Hirdetés

2022. augusztus 12., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9) -FreaK- válasza twollah (#1) üzenetére


-FreaK-
veterán

Én is jópár éven át CrystalPlayer használtam, de nemrégiben leváltottam pont a nagy gépigénye miatt.Az egyik legelső publikus változat még nagyon jó volt(0.36) azt használtam a legtovább, talán még ma is megállná a helyét.
Én is csináltam egy ilyen tesztet nemrégiben,pont amiatt hogy a crystal kezdett nagyon nem tetszeni; 4 programot hasonlítottam össze: Crystalplayer, VLC player, GOM player és BSPlayer.
Processzorterhelést és memóriahasználatot néztem, normál lejátszás valamint tekerések közben. Az eredmény az lett hogy a VLC player használja a legkevesebb erőforrást(cpu terhelése egészen minimális), azonban a kezelőfelülete nekem nem igazán jött be még a skinekkel együtt sem ezért inkább a 2. helyezett GOM playert választottam, így ezt használom már 2-3 hónapja.
A crystal palyert többek között azért cseréltem le mert az új változatai már nem boldogultak minden filmel, valamint horribilis mértékben zabálta a memóriát, ha jól emléxem az adatokra akkor a crystal 177mb-ot ''fogyasztott'' egy film lejátszása közben(de bármit játszottm le szinte mindíg ennyit evett, még a kis videóknál is) míg a többi lejátszó beérte 20-30-40mb-al.
Nem mellékesen mostanában lett pár 720p-s filmem, aminek a lejátszása már komoly gondot okoz a gépemnek(2500+ barton, 1gb ram, gef6800) de itt a VLC player tudta a legjobban lejátszani a filmet, igaz ő is csak úgy hogy leállítottam minden más, felesleges processzt(msn, stb..).Hozzátenném még így sem volt tökéletes a lejátszás, egyszer-kétszer megakadt, szétcsúszott a kép, de összességében élvehető volt a dolog.

Az ötlet és a teszt jó, kiváncsian várom a folytatást és hogy mennyire támasztja alá az álltalam tapasztaltakat:) Tipp: mindenképpen próbáld ki nagyfelbontású filmekkel, ott jön ki igazán h meik mit tud:)

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.