Hirdetés

2020. október 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29) ddekany válasza dabadab (#26) üzenetére


ddekany
addikt

"Lol. Bezzeg a feudalizmus, az fasza volt, meg az osszes tobbi is, csak ez a kapitalizmus, ez nem az."

Tényleg csak mellékesen megjegyzem, nem éltünk a történelem minden korában, tehát ki tudja, bizonyosan voltak korszakok mikor az emberek jobban érezték magukat mint most... (Töri könyvben nyilván az áll, hogy régen mindig minden horror volt, stb, de hát ha belegondolunk, aki a mostani szabályrendszerben lett erős annak érdeke tagadni minden alternatívát.)

Amúgy én kétlem hogy itt olyan értelemben lenne radikálisan jobb alternatíva, hogy most akkor így-meg-úgy megváltoztatjuk törvényeken meg efféléken keresztül a rendszert. A jobb alternatíva olyan elvont dolgokban rejlik, mint hogy az emberek gondolkodásmódja változik, és nem abba az irányba ahogy mostanában... akkor elég sokféle rendszer tud jól működni.
Biztos ez nagyon utópisztikusan hangzik, de hát szerintem meghatározó, hogy milyen körülmények közé születnek az emberek, hogyan neveli őket környezetük, milyen viselkedésmintákra, alapelvekre "programozódik fel". Ha ezzel gond van, minden rendszert kikezd az emberiség, és "pokol" lesz belőle. Az ebből kifelé vezető egyetlen reális módszer meg szerintem az, hogy az emberek felismerik hogy mi is hogyan rossz (vagy egyenesen szándékos hazugság) a mostaniban, gondolkodnak róla, jól megszívják ami van, stb... aztán pár száz év alatt talán eljutunk valahova.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.