Hird​et​é​s

2018. március 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 7


7
(PH! addikt)

Az előző munkakörömben én is utazgattam egész sokat, bár messze nem annyit, mint te, és a helyszínek sem voltak túl változatosak (javarészt az Egyesült Királyság és Magyarország között). Egyet tudok érteni az észrevételeiddel, és őszintén szólva nem is csinálnám olyan mértékben, mint te (Facebookon azért szoktam látni, hogy épp hova repkedsz, és már nekem is feltűnt, milyen sokszor jársz külföldre :P). Kell hozzá monotóniatűrés, és nagyon bosszantó tud lenni a sok elvesztegetett idő. Valószínűleg ezek miatt nem is való nekem. Neked viszont mindenesetre kitartást, jó látni, hogy élvezed. :)

(#2) dabadab


dabadab
(Jómunkásember)

A felkelőnapos utca hol volt? (Ha muszáj lenne, Hollandiát tippelném, de tulajdonképppen nem muszáj :) )

DRM is theft

(#3) flymi


flymi
(őstag)

Egek ura. :)

Talpig úriember, feljebb egy centivel sem! ** "Boldog ember aki jámbor, amíg be nem verjük a pofáját!" (T.B.A.) ** "Egy Seduxen-en élő csiga vagyok." (L.B.) ** "Romulán csatabagel" (R.K.)

(#4) crey válasza 7 (#1) üzenetére


crey
(MODERÁTOR)

Szerencsére a legtöbb út azért 1,5-2 óra, vagy átszállásos. Európán belül azért nem vészes közlekedni. Az amerikai utak meg... hát azért még egyszer nem csinálom meg a London - Las Vegas közvetlent ha nem muszáj. Az gyilkos a 11 órával. Igazából háztól-házig a layoverekkel együtt simán benne vannak ezek az amerikai utak 23-24 órában, ha és kiemelem HA nem késel le valamit. De jártam már úgy tavaly karácsonykor, hogy havazás miatt késtem 2 órát, Amszterdamban meg integettem a felszálló budapesti járatnak.

Amúgy az ünnepek után újra indul a pörgés, Januárban újra Moszkva, Bukarest, aztán Amszterdam és London Február végéi bezárólag már biztos, sőt a következő vegasi út is áprilisban... :DDD

dabadab: Az bizony Amszterdam, valahol ezen a környéken valamelyik kis kereszt utca.

flymi: Jah, az arany kártya megvan, a Platinum kicsit elérhetetlen - ahhoz vagy nagyon sok long haul flight kell, vagy még többet kellene átszállva röpködnöm, és hát... nem megy. :D

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#5) PBA válasza crey (#4) üzenetére


PBA
(tag)

Minden mondat igaz, 1000%-ig egyetértek veled. :) Komolyan, mintha én írtam volna. :) Ki kellene küldeni automatikusan minden repjegyvásárlás után minden kedves utasnak. :)

A secunál rájöttem, hogy érdemes megvenni a fast tracket, mostanában mindenhol irdatlan nagy tömeg van, régebben ez nem volt. Sajnos igaz, hiába tűnik általánosításnak, hogy fapados járatokon sokkal több a népi agyagedény utas... A long haul általában elég nyugis szokott lenni nekem, normális utastársakkal...

(#6) T_chris


T_chris
(PH! addikt)

:C

"szóval szó nincs itt arról hogy azért van ez így a haldokló kapitalizmus kokakólától mákonyos ópiumában mert így hatékony hanem mert így alakult." Gyúrjatok rá idén itt a 14. PH! Tábor.

(#7) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Kezdem megérteni, miért nem vonzott soha a repülés (utasként).Az egész egy tortúra, fura hogy van aki ezt élvezi.

XXX

(#8) 7 válasza crey (#4) üzenetére


7
(PH! addikt)

USA trip nem volt kellemes nekem sem. Nem szeretek sokat repülőn ülni, mert nincs helyem mozgolódni, nyújtózkodni, és baromira tudom unni magam egy idő után. Alvás pedig többnyire nem szokott menni ülő helyzetben. Átérzem. :)

(#9) dabadab válasza 7 (#8) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Alvás pedig többnyire nem szokott menni ülő helyzetben."

#régenmindenjobbvolt

(A Hindenburg zeppelin egyik kabinjának reprója a friedrichshafeni Zeppelin múzemban)

DRM is theft

(#10) mephi666


mephi666
(PH! kedvence)

"Ha viszont adódik is lehetőség, akkor is egyedül vagy. És persze mindig vannak ilyen magányos farkasok, akik hátizsákkal bejárják a világot, de én nem ez a típus vagyok. Szeretem a páromat, és örülnék neki, ha velem lehetne. Szeretem a családom és a barátaim, és egyikük sincs mellettem, hogy az élményt együtt tudjuk átélni."

pont ezért nem tudnék ilyen munkát csinálni, márpedig biztos érdekes lehet mindenhol 1 pillanatnyi betekintést nyerni az adott kultúrából :K pár hónapja küldtek ottalvós céges útra debrecenbe (most először és remélhetőleg utoljára), de hasonló okok miatt nem élveztem... reggel 3 óra autópályán, majd 6óra intenzív meló, aztán hiába lett volna ugyanennyi szabadidő a városban, kb 20perc séta után visszamentem a szállásra, mert az egészhez nem volt kedvem... más lett volna, ha ott van velem a család :K vacsorázni is csak azért mentem le, mert enni azért kell valamit... állt a cég mindent: szállás is nagyon jó volt (ha hotelbe megyünk, ennél olcsóbb kategóriát választunk), kiihattam volna a minibárt, vagy ehettem volna a legdrágább bélszínt is vacsorára, de így nélkülük az egészhez nem volt kedvem és csak a hazautat vártam

ui: az írás jó nagyon :K

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#12) 7 válasza mephi666 (#10) üzenetére


7
(PH! addikt)

Na igen. Én is azokat az üzleti utakat élveztem a leginkább, ahol olyan emberekkel találkozhattam, akiket már ismertem (vagy korábbi találkozók, vagy hosszútávú telefonos együttműködés révén). :K

@dabadab: Na igen. Mondjuk a Hindenburgon utazni önmagában komoly luxusnak számított, úgyhogy nem lep meg annyira, hogy ott volt lehetőség elterülni. :)

(#13) dabadab válasza 7 (#12) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Kellett is, mert egy Frankfurt - Rio de Janeiro út 100 óra volt, +/- 10% időjárástól függően (most ez megvan 11-12 óra alatt).

DRM is theft

(#14) wesder


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az utolsò elötti kép olyan mintha Columbia egyik utcàja lenne a Bioshock Infinite-ből :)

Bring us the girl and wipe away the debt.

(#15) crey válasza Freiherr (#7) üzenetére


crey
(MODERÁTOR)

Pedig ha rutinos vagy, és nem zaklatnak (meg mondjuk van már priorityra jogosító kártyád ;] ), akkor a reptéri macerálás és belépés a szokásos 50 percnyi sorban állás + security helyett lerövidül 12-15 percre. Ami már elég fain. ^^

Plusz utazz Kedden délelőtt ha megteheted. Kedd délelőtt Ferihegyen a senki földje, a reggeli csúcs után. Imádok akkor menni, mert tényleg üres a reptér egy hétfő reggelhez képest.

mephi666: Annyira azért nem leszek depi, ha módom van rá várost nézni. Vagy vannak olyan partnerek, akik mondjuk városnéző hajókázást szerveznek Szent Pétervárott, de pl. legutóbb Moszkvában elvittek egy lőtérre, és egy kiskaliberű Kalasnyikovval lövöldözhettem :D - persze vicces volt, amikor elmagyarázták az instrukciókat oroszul, és egy büdös szót nem értettem belőle. Volt ott egy orosz gyerek, aki fordított, és mondta hogy várjam meg a tűzparancsot. Mondom az mi? Agony! Jah, jó... aztán rájöttem, hogy a tűzparancsot nem kell figyelnem, mert ha a többiek elkezdenek lőni, akkor valószínű megkapták ők is... :D

Btw. az íráson van még mit csiszolni, kicsit hamarabb engedtem ki, és tele van magyartalan mondatokkal, meg logikai bukfencekkel, az elgépelésekről ne is beszéljünk. Ha lesz kedvem, este átírom itt-ott. De köszi azért.

A tapasztalat viszont az, hogy Prága, Budapest és Bécs után kevés igazán szép főváros van Közép-, Kelet-Európában. Belgrád ronda. Varsó új belvárosa, a sok felhőkarcolóval elég impozáns, de nem csoda hogy a város többi része olyan amilyen, hiszen a II. VH idején szarrá bombázták, és a szovjetek építették újjá. Zágráb elmegy, de ott is csak a történelmi belváros a szép, Ljubjanában van három utca ami élvezhető, amúgy kifejezetten ronda. De ott úgy is hegyek a tavak és az erdők a szerelem... Jaj, imádom Szlovéniát.

Kijev amúgy nem rossz - sőt, Moszkva... hát csúnya. Jó, van egy pár szép rész ott is, meg a város maga monumentális méretű (ezt főleg péntek este a dugóban ülve érted meg, amikor rohannál ki a reptérre). Szent Pétervár, meg Szent Pétervár, fantasztikus város - de nem főváros ugye. Bukarest meglepően csecse, főleg az északi része, sajnos a People's palace-ban még nem jártam, de tervben van.

Sajnos a balkáni nagyobb városokat még nem láttam (Mosztár kivételével), de jövőre amúgy is tervezek Tiranai, Pristinai utakat.

(#12) 7: nekem az a szerencsém, hogy sok partnert már előtte ismertem, mert más gyártók dealer meetingjein találkoztunk évekkel ezelőtt. Így jó barátom a cseh dealerem, a szlovák, a litván, vagy épp a román. A horvát srácokkal meg azóta kerültem nagyon jó barátságba, ahogy a lengyelekkel is. Az oroszokat is kedvelem, mert jófej figurák. :)

wesder: pedig az tényleg Amszterdam. :)

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#16) .LnB


.LnB
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt jó volt olvasni.

Sidney Crosby #87 // Pittsburgh Penguins // https://www.youtube.com/watch?v=k3N-MVgeb0g

(#17) -secret-


-secret-
(Arcképgyáros)

Sajnos repülőn még nem ültem de ez a cikk már majdnem felér az élménnyel. :)

Eladó JBL T290 In-Ear fülhallgató -> goo.gl/K2ZKRL

(#18) Amantius


Amantius
(senior tag)

Szia crey!
Szuper írás, főleg a "Hogyan repüljünk ésszel, avagy Klára és Tibor roadshow-ja az idegrendszeremen" rész. Mondanám, hogy irigyellek, de tekintettel arra, hogy Én mennyire rühellek utazni, ez így elég hülyén hangzana tőlem. Pedig még is így van, mert utazni utálok, de Te -ahogy olvasom- jelenleg élvezed azt amit csinálsz és ezt azért irigylem kicsit. No persze, semmi rosszindulat!
20 éve repültem utoljára, de még jól emlékszem. Jó móka volt. Egy fiatal, szuper kis csapat jött össze a repülőn, olyan volt, mint egy buszos iskolakirándulás. Na jó, itt mondjuk nem hánytak nyakon, az igaz, de végig nevettük, meg marhultuk az utat, persze kultúráltan, pedig sosem találkoztunk előtte. Ez főleg azért volt jó, mert a nejem nem kicsit volt beijedve, de a sok bohóckodásban szinte meg is feledkezett róla, hogy most egy kicsit magasabban van, mint amikor a létra tetején függönyt cserél. Akkoriban, még a WTC tornyai stabilan álltak, nem volt olyan nagy para repülőre szállni. Mondjuk az egyáltalán nem baj, ha manapság egy kicsit jobban odafigyelnek a Tisztelt Utazóközönségre.
A vegasi útról azért majd írj, meg lőhetnél pár képet is (az Elvis-es esküvőit persze privátban).
Addig is jó utat, élvezd az életet!
Üdv: Amantius.

Nagy gáz, kis szerencse!

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.