Hirdetés

2021. május 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Sontir Fel


Sontir Fel
őstag

Referencia Asus 7970

Elegedett vagyok vele, bencseléskor 1288ig vittem fel a gput, de még tudott volna tobbet. A bekes hétkoznapokban a catalyst által engedett maximumot használom (1175/1575) egy picike feszemelés mellett (1.131).

Tunningra most éppen a Trixxet használom, sajnos az előre beallitott ventiprofilt nem viszi, ezért hagyom automatán a dolgot. Most éppen 37 fokos a kártya, játék kozben pedig érzésre 70-85 fok kozott lehet (idojaras fuggo), de 50%-ig nem szokott felporogni a venti.

Szerintem nem kulonosebben hangos, nincs gondom.

BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz

(#2) szasanyi


szasanyi
félisten

Hozzájárulok én is némi tapasztalattal egy SAPPHIRE HD7950 OC kártya vonatkozásában.
A kártya nagyon jó hűtéssel van ellátva ami a következőket jelenti (a hőfokok a külső hőmérséklet függvényében értelemszerűen változhat):
- IDLE semmi hangja nincs (ventik ~20% míg a GPU hőfoka ~33°C)
- LOAD halk, azaz zárt házban csak közelről lehet hallani a hangját (ventik ~40% míg a GPU hőfoka ~60°C)
- lényeges, hogy a VRAM hűtése is jó ami általában +5°C hőmérsékletet jelent a GPU hőfokához képest
A kártya gyárilag emelt órajelű, ennek ellenére nem fogyaszt többet (sőt, tesztek szerint esetenként kevesebbet) mint egy referencia HD7950, miközben teljesítménye egyértelműen jobb annál. Én már eleve az akkor még új, 12.8 CCC drivet telepítettem hozzá a használat vételekor, és azzal nem tapasztaltam problémát.
Bár én nem vagy híve a tuningolnak, a kártya le lett tesztelve e téren is: a maximális stabil órajele 1200/1500 Mhz volt (pontos értékre nem emlékszem, de minimális GPU feszemelés kellett), ahol természetesen kiváló teljesítményt nyújtott a teszteredmények alapján - igaz, fogyasztásmérés nem volt így arra vonatkozón nincs adat, hogy a többlet teljesítmény mekkora fogyasztásnövekedést okozott.
Remélem, hogy a 7950-es Tahiti GPU 3GB VRAM társaságában 1-1,5 év tárlatából is jól használható, megfelelő teljesítménnyel bíró kártyának minősíthető lesz! :)

A valóság nem egy vélemény.

(#3) BullKoxa


BullKoxa
őstag

VAPOR-X HD 7950 3GB GDDR5 OC with Boost

Nagyon halk,és hűs a kártya,játékok alatt 60 C° a mag a Vrm sem melegszik. FurMark alatt is 66 C°volt a max hőfok 40 perc alatt.CCC-ben ha beállítom a teljesítményt +20% -ra akkor ha kell a kakaó 950MHz-n jár a Gpu. Tuningot nem néztem,mert szerintem még felesleges.A kinézete sem utolsó, oldalán fehéren világít a Sapphire felirat,és van rajta egy Sapphire logó is amivel szerintem a Boost-t lehet bekapcsolni.( ha bekapcsolod akkor a Sapphire embléma kéken világít,ez nagyon kicsi) .

Teszt róla.

(#4) Cifu


Cifu
nagyúr

Sapphire Radeon 7950 OC (eredti, 810Mhz-es GPU verzió)

10Mhz-es "tuningot" OC-nak tekinteni enyhén szólva megmosolyogtató, de egyébiránt nem rossz kártya. Ha alapon hajtod. Szerencsére jól lehet tuningolni, még 1100/1500Mhz-en is stabil volt, mikor MSI Afterburnerrel meghúztam, ám ehhez már komolyabb feszt is kellett adni. Itt jön a bibi, ugyanis az addig egészen elviselhető hűtése elkezd zajos lenni, méghozzá zavaróan. Végül kompromisszumként 1000/1400Mhz-en futtattom, így 70°C alatt marad a hőmérséklete, és a hűtésének hangja még éppen elviselhető kategóriában mozog.

Számomra érthetettlen okból nem sikerült összehoznom az Onkyo 606-os erősítőmmel, HDMI-HDMI kapcsolatnál. Az erősítő egyszerűen nem képes leszedni a hangot a kimenetről. Próbáltam többféle kábellel, de nem nyert hangszórót effekt jött elő. Nem azt mondom, hogy emiatt a kardomba dőlők, de azért anno a Radeon 4870x2 ilyen téren példásan viselkedett ugyanezzel az erőlködővel és kábelekkel...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5) szmegma


szmegma
aktív tag

HIS 7850 IceQ X 2GB

5 honap utan en is beszamolnek a kartyamrol.
Egy ventillatoros hutovel szerelt, am ennek ellenere tuningolva is hasonlo ertekeket mutat, mint az elottem jellemzett kartyak: ~47% es ~64C°. Ezen ertekek mellett hangtalan.
ASCI ertek 85%, alap feszultseg 1.075V. Nincs zero-core vagy egyeb zorges.

A CPU-m egyaltalan nincs tuningolva. Alaplapom egy ASUS P8Z77V. A GPU pedig ezek alapjan lett tuningolva: 1200/1300

Par teszt, amelyet keszitettem a tuning kepen lathato beallitasokkal:
LostPlanet Bechmark
Heaven Benchmark
3DMark11

Kulso oldal tesztje:
Guru3D TEST

Osszegzeskent csak annyit, hogy teljesen elegedett vagyok. :R

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.