Hirdetés

2020. július 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rdt89


rdt89
(addikt)

Valószínűleg az első 1-2 év nem fog nagy eredményeket hozni, de senki se a csúcson kezdte egyből. Én reménykedek, hogy nem a Xiaomi sorsára jutnak eme tervükkel!

(#2) Quqesz


Quqesz
(nagyúr)

Ahogy nézem a BBK tanulni akar a Huawei esetéből, ami a kínai-amerikai viszályt nézve nem alaptalan. Persze kell idő hozzá, hogy kész termék legyen, de inkább felkészülnek. Kíváncsi leszek ténylegesen lesz-e belőle termék......

[ Szerkesztve ]

Szok kici occó.....többet veszel mégoccóbbb...helo koci

(#3) csiribá válasza Quqesz (#2) üzenetére


csiribá
(senior tag)

Minden attól függ mikor kerül gyártásra kész állapotba a kinai SMIC gyártósora a 7nm chipekkel.
Nagyon belehúztak az utóbbi időben.
Ha elkészülnek vele elfog olvadni a mostani technikai előnye amerikának.
A TSMC sikerei sem az ő érdemük.

(#4) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Ez arra lesz jó, hogy a pöcegödörből épp kikászálódó Mediaretek visszacsúszik. Hogy lesz-e csoda-BBK SoC, még meglássuk, a Kirin mögött a kínai állam korlátlan pénzeszsákja és jópár év kemény munka áll, mire beérték a snapi szintjét. Ha sikerül is minden, ebből minimum lesz 4-5év, mire értékelhető SoC-t kapunk.

#3: Kína kényszerhelyzetben van (vagy inkább oda kormányozta magát...), kénytelen lesz saját chipgyártó kapacitást kiépíteni, főleg úgy, hogy már a házikedvenc hüvej is az utolsó rendelésénél jár a TSMC-nél.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#5) kalimist válasza t72killer (#4) üzenetére


kalimist
(tag)

Nem elegendő a korlátlan pénzeszsák mert hozzáértő mérnökökre is szükség van. A Huawei az ARM által tervezett CPU-t és GPU-t használ. A Qualcomm már régen kiszállt a custom CPU tervezésből (Snapdragon 821) a Samsung pedig tavaly és az eredetileg beharangozott saját GPU helyett pedig AMD lesz. Szóval nem elegendő a rengeteg pénz, ez a Qualcomm és a Samsung példáján jól látszik.

A "saját fejlesztésű" Oppo chip vélhetően ARM által tervezett CPU-t és GPU-t fog tartalmazni. 😊

Azt jó látni, hogy az ARM kezd magára találni és az X1 már közelít az A13-hoz de mire abból késztermék lesz addigra az A14 is piacon lesz pár hónapja.

[ Szerkesztve ]

(#6) t72killer válasza kalimist (#5) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Ja, nem is feltételeztem, hogy nem ARM lesz a dizájn :R. Mondjuk a kereskedelmi háború durvulásával necces lehet ez is, mert az ARM holding részben amerikai, tehát a kínaiak éppenséggel lophatják az architektúrát, de eladni egy darabot se fognak belőle Nyugaton.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#7) csiribá válasza t72killer (#6) üzenetére


csiribá
(senior tag)

Az architetkturát már maguk tervezik a Kirin chipekknél :)

(#8) t72killer válasza csiribá (#7) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

"The Huawei Kirin 1000 will feature ARM Cortex-A77 cores instead of the Cortex-A76 cores present in the Kirin 990." +ugye a Mali grafika is ARM termék ;)

Ha nem akarják az OS-fejlesztést is 0-ról kezdeni, akkor bizony az utasításkészleteket is használniuk kell, stb-stb - kb uaz a kérdéskör, ami miatt az Intel-AMD pároson kívül nem lett "negyedik" (az alvó Transmetát kihagyva) x86 szereplő.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.