Hirdetés

2020. július 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Mr.Jesus


Mr.Jesus
(tag)

Hát akkor nézzük... :DDD

1. Nem vagyok egyik oldal megszállottja sem, mindig azt választom amelyik adott árkategóriában többet nyújt. Túlnyomó részt Intel processzoraim voltak, AMD-ből viszonylag kevés, ennek megvoltak az ésszerű okai.
Mostanság újítottam be egy Ryzen 5 2600-at, i5 9400F lett volna pár ezressel drágábban, de néhány játékban az a plusz pár FPS nekem abszolút nem érte volna meg, ráadásul a Ryzen esetében biztosan tudom, hogy az új generációhoz sem kell majd alaplapot cserélnem, adott a lehetőség, hogy később újítsak pl. egy Ryzen 5 3600-ra.

2. Ugyan azt tudnám elmondani mint a processzorok esetében, azt veszem amelyik adott árkategóriában többet nyújt. Fogyasztás különösképp nem érdekel, így részemről ez sem szólhat az AMD ellen.
Jelenleg még egy R9 290-t használok, teljes elégedettséggel, bár már hamarosan lecserélésre kerül. Azt kell mondjam, hogy az AMD a GCN architektúrával igencsak időtállót alkotott, elég csak megnézni jelenleg hogyan viszonyul egymáshoz a GTX 780 és R9 290 teljesítménye.

3. Nagyban függ attól, hogy mégis mennyire erős/gyenge CPU/GPU-ról van szó. Játékos szempontból a gyengébb CPU/erősebb GPU párost nevezném élhetőbbnek, legtöbb singleplayer játéknak azért nincs hatalmas CPU igénye. Multiplayerekben viszont olykor kifizetődőbb lehet inkább a processzorra gyúrni, például egy Battlefield V esetében.

(#2) Carlytoo válasza Mr.Jesus (#1) üzenetére

Ezzel nem tudok vitázni. Nem ér. :(

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#3) Mr.Jesus válasza Carlytoo (#2) üzenetére


Mr.Jesus
(tag)

Nem vagyok jó ebben a játékban... :DDD

(#4) UnA


UnA
(Korrektor)

Hát ez most abszolút érdektelen felvetés lett, főleg úgy, hogy mind a három olyan, amit nap mint nap huszonötször végigrágnak a népek a prohardveres fórumokon... :)

(#5) Carlytoo válasza UnA (#4) üzenetére

Hát úgy látszik. Próbáltam kicsit fórumpopuláris témával indítani, de van az úgy, hogy nem jön át.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#6) D1Rect


D1Rect
(félisten)
LOGOUT blog

Amelyiknek hosszabb a csíkja.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#7) N€T0X|N


N€T0X|N
(őstag)

1. Tökmindegy. Amelyik jobb ár-érték arányban a ráfordítandó összeg tekintetében.
2. -||-
3. Ez már érdekesebb, de én mindkét felállásra csak átmenetiként tudok tekinteni, mert hosszú távon egyik se jó (feltételezem játékos szemmel kell nézni a dolgot). Sok esetben okozhat microlag-ot - amire én nagyon háklis vagyok - a gyenge CPU single játékban is, míg egy gyengébb VGA esetében rossz/-abb grafikai beállításokkal (szvsz ma már nincs játék, ami minimumon ronda lenne), de hozható lehet egy jó cpu mellett megfelelő fps. Így inkább az erős cpu+gyenge vga-ra szavazok. Persze tisztázni kéne, hogy mit nevezünk erősnek és mit gyengének, de gondolom nem szélsőségekre vonatkozik a kérdés, mert akkor semmi értelme.

[ Szerkesztve ]

Sent from my keyBoard

(#8) Geri Bátyó válasza N€T0X|N (#7) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)
LOGOUT blog

1., 2. Egyetértek.
3. Alapvetően ezzel is, de más okból. Én inkább azért szavazok az erősebb CPU-ra, mert azt jellemzően ritkábban cserélik az emberek, már csak azért is, mert sokszor az új generáció nem kompatibilis a régivel (az okokat most hagyjuk). VGA-t sokkal könnyebb cserélni.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#9) domos


domos
(senior tag)

Vitatéma 1.: Intel vs AMD:
Attól függ mire/mikor/mennyiért. Most 9980XE-m van. Ha ma kellene venni procit, akkor is 9980XE lenne. Ha akkor kellene procit venni, amikor kijött a Ryzen 3950X, akkor valószínűleg az lenne, ha azután kéne procit venni hogy kijött a 64 magos TR, akkor az lenne.

Vitatéma 2.: Nvidia vs AMD:
Mindig a legerősebb kártyát veszem ami kapható, ezért most nVidia. Anno volt AMD HD 7990.

Vitatéma 3.: Erős CPU/gyengébb GPU vs gyengébb CPU/ erős GPU:
Erős CPU/gyengébb GPU nyer. A procit mindenhol érzi az ember ha szar, a GPU-t nem.

There is no replacement for displacement.

(#10) Alpi.


Alpi.
(őstag)

Kizárólag észérvek alapján mondom, hogy Intel ! Ja nem, Amd ! :))
Kicsit ahhoz hasonlít a jelen helyzet, mikor 2 luxus-márka rajongótábora egymásnak feszül és a "logika mentén", felhasznált marhabőr, valahányszázlóerős hibridség, Nürburgringi köridők, stb. segítségével igyekszik felülkerekedni a másikon, miközben az emberek maradék 98%-a felnő, párt választ, csemetéket köt be hátra, bevásárol kompakt ötajtósokban. S ha netán elmélázik magában, akkor is inkább a felesége fiatalkori mellei jutnak eszébe, mintsem egy másik autó nyújtotta "többlet".
Elnézem a teszteket és nagy többségében 8-12 magos procik, hajtanak teljes erőből (20-50% :DDD) félig kihajtott 2080Ti-ket bőven 3 számjegyű fpseken, hogya végén kijöjjön a +27 valakinek. :)
Nálam meg a legkissebb 6 magos, 2x8 gb rammal és egy 980Ti-vel karöltve, megnyugtató kihasználatlan tartalékkal (nevezzük fjúcsör prúfnak) tolja 60-as vsync-en 1080p-ben az összes játékot max grafikával. (1-2 kivétellel, ahol vsync off 40-60 fps-t tud). Ezért mondom, hogy Intel. Ja nem ! Amd ! :))

https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

(#11) Carlytoo válasza Alpi. (#10) üzenetére

Szépen levezetett eszmefuttatás. Viszont az emberben benne van a "legjobb kell" érzés. Azt viszont még jelenleg nem az AMD nyújtja.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#12) domos válasza Carlytoo (#11) üzenetére


domos
(senior tag)

Ez szépen levezetett? :DDD A témához semmit nem tudott hozzátenni szvsz. Oké, hogy neki elég a kevés is, de 6 magos proci is van intel és AMD oldalon is. Elmondhatta volna hogy miért azt választotta amit, pl.

Viszont azt megmagyarázta, hogy mindenki legyen átlag, mert akinek az nem elég, az hülye. :U

There is no replacement for displacement.

(#13) Alpi. válasza domos (#12) üzenetére


Alpi.
(őstag)

"hogy mindenki legyen átlag, mert akinek az nem elég, az hülye"
Ilyenről szó sem volt szvsz. :)

https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

(#14) domos válasza Alpi. (#13) üzenetére


domos
(senior tag)

Nekem ez jött át, nem volt melléírva hogy mire gondolt a költő. :)

There is no replacement for displacement.

(#15) Carlytoo válasza domos (#14) üzenetére

Én úgy gondolom, hogy van egy állásfoglalása a témában.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#16) Narxis


Narxis
(nagyúr)

Nem szeretem a vitákat, üljük körül a tábortüzet és énekeljük, hogy kumbaya.

(#17) UnA válasza Narxis (#16) üzenetére


UnA
(Korrektor)

:K

(#18) Lord Myn


Lord Myn
(senior tag)

1. Intel, annak ellenére, hogy jelenleg az AMD ár/érték aránya kedvezőbb: egyszálas teljesítmény régebbi szoftverek (nem csak játékok) esetében, iGPU megléte, hogy akkor is tudjak legalább dolgozni a géppel, amikor épp VGA-t cserélek (tudom, lehetne tartani egy olcsó kártyát, de nekem ez nem tetszik, azért sajnálom, hogy az AMD az erősebb procijaiba nem integrál GPU-t).

2. nVidia, sok okból: a driver kezelését nagyon megszoktam - kézre áll, visszafelé kompatibilitás sokkal jobb (pl. ha 10+ éves játékkal akarok épp játszani), PhysX (nekem tetszik a régebbi játékokban), Ray-tracing (igenis látványos különbséget ad és megfelelő sebességre be lehet állítani a támogatott játékokban)

3. Általában megpróbálok a balanszra törekedni, de mivel VGA-t gyakrabban cserélek, mint CPU-t (ráadásul utóbbi maximuma eléggé be van határolva az alaplap által), így előbb-utóbb mindig eljön a gyengébb CPU/erős GPU párosítás.

"War does not determine who is right - only who is left."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.