Kommenteket és javaslatokat szívesen veszek!
"Your motto was in god we trust all others pay by cash"
Kommenteket és javaslatokat szívesen veszek!
Iszonyatos teszt!
Nagyon tetszik és végre tudományos megerősítést is nyert számomra, hogy nem kell high tech szerkenytű a mai játékokhoz. Megvehetem az elképzelt konfigomat, nem lesz gondom vele. Intel-nvidia jó párosítás lesz nekem.
p35-ds3 lap
C2D 2180
Gainward Bliss 8800GT (vagy valami hasonló, a lényeg a 8800GT-n van)
Jóóó lesz
Köszi!
Szép munka! Néhány órát belefektethettél, mire elkészült...
Nézd meg itt, és vesd össze az eredményeket, mert nem egészen pontos a teszted. De tényleg nagy munka, tudom, nekem is mennyi van bennük.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
azt hiszem nem kell cpu-limittől félnem (Core2Quad @3GHz és 6600GT
)
amúgy tetszik az írás
Chiwasuu!!!
Én annyit fűznék a témához, hogy épp most láttam, hogy a Galaxy 8800gt 512MB 34e forintba kerül iponban, szóval aki új videókártyát akar venni annak bestbuy! Hihtetlenül olcsón adnak egy izomkártyát, SLI-ben meg egyenesen büntet.
Gratula!
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
Jó a teszt, csak a felbontásokat kellene aktualizálni.Mostanában elég sok 20-as, 22-es monitorral( 1680/1050 ) is játszanak( egyre többen ), és ezekről nem szól a teszt.A 800-as felbontásban pedig sztem senki nem játszik.
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
Nézd meg nálam, ott vannak nagy felbontású tesztek. Amúgy az én tesztjeim szerint alábecsült a CPU ajánló, bár tény, hogy nagy felbontásban, az újabb játékokkal csak pár -FPS-t kapsz, vagy még annyit sem. Én mindensetre a 6000+ viszonylag elégséges volta ellenére inkább beruháztam egy erősebb prociba, mert egy újabb VGA-val nem kívánok processzort is cserélni.
Latom,a teszt lenyeget sikerult megerteni.A 800*600 cpu limites felbontas,a vganak mar nem sok koze van hozza.1280*1024 folott meg mar a cpunak nincs nagyon,ahogy ez is nagyon szepen latszik a tesztbol.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
végkövetkeztetés hogy 1 3850 eshez vagy 1 9600 gt hez elég 1 e2160 as vagy 1 x2 4800 as???????? ha azt 1280x1024 ba fátszok legfejjeb
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
A te teszted nekem nagyobb segitség.Olyasmi érdekelne, hogy a 8800GTS 512-t milyen proci húzza ki maximálisan, vagy az SLI-t ebből, de jobban érdekel a 3870X2-nél ugyanez.
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
Sikerült megértenem.Engem a 2. legnépszerűbb felbontásban érdekelt volna a teszt.Abban amiben játszom, és nem csak az elmélete a dolognak.
[ Szerkesztve ]
Hát, ahhoz nekem kéne olyan VGA is.
X2 : CF hasonlóságából tudok nyilatkozni: ha 1680x1050-ben HQ-ra teszel mindent 8XAA és 16XAF mellett, akkor 3,3GHz-en járó X2, vagy 3GHz-es C2D hajtja ki, alacsonyabb felbontáson az sem (CF tesztjeimnél), és ez még csak 3DMark06, rosszabbul optimalizált játékoknál ez is kevés lehet. 8800GT SLI hasonló, mert azt dupla GPU-s konfignál elég szépen utolérte az ATI, hiába a single 8800GT előny.
8800GTS-hez a 3870 alá való procinál egy kicsit erősebb kell, Ezzel SLI-t építeni meg a 3870CF-nél. De az aláírásomban kicsit bővebben olvashatsz erről.
[ Szerkesztve ]
Kisebb felbontáson pont erősebb proci kell, szóval CPU tuning is kell mellé. És mi lesz a fejlesztéssel? Egyben cserélsz mindent, hogy se GPU-, se CPU-limites ne legyen a konfigod? Szerintem anyagilag elviselhetőbb az eltolt váltás.
Ha pedig a VGA-t is tuningolod, rögtön 2-300 MHz-et rászámolhatsz még a CPU-ra.
Szépen látszik, csak nem jól.
katt777: megnéztem a teszteket, 1 kérdés: a 3GHz-es és a 3.7GHz-es E8x00 tesztben ugyanazok voltak a memória beállítások?
felbontások: ahogy írtam is a cikk elején, fizikai képtelenség minden létező beállítást végignézni, ezért egy rakás következtetés van a tesztben. ahogy DeadMeat is írta, a 800x600 ahhoz kellett, hogy lássam, mit tud a CPU - így nem kellett 12x10-ben minden CPU-t ötféle beállítással megnézni. a 16x10-es teszteknek ott lett volna értelme, ahol már nagyon magas az elvárt CPU - vagyis majdnem sehol. de azon a kevés helyen megnéztem volna, ha tudja a monitorom - vagy legalábbis ha ezek a nyüves játékok nem okoskodnának bele abba, amit mondok nekik (tekintve, hogy a tesztek kikapcsolt monitor mellett mennek, simán végigmehettek volna nagyobb felbontásban is, de nem...).
az meg kiderül, hogy a GTS-512-höz mi kell - 12x10-ben egy erősebb C2D, felette szinte bármi...
amúgy köszi mindenkinek az elismerést
PS: bugfix volt a crysis ajánlónál, rossz kép volt belinkelve...
ugy fejlesztek ahogy jön a pénz de csak nem kell már valami izombrutál proci amugy meg soha nem huzok semmit
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
Csak egy apróság: Sötétkékre fekete betükkel soha, csak fehhérrel!
Ha ragaszkodsz a fekete betűkhöz, akkor válasz más hátteret (például zöldet).
Illetve a színek lehetnek egymás után narancssárga, piros, világoskék, kék.
Tényleg apróságágok, de sokkal esztétikusabb, átláthatóbb, lesz a bejegyzésed.
╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛
3 GHz-en 400-on, 3,7GHz-en 418-on (visszavett RAM szorzóval) mentek a RAM-ok, ennek nincs sok jelentősége. Többet is kihozhattam volna, de csak az AMD-s komfigból megörökölt RAM-jaim vannak. Tesztoldalamon ott vannak E8400 teszteknél az Everest és CPU-Z adatok. Az Intel procimmal mindenképpen 400 körül kell tartanom a RAM-ok sebességét, csak úgy stabil, hiába vittek 944-et is az AMD-sben, szóval a RAM-ok nálam nem nagyon befolyásolnak semmit.
Sajnos részemről nagyban lerontja egy teszt használati értékét a következtetés és a becslés, mert a VGA-k teljesítménye ritkán csökken egyenes mértékben, mint az a 3870 és a 3850 között, nagy felbontású tesztekben látszik. 256MB-osnál már lejjebb, 512MB-osnál inkább 1900 fölött. Ha a tesztjeimet megnézed, láthatod ott is, hányszor vágja haza a gyakorlat azt az értéket, amelynek becslés alapján ki kellett volna jönnie (lásd még: driver hibák).
Világos, hogy mi a teszt lényege, de gyakorlatilag a játékosok kinéznek egy számukra megfizethető VGA-t vagy CPU-t, ehhez kell nekik a másik (már aki eljut eddig, mert olyan sincs kevés, aki X2-es VGA-t akar 4600+-os, vagy még lassabb AMD konfigba), és nem érdekli őket, mit tud a CPU 800x600-as felbontásban. Én azért csinálok minden tesztet 1280x1024-ben, és 1680x1050-ben, mert ez a két felbontás lefedi a gamerek kb. 90-95%-át. És ezekben bizony végignyomtam mindent, még ha jó fél napig tart is 16 beállítás letesztelése (2 felbontás, 4 féle beállítás, VGA alap és tuning). Ezért szaporodnak lassan. És igen, tényleg rohadt sok melója van benne az embernek.
Ami szerintem fontos, és amiről a "komoly" tesztoldalak megfeledkeznek, hogy feltüntessük, milyen konfigon, milyen beállításokkal bizonyosak állításaink (ahogy én is tettem az oldalamon), mert jön egy másik hardver, vagy csak egy másik program (Doom 3 esete a 3,7GHz-es kihajtással alap VGA-val), és máris megcáfolt minket az élet. Ahogy azt az állítást is, hogy 3870 és 8800GT-hez, vagy efelett elég lenne egy 2,66GHz-es proci, főleg kis felbontásban.
Pont arra jó a tuning, hogy ne kelljen izombrutál proci, főleg "ahogy jön a pénz" lehetőségekkel. Ebben a kis C2D-k, de az X2-esek is jók, csak az X2-esek eleve hendikeppel indulnak. Fesz. emelés nélkül is nagyon szépen lehet tuningolni a C2D-ket, és ez nem veszélyeztet a proci megfőlésével, idő előtti elhasználódásával. Szóval ennyi nyugodtan belefér. Én csak a jövő VGA-ira gondolva cseréltem E8400-asra, mert legalább 1 évig nem akarok alaplapot/procit cserélni (ez meg izomból befogja a 4 magosokat, főleg, ha RAM-okat is tudnék cserélni), de még 1 év múlva is max. lapot, ha lesz már olcsón korszerűbb chipsetes Intel lap, 1 VGA slottal, mielőtt megint kísértésbe esnék.
Bocsesz, elírtam: 412MHz-en mennek a RAM-ok.
Jó kis írás, grat!
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
Sorban:
- Nem érdemes a Te tesztjeidet ezzel a cikkel összevetni, mert ahogy elnézem, Te a sarkokat keresed, szeretnéd megtalálni az abszolút határokat, nekem pedig ez nem célom. Innentől kezdve kicsit más a műfaj, hiába CPU-VGA teszt mindkettő.
- A RAM órajel emelés (sőt, az azonos RAM órajel - magasabb FSB is!) mindig fog hozni valamennyi javulást, amíg nem totális a VGA limit, mert a RAM a VGA előtti rész munkájának minden lépésében résztvesz.
- Még 1x és utoljára: a 800x600-as tesztek a CPU képességeit voltak hivatottak megmutatni. Enélkül nem tudom megcsinálni a cikket, mert nem mindegyik videokártya lett tesztelve - amit Te írsz, az csak akkor működik, ha minden HW a kezedben van, és mindegyiket hajlandó vagy az összes beállítással letesztelni. írtam a cikkben, hogy ez mennyi tesztet is jelentene - ouch!
- Az teljesen OK, hogy a becslésekkel nem bírsz együtt élni - ezért írtam le a módszert ilyen részletesen, hogy mindenki maga eldönthesse, mennyire tartja megbízhatónak az eredményeket. Azért annyit zárójelben hozzátennék, hogy a VGA-s %-ok nem egy-egy VGA közötti átlagszámok, hanem adott felbontásban, adott beállítások mellett, várhatóan CPU limit nélküli esetben mért értékek összegzése, több forrásból.
Psion: na igen, ezt már valaki az első cikknél is említette, én meg a nagy sietésben jó elfelejtettem. ha lesz egy kis időm, újraszínezem őket. thx!
jóvan, nem játszásra használom elsősorban (meg még másodsorban sem^^)
Chiwasuu!!!
Most mar csak egy egy magos prociteszt kellene melle ezeknel a jatekoknal.
Teszem azt egy 4000+ os AMD felhuzva errre a buvos 2,66GHz-re es igy is tesztelni egyet a 9600GT-vel
Mekkora pofaraeses lenne egyeseknek, ha kiderulne a valosag, hogy alig lenne elteres az egy es ketmagos processzorok kozott sem kiveve a Crysisnel, mivel a jatekok tobbsege nincs dual magra irva.
Mar most is eleg ciki az, azok szamara akik kifejezetten a jatek miatt bovitettek a gepuket, sok-sok feleslegesen kiadott szazezrekert az elmult evekben, amikor a regi, 2-3 eves 939es X2 4200-4600+os processzruk illetve konfiguraciojuk is eleg egy 9600GT-vel minden jatekhoz high quality beallitasok mellett 1280as vagy nagyobb felbontasban is.
Amugy gratula, jo a cikk es atlathato.
[ Szerkesztve ]
Ha jól értelmezem azesztet a Phenom egy magja játék alatt erősebb azonos frekvencián mint az E2xxx-es sorozat egy magja. Megérzi a core2 a cache csökkentését.
jah, azok beszopták
nekem pl. videokódoláshoz kellett, ahhoz meg kihasználja a 4magot és még cs: source-ozni is lehet mellette
Chiwasuu!!!
Intel - bármi párosítás csak jó lehet...
„This is the water and this is the well. Drink full and descend. The horse is the white of the eyes, dark within.”
Nalad ertheto, hiszen a CAD tipusu szerkeszto,zeneszerkeszto, videotomorito programok igenyelik a tobbszalu adatfeldolgozast,de a jatekok tobbsege nem. Szep szammal akadnak olyan userek, akik szinte mast nem is csinalnak a gepukkel, mint otthon nap mint nap a jatekokat nyomjak, annak felesleges volt, sot kifejezetten botorsag es pusztan penzkidobas.
S mivel ez a teszt a VGArol szol es a jatekokrol, igy gondolom erthetoek az altalam megfogalmazottak.
Mondjuk sosem ertettem azokat az embereket, akik kidobtak valamire 100 ezreket, mikozben lenyegi teljesitmenybeli kulonbseg nem tortent a gepukben az altaluk felhasznalt minimalis alkalmazasoknal.
Jomagam is ismerek jopar ilyen bohocot, akik 2havonta cserelik le az alkatreszeiket 10k-20k rafizetessel, s kozben 1%-ot nem eri el a differencia.
teljesen értem amit mondtál és igazat adok, hogy sok "okos" van, aki fölöslegesen dobja ki a pénzt..de hát ha van, mér ne dobná? nekem memóból is csak a legócsóbb (szinte TescoGazdaságos) Kingmax TinyBGA-m van^^, mert egyszerűen nem láttam reális értelmét 2x annyit költeni memóra +5-10%-ért
[ Szerkesztve ]
Chiwasuu!!!
ez igazából 0.5-1% akart lenni :S és reálteljesítményre értendő, nem "everest max. mem.olvasás" meg hasonló bench-ekre
Chiwasuu!!!
Sziasztok!
Tetszik a teszt, de engem konkrétan az érdekelne, hogy egy E8200 milyen felbontás (és szűrők) mellett lenne már kevés a videó kártya mellé.
Az én esetemben ez egy 8800 gts 640.
Üdv E.
++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
?????
Nem ertem a kerdest.
A teszt egyertelmusitette, hogy a nagyobb frekvencian sincs alapveto elteres, tehat nem a CPU limittel kell szamolni, hanem pont forditva a jelenlegi piacon levo VGA-knal.
Tehát,ha én az 1g ram és 3200+ amd -hez elég csak egy jobb vga-t vennem,hogy nagyobb felbontásban is tudjak játszani? (a monitoromnak 1680*1050 a nativ felbontása)
Bocs, nem voltam egyértelmű
Lehet-e egy felső közép kategóriás videókártyával olyan felbontást választani, ahol már kevés a processzor.
++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
berakod hl2ep2-őt 640*480-ba, minden minimumon, esetleg még dx8 is beállítva, akkor valószínű, hogy nem vga, hanem cpu fogja belimitálni az fps-ed. máris elérted amit akartál^^
[ Szerkesztve ]
Chiwasuu!!!
Az mar sajnos nem hajtja ki egy 3850/70 v 9600gt szintu kartyakat.
Azert nem, mert tul alacsony az orajele es ez altal annak a processzornak a teljesitmenye.
Egy 3800+ vagy 4000+ "szvsz" tulhajtva mondjuk egy 4800+ koruli sebessegre, mar valoszinuleg igen 1280as felbontassal jatszani lehet.
Persze ez fokent annak koszonheto, hogy a jatekok szinte egy-ket kiveteltol eltekintve, nem hasznaljak ki a ket magbol eredo kulonbsegeket.
Itt van rola egy teszt ([link]), ami jol mutatja, hogy 8800GTXel egy szimpla 3800+ es X2 4600+ kozott egy ilyen jatekban ami nem tamogat dual core-t nincsen szamottevo kulonbseg. (A tesztben megtalalhato a F.E.A.R. is szinten ami ebben is a tesztben is szerepel)
"Ezert is orulnek, ha ki lenne meg ez a teszt egeszitve egy db egymagos regi AMD processzorral is, mivel igy fellehetne merni, hogy azonos orajelu 4000+ es X4200+ eseteben hogy alakul a 3850/70 v 9600gt teszt. Mivel szerintem nem talalnank 15%-k kulonbseget sem ezeknel a tesztekben es ez megerositene a meggyozodesemet abban, hogy amig a jatekpiac nem igazitja a fejlesztoi munkajukat a ket magos processzorok fele es nincsenek a jatekaik ezekre a processzorokra optimalizalva, addig talan meg akiknek abszolut nem volt idokozben szazezruk a lehangolo anyagi helyzetuk miatt fejlesztesre es egy regi tipusu 3500+/3700+ processzorral rendelkezo gepuk van, egy mostani 25 ezres videokartyaval is 1024 vagy 1280as felbontas mellett megfelelo sebesseggel tudnanak jatszani."
[ Szerkesztve ]
Több megoldás van:
1. Megkérsz valakit, akinek van elfekvőben egy ilyen egymagos CPU-ja, meg egy 3870-ese hogy nézze meg.
2. Szerzel egyet, s ha pesti vagy, s kölcsönadod én megnézem neked.
Egyébként én megnéztem 2magos Phenommal is a Crysist: [link]
Innentől kezdve szerintem teljes értelmetlen az egy maggal szórakozni, bár ha gondolod, akkor megnézem egymaggal is...
És akkor még ez csak a Crysis. Amit gbors nem tett bele a tesztbe, mivel nem egészen az volt a koncepciója, az a következő:
Ajánlom figyelmedbe a World In Conflictos eredményeket
Szívesen összehasonlítanán Core2-k eredményeivel, de az ismerőseim közül egynek van csak Intelje, neki is egy Asrock lapban, ahol csak 4xPCI-E van... azaz sokmindent nem érne abban tesztelni.
Mindegyik kép nagyítható.
To ALL 800x600-hoz:
Amint már írva is volt, ez a felbontás elegendően kicsi a mai VGA-k számára, hogy teljesen a CPU határozza meg a teljesítményüket. Nagyon szépen látható a Crysisban is, hogy egy Phenom 2.6GHz-en ki tud hozni a 3870-esből akár ~50FPS-t is, s mégsem ennyi van 1280*1024+High-ban, hiszen CPU limittel állunk szemben.
Ugyanez a helyzet FEAR-ben is, ahol látszik, hogy 140FPS meg se kottyan a Phenomnak, ezzel szemben 1280*1024-ben 4xAA-val mindössze 80-at ér el... Innentől kezdve nagyon durván VGA-limites az egész.
És még a Doom3-ban is ugyanez megfigyelhető.
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
(#42) TomBoy1986 válasza TomBoy1986 (#41) üzenetére
A World in Conflict medium grafikával pedig CPU limites, amit itt most éppen nem feltétlen látni (bár azért látni), de én más kártyákkal is teszteltem.
Egy 7900GS az X2-vel ugyanilyen eredményeket produkált 1024*768-ban medium részletességgel.
Óóó és a lényeg, gbors:
Előszö őszintén megmondom, hogy nem értettem a grafikonok egy részét. Gondolkodnom kellett rajta, de miután sikerült átlátnom a szisztémát, így egyre jobban megtetszett.
Amúgy mihelyst hazaérek megpróbálom visszaosztani a 2600-as Phenomnál a RAM-okat 667-re, s ha sikerül akkor lefuttatom a teszteket, hogy kevesebb legyen a kritizált rész (korrigált mérés + becslés).
A 3GHz sajnos nem fog menni, amíg ez az alaplap van, mert egy fontos szorzó nem módosítható benne.
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
Szerintetek hogy fogg menni ezen a gépen az Assassin's Creed? Galaxy geforce 8800GT OC 512 mb
AMD ATHLON 64 X2 Dual Core 5600+ 2X 2800MHZ
2gb 800-as ram
[ Szerkesztve ]
figyi
mér inno-t vettél szar a hűtése
A cyrsis teszt abszolut nem erdekel, mert mintmar feltuntettem a jatekok nagyresze nem ket magra irodott ezert felesleges hasonlitasi alapnak tekinteni.
Megneztem a 2008ban kiadasra kerulo jatekokat koztuk a huzoneveket is es bizony szomoruan tapasztaltam, hogy a kozel szazas listarol jo ha 2-3 fogja tamogatni.
A F.E.A.R teszt is azt mutatja, hogy 1600ban egy 3800+ 80FPSt csihol ki magabol 4xAA mellett.
A DX10es jatekokkal szinten ugyanez a helyzet, ahol esetleg a CPU szuk keresztmetszet annyira meghatarozo lenne, mivel azzal sem kenyeztetnek el a programozok minket.
1DB jatekert meg ugy velem felesleges befektetni 100 forintot, ha szimplan mondjuk egy kisgyerek geperol van szo aki masra nem is hasznalja a gepet, mint jatekra, igy egy 20-30 ezer forintos befektetes meg tovabbi 8-10 honapra elegseges lehetne, szukos anyagi hatterrel rendelkezok kozott.
Remelem erted a koncepciot, amirol beszelek..
[ Szerkesztve ]
*Javitom a mondatot:
1DB jatekert meg ugy velem felesleges befektetni 100ezer forintot
egymagos teszt téma: ott van minden játék mellett, hogy hány magot használ - a Doom3 és a FEAR egyet, ott nyilván nemigen lesz más az eredménye egymagos CPU-val sem. a Crysis és a Bioshock erősen támaszkodik a két magra, a Bioshock, ami nem igazán CPU-intenzív, egy 3GHz-es P4-gyel helyenként 20-25fps környékére esett vissza a CPU miatt, azaz egy jóval combosabb egymagos Athlon sem lesz elég hozzá, ha pl. egy 2600XT-nél erősebb VGA van hozzá. Crysis meg teljesen out of question.
GTS640: kb. a 9600GT magasságában teljesít, kicsit alatta, ebből már egyértelmű.
a WiC egy szörnyen CPU-függő játék, én nem is értem, hogy a tesztek konklúziójában miért nem merül ez fel. azt biztosan megnézem / megnézzük a 3. részben. ott lesz még Oblivion, UT3 botmatch, ha minden jól megy, Assassin's Creed, és még meglássuk.
TomBoy: update-elt Phenom számokat megköszönöm, a 3GHz-es becslést nem tartom veszélyesnek, mert a Doom 3 és a FEAR motorja eléggé hasonlóan skálázódik a többi CPU környékén.
killmilan: assassin's creed remekül fog menni a gépeden. #44-et kitől kérdezted?
OK. Crysis nem érdekel. Ezt el tudom fogadni, engem sem érdekelt, most a teszt alkalmával raktam csak fel, de aztán elkezdtem vele játszani és nagyon megtetszett Szerencsére a 3870-es is mindenhol 20FPS felett tartja 1280*1024+Highon.
A 2-nél több magot kihasználók között tudnám említeni az összes UT3-as játékot, a Supreme Commandert és a World in Conflictot. Nagyon érdekes továbbá az is, hogy a COD-4 FPS-száma ~50%-ot ugrott, miután betettem a 3GHz-es X2 helyére egy 2.6-os Phenomot (ugyanazon a helyen direkt megnéztem).
"1DB jatekert meg ugy velem felesleges befektetni 100 forintot, ha szimplan mondjuk egy kisgyerek geperol van szo aki masra nem is hasznalja a gepet, mint jatekra, igy egy 20-30 ezer forintos befektetes meg tovabbi 8-10 honapra elegseges lehetne, szukos anyagi hatterrel rendelkezok kozott."
Értem a koncepciót. De azt viszont nem, hogy miért kell egymagosat venni a gépbe, amikor újonan egy BE-2300-as 11.5K. Azt meg bőven fel lehet húzni egy 15K körüli alaplapban akár 3GHz+ is, ami minden jelenlegi kártyához elég - játéktól függően term.
Nagyon hasznos írás! Gondolom sok embert foglalkoztatta eddig is a téma. Többek közt engem is. Hálás köszönet a cikkért!
Szia!
Grat! Nagyon jó teszt! Így már látom, hogy most még bőven elég az 5600+ os x2 őm alapon is. Ennek örülök.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Gigabyte Aorus RX 5700 XT 8G, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; Oculus Rift S