Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEJVID
őstag
-
tboldi
nagyúr
-
j.bravo
addikt
Autós topikban lehet hogy pontosítják a pongyola megfogalmazást, de a motor maximális teljesítménye inkább a végsebességet határozza meg; a forgatónyomatéknak van direktebb köze a gyorsuláshoz.
Ha a Toledo szívómotoros, akkor pedig ugyanakkora nyomaték nagyobb fordulatszámnál áll elő, azaz ott több idő telik el mire megindul az autó. Ha az is turbós, akkor is lehet így persze, ha az máshol/máshogy kezd el tölteni. Érdekes lehet összevetni a két motor nyomatékgörbéjét. -
-
Nyugtasd meg Magad, ez az olasz autonak szol (merazbiztosszar). 20 eves Punto II-est hajtok tobbnyire foutvonalon es a 90-es korlatot betartva kb csak a kamionok nem eloznek meg... Varosban 50 es mindenki tolong a seggemben.
Gondmentes eveket Julissal, csak nehogy Anyo megcsaljon vele

-
Na megpróbáltam a rugós verziót is, de csak "light" formában. Merthogy anyóka nem engedi megfúrni kicsi autókáját. ❤
Kétoldalú kínai "magic tape"-pel próbáltam odatapasztani a rugót. De nem volt igazán sikeres, nagy volt a rugó átmérője, és könnyen "megbicsaklott".
Maradt a gumis módszer, de majd szerzek olyan gumit, ami jobban bírja a hőingadozást, mint a sima befőttes. (még az is lehet, hogy van otthon valami vieóba szánt ékszíj
).
De állítólag a postás-gumi az igazni (nem a postá bácsi egyszer használatos cserélhető izéjéről voltna itt szó...) -
tboldi
nagyúr
Leld kedved benne! Toffifee

"A normálon indul minden esetben, onnan kell eldönteni, hogy milyen módot választasz."
Ez így ebben a formában nem igaz, mert all-weatherben is megmarad, ha utoljára azt használtad, csak a dynamic áll vissza normálra, legalábbis az általam használt MiTo ilyen. Ja, és 110 km/h felett már nem is engedi kapcsolni.

Amúgy innen le tudod tölteni az összes útmutatót magyarul, csak egy regisztráció szükséges.
-
RudY
addikt
"Minden új autót (mármint a családnak új, ideértve a használt autókat is) fenntartásokkal fogadok. Hogy miért, azt nem tudom."
Szerintem ez teljesen természetes, legalábbis én is pontosan így voltam/vagyok/leszek vele.
Olaszfóbiaára fittyet hányva (orosz, német, japán után) 17 évvel ezelőtt megtetszett egy Punto II. Kicsit ugyan öregecske volt, de pár gondmentes év után ismét erre váltottam (Punto II/B), csak éppen egy alig használt, befulladt hiteles 3 évesre. Napi munkautak (2x30 km), évente 2-3 belföldi nyaralgatás. 12 év használat után szó szerint és valóban hibátlan állapotban meg se kellett hirdetnem, mert rokonság vette ki alólam. Sehol semmi rohadás, 0 rozsda.
Mindig pörgősen és dinamikusan hajtottam, szerette és meg is hálálta a 1.2 8V motor. A futómű nagyon utálta az úthibákat, így ezek az alkatrészek lettek leginkább cserélgetve. Ahogy éreztem vagy hallottam valami gebaszt már vittem is a szerelőhöz, filléres árak, faék egyszerű és könnyen hozzáférhető, jól és gyorsan szerelhető. Hengerfej tömítés és minden más kopó időben cserélve, plusz a két lambadszonda és a teljes kuplung 110 ezer környékén. Ezeken kívül soha, semmi probléma nem volt vele, valahogy elkerülték a tipikus Punto betegségek, se a kormányszervó elektronikája, se más. Ettől függetlenül később még előjöhet - 17-18 évesen és 200 ezer fölött -, de ugye az már más gondja lesz.
Egyetlen zavaró tényező volt, a hosszabb utakon nagyon nem éreztem kényelmesen magam úgy kb. fél óra után. Hiába volt minden állítható (ülés- és kormánymagasság+deréktámasz), valahogy soha nem sikerült olyan pozíciót eltalálni, ami hosszú is távra megfelelő lett volna. Jó, nyilván kis autó, nem feltétlenül a 182 cm-hez van optimalizálva. Jórészt főleg ezért lett lecserélve, illetve más változás miatt is. Otthoni munka éve óta, idősödő szülők szállítgatása (akik már nem tudnak tudnak vezetni), így inkább egy magasabb, jóval kényelmesebb és főleg hétvégi utazgatós SUV lett (KIA Sportage).Mindig piszkosul tetszettek az Alfák, főleg az utánozhatatlan vezetési élményük, a Punto eladása után még anyagilag is simán belefért volna egy fiatal darab, de mégsem vállaltam be (az előzőleg felsorolt okok miatt). Ettől függetlenül képlékeny a jövő, remélem pár éven belül "bezuhannak" a Tonale árak.

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Starlink
- Építő/felújító topik
- Premier dátumot kapott a Call of Duty mozifilm
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen széket vegyek?
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Gigabyte 14,1" FullHD IPS Core i7(8 3,4Ghz),GTX 2/6GB DDR5 128BIT VGA,8-16/256-1TB,Szép állapot
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5800X / AIO / RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB SSD / 650W GOLD
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Újszerű Samsung Galaxy Fold 5 - 5G - 12Gb/512GB -(2026 Augusztusig Garis)+S-pen tok ceruzával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Cream Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De mondjuk a 156-tól nálam elmarad mindkettő, abba szeretek a legjobban beülni, hiába az a leggyengébb.

Apukám szerepel egy pár pillanatig.

Azt kell kideríteni / fixálni, hogy 95-össel is működjön.
).
Nekem évi 25-30k km simán megvan .