Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Nagyon egyszerű.

A feltöltött fájlok tükörmásolata a merevlemezen lévő mappa.
A biztonsági mentést sem a mappáról kell készíteni, hanem a megőrzendő fájlokról. Illetve maga a felhő a biztonsági mentés, ami automatikusan állítja vissza az adatokat.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#2) domos


domos
senior tag

Azért törlődtek a fájlok, mert mindig a vinyódon lévő cucc a mérvadó. Van egyébként lomtár az online OneDrive-ban.

There is no replacement for displacement.

(#3) cigam válasza Hieronymus (#1) üzenetére


cigam
félisten

Pont erről az ellentmondásról beszélek. Egyikőtök a-t ír, a másikotok meg b-t. Ráadásul a gyakorlatban is hol így, hol úgy működik.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#4) 7 válasza cigam (#3) üzenetére


7
addikt

A OneDrive elsődleges célja az adatok szinkronban tartása. Amennyire ki tudtam venni, minden szinkronban tartandó mapparendszerben otthagy pár rejtett timestampet, ami alapján megállapítja, hogy mikor történt ott utoljára változtatás. Ha nincs minden szinkronban, akkor fogja az elérhető legfrissebb állapotot (akár a géped, akár a felhő, akár egy harmadik eszköz tartalmazza is azt), és aszerint frissíti az összes többi eszközt, ahol még nem a legfrissebb állapot van jelen.

A lemezkép visszaállítása alatt gondolom azt érted, hogy csináltál egy tükörmásolatot egy valamikori állapotról, amit időnként vissza is pakolsz. Ha ebben a lemezképben még a hónapokkal ezelőtti timestamp van, akkor a OneDrive (érthető okokból) a felhőt tekinti frissebbnek.

[ Szerkesztve ]

(#5) cigam


cigam
félisten

Jól gondolod, Az SSD-ről készült egy lemezkép, ezt töltöttem vissza. Ha felhőt tekinti frissebbnek - hiszen ma kerültek fel oda könyvtárak/fájlok -, akkor a lemezkép visszaírása után, miért törölte a felhőből a ma odamentett könyvtárakat?!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6) 7 válasza cigam (#5) üzenetére


7
addikt

Nincs rálátásom a részletekre, úgyhogy nem tudom megválaszolni ezt a kérdésedet.

(#7) domos válasza cigam (#5) üzenetére


domos
senior tag

A kettes kommentben leírtam hogy mi a helyzet. Mi nem érthető rajta? Amit a gépen/telefonon csinálsz, az neki a mérvadó. A OneDrive nem backup termék, hanem online tárhely.

There is no replacement for displacement.

(#8) cigam válasza domos (#7) üzenetére


cigam
félisten

Az nem érthető, hogy ha egy 3 hónappal ezelőtti lemezképet töltök vissza, akkor annak a onedrive mappájába töröl bele, mintha a felhő lenne a mérvadó. Ezt a blogban is leírtam. Mi nem érthető rajta?

Nem mellesleg mi történik, ha van egy másik gép ugyanezzel a fiókkal, amit 1hete nem kapcsoltam be. Akkor bekapcsoláskor az lesz az első dolga, hogy visszatekeri a felhőt erre a korábbi állapotra?

A OneDrive nem backup termék
Ez fura, mert a súgó mást mond róla.

Lehet polemizálni azon, hogy mi a neve, vagy a feladata, de ez nem válasz a kérdéseimre. Tegyük fel, hogy online tárhely. Az online tárhelyet nem használhatom mentésre?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#9) Lauda válasza domos (#7) üzenetére


Lauda
félisten

!
Amikor egy olyan lemezképet töltök vissza, ami egy hónapokkal ezelőtti állapotot tartalmaz a onedrive-ról, azt meg a lemezről törli.

(#10) bkercso


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Nem vagyok messze expert, inkább nem értek hozzá.
De.
Akkor mondhatju, hogy a OneDrive feladata a szinkronizálás által megakadályozni az adatvesztést?

Ez akkor nem ugyan az a feladat, mint a biztonsági mentés, hiszen ott nem nézzük a tim step-et. Pl. elmentek egy játékmentést a google drive-ra, majd egy év múlva, amikor újra játszanék, előszedem.

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#11) domos


domos
senior tag

Ok, benéztem, bocs, igazatok van. AKkor nincs ötletem, nekem ~10 gépen van fent és szinkronizál, sosem volt semmi furcsaság.

There is no replacement for displacement.

(#12) szabonagyur


szabonagyur
nagyúr

Van a OneDrive-nak bőven hülyesége... nálunk céges környezetben van, hogy azt mondja ő ezt nem tudja menteni és csinál egy másolatot... egy idő után már annyi másolat van, hogy na... :D

Amúgy nálad valószínűleg az a helyzet, hogy mivel mentés, egy bizonyos állapot képe így a OneDrive ahhoz akar igazodni, feltételezem még a dátumok is frissülnek a visszaállításnál a mappáknál, így azok lesznek a legfrissebbek, tehát a kiindulási alap.

[ Szerkesztve ]

(#13) cigam válasza szabonagyur (#12) üzenetére


cigam
félisten

feltételezem még a dátumok is frissülnek a visszaállításnál a mappáknál

Miért frissülnének? Nem fájlokat másol vissza, hanem szektorrol szektorra a lemez tartalmát. Így a fájlrendszer sem módosul. Sem a fájlok dátuma, sem a jogosultságai. Vagy te a onedrive szinkronizálássakor módosuló "visszaállításra" gondolsz?

Erről jut eszembe:
Az lehet, hogy a lemezkép visszatöltéskor, a ondedrive kliens egy helyi fájl listával dolgozik, és azt tekinti friss, aktuális állapotnak? Anélkül kezd szinkronizálni, hogy ránézne a felhőben tárolt fájlokra, hogy újragenerálná a a felhő és a helyi meghajtó fájllistáját? Ez magyarázat lehet az image visszatöltésekor keletkező anomáliákra.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#14) cigam


cigam
félisten

MS válasza:
Alapvetően a szinkronizálás kulcsa a OneDrive mappa. Ha felvesz, módosít vagy töröl egy fájlt vagy mappát a OneDrive-mappában, a fájl vagy mappa hozzáadása, módosítása vagy törlése a OneDrive webhelyén is megtörténik, és fordítva. Ha kapcsolódik az internethez, a dokumentumtárban végrehajtott minden módosítás automatikusan szinkronizálódik.
Mivel a folyamat oda-vissza működik, így az is hatással van rá, hogy az Ön által visszatöltött lemezkép milyen állapotban őrizte meg a OneDrive mappát, de az is, hogy a felhő milyen állapotban van, amikor visszatölti a lemezképet és kapcsolódik az Internetehez.
Hogy melyik lép érvénybe előbb, nehezen tetten érhető.

Vagyis nincs elsődleges forrás amihez igazodna, a változtatásokat próbálja lekövetni.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#15) 7 válasza cigam (#14) üzenetére


7
addikt

Köszi, így legalább igazolást kaptam. :P

(#16) Lauda válasza cigam (#14) üzenetére


Lauda
félisten

Köszi szépen az infót!

Vagyis készítettek egy olyan felhő megoldást, aminél maguk sem tudják, hogy tulajdonképpen mi igazodik mihez, hanem ahogy épp kedve tartja törölget, módosít hol a felhőből, hol a merevlemezről. Azért ez így katasztrófális. :U

(#17) 7 válasza Lauda (#16) üzenetére


7
addikt

Én egészen biztos vagyok benne, hogy tudják, csak nem szeretnének belemenni a részletekbe support szinten.

A Dropbox, Google Drive, Tresorit és társaik is ugyanezen az elven működnek.

[ Szerkesztve ]

(#18) cigam válasza 7 (#17) üzenetére


cigam
félisten

A W10 patch-ek minősége alapján alapján, én kicsit árnyalnám. Egészen biztos, hogy tudják hogyan kellene működnie, csak nem szeretnének belemenni abba, hogy a valóságban mit művel. ;]

Plusz ez lett volna a következő kérdésem: A többi népszerű felhősszinkronizáló megoldás esetében le van írva feketén fehéren, hogy mit mikor és milyen irányban szinkronizál?
Mert bár a válaszban linkelték a onedrive támogató oldalát, ott nem találtam ilyen jellegű infót.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19) KROK640 válasza domos (#2) üzenetére


KROK640
aktív tag

Ha ez így van akkor a felhőzésnek semmi értelme, azonkívül, hogy (fizetsz érte és) kiszolgáltatod az adataidat egy harmadik félnek.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.