Hirdetés

2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Carlytoo


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

A képet sebtében lőttem minden beállítás nélkül, hogy kicsit hitelesebb legyen.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#2) cskamacska válasza Carlytoo (#1) üzenetére


cskamacska
addikt

A többi profilodnak akkor milyen kép jut?

Szvsz felesleges itt bizonygatni hogy nem seftelsz nagyban. Egyrészt mert így nem tudod magadban, csak ha a többi profilod is beírna, hogy mind egy szálig elhatárolódnak tőled :D , másrészt meg minek.

Retrós aprók alatt is vannak akik gond nélkül megcsípik az olcsóbb és értékesebb dolgokat, és még délután fellövik eBay-re valami vastagabb haszon reményében. Oszt őket érdekli, hogy elorozzák nemzettestünk kukáinak árnyékából a retro lomot, és pár garas júdás pénzért kiszolgálják az idegenszívűeknek? :U

Vagy félreértelmezem, és ez ilyen Ismerj+ bejegyzés, hogy ha asszonka rosszalkodna, akkor Vaterafutárral érkezhessen a szerelem? :DDD

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#3) Carlytoo válasza cskamacska (#2) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Engem senki ne nevezzen kereskedőnek. :W :W :O

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#4) Viktor77 válasza Carlytoo (#3) üzenetére


Viktor77
félisten

Miért, ez valami negatív jelző?
És még ha az is vagy, akkor mi van?

Some people move on, but not us ... not us

(#5) Carlytoo válasza Viktor77 (#4) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Semmi. Szinonimává vált itt, hogy a kereskedők nem tisztességesen játszanak. Na már most ez rólam és a korábbi üzleteimről nem mondható el. Kvázi, közvetetten tisztességtelen üzleti magatartással "vádoltak" meg.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#6) Balika911 válasza Carlytoo (#5) üzenetére


Balika911
nagyúr

Ne foglalkozz vele, illetve nem mész át a Jófogásra? Én a Hardveraprón és Jófogáson párhuzamosan hirdetek ha van eladó eszközöm, és egyre inkább azt látom, hogy az előbbinek nincs sok értelme. Csak hát a megszokás.

Egy telefont épp innét vittek el legutóbb, de utólag hülye voltam, hogy egyáltalán meghirdettem. Beadhattam volna egy GSM boltba, aztán kész. :)

[ Szerkesztve ]

(#7) Carlytoo válasza Balika911 (#6) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

A jófogáshoz nekem nincs idegzetem. Itt ritka az ilyen történet. Amikor tettem fel valamit jófogásra, akkor csomószor ilyen üzeneteket kaptam:

"Szeva teso halod csere frisen fenyezet kaszara?"

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#8) 8th válasza cskamacska (#2) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog (1)

Retrós aprók alatt is vannak akik gond nélkül megcsípik az olcsóbb és értékesebb dolgokat, és még délután fellövik eBay-re valami vastagabb haszon reményében.

Ma már az összes online piactérre jellemző ez. Jó ideje a hardverapróra is. Nem tudsz vele mit csinálni. Eladtam nemrég egy telefont. Egy fickó némi fárasztás után "megvette". Este ránéztem a netbankra utalás sehol, nézegettem a profilját amiről írt, hogy milyen hirdetései vannak és mit ad isten ott egy friss hirdetés. Igen, az én telefonom. Az én hirdetésemből lementett képekkel. Csak épp már tizenötezer forinttal magasabb áron (plusz egy tízest lealkudott a vételárból). Valószínű ahogy lebeszéltük a dolgot ő nekiült és már aznap délután feladhatta a hirdetést. Ráírtam, hogy felejtse e gyorsan, hogy tőlem bármit is kap. Nem azzal van bajom ha valaki "kereskedik" de nekem ne könyörögjön meg alkudozzon egy tízest az árból a fiára hivatkozva, hogy neki lesz ajándékba de nincs most több pénze. Mondja meg egyenesen, hogy ide figyelj eladásra veszem ha ennyit és ennyit engedsz az árából meglesz a hasznom rajta, úgy megvenném. Oda is adtam volna. Így a sunyiskodása miatt bukta az egészet. ;]

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#9) Balika911 válasza Carlytoo (#7) üzenetére


Balika911
nagyúr

Ilyen van, igen. :D
Ezeket ott nem veszem fel, de megértem, ha valakit meg fölcsesz. :)

(#10) ncc1701 válasza Carlytoo (#5) üzenetére


ncc1701
addikt

Ez szerintem hülyeség, pont ugyanolyan becsületes szakma, mint a strici, vagy a drogdíler. :)

(#11) Carlytoo válasza ncc1701 (#10) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Annyi, hogy többnyire ezt a törvény nem bünteti.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#12) MasterDeeJay

Megvenni olcsón, eladni haszonnal. Hogyan máshogyan működne a kereskedelem. Én is ezt csinálom, megveszem ali-n, ebayen licitálóson a hardvereket majd eladom drágábban de még így is olcsóbban mint itthon.
Hardverapróra a jobb cuccokat rakom fel, de vaterára is mennek dolgok + azok amelyek itt nem eladhatóak. Azaz vaterára a szemetet is felrakom (törött, nem működő, javításra szorul, alkatrésznek stb) amelyekre nem vállalok garanciát. Ott nagyobb esélyel kelnek el a hibás termékek. Itt hardveraprón hozzáértők olvassák a hírdetéseket és inkább a biztos dolkokat veszik meg, máshogy is kezelem a kettőt. Vaterán több a barkácsoló.
Több profilosat nem tudom elképzelni mi lehetne annak az előnye hiszen egyből kibukik az első postázás/utalás/telefonálás stb-nél.
Retró esetében meg ha találok valamit a kuka mellett nem fogom sokkal olcsóbban adni mint az átlagára. Meg ha találok jó üzletet olcsón megvenni, emelt nepper áron eladni akkor miért is ne. Tipikus dolog hogy az egykoron hegyekben álló c64-eket most ilyen 10eft-os áron simán el lehet adni, később ez majd megy felfele. Kukázók előnyben. De ez normális dolog. Ebayen csak veszek liciteseken mostanában, eladást nem vállaltam még be.
Vaterán vannak 2x-3x szorzók is (pl gázriasztó/gumilövedékes fegyverekre bár azt a jelenlegi törvényeknek lehet megköszönni, hiány van belőlük).
Semmi gond nincs azzal ha valaki kereskedik ilyen oldalakon magánszemélyként, persze arra figyelni kell hogy bizonyos összeg felett adóköteles tevékenység. (600eft bevételig egy évben)

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#13) Carlytoo válasza MasterDeeJay (#12) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Egyébként én ezt nem csinálom. Nem nagyon szokott hasznom lenni a hardverekből. Másból csinálok magamnak hasznot, de az más lapra tartozik. Ez egyébként olyan, mint a sok önkéntes rendőr az utakon. Belepofáznak olyan dolgokba, amihez tulajdonképpen semmi közük nincs.

[ Szerkesztve ]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#14) MasterDeeJay válasza Carlytoo (#13) üzenetére

Mindenki szid mindenkit mindenhol.
Legutóbb meggyanúsítottak hogy hamis processzort árulok mert csiszolva van a teteje és biztosan újra is van nyomtatva rá minden adat. (ez volt konkrétan) Hát mondom oké és aidát hogy verik át? Olyan mélyen lett csiszolva hogy azt is átírta?
Ez kicsit olyan mint a nyuggerek beszólnak minden baromságért panelba mert unatkoznak és a farhátfőzés meg a barátok köztön kívül nem éri őket inger. Közlekedésben meg alapból sok a barom, rágyorsít előzéskor vagy éppen akár milyen veszélyes helyzetbe belevisz, kamerám van hetente többet is fel tudnék rakni youtube-ra, stb de erre van topik.
Amúgy szerintem legyen hasznod hardverkből, az a normális. Kivéve ha szeretsz jótékonykodni mert az eladás/csomagolás/feladás is idő ami ne legyen ingyen szerintem. De ez az én véleményem.
A majmokat meg el kell hajtani.

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#15) Met válasza Carlytoo (#1) üzenetére


Met
veterán

Bocs de a google képkeresés, a kereskedő szóra ezt a képet dobja ki :DDD

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#16) Carlytoo válasza Met (#15) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Híres leszek. :C

Vagy várj. Félre értettem. Igen, bocs, onnan töltöttem le.

[ Szerkesztve ]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#17) dabadab válasza Carlytoo (#1) üzenetére


dabadab
titán

A PH-s profilképed jobban tetszik.

DRM is theft

(#18) Carlytoo válasza dabadab (#17) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Azon egy kicsit több a pofaszőr. Egyébként az is én vagyok. Csak ott még a Karib-tengeri kereskedelmet bonyolítottam le.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#19) MasterDeeJay válasza Carlytoo (#18) üzenetére

Most esett le. Kalózként beszélsz itt a kereskedelemről. :DDD

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#20) cskamacska válasza MasterDeeJay (#12) üzenetére


cskamacska
addikt

"Meg ha találok jó üzletet olcsón megvenni, emelt nepper áron eladni akkor miért is ne."

Ja, hát ezért sajnálom a régi aprót. :( Anno kis belterjes kocka közösség adok-veszek része volt ez, a topikokban gyakorlatilag egymásnak árazták be a népek a cuccot. Nem lett nagy sértődés általában, mert nem csak a nepperek aprói alá írták be hogy felét sem éri (majd ezek le is koptak palimadár hiányában), de a túl alacsony árat kínálókat is nyilvánosan kiröhögték. :R

Aztán külön választották a fórumtól, beözönlöttek a Mobilaréna olvasó, uhh, "telefonos prolik", és már nem volt olyan. Kb innen van Yutani "Prohardver! Piac Hiéna Közösség.. még mielőtt beperelnek" aláírása is, pedig ekkor még nem volt olyan vészes.

Vészes akkor lett, mikor az apróból pénzt akartak látni Parciék, és fizetni lehetett/kellett érte, cserébe tűzzel-vassal irtották az üzletrontókat. :U Na innentől fogva nem hogy meg voltak tűrve a hiéna sefterek, de gyakorlatilag az ő kezükbe került az apró. Innentől lett nálam Hardvaterapró, és azóta úgy érzem hogy egy bénább és lényegesen kevésbé forgalmas eBay az egész, bármiféle buyer protection nélkül, de annak minden szar nyomorával együtt, beleértve a kapitalizmus hőseiként megjelenő szar sumák sefterekkel. :(
Az elmúlt kb 2 évben még annyi történt, hogy az árak is kezdenek erősen felzárkózni eBay szintre, és talán még kevesebb eladó lett. Épp napokban egy GUS Classic hirdetés alatt tanácsolták az eladónak (egyébként teljesen jószándékúan), hogy miért nem rakja fel inkább eBay-re mint itt hirdetgeti olcsóbban, és még csak meg se veszik.

És tényleg, minek van még itt apró? :F

Tavaly nyár óta vesszőparipám hogy SSD-t néznék apróról, mert épp még mindig kellene. :B Csak épp mindig mikor felnézek egy az egyben új bolti, vagy ahhoz nagyon hasonló árakat látok használt, OEM-ből pottyant, nagykeres, vagy épp a jó ég tudja honnan szalajtott hirdetéseknél is. De így ennek mégis mi értelme van? Ki vásárol kutya szájából kihúzottat, ha nem spórol szinte semmit ahhoz képest, mint ha megveszi újonnan, garanciával? :Y

MasterDeeJay: Ne vedd magadra, nem pont amiatt írtam. :B Még csak azt sem mondhatom hogy nem lehet néha jó ajánlatokat kifogni. Itt inkább a trendekkel van bajom. Pl még 2013-ban is teljesen evidens volt, hogy ha spórolni akarok, akkor komplett gépet apróról szerzem be. :K
Mostanra már fel sem merül, szinte biztos hogy jobban jövök ki egy Alza akcióval, de esélyes hogy anélkül is Compkerben, Oázisban. :O

Ha valami retró cucc, vagy kiegészítő kellett (pl CF adapter vagy akár kártya) evidens volt hogy megtúrom az aprót, és max 1 hónap alatt akad, sőt, akad nagyon olcsón. A Vogons-on szereplő 5000 euró / hó fizetésekhez mért eBay árak meg jók borzongani, meg linkelgetni és röhögni rajtuk.
Most kínából a világ végéről rendelni lehet olcsóbb, ill az aprón felbukkanó ritkább és emiatt drágább cuccok árát eBay-en is ellenőrizni kell, mert lehet ott olcsóbb lenne.. :U :W

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#21) MasterDeeJay válasza cskamacska (#20) üzenetére

Na szerintem azért a vaterától messze van, ott tényleg akár milyen szart el lehet adni drágán.
Nem nepper áron, kis dolgokra a helyi városi topikot használom úgy hogy helyieknek kedvezményt adok alapból, többet mint a postázás ára.

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#22) Gdi


Gdi
senior tag

Valld be, hogy csak a kép közzététele miatt hoztad össze ezt a bejegyzést!

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#23) Carlytoo válasza Gdi (#22) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Irigy vagy? ;]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#24) Met válasza Gdi (#22) üzenetére


Met
veterán

Sokat tinderezik, gondolta itt is behúz egy két húzást ;]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#25) Hieronymus válasza Carlytoo (#5) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

" Szinonimává vált itt, hogy a kereskedők nem tisztességesen játszanak"

Keverik a kereskedő és a nepper szavakat.
A nepper az aki a legolcsóbban próbál vásárolni és a legdrágábban próbál eladni.

A kereskedő is törekszik haszonra, mert vatikáni valutáért nem lehet ruhát vásárolni a gyereknek, cipőt az asszonynak és ebédet holnapra a teljes családnak. Az isten fizesse meg a jóságát jellegű köszönetekből nem lehet megélni. Pénz kell.
A kereskedő sokszor akar korrekt üzletet kötni. A Neppernek csak a haszon számít, ezért a korrektség lényegtelen.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#26) D1Rect


D1Rect
félisten

A google már össze is kötötte a képet és a kereskedőt. ;]

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#27) TheLázs


TheLázs
csendes tag

Hm. Szerintem a kereskedő is egy lényeges szerep, aminek igenis lehet hozzáadott értéke.

Én a Simson-mánia miatt kezdtem el kicsiben a seftelést: nagybátyámmal hozattam Németországban leütött ebay licites alkatrészeket. Főleg gyújtásokat. Aztán ezeket az alkatrészeket először szerelő segítségével átnéztük, aztán később egyedül is ment.

Nagyon olcsón szereztem, takarítottam, válogattam, majd nagyjából használtpiaci árában - de annál általában sokkal jobb minőségben - eladtam.

Minden vevőmmel beszéltem telefonon, és mindig vállaltam, hogy az alkatrészt cserélem, vagy visszaveszem. Akinek nem tetszett a szövege, azzal nem üzleteltem. Így a körülbelül 2 év alatt amíg csináltam, összesen 2-3 incidens volt, és ott is általában én néztem be, hogy elküldtem valamit, ami nem volt jó.

Különösen a vége felé lett érdekes. Ezek olcsó alkatrészek, nem nagy pénzeket mozgattam vele, bőven alatta maradtam annak a 600 ezer forintos limitnek, amit elvileg enged a jog. Mielőtt nagyjából kiszálltam, már rendes, visszatérőim is voltak, akik egészen spéci kérésekkel jöttek. Pontos évjárat, a "sűrű menetes tekercs legyen rajta", és sorolhatnám. Ahhoz persze, hogy ezt tényleg jó minőségben űzzem, nagyon olcsó forrás kellett, és az, hogy a lendkerekek, öntvények 40-60%-a a hulladékudvarban, anyag szerint szétválogatva landoljon.

Amit most csinálok, az hasonló, csak nem Németországból Mo-ra, hanem fordítva. Most rajzolok, gyártókat keresek, és az ő termékeiket közvetítem ki. Van "hatalmam" az felett, hogy milyen minőségű alkatrész kerüljön a motorokra és milyen áron, és közben össze tudom kötni a gyártó által kínált lehetőségeket a motorosok által támasztott igényekkel. Egy percig sem mondom hogy szent volnék, hiszen ez is piaci alapon megy, de morálisan nem látok kivetnivalót abban, hogyan végzem a tevékenységemet.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#28) Carlytoo válasza D1Rect (#26) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Met megelőzött. :P

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#29) Carlytoo válasza TheLázs (#27) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Semmilyen negatív jelentéstartalommal nem bír nálam ez a szó. Számomra ez a tevékenység teljesen rendben van. Itt azt kifogásoltam, amilyen kontextusban használták ellenem. Tehát én egy, úgymond hiéna volnék, aki kihasználja a jelenlegi GPU őrületet és ebből akar meggazdagodni. Az előbbi ugyan igaz, de az utóbbi nagyon nem.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#30) csibe1 válasza cskamacska (#20) üzenetére


csibe1
őstag

Egyetértek veled, nagyon elcseszett lett az apró, és nem csak a régen minden jobb volt érzés miatt.
Láttam pár olyan hirdetést, hogy csak fogtam a fejem. Némelyiken az ára miatt, másokon meg a hirdetés trógersága miatt. Leírásnak vicces a fene se tudja honnan beömlesztett katyvasz meg pár gugglis kép; de hidd el, tényleg karcmentes. :D
Régen az ilyenek el lettek hajtva valamerre, utána meg mindegyik a modkerbe rohangált.
Anno 2012 környékén még is apróról újítottam komlett gépet, azóta is megvan tartaléknak.
Most sem lehetetlen, de alaposan körül kell nézni.
Nézegettem én is SSD-t, aztán megrendeltem boltból normális garival nem sokkal drágábban.
A merevlemezeknél is ez a helyzet. Ami meg jó árban van és garis arra úgyis hamar lecsapnak, én meg nem nézem napi szinten a hirdetéseket.
Sajnos ugyanez elmondható jópár topikra is; némelyikből chatszoba lett, mert nem mindegyik feltett kérdéssel foglalkoznak valamiért. Akkor meg mi értelme az adott topiknak? :F

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#31) nuke7


nuke7
veterán

Nagyon jól nézel ki :DDD

https://youtube.com/user/nuke7

(#32) PC-rev-RM


PC-rev-RM
tag

A képen látható függönykarnis 80-as években volt kapható. Nálunk is olyan van. Pacsi! Nem mehet valami jól a biznisz... :DDD

Alpha Kenny Body • Where faith fails, human ingenuity prevails. • We put the fun in funeral •

(#33) Carlytoo válasza PC-rev-RM (#32) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Állami szerv. Esetleg kérdés van még? :DDD

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.