Hirdetés

2020. augusztus 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) .mf


.mf
(veterán)

"Ezt négy ventilátor hűti majd, és hogy mindenki érezze, nem egy szimpla munkagépről beszélünk, a hűtés méretes burkolatán elfér a többi ROG lapról ismerős LiveDash OLED kijelző, illetve van AURA Sync RGB is."

Na azért, kezdett már hiányérzetem lenni...

;]

:O

(#2) bacsis


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok, hogy 10-15 év múlva menynire használható lesz majd napi használatra s persze most nem szövegszerkesztésre gondolok, hanem videó lejátszás, internetezés, játék. Ha azt nézzük, hogy az első generációs Core i7 CPU-k is 10 évesek s máig állják a sarat, úgy akkor ebben is benne lehet legalább 10 év, s ha nem is a legjobb befektetés, de 10-15 évbe gondolkodva megvenni, nem is anynira katasztrófa...
Az mondjuk más dolog, hogy 15 év múlva ugyanezt a teljesítményt fele/negyede ekkora fogyasztással meg lehet oldani valószínűleg :)

(#3) eldiablo


eldiablo
(addikt)
LOGOUT blog

"...ROG DIMM.2 foglalat is van rajta, amely a cég más HEDT lapjairól is ismerős lehet..."
Illetve a desktop vonalról is.

Na, ez a lap a tényleg full felesleges kategória. Simán WS vonalba kellett volna tolni a sok facy shit nélkül.

XuChi, Te beszélsz, akinek világítanak a szemei?! ;]

[ Szerkesztve ]

3900X & 7740X

(#4) XuChi válasza .mf (#1) üzenetére


XuChi
(addikt)

Nincs is szebb egy rgb-s munkaállomásnál. :C

(#5) Akula válasza XuChi (#4) üzenetére


Akula
(őstag)

Ezt én sem értettem, de ők tudják.

(#6) hemaka válasza XuChi (#4) üzenetére


hemaka
(nagyúr)

Haladni kell a korral es a trendekkel. :DDD

(#7) .mf válasza bacsis (#2) üzenetére


.mf
(veterán)

"Kíváncsi vagyok, hogy 10-15 év múlva menynire használható lesz majd napi használatra s persze most nem szövegszerkesztésre gondolok, hanem videó lejátszás, internetezés, játék. Ha azt nézzük, hogy az első generációs Core i7 CPU-k is 10 évesek s máig állják a sarat, úgy akkor ebben is benne lehet legalább 10 év, s ha nem is a legjobb befektetés, de 10-15 évbe gondolkodva megvenni, nem is anynira katasztrófa..."

Hacsak nem jön valami forradalmi újítás, a procik lassuló fejlődési ütemét elnézve simán használható lesz -- de nem csak ez a monstrum, hanem a középkategória is. Nem csak az első gen 1366-os i7-ek állják még a sarat, az asztali gépemben még mindig egy első gen i5 van, 1150-es (750: 4 mag HT nélkül, alapból 2.66 / 2.8 G, de mivel ez még nem volt lockolva, 3.8-on megy), játékban úgyis a GPU számít sokkal többet - már amennyiben valaki nem benchmarkokkal játszik ;] :))

Eldiablo: ugyanmár, az ő szeme se nem színváltós, se nem villogós :P

(#8) jedis


jedis
(senior tag)

" két 24, négy 8 és két 6 tűs csatlakozón keresztül táplált, 32 fázisú VRM rendszer gondoskodik"

Aszaqúúúúvaaaa ! :Y A 16 Amperes automatát meg ki kell "andrásolni" a villanyszekrénybe. Azé mielőtt beindítjátok, szóljatok Paks-nak, hogy egy plusz blokkot indítsanak be ideiglenesen. :D

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#9) Akula válasza jedis (#8) üzenetére


Akula
(őstag)

:DDD
Andrásolni? :C

(#10) krekk válasza Akula (#9) üzenetére


krekk
(tag)

Hagyd biztos ács a kollega. Amúgy meg a "patkolni" szót kereste bizonyossan, de legalább 16-os vezetékkel.

(#11) Duracellm... válasza bacsis (#2) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Egy ennyire bonyolult PCB szerinted elmegy 15 évet?

(#12) Meridian


Meridian
(aktív tag)

OFF. És mi van az AMD Ryzen 2-vel?

http://www.taxierden.hu

(#13) persil


persil
(veterán)

Esküszöm egyszer nyerek a lottón veszek egy ilyet és megkérem az eladót, hogy adjon hozzá egyet a legolcsóbb celeronból... :D

The only good human.. is a dead human!

(#14) Puma K válasza Meridian (#12) üzenetére


Puma K
(veterán)

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#15) Tidus válasza bacsis (#2) üzenetére


Tidus
(őstag)

Az elkövetkező években váltják a DDR4. et, és a PCIe3-at. Öt-hat év és ugrik a SATA3.
Ha ebben a tendenciában fejlődik a számtek, már pedig fog. Akkor 15 év múlva elavultabb lesz a DDR4 mint most az SDR Ram.
Ez az X599 erről az egy CPU-ról szól. Az ASUS-nál pedig erről az egy alaplapról. A többi gyártó még köpni, nyelni sem tudott, pedig ez a Dominus sem mai hír.
Erre a cuccra az érdekesség kedvéért érdemes befektetni, ami nem kis befektetés. És azoknak akiknek szüksége van rá az anyagiak megteremtéséhez.
Szerintem...

(#16) erer1000 válasza Tidus (#15) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

túlságosan hurrá optimista vagy

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#17) jedis válasza krekk (#10) üzenetére


jedis
(senior tag)

andrásolás: megtámasztás, kitámasztás.

Nem patkolást akartam írni. Ha azt akartam volna, akkor azt írom. A villanyóra automatájának a billenő kapcsolóját kell alátámasztani ( andrásolni ), hogy a hirtelen támadt nagy áramfelvétel miatt, ne tudja levágni az automatát. Remélem így már érthető ? :K

Amúgy üzemtechnológus vagyok, és folyamatfejlesztéssel foglalkozom. :D

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#18) Synthwave válasza bacsis (#2) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Azért a Nehalem/Bloomfield manapság már elég karcsú (ha nem csak netezel, irodázol, médiázol). Kivétel a leg-leg Extreme Edition.

A Sandy/Ivy ellenben nem, és az is lassan 8, illetve 7 éves technika.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#19) #65675776 válasza Meridian (#12) üzenetére


#65675776
(törölt tag)

Ryzen 2 nincs. Van Ryzen 3/5/7. Ha a "második generációs" Ryzenre gondolsz, akkor a 2xxx sorozatú Ryzeneket tavaly április óta megveheted.

(#20) Trolluska válasza bacsis (#2) üzenetére


Trolluska
(tag)

Valószínű átlag napi használatra elég lesz bőven. Én 2008-ban vettem AMD Phenom II X3 720-ast (2,8GHz, nincs túlhúzva), AMD Radeon 6770-es VGA-val. A mai napig használom ez a fő gépem, néha még egy-egy játék is befigyel. A kérdés inkább az, hogy 15 év múlva nem lesz-e egyszerűbb rendelni egy no-name okosórát/telefont Alibabáról, ami wireless tolja 8K-ban valami megjelenítőre mindezeket egyidőben (net+videó+játék), miközben a 5mW-ot fogyaszt. Mindezt 20$-ért. :U

(#21) twollah1976


twollah1976
(őstag)

Ugy kell ide az RGB, mint egy falat kenyer.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#22) Nelman válasza twollah1976 (#21) üzenetére


Nelman
(tag)

Kell hát! Ha már hangos és meleg (mint általában a szerverek), legalább villogjon is. :D De sejtem, hogy ez nem szerver szekrényekbe fog kerülni, hanem megalomán' gamerek PéCéjébe. :K

(#23) Dyingsoul válasza jedis (#17) üzenetére


Dyingsoul
(veterán)

Marhajó ez a név, hogy andrásolás. :DDD Ma is tanultam valamit. Megkérdezném, hogy honnan jött de gondolom olyan ez, mint Béláim az úrban... :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

(#24) Synthwave válasza Trolluska (#20) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Elég optimistán tekintesz a jövőbe.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#25) .mf válasza Tidus (#15) üzenetére


.mf
(veterán)

"Az elkövetkező években váltják a DDR4. et, és a PCIe3-at. Öt-hat év és ugrik a SATA3.
Ha ebben a tendenciában fejlődik a számtek, már pedig fog. Akkor 15 év múlva elavultabb lesz a DDR4 mint most az SDR Ram.
"

:)) Egyrészt, jópár év lesz az. Wiki szerint a DDR3 2007-ben jelent meg, a konzumer DDR4 2014 végén; a DDR5 végleges szabványát 2016-ra akarták, és akkor 2020 végére tették a végfelhasználói elérhetőséget - de a szabvány 2017 végére csúszott, tehát 2021, de inkább 2022 előtt max első fecskékre számítanék, és még min. 1, de inkább 2-3 év lesz az elterjedés és átállás. Tehát legjobb esetben is 2022, de inkább 2024-25, mire a DDR5 átveszi a vezetést.
Másrészt, na és? Egy régi gépnek mit fog az számítani, hogy épp hol tartunk? Még most is lehet új DDR3-at kapni, olcsóbban, mint DDR4-et; sőt, még új DDR2-t is könnyedén kapni. A játék-teljesítményre minimális hatással van a RAM, amennyiben a mennyiség elegendő.

A PCIe pedig visszafelé kompatibilis, egy PCIe 4-es kártyát is bele fogsz tudni tenni egy PCIe 1.0-ás alaplapba. Az m.2 alapú SSD-k PCIe-en keresztül mennek. A régi SATA-3.0 ugyan csak 6 Gbps-ot (<600 MB/s-ot) tud, de egy pár éve már kijött a SATA-3.2, ami viszont 16 Gbps-ot; és az is visszafelé kompatibilis.

Dyingsoul: András-kereszt, építészetből, ácsolásból - X-alakú kereszt-merevítés

(#26) Pioneer válasza Dyingsoul (#23) üzenetére


Pioneer
(aktív tag)

Nem olyan mint a "Béláim". Ez valós jelentéssel bíró szó, eredete az andráskereszt-ből származik. Főleg épület szerkezeknél használják az "andrásolás"-t (kereszt alakú merevítés), ami nagy teherbírással erősíti meg a tartó gerendákat.

PROFESSZIONÁLIS Delid / Re-lid LGA 1155, 1150, 1151 / v.2, 2066 Procikhoz. Link: https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/friss.html

(#27) &rew


&rew
(addikt)

nem egeszen ertem az arazasat.
3647-es skylake-ekhez (c621, c622 chipset), igaz 'csak' 165W-ig supermicro lapokat lehet venni 2x10G interfesszel, 6 (v8) dimm hellyel, $500 alatt. sot, dual socketes is van mar annyiert (igaz nem 10G-vel).
az, hogy 2066-os foglalattal is megcsinaljak, ennyivel kerul tobbe?

(#28) twollah1976 válasza Nelman (#22) üzenetére


twollah1976
(őstag)

Ott sem eleg mar ha a LAN csatlakozok villognak?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#29) Nelman válasza twollah1976 (#28) üzenetére


Nelman
(tag)

Még mindig az RGB a trend a jelek szerint. Vagy, csak ránk akarják erőszakolni? Mondjuk az a jó benne, mint az autó klímában. Kikapcsolható. :)

(#30) hhx válasza .mf (#7) üzenetére


hhx
(tag)

Első generációs Core procik LGA1156-os foglalatúak. :)
LGA1150 az 4. generáció ~ Haswell.

Ha arra alapozunk, hogy hány éven keresztül ment a 4 mag / 4 szálazás.. (1,2,3,4,5,6,7 gen.)
És akkor is csak az AMD nyomására kezdek el plusz magokat dobálni a procikba. :)

i7-2600-ról váltottam i7-6700-ra, nagyjából semmi előnyöm nem volt, más kérdés, hogy akkor apróért tudtam váltani. :)

(#31) Jonesy84 válasza jedis (#17) üzenetére


Jonesy84
(tag)

Felesleges kitámasztani, a belső mechanika úgy is le fog oldani :)

(#32) GAI válasza &rew (#27) üzenetére


GAI
(senior tag)

Ez nem LGA2066, hanem LGA3647 :)

(#33) Trolluska válasza Synthwave (#24) üzenetére


Trolluska
(tag)

Lehet. Csak visszaemlékezve az elmúlt 15 évre, hogy milyen változások voltak a számítástechnika/elektronika területén, egyáltalán nem elképzelhetetlen.

(#34) macilaci78 válasza jedis (#17) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Amúgy üzemtechnológus vagyok, és folyamatfejlesztéssel foglalkozom. - akkor már értem a módszertant! ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#35) prolad


prolad
(őstag)

Ehhez milyen táp kell? Elég durva energiaigénye lehet.

Itx verzió lesz? :D

(#36) flauzo


flauzo
(csendes újonc)

Ebbe aztán lehet ramot pakolni! Más kérdés, hogy megéri-e még a ddr4-el foglalkozni..

Néha csak úgy belépek, de nincs időm válaszolni üzenetekre, csak megnézem írtak.-e. Nem direkt nem írok vissza, csak nincs időm.

(#37) rulla válasza flauzo (#36) üzenetére


rulla
(tag)

Milyen szabványú memóriát vásárolnál most, ha arra a megállapításra jutnál, hogy "nem éri meg már a DDR4-gyel foglalkozni" ?

(#38) Shagar válasza rulla (#37) üzenetére


Shagar
(csendes tag)

Szerintem EDO -t annak már megy föl az ára ;] ;]

[ Szerkesztve ]

(#39) erer1000 válasza Shagar (#38) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

Megy is :/
Én már 5 éve nem találok egy helyen se 128MB SODIMM EDO-t , se drágán se olcsón :( :DD

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#40) bambano


bambano
(titán)
LOGOUT blog

kell a fenének piszlicsáré 1500 dolláros alaplap... egy 4000 dodós procit nem fogok valami secondhand lepukkadt szálkás deszkába dugdosni :P

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#41) bambano válasza hhx (#30) üzenetére


bambano
(titán)
LOGOUT blog

az 1366-os i7-ekre gondolt, nem a desktop procikra. az i7-990x az például 1366-os.

és szerintem mostanában lettek csereérettek.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#42) warrior93 válasza erer1000 (#39) üzenetére


warrior93
(csendes tag)

Ha egy pár éve szólsz, adtam volna legalább 20 db EDO ramot :D

(#19) daa-raa Zen2-re gondolt a költő. Én is arra várok, de lehet zen+ lesz belőle.

Üdv. Woules

(#43) latis88


latis88
(csendes tag)

Nem semmi cucc és talán annyira nem lőtték el az árát. Nem úgy a procikét amik bele mehetnek xD

Ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el!

(#44) Synthwave válasza latis88 (#43) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Fél miska nincs ellőve?

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#45) eldiablo válasza latis88 (#43) üzenetére


eldiablo
(addikt)
LOGOUT blog

Procik? Egy típus megy bele. :DDD

3900X & 7740X

(#46) Synthwave válasza eldiablo (#45) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Kettőt akar venni, hogy legyen egy tarcsiba. )

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#47) eldiablo válasza Synthwave (#46) üzenetére


eldiablo
(addikt)
LOGOUT blog

Tessék, látszik mennyire korlátolt vagyok. :DDD

3900X & 7740X

(#48) K.Andras.Vfx


K.Andras.Vfx
(tag)

Nagyon elvakult Intel hívőnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ennyire a saját pénztárcájának az ellensége legyen. Ha csak nekik lenne ekkora magszám és teljesítmény, akkor talán árazhatná így, de úgy, hogy AMD tényleg nagyságrendekkel olcsóbban kínál hasonló teljesítményt, hát vegye az akinek két anyja volt! :DDD

https://fxmason.blogspot.com/

(#49) erer1000 válasza warrior93 (#42) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

na de laptopba való SODIMM-eset? :O

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#50) Synthwave válasza K.Andras.Vfx (#48) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Nem hinném, hogy aki ilyet vesz, az túlságosan felforgatná a pénztárcájának a belsejét, mielőtt a kasszához lépne.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.