. Ez ilyen népbetegség nálunk. :D

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#47) Cyberpunk válasza turai_ (#42) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Szerintem társaságban nem illik így viselkedni nemi identitástól függetlenül. Megint csak azt tudom mondani, hogy az éremnek két oldala van. Tudni kene mikor mit szabad. Vászont a kulturált felvonulást nem ítélem el. Túlzás, hogy az gusztustalan. Persze vannak akik kirívóan viselkednek ott is. Na velük van baj elsősorban.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#48) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Szerintem ilyen egy normális kulturált felvonulás.

Ellenpéldát inkább nem hozok, akad belőle bőven, az olyan esetek valóban csak ártanak.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#49) Crystalheart válasza Cyberpunk (#48) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Hát az Andrássyn az ilyen (és a járulékos zene meg pláne) is meglehetőst tájidegen :DDD (Azon kívül értelmetlen.)

(#50) Cyberpunk válasza Crystalheart (#49) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Pedig lehetne egy kis esze az ilyeneknek. Persze nem az ilyenekről kell megítélni a melegséget, bár az egyszerű ember erről fogja, meg amit a TV-ben lát.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.