Hirdetés

2020. május 30., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7) nemlehet válasza Castell (#6) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Így van. Amúgy elég abszurd és paradox az egész szabályozás ebben a formában. Most akkor vagy legyen objektív felelősség vagy ne, de k*rvának állni és szűznek is maradni nem lehet...

Csak azért gondoltam megemlíteni a dolgot, mert elég sok helyen (főleg FB-n) lehet olvasni, hogy ilyen meg olyan tuti módszer a dashcam. Rendőrségi/bírósági eljárás során sajnos nem az. Egy ügyészségen dolgozó ismerősöm szerint (persze ez nem reprezentatív) amúgy a bírók nem szokták figyelembe venni, mert rendszerint akkor a másik fél elkezdi kétségbe vonni a felvétel hitelességét és mindenféle hatósági szakértő bevonására lesz szükség, valamint az amúgy is lassú döntéshozatal még tovább nyúlik mint a rétestészta.

Ahol viszont tényleg nagyon jó az a biztosítós ügyek. Pl anyámnak volt, hogy állt a pirosnál, egyszer csak az előtte álló autó rükverc és full gázzal nekitolatott. (valószínűleg elrontotta a váltást). Majd kiugrott egy pali és égtelenül üvöltve elkezdte szidni a muttert, hogy miért ment neki. Nem ismerte el a hibát és a nyomok alapján nem volt egyértelmű, hogy mi történt. A biztosító elfogadta a dashcam-et amin egyértelműen látszott, hogy a kocsi rükvercbe lett rakva és hátrafelé ment.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.