Hirdetés

2019. október 23., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) horppc


horppc
(tag)

https://www.youtube.com/watch?v=BQovQUga0VE

Úgy néz ki nem igazán kérnek a CCIX-ből..

"Úgy néz ki, hogy a Xilinx nem igazán rettent meg attól, hogy az Intel korábban felvásárolta a legnagyobb konkurensének számító Alterát. A vállalat leginkább úgy védekezik, hogy szorosabbra fűzik a szálakat az AMD-vel, így az FPGA-kra vonatkozó terveiket megpróbálják az EPYC processzorok képességeihez igazítani"
valszeg ezért.

Google-nél nem hinném hogy lennének amd szerverek.

"AMD, re-entered the server market with the launch of its EPYC processor one year ago today. This launch was significant and could be described as a very big bet by AMD against a competitor that owns over 99% of the server processor market."

De legyen HARCZ.

https://www.youtube.com/watch?v=Ec486jU2Jn0

(#2) S_x96x_S


S_x96x_S
(aktív tag)

"Everything else on the market will support CCIX although some vendors may support both specs. Is CXL anything more than a late attempt to claw back control of a key piece of enterprise tech by Intel? Ask us in three years. Could CXL have a killer feature or two that CCIX lacks? Possibly but doubtful. Should hardware makers trust Intel to do the right thing here and not pull a USB3 or Thunderbolt? Trust is earned and Intel is in a very deep self-dug hole, but if you are making hardware that is your call."

https://www.semiaccurate.com/2019/03/11/intel-releases-compute-express-link-spec/

(#3) Abu85 válasza horppc (#1) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A Xilinxnek nincs is sok választása. Nekik kell a memóriakoherencia a 2019-es cuccaiknak. Ha az Intel nem kínál alternatívát, akkor azt választják, aki kínál. Azt nem nézik, hogy az Altera még mindig csak FPGA-ban gondolkodik, ők járják a saját útjukat. Ha az Intellel nem tudják, akkor keresnek mást.

Ha a Google teljesítményt akar, akkor nem lesz választása. Nagyon messze lesz az Intel az Ice Lake-ig. Leginkább kettő Xeon kell egy EPYC ellen.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#4) horppc válasza Abu85 (#3) üzenetére


horppc
(tag)

2 Xeon kell 1 Epyc ellen? Gondolom azonos ár kategóriában gondolkodsz, ami aztán a szolgáltatót hidegen hagyja ha teljesítmény kell neki.

Illetve skálázhatóság szempontjából max 2 Epyc mehet egy lapban (ha nem akkor javítsatok, de sehol nem láttam hogy 4 vagy 8 tudna menni együtt) , míg a Xeonok skálázhatósága S8S.

Kizártnak tartom, h 2 epyccel szerencsétlenkedne bárki is akinek teljesitmény kell.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=Ec486jU2Jn0

(#5) Abu85 válasza horppc (#4) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Ha teljesítmény kell neki nem tud választani. Két új generációs EPYC-nek a közelében nem lesz az Intel. Majd 2021-ben az Ice Lake-kel. Azzal az Ice Lake-kel, aminek papíron az előző évben kellett volna jönnie, csak csúszik, nagyon-nagyon-nagyon sokat.

A négyutas és nyolcutas konfigok a teljes piac 0,1%-át sem teszik ki együtt sem. Ez a vezető oka annak, amiért egyre többen inkább az egyutas rendszerbe próbálják bepréselni a kétutas teljesítményt. Elskálázhatod azt 16 foglalatra is, nem a megvalósíthatatlanság a probléma, hanem az, hogy nem sokra mész a fejlesztéssel, ha nem veszi meg senki.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) polika válasza horppc (#4) üzenetére


polika
(senior tag)

feladat függő, hogy egy rendszerben hogy alakul az IO és a compute aránya... ritka az olyan feladat ahol szinte alig van adat csak számítás kell, általában ha nem is balanszolt az arány, de a sok számítási kapacitás sok adat feldolgozásához kell... emiatt egy 8 utas szerverben az IO lesz szűkös, mert azt a számítási kapacitást nem tudod etetni, csak sokkal drágább megoldásokkal, plusz maga a 8 utas CPU is brutál feláras. Emiatt összeségében olcsóbban hozod ki ugyanazt a teljesítményt ha 2 utas szerverekkel csinálod meg. Nézd meg ugyanazon specifikációjú 2 utas, 4 utas, vagy 8 utas intel proci lista árát...

(#7) h_143570


h_143570
(addikt)

Hurra meg egy szabvany CCIX, GEN-Z es a CAPI melle. Visszont ebbol legalabb sikerult az AMD-t kihagyni. Ugytunik, hogy az Intel tovabbra is a regi trukokkel probalkozik.

Meg szerencse, hogy az IO Die-os megoldassal ez is tamogathato CPU ujratervezes nelkul.

(#8) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

NV melyiket fogja támogatni? Ez le fog jönni desktop/WS/SOHO szintekre is?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#9) awexco válasza horppc (#4) üzenetére


awexco
(senior tag)

[link]

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#10) Abu85 válasza Kopi31415 (#8) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Az NV a Mellanox miatt ugye a CCIX-et már támogatja.

Más lehetőség nincs a memóriakoherenciára, szóval le kell hozni asztalra is. Mobilba valószínűleg nem lesz, mert oda elég ha a processzor mellé bekötik a GPU-t Infinity Fabric vagy UPI interfésszel.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#11) KIRA/\NOVA


KIRA/\NOVA
(lelkes újonc)

A Videoton Cleopátra már támogatja a 90s évekóta a CCIR teknológiát ami az OIRTet váltja ezzel elérhetővé vállik a Danúbius a Roxy és Juventus mellett a Petőfi rádió hallgatása is.

https://m.facebook.com/home.php?refid=52 Kira komány találmányaim science

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.