Hirdetés

2021. május 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gilfoyle


gilfoyle
őstag

Ez is szép munka! :R

[ Szerkesztve ]

"a nép kedvenc itala a skót whisky, amelyet választott képviselői útján fogyaszt"

(#2) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Köszi a bejegyzést. Azt már korábban kérdezni akartam, hogy a Battletech világának mi most legtávolabbi, ismert időpontja?

Live-Die-Respawn

(#3) Cifu válasza oriic (#2) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nagyjából 3148, mondjuk én kb. 3052-ig látom értelmét az egésznek, a Tukayyid-i csatáig.

Aztán a történet-írók egyre durvább szerekre álltak rá delíriumos inspirációik megfoganatosításakor (invázió a Klán területekre, a Dzsihád, a Sötét Kor, Farkas Birodalom), amire a szabálykönyveket és technological readout-okat gyártó szerzők kb. úgy reagáltak le, hogy kezdőtől nem rossz, és még nagyobb zöldségeket vetettek papírra (20 tonna alatti (Proto-)Mech-ek, 100-nál nehezebb Tripod-Mech-ek, Heavy Laser-ek és Improved Heavy Laser-ek, stb.).

Nem véletlen, hogy a játékfejlesztők is folyton a 3. és 4. Örökösödési Háborúhoz (~3015-3049) nyúlnak vissza... Kb. az volt az aranykora a Battletech-nek, meg a Klán invázió. Aztán egy masszív f0s lett belőle...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#4) oriic válasza Cifu (#3) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Timeline oldalt megtaláltam közben, és ott láttam a végén ugye ezt:

"3550: The "Voice of Kerensky" reaches the farthest limits of the Inner Sphere"

Live-Die-Respawn

(#5) Cifu válasza oriic (#4) üzenetére


Cifu
nagyúr

Na ez az, aminek kb. semmi értelme, mert ez már nem kidolgozott történet, csak valaki nekiállt számolgatni, hogy mennyi idő, amíg Kerensky üzenete átérhet a Belső Szféra túloldalára.

Ha megnézed, 3150 az utolsó "valamire való" bejegyzés, aztán nincs más (a 3153-at valaki létrehozta, de üres template-el). Van egy 2013-as bejegyzés, amely a Battletech jövőjét elemezgeti az akkor aktuális fejlesztőkkel hozzászólásaiból egy chat-találkozón. A lényeg kb. annyi, hogy a 2006-ban kijött Surrender Your Dreams c. novella epiológusa (ami az ismert 3145 utáni dolgokat felvázolta) eléggé csúnya és kötött jövőképet fest, amit az akkori fejlesztők úgy jellemeztek, hogy nem köti a kezüket.

A helyzet fonákja, hogy azóta se történt semmi változás a játék világában, kb. 3145-3150 az utolsó kidolgozott év már több, mint 10 éve, és ehhez nem nyúltak...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#6) oriic válasza Cifu (#5) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Köszi a pontosítást. :R

Live-Die-Respawn

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.