Hirdetés

2020. december 1., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) creation


creation
senior tag

És így lett véve egy PI3 vagy egy CB :DDD

Pedig mennyivel jobb megépíteni és jót a jóra használni (szerintem még cég esetén is) :)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#2) bunnyhu válasza creation (#1) üzenetére


bunnyhu
senior tag

Igazából most egy Ender 5 van úton, aztán meglátom megmarad-e :) De igen, a jövőben nem zárom ki az építést, igazából kézügyesség, mechanikai és elektronikai tudásom elég hozzá, csak nem ástam még magam a témába. Építeni akkor kezdek sajátot, ha egyrészt érdekesnek találom a nyomtatást hosszú távon is, másrészt pedig ha már annyira felszívtam a tudást, hogy tudni fogom mi az amit érdemes megvenni és mi az ami olcsó de szar, tehát a végén úgyis kidobom és veszem a drága de jót.

https://www.divecenter.hu

(#3) creation válasza bunnyhu (#2) üzenetére


creation
senior tag

Ender 5.... Érdekes választás. A hajtása tetszetős (nem szeretem a corexy rendszert és ez a megoldás amit az Ender az 5-ös szérián alkalmazott, áll közel hozzám). Viszont azok a görgők, már az Ender 3 és koppintásainál (társainál?) is ellenemre voltak. Ahol ilyennel találkoztam, igyekztem mihamarabb lineáris csapágyakra átépíteni. Node ez tényleg ízlés kérdése, mert van aki meg erre esküszik.

Viszont a gép lelke és váza, nagyon jó alap. Szóval nem mellé nyúlás, de gondolom nem hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás eredményeképp lett rendelve :R

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#4) bunnyhu válasza creation (#3) üzenetére


bunnyhu
senior tag

Nagyon minimális a tapasztalatom vele, konkrétan egy nap, de egyelőre hibátlanul teszi a dolgát különösebb hókuszpókusz nélkül. Ráküldtem az anyagot SD kártyán, és kinyomtatta. Alapvetően ennél többet nem is vár el tőle az ember, és pl. ez az amit a CTC nem bírt produkálni sajnos nekem.
Az ender5 elsősorban netes infók alapján lett választva, a váz ahogy írod jó, stabil, és olyat akartam ahol az asztal mozog nem a fej Z irányba. Van pár érdekesség, de az szoftveres és ha összeszedem a bátorságom és már túlvagyok az első tapasztalatokon rárakom a Marlint azzal elvileg megoldódnak azok is. Görgőről megoszlanak a vélemények, hogy érdemes-e átcserélni, én így ránézésre nem látom tragikusnak aztán az idő úgyis megmondja mi a gyenge benne, az meg cserélhető. Illetve ha véletlen nagyon megtetszene a 3D nyomtatás, a vége úgyis valószínűleg saját építése lesz a szerzett tapasztalatok alapján.

Egyébként érdekesség, az ender 5-ön sincs megtámasztva a Z tengely teteje. Itt mondjuk nem kóricál, lehet a CTC tengelye kapott valamikor vagy nincs rendesen a helyén. Azt továbbra sem értem miért akkora kérés felül is megtámasztani legalább egy csúszó persenyben, ha már nem csapágyazzák.

[ Szerkesztve ]

https://www.divecenter.hu

(#5) creation válasza bunnyhu (#4) üzenetére


creation
senior tag

Ha meg van támasztva felül, akkor 10 perccel tovább tart összerakni, mert be kell állítani a párhuzamokat (tengelyek kontra orsó). Ezt szeretik elhagyni azzal, hogy nem csapágyazzák, mi több, alulra is olyan összekötőt tesznek ami "rugalmas". Na aztán ez után ember legyen a talpán aki szintezni tudja sokadszorra is jól. :)

Összességében jó holmi az Ender 5. Nem nyúltatok vele mellé, de számomra az még a 100%-nak csupán a 80%-a :)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.