Hirdetés

2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] Bussza(l) meg(yek)

Hozzászólások

(#1) Shinjike87


Shinjike87
aktív tag

Az amcsi gyerek haláli lett, biztos hatalmas lehetett a reakció, mikor visszakérdeztek. :D

Egyébként dögöljek meg, mintha én írtam volna. Hiszen sokszor azt lesem, mikor megyek ugyanazokkal dolgozni, és tényleg érdekes, hogy mindenki idegen, csak 1-2 arc ismerős folyton. Persze azokkal sem minden nap futsz össze. A társasházban a szomszéd lakásban a csávó hót úgy néz ki, mint Sztálin, el is kereszteltem becses nevének így magamban. Nos, az már engem is felismer jó messziről köszön, talán majdnem egy helyen is dolgozunk, mert láttam már metrón is, nem csak a buszon. :D

És az sem magyarázat a kérdésre, hogy 2 percenként érkeznek a buszok. Annak ellenére, hogy én sem mindig ugyanarra szállok fel, de javarészt 7 órakor +-5 perc. De 3 év alatt már akkor is kiismerte volna az ember a tömeget. Szerintem egész egyszerűen annyian vagyunk, hogy kevés az esélye, hogy megszokd. A buszon is állhat/ülhet messze tőled, hetente mondjuk 1x-2x jártok egy busszal, de mire lehet megszokod, talán el is felejted, pont azért, mert nem akad a szemed elé minden nap. És ez ráhúzható úgy általánosságban minden emberre. Van egy gyerek, akivel sokáig jártam ugyanabban az időben, de eltűnt. Tegnap megjelent, akkor láttam a metrón először ilyen régóta. Nem is hiányzott, mert állandóan csapkodott ott magában h nem megy a busz, megint piros a lámpa, meg nem halad a dugóban. Mire meguntam volna, szerencsére eltűnt ezidáig, mert már majdnem odaugattam neki, hogy a k*** a***ért nem szállsz korábbi buszra??? Szóval az se jó, ha mindenkit felismersz.

Az izzadásos dolog is olyan, ami szerintem rajtad kívül csak velem is esik meg, mert ugyanez a véleményem és a tapasztalatom is. Sosincs másik, aki úgy úszna a vízben, mint én. Csak az én ingem olyan foltos, mintha rám szakadt volna az eső, a többiek jó, hogy ki nem száradnak...

[ Szerkesztve ]

(#2) kmisi99


kmisi99
addikt

Én csak szimplán irigylem aki még 30 fokban is képes pulóvert húzni, én már nem tudok hova vetkőzni és meg akarok halni olyan meleg van.

(#3) Käytöskukka válasza Shinjike87 (#1) üzenetére


Käytöskukka
újonc

Ja igen, a különcök mindig érdekesek. Volt egy 20 év körüli, magas, nagyon vékony srác, akit rendszeresen láttam a villamoson egy időben. Ez a srác mindig kung-fu vagy valami verekedős filmet nézett fejben, mert folyton hadonászott a kezével, közben ilyen Dzs, dzs, hsuuu hááá meg ilyen effekteket nyomott és időnként dünnyögött magában, gondolom az volt a párbeszéd.
Egy idős lepattant bácsi meg mindig kiürített maga körül egy pár méteres területet annyival, hogy bámult ki az ablakon és egyre hangosabban mondogatta, hogy: A k***a anyádat, a b*zi anyád! A K***A ANYÁDAT!!!

(#4) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag

Légkondi, meleg, izzadás detto ugyanaz nálam is. Az arcok viszont ~70%-ban ugyanazok (az én buszom óránként jár délután és viszonylag korán elmegy az utolsó, amire én szállok).

Sent from my keyBoard

(#5) szupermacs válasza Käytöskukka (#3) üzenetére


szupermacs
veterán

:D Az se lehet rossz. Milyen érdekes, néha én is elgondolkodok ilyeneken.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#6) Csemike


Csemike
csendes tag

A tömegközlekedős kedvencem az a pár volt, akik tizenvalahány megállókat utaztak a vilin minden reggel egymás mellett ülve, anélkül, hogy egymáshoz szóltak vagy egymásra néztek volna. A nő mindig zenét hallgatott, a pasi meg olvasott. Majd mindig ugyanabban a megállóban a nő odafordult a hapsihoz, szájrapuszi és leszállt. Se egy rohaggyá' meg vagy valami, szó nélkül... A pasi meg jött a végállomásig, de épphogy csak felnézett a könyvből a puszi idejére. De ez még a kilencvenes években volt, gondolom, most már okostelefonoznak mindketten.

(#7) Shinjike87 válasza Käytöskukka (#3) üzenetére


Shinjike87
aktív tag

Hát én meghaltam volna, komolyan, ilyen agyament embereket láttál a buszon? :D Nekem olyan unalmas útjaim vannak, hogy nem igaz, felüdülés néha ilyenek közé kerülni. Legutóbb a villamoson volt valami dilinyós kopasz 50 éves nő (nevezzük betegnek). Felszállok a villamosra, nincs is tömeg, semmi, becsukódik az ajtó, akkor áll elé a nő, nyomogatja a gombot h "Nyissa má' ki, basszameg, le akarok szállni". Míg eljutottunk az Oktogonig, ott szapulta a sofőrt kiabálva, hogy milyen g***, meg legyen rákos h nem nyitotta ki az ajtót a Nyugatiban, holott vagy fél percig állt a villamos tárt kapukkal a tilos lámpa miatt... Szóval nem újdonság, de az ilyeneknek a youtube-on a helyük valami WTF videóban. :D

[ Szerkesztve ]

(#8) Käytöskukka válasza Shinjike87 (#7) üzenetére


Käytöskukka
újonc

Hát a nagy számok törvénye alapján aki nagyvárosban lakik az találkozik időnként ilyenekkel.
Volt még egy vicces. Ez a néni nem volt bolond, csak fura. Állltam a buszon a középső ajtónál és a függőleges kapaszkodóba kapaszkodtam. A néni odaáll mellém, megnyomja a gombot és félve felnéz rám, hogy: ööööö... leszáll a következőnél?. Mondom még nem. Erre a néni szemében megjelent a halálfélelem, hogy akkor most mi lesz, hát ott állok előtte. Mostantól akkor a buszon lakik, vagy mi lesz. Én meg láttam ezt és hozzátettem, hogy: De ha megállt a busz, elengedem a kapaszkodót, és le tetszik tudni szállni. A néni meg, mintha most bukkant volna fel a víz alól a megfulladás előtt negyed másodperccel: Jaaaaaaaaa, Jó... ööö, köszönöm...
Talán arra számított, hogy azt mondom, hogy: Nem, itt maradsz, eljössz velem a végállomásig, de ott sem engedlek le.. Muhahahahaaaaa.

(#9) szupermacs válasza Käytöskukka (#8) üzenetére


szupermacs
veterán

Én azt sem szeretem, ha a HÉV-en ülök és valaki az ablaknál már akkor feláll és át akar mászni az ajtó felé, amikor elindulunk. Pedig én is akkor szállok le mint ő. Tudom, hogy ezzel nincsenek tisztában, de nem szeretem ha átmásznak rajtam. Jó lenne, ha mindenkinek lenne egy kitűzője, hogy hol akar leszállni. Azt is szeretem amikor reggel az 1-es villamoson hatalmas tömeg száll fel. Én a végén szállok fel, mert nincs kedvem tolakodni mint a többi embernek. Persze van aki 2 megállót megy és legbelülről vergődik ki, de én meg aki negyed órát utazik az ajtónál áll. Na olyankor szoktam szemét lenni és nem szállok le, hogy ők kényelmesen közlekedhessenek. :DDD Ilyenkor tudok szemét lenni, tudom.
Gondolom mások sem szeretik amikor próbálnának leszállni és velük szembe jön egy idős asszony:
-Csókolom! Fel tetszik ismerni?
-Nem fiam. Ki vagy?
-A leszálló utas!

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#10) ricinus13 válasza szupermacs (#9) üzenetére


ricinus13
senior tag

A beállunk az ajtó elé nekem is a kedvencem. De már amikor látom hogy hoppá ezek megint nem engednek leszállni, akkor mielőtt megáll a busz/villamos egy jó fél métert hátra lépek és lendületből keresztülzuhanok rajtuk. Semmi rossz érzés nincs ilyenkor bennem, még akkor sem ha fellökök valakit ami viszonylag gyakran megesik.

(#11) szupermacs válasza ricinus13 (#10) üzenetére


szupermacs
veterán

A felöklelést a metrónál szeretem a mozgólépcsőnél amikor lefele megyek, a tömeg meg felfele. Egyszer egy idős, 2 méter magas nagy darab fickó direkt kitartott könyökkel jött mindenkivel szemben és direkt szánt szándékkal belekönyökölt mindenkibe. Nem én voltam a sorban az első és utolsó. Na attól teljesen ki voltam, de a mögöttem lévő srác is. Persze ha szóltam volna neki, hogy figyeljen oda egy kicsit vagy baj lesz, akkor én lettem volna a szemét, hogy egy 60 felettivel kötekedek (pedig sose szoktam).

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#12) Met


Met
veterán

[link]

Akkor nem csak én nem értem hogy miért nem lehet ablakot nyitni, más ha egyáltalán nyitható az ablak.
Kicsit hűvösebb lesz az idő már csukják be az ablakot de folyik róluk a víz, nincs annyi eszük hogy talán jobb lenne nyitott ablakkal? Mindenki poshad a levébe, sóhajtoznak, törölgetik a képüket de ablakot azt nem nyitnak.

Szerencsére már csak 20 percet utazok kb. de néha még most is rámrohad a ruha a buszon.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#13) Käytöskukka válasza Met (#12) üzenetére


Käytöskukka
újonc

Köszi a linket, jó a cikk és teljesen egyetértek.
Mikor most nyáron sokáig 38 fok volt és jött egy kisebb lehűlés a sok idióta csukta be az ablakokat a buszon meg mindenhol, meg panaszkodtak, hogy jaj huzat van, meg kabátban jártak a 25 fokban. KABÁTBAN B+!!! Az ilyen komolyan költözzön a Napra aztán legyen ott boldog kabátban.

(#14) ricinus13 válasza szupermacs (#11) üzenetére


ricinus13
senior tag

Természetesen ilyet nem csinálok csak ha nem hagynak leszállni, akkor aztán meg hulljon a férgese ha nem bír az ajtóból elállni.

(#15) updog válasza Käytöskukka (#13) üzenetére


updog
senior tag

Na jólvan, lassan valóra válik az álmom: a BKV(K)-n Hőmérséklettel Elégedetlenek Klubja :D (BHEK).

Egyébként nem csak az utasok az érdekesek - persze nem véletlenül mondják be nyáron, hogy "működik a klímaberendezés, kérjük tartsák csukva az ablakokat" - valamelyik hülyéje nyilván kinyitja, onnantól melegszik a busz, egyre több hülye nyit ablakot, hogy legalább huzat legyen.. na mindegy :D , nade a sofőrök - elvannak a kis kalitkáikban, ott szabályozzák maguknak a kis rövidujjú ingjükben / kabátkájukban a hőmérsékletet, nyitogatják az ablakot magukra, az utastér meg kit érdekel..

Skandallum, hogy októberben csak 17 fok van odakint, sőt, az eső is szemerkél, tehát nyilván 30 fokra fel kell górni a fűtést, igaz hogy mindenki egyébként is kabátban van, a busz zsúfolásig, a páratartalom 1000%, garantáltan két megálló után megpusztulsz.

Nyáron ugyanez fordítva: mindenki falatnyi ruhában, richtig hogy a buszon 16 fok van, hogy 1. izzadtan azzonali heveny tüdőgyulladás kapj 2. amikor leszállsz biztosan fél percig ne kapj levegőt a 23 fokos hőmérsékletkülönbségtől.

Jáááj gyerekek de jól esett ezt kiírni magamból :D

--

A másik felvetésre: én pl. - mivel legtöbbször kis utasszámú járattal (74-es) utazok, pont azt tapasztalom, hogy kb. az ötperces követési időkre pontosan leosztva mindig ugyanazokat az embereket dobja a gép :)

[ Szerkesztve ]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#16) szupermacs válasza updog (#15) üzenetére


szupermacs
veterán

Azért az se rossz, hogy télen vagy elég csak egy kis esőnek jönnie ahhoz nyáron, hogy a nép bezárja az ablakokat mindenhol. Olyan meleg van és fülledt levegő olyankor, hogy legszívesebben eltörném a kezét annak aki bezárja. A másik az, hogy valaki a kocsi végéből odajön hozzám, hogy becsukja az ablakot mert fázik 2 km-rel odébb a kocsi végében.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#17) Met válasza updog (#15) üzenetére


Met
veterán

Igen, annak külön szoktam örülni amikor fölszállok télen kabátban a járműre és meg lehet dögleni olyan meleg van mert a sofőr ingecskében vezet.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#18) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Ez de jó, végre valami ami nem sablon bejegyzés.
Én nagyon nagyon keveset tömegközlekedek, de ez nagyon rövid időn belül 180 fokot fog változni (főni si fog a fejem). Amikor nagy ritkán mégis buszozok akkor ezeken én is elgondolkodok. Csúnya vagy sem elneveztem jó pár embert valamiféle tulajdonsága miatt. Ott van a munkamániás. Nagyon sok éve látom a nőcit, nagyon idős, de dolgozni jár kora reggel. Ezt onnan tudom, hogy láttam dolgozni, kertet ásni ott ahol le szokott szállni. Az jut mindig eszembe (fúú de nem tudok gépelni ezen a notin még...), hogy miért. Vagy szüksége van rá és azért hajt vagy egyszerűen így programozták réges-régen, mert mint mondtam nagyon idős. Bőven 60 feletti. Hát örülne, hogy végre free utazik erre még hajt. Nem tudom hova tenni.
Sorban a következő a vezértehén és a bnője. A hölgy fizikai méretei miatt tehén, de a vezér jelzőt azért kapta, mert 2 buszmeggel előbb elindul az ajtó felé, mint ahogy a végállomásra érne a busz. Ezt ezért nem értem, mert mindig az első útja a HÉV és kis matekkal meg a heti ötszöri alkalommal kiszámolható, hogy eléri. Mire én végzek a pékségben gyakran akkor sem indul el a hév. Az pontosan indul el, de ez még hagyján, rá 5 percre megy a másik. A vezetőt sem érdemes lehagyni a poron mellett, mert ő vezeti a vasat. Végképp nem értem. Szaladnak hozzá.
Akkor ott a 3 banya, ők csak azért banyák, mert sztem suliban dolgoznak és nagyon utálhatják a gyerekeket, mivel eleve a fejük is olyan, meg hazafelé volt, hogy osztották a jövő nemzedékét, mint a sárkányok.
Sorban következik a félkegyelmű Józsi. Ő felismerhető annak aki esetleg ezen a vonalon jár. Józsink tipitapizza a nőket, jellemzően 40-től felfele, leáll velük beszélni. Odahajol, simi simi hogy vagy Ágika. Persze sokan rá sem hederítenek. Kedvence a leszállás előtti pillanatban a simi. Nagy hiba reagálni rá, erre már sokan rájöttek. Pékség felé magában is beszél, de amúgy ha férfival beszél meg nem mondod róla, hogy szoftveresen hibás. Ugyan abban a pulóverben van mindig.
A sokat beszélő nő. Ő már a buszon van mire felszállok, szőke 40-es, eléggé rendben van fizikailag. Ő rá csak az jellemző, hogy annyira sokat beszél ha van kivel, hogy reggel 5 tájt azt nem tudom ki fogadja szívesen.
:R

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#19) 8th válasza Met (#17) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

Nálunk ez fordítva volt igaz. Télen lefagyott a cerkánk a hajnal ötös buszon nyáron viszont a sofőrök megfúrták az ablakkeretet és beletekertek egy facsavart, hogy ne tudják kihúzni az emberek az ablakot mert akkor a gyökér sofőrnek huzat van elől. Persze mindig azt mondták azért van így mert sokat panaszkodtak az idős utasok a huzat miatt. Lófaszt így volt kényelmes a sofőrnek. Jó kis össznépi játék volt. Csavarhúzóval jártunk suliba. Amit a gyökérkefe becsavart azt mi minden nap kicsavartuk és kidobáltuk az ablakon. Köcsög Kunság volán. :D

[ Szerkesztve ]

Azért vállalok felelősséget amit leírok nem azért a tengernyi baromságért amit te mögé gondolsz...

(#20) Chaser


Chaser
titán

Nyugi én is izzadok nyáron, autó vagy busz mindegy. Ha nincs normális klíma szakad rólam a víz, kinn is. Pedig nem vagyok túlsúlyos, más betegségem sincs, genetika...a hideget viszont bírom, -10 fokot pont lesz@rom:)

Buszról meg ez jut eszembe..buszozunk, sztem össze van benne foglalva nagyjából minden:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#21) szupermacs válasza 8th (#19) üzenetére


szupermacs
veterán

LOL! :D

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] Bussza(l) meg(yek)
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.