Hirdetés

2020. május 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) KISDUCK


KISDUCK
(őstag)

A sorozat nagyja tetszett, mert szép helyszíneken forgattak, a látvány is remek volt nagyobb harcoknál és a történet is jó volt. A végét viszont nagyon elb###ták, nem így kellett volna befejezni.

(#2) Ellia


Ellia
(őstag)

Gyere a sorozatos topicba, ott még több tippet/véleményt kaphatsz :)

(#3) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Én még évekkel ezelőtt láttam, akkor nekem is nagyon tetszett, de a lezárása számomra is egy kicsit csalódásnak tűnt. Persze akkor még nem tudtam milyen az igazán csalódást keltő sorozatlezárás. :O :D

(#4) Glaz-dozfhut


Glaz-dozfhut
(senior tag)

Én nem mostanában néztem, ennél fogva nem minden apró részletre emlékszem, de még mindig osztom. Nekem is a színek, tájak és a karakterek tetszettek benne. Na és a hajózással kapcsolatos dolgok, mint működő gépezet.
Másnak is volt olyan véleménye és bennem is felmerült, hogy olyan, mint egy kicsit véresebb szappanopera. Néha. Most nincs spoiler gomb, de volt pár merész túlzás. Második vagy harmadik évad lehetett, amikor a két kapitány összeáll és kimentik valamelyiket a városból. A kulcs momemntum, hogy fegyverekkel ellövik a béklyóit, meg szétbombázzák ágyúval a területet asszem. Nem huzagolt puskával életbe nem lőtte volna el olyan távolságból. Nem sikerült volna a szabadítás egy város ellen.

- Glaz-doz-fhut -

(#5) Geri Bátyó válasza Glaz-dozfhut (#4) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

A huzagolást valamikor az 1500-as évek eleje-közepe óta használják. Persze a szimpla katonai fegyverekben nem, mert úgy is tömött sorokban álltak, nem kellett hogy pontos legyen, de már akkoriban is csináltak mesterlövész fegyvereket és a vadászpuskáknál is használták. Az 1800-as évek eleje óta pedig nagyjából általánosan elterjedt.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6) Kisgépkezelő válasza Glaz-dozfhut (#4) üzenetére


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Jó azért ennyi fikció szerintem belefér a stílusba, hogy nevesebb szereplők egy kicsit átlagon felüli ügyességgel bánnak a fegyvereikkel. Végülis a sztori keretein belül ők élő legendáknak számítanak.

(#7) C0lumb0 válasza KISDUCK (#1) üzenetére


C0lumb0
(újonc)

KISDUCK és Kisgépkezelő:
Ebből is látszik, hogy sokfélék vagyunk :) Én nekem a befejezés tetszett, bár természetesen nekem is voltak a befejezéssel kapcsolatban fenntartásaim.
Írok egy két konkrét SPOILERes példát: Long John Silver révbe érését kifejthették volna még ott a végén, hogy akkor Madi mikor odamegy hozzá, utána "kibékülnek" stb... ott inkább csak sugalmazták a dolgot, hogy rendben alakultak végül. Nekem maga az a kis mozzanat, hogy Johnt Max egy olyan "fogdába" akarta juttatni, amiről senki sem tud és ott dolgozott volna élete végéig, - de ugye ez nem jött neki össze-, abban a pillanatban nem volt olyan jelentős, de amikor a végén ez a szál nagyon fontossá válik, ugyanis mint majd kiderül Flint szerelme is oda lett száműzve. És ezt ahogy lezárták, hogy végül Flintet is oda vitték és megtalálta az örömét nekem nagyon megadta azt az érzést, hogy a kirakós minden darabja helyére került.
Mint ahogyan írtam a bejegyzésemben is, nem sokkal előtte néztem végig a GoT záró évadát és nekem pl az a befejezés volt lehangoló, ott nem éreztem ezt a pontot tettünk a dolgok végére érzést, lehet amiatt is éreztem ezt ennyire jónak.

Ellia:
Köszönöm a tippet, benézek majd abba a topicba is. :)

Glaz-dozfhut:
Szerintem tudom melyik jelenetre gondolsz, amikor Flintet kellett kiszabadítani. Én is ilyen téren engedékeny szoktam lenni, bevallom őszintén, ennyire nem szoktam utánajárni a dolgoknak, hogy tudjam mi mikor hiteles egy sorozatban, ha valami nagyon irreális, az azért talán kiszúrja még az én szememet is, de erre perpillanat nem figyeltem fel, izgultam és örültem, hogy jól végződjenek a dolgok a helyzet körülményeihez képest :) Nekem ami néha szemet szúrt, hogy amikor éppen nem látszott a lövöldözős jelenetekben, hogy esetleg második sorban töltenék újra a fegyvereket és úgy cserélnék őket, azért sokszor gyorsabban adták le a lövéseket mint ahogy azt én elképzelhetőnek tartanám, illetve nem nagyon emlékezem olyan jelenetekre, amikor a fegyverek újratöltése látszódott volna, főleg a tömegjelenetes csatákban. Amikor a rabszolgák rejtett szigetén mérkőznek meg és a védőállás mögött látszódik a jelenet, na ott pl látszódik hogy ameddig az első sor lő, addig mögöttük töltik a fegyvereket újra és cserélnek. Egy másik jelenetben amikor pedig a vízben lévő embereket lövöldözik le, ott nem voltak ezek az apró jelenetek láthatók, pedig azért szerintem egy ilyen fegyvert újratölteni kis időbe telik még a leggyakorlottabb kezűeknek is. Javítsatok ki ha tévedek. :)

[ Szerkesztve ]

(#8) Nordic válasza C0lumb0 (#7) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Nekem ez volt az egyedüli sorozat, ahol legalább nem céltalanul tolták az arcomba a homokos szálat. Itt volt értelme a történet szempontjából. Ez sok más sorozat nem mondhatja el magáról. Pl a Sense8 is bejött mint sorozat, de ott semmi értelme nem volt a történet szempontjából, csak oda volt tolva.

A sorozat meg nálam 10/10, főleg a kalózos téma miatt.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#9) Glaz-dozfhut válasza C0lumb0 (#7) üzenetére


Glaz-dozfhut
(senior tag)

Ja, meg csíptem a főszereplő színészt is. A játékát és a karakterét is. Ismertem már ilyen-olyan angol sorozatokból. Plusz a többi karakter is többé kevésbé hitelesnek tűnt. Első megtekintésre, még a kalóz érzést és Nassau város hangulatát is jól átadták. Utólag megtudtam egy Viasat history-s műsorból, mert addig nem tudtam, hogy a többi főszereplő mind létező karakter volt. Legalább is névben. Még a csaj is. A valós kalóz törvényeket is körülírják a történetekben. A zászló, csontváz homokórával, az is a leghíresebb kalóz zászlaja volt; Feketeszakáll?
Sokat agyaltam a főcím alatti képen. Azt a szobrot vagy minek nevezzem, miből csinálhatták? Elefántcsont? Ki foglalatoskodik ilyenekkel? Mi lenne a szakma neve? Az is megadja az alaphangulatot, mert a kis szobrok is nagyon beszédesre sikeredtek. És a hegedűt is csíptem. Két évadon át meghallgattam. Bár nekem várni is kellett küztük egy-egy évet.
szerk: Úgy látszik tíz percnél tovább tartott a hozzászólás megírása. Nem láttam az előzőt.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#10) C0lumb0 válasza Nordic (#8) üzenetére


C0lumb0
(újonc)

Nordic:
Egyetértek, és ezt is olyan jól mesélték el, amikor csak találgattam, hogy ki az a Barlow asszony, meg Flintnek mi lehetett a múltja, és abban is annyira félrevittek először a kis elejtett múltbéli események, hogy sokáig azt hittem, hogy Flintnek a nővel volt viszonya, aztán egy csapásra kiderült, hogy nem éppen :)

Glaz-dozfhut:
Én a másik nagyon híres kalóz zászlóról olvastam, (amit a legvégén Jack Rackham elégedettséggel nyugtáz, hogy jó lesz) hogy valóban Calico Jack/Jack Rackham/John Rackham zászlaja volt. A homokórás zászlót előtte még nem láttam, de akkor ezt is a történelem ihlette. Flint és John Silver ha jól olvastam ők kitalált karakterek, viszont Feketeszakáll valóban élt. A többi szereplő által eljátszott karakterekről még nem olvastam, ez meglepett, hogy több szereplő létező karakter volt.
Az a zene nekem is tetszett, nem hallgattam meg mindig, de sokszor végigment ;) Azon én is gondolkodtam, hogy miket jelképeznek az intro-n látható motívumok, arra én úgy gondoltam, hogy számítógéppel csinálták meg, de az is lehet, hogy tényleg ki lett faragva.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.