Hirdetés

2020. április 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) moonlight115


moonlight115
(tag)

Ebből csak egy hárpiás kép hiányzik. Vagy kettő :D
Elhiszem, hogy megkönnyebbültél, mikor eljöttél onnan. Az állandó intrika, rosszindulatú megjegyzések, pletykálkodás még akkor is stresszeli az embert, ha igyekszik nem komolyan venni.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#2) ijjájom válasza moonlight115 (#1) üzenetére


ijjájom
(csendes tag)

Még most is csak annyit tudok mondani - borzalmas volt! :(((
A legjobb munkahelyem lett volna, mert rengeteg embert kellett kiszolgálni, nagyon szerettem csinálni, imádom a pörgést, de hát ez van!

A felhő mögött, mely ránk veti árnyékát, ott a csillag, mely ránk veti fényét. Victor Hugo

(#3) icecave válasza ijjájom (#2) üzenetére


icecave
(nagyúr)

Én már életem első munkahelyén megtanultam annó, hogy ilyen emberek mindenhol vannak. hogy miért ilyenek nem tudom. Valószínűleg valami nem stimmel náluk, vagy a magánéletükben, és így próbálják kompenzálni a dolgot, hogy ha neki sz*r, másnak is legyen az, vagy az is lehet, hogy csak ez hoz egyfajta kielégülést számukra.... Csodálom a türelmed, én általában nem szoktam az ilyeneket elviselni, hanem rövid úton elküldöm a p*csába. Persze tudom, a legtöbb ember,főleg a mai világban csak tűr és tűr, mert fél a kirúgástól. Viszont más az,ha a főnök minden hülyeségét kell tűrni és más, ha egy munkatársét.

(#4) shaft72


shaft72
(tag)

Jól behúztak a csőbe, mert látták rajtad, hogy lehet. Te meg a lehető legrosszabb lehetőségként a munkába temetkezést választottad, a többiek meg szép nyugodtan férgelődhettek a hátad mögött. Hát nem semmi.

Az a baj, hogy a mai világban ilyen szemlélettel sehol nem fogsz tudni érvényesülni, mert főleg ilyen környezetben sokan vallják a „felfele nyalj, lefelé taposs” elvet, a főnököt pedig hidd el nem érdekli, mert a munkádra ezer másik jelentkező van. Itt tényleg az számít, ki hoz minden reggel kávét, meg ki lop a főnöknek. Nem az, hogy ki indult el hajnal 3-kor, hogy időben beérjen, és becsülettel elvégezze a munkát. :U

(#5) ijjájom válasza icecave (#3) üzenetére


ijjájom
(csendes tag)

Hát igen! A kirúgástól fél az ember, fél, hogy elveszíti a munkáját! Az is igaz, hogy kompenzálják a magánéleti problémáikat, mint a drágalátos kolléganőm, akinek a lánya, férje rendőr volt. Mesélte, persze általában kettesben pusmogtak, hogy a szőlőből részegen vezetett haza a férje, amikor szóvá tette, hogy a lánya ilyeneket büntet meg a városban, akkor kétliteres teli üdítősüveggel vágta fejbe. Hát én hallottam ezt, és nagyon nagy erőfeszítés kellett hozzá, hogy hangosan ne röhögjek fel!
Most szerencsére három hete dolgozom, igaz csak négyórásban voltam eddig, de jövő héttől rendesen 8 órásban vagyok a helyi CBA-ban! :K

A felhő mögött, mely ránk veti árnyékát, ott a csillag, mely ránk veti fényét. Victor Hugo

(#6) ijjájom válasza shaft72 (#4) üzenetére


ijjájom
(csendes tag)

Igyekszem a szemléletemen változtatni! Igazad van, tudom, de tényleg az ember a munkáját félti, csak azért képes ilyenre, mert alapból nagyon harcias típus vagyok, küzdök az igazamért ameddig csak tudok!!!

A felhő mögött, mely ránk veti árnyékát, ott a csillag, mely ránk veti fényét. Victor Hugo

(#7) MongolZ válasza ijjájom (#6) üzenetére


MongolZ
(addikt)

Bár tény, hogy nagyon sok eset mutatja, hogy nyalni, nyalni, nyalni, de az én tapasztalatom szeirnt azért ez nem ilyen döntő. Aki jól végzi a dolgát, az igenis biztosnak érezheti a munkahelyét. Egy normális helyen. Ezek szerint a Te volt főnököd hülye, mert nem értékelte a Te megbízhatóságodat, és ahelyett, hogy utánament volna a dolgoknak saját maga, vagy megkérdezte volna Tőled, hogy "figyelj, ezt és ezt hallottam rólad, ez igaz?", egyből támadott. Utána se járt a dolgoknak. Egy igazi főnök nem ilyen. Ez egy hülye f*sz. Én is ismerek ilyet. Nem is szeretik. De hidd el, megéri becsületesen dolgozni, mert igaz, hogy bizonyos jó helyekre sok nyalással lehet csak eljutni, de azokért tuti, hogy nem éri meg.

Egyébként lehet tudni, hogy milyen végzettséggel/tapasztalattal rendelkezel?

(#8) kerekfej


kerekfej
(addikt)

A főnök se különb a két alkalmazottjánál az a lényeg.

(#9) BloodyEddie


BloodyEddie
(őstag)

Nem nagyon lehet mit tenni ilyen helyzetben, ha a főnök pont azokkal kontaktol akik a legrosszabbak :(

(#10) Magnum_


Magnum_
(nagyúr)

undorító, ami a multiknál megy... undorító. én is tudom. de bele se megyek, mert csak fel.szom magam.

I humbly and respectfully decline™

(#11) macilaci78


macilaci78
(Korrektor)

Azért ez túl részletes leírás, nem lett volna szabad ilyen plenárisan megírni még ilyen apróbb kihágásokat sem. Visszaüthet...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#12) [O]-[C]-[B] válasza macilaci78 (#11) üzenetére


[O]-[C]-[B]
(tag)

Mind addig, amíg az említettek magukra nem ismernek... :)
Bár ezen már túl vagyunk....

(#13) macilaci78 válasza [O]-[C]-[B] (#12) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Én nem a két hárpiától tartok, hanem a NAV-tól, a volt főnöktől, attól a pár ezer dolgozótól, akit kiszolgált, egy munkaügyi pereskedéstől...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#14) shaft72 válasza macilaci78 (#13) üzenetére


shaft72
(tag)

Kicsit túlbecsülöd szerény adóhivatalunk képességeit.

(#15) monosgeri21


monosgeri21
(tag)

Nem olvastam még végig, de Te vagy az, akitől egyszer kotont vett egy kisgyerek és meg is írtad a történetét? :C

(#16) Sir Pocok


Sir Pocok
(senior tag)

Sajnos nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Én is nők között dolgoztam. Sajnos mindannapos volt a seggnyalás, az intrikák, a szarkeverés. Nem csípem az opportunista embereket és ezt szóvá is szoktam tenni, mondjuk utálnak is érte rendesen, de pár ezresért nem leszek senkinek se a pincsikutyája.

Úgy élj, hogy neked is meglegyen a saját történeted!

(#17) Magnum_ válasza macilaci78 (#13) üzenetére


Magnum_
(nagyúr)

Milyen munkaugyi pereskedestol? Szo sincs itt arrol

I humbly and respectfully decline™

(#18) Vakegérke

Tartok tőle, hogy az ilyen fokú aljasság inkább csak a nőnemű egyedekre jellemző. A férfiak egyenesebbek. Pacekba nyomják, hogy nem vagy nyerő, itt bizony nem élsz meg.

Persze, lehet letépni a parókámat...

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#19) ijjájom válasza Vakegérke (#18) üzenetére


ijjájom
(csendes tag)

Hali! Most megyek is parókát tépni! Na nem azért, mert a nőnemű egyedeket védem, de a Páromnak is volt ilyen esete, 3 évig dolgozott úgy, hogy nagyon szar volt neki; nem egészen ilyen jellegű okok miatt, de nagyon padlón volt lelkileg! Biztos, hogy nők között esetleg nagyobb számban fordul elő, de tény, hogy régen amikor alkatrész raktár irodájában dolgoztam, egy szem nő, 17 pasi, életem legjobb munkahelye volt! Ott nem volt gondom, nagyon rendesek voltak a srácok, el is kényeztettek!! :K :K

monosgeri21: Igen! Mondjuk nem kisfiú volt, de fiatal srác!!

macilaci78: NAV-os vagy? Kitől kellene félnem? Féljen a főnököm ha akar! Legyen az Ő problémája, én a munkámat végeztem. Szerintem itt akkor mindenkinek félni kellene. Mint ahogy sokan félnek is. Tudod egy ideje már nyugodtan felvállalom vallási és politikai nézeteimet is, mert rájöttem, hogy az embert megpróbálják megfélemlíteni, de ha gubbasztunk a sarokban, akkor tényleg nyuszik vagyunk!

[ Szerkesztve ]

A felhő mögött, mely ránk veti árnyékát, ott a csillag, mely ránk veti fényét. Victor Hugo

(#20) ijjájom válasza [O]-[C]-[B] (#12) üzenetére


ijjájom
(csendes tag)

:C

kerekfej: Fején találtad a szöget! / Ez a válasz előbb fogalmazódott meg, mielőtt a neved olvastam volna!/ :)

MongolZ : Igazad van, ez nem egy normális hely volt és a volt főnököm nemi szervvel történő elnevezése is találó. Az volt, ez van! Balfékek mindig is voltak, vannak, lesznek! Most új helyem van, igaz 4,5 hónap után tudtam csak elhelyezkedni, de levontam a konzekvenciát, igyekszem a szerint viselkedni, cselekedni.!
Egyébként "élelmiszer és vegyiárú eladó"-i OKJ-s végzettségem van, mellette gyors és gépírói, na meg amire az élet megtanított!!! Az volt a több! :K

[ Szerkesztve ]

A felhő mögött, mely ránk veti árnyékát, ott a csillag, mely ránk veti fényét. Victor Hugo

(#21) kerekfej


kerekfej
(addikt)

Rendszerváltás óta még rosszabb lett itt minden...

(#22) ijjájom válasza kerekfej (#21) üzenetére


ijjájom
(csendes tag)

Szerintem is! Pedig a múltat csak akkor szidjuk, ha a jelenünk jobb!
Javult a munkanélküliségi mutató, de az is miért, mert tavaly nyár óta, a diákok munkáját is úgy jelentik le, mint rendes munkavállalókét, hogy jobb legyen a statisztika! :(((

A felhő mögött, mely ránk veti árnyékát, ott a csillag, mely ránk veti fényét. Victor Hugo

(#23) gabe_


gabe_
(őstag)

Ilyen emberek, mint a cikkíró volt kolléganői mindenhol vannak. Nálunk, ahol én dolgozom, ott is. Sajnos nem lehet mit csinálni, ki kell alakítani a velük szemben működő taktikát. Ez egyénenként, vérmérséklettől függően más és más lehet...
Engem is zavar, hogy tudom, hogy a hátam mögött kibeszélnek., Viszont mióta ismerem őket, azt is tudom, hogy nagyjából miket mondanak rólam, így már nem zavar annyira. És tudatosan egyre kevesebb információt osztok meg magamról. Azt is irányítottan, ahogy én szeretném. Egyenlőre nagyjából működik. ;)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#24) Vakegérke válasza gabe_ (#23) üzenetére

"És tudatosan egyre kevesebb információt osztok meg magamról. Azt is irányítottan, ahogy én szeretném."

Dezinformáció? Kedvenc módszerem. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#25) Csoffadalom


Csoffadalom
(tag)

Most nézem csak, én voltam az ihlet adó??? Basszus már itt tartok. A sztori ismerős, sajnos ez megy ma magyar országon a 21. században. A munka jelképe is megváltozott, fagyi és galamb: Aki nem nyal az repül!

Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják.

(#26) moonlight115 válasza Vakegérke (#24) üzenetére


moonlight115
(tag)

Nocsak..... :)

Csoffadalom Ez tényleg így van.
Nálunk nincs főnök, de ez se jó. Anarchia van, ami nem tesz jót az üzletnek.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#27) Csoffadalom válasza moonlight115 (#26) üzenetére


Csoffadalom
(tag)

Agyarország 2012.

Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják.

(#28) moonlight115 válasza ijjájom (#19) üzenetére


moonlight115
(tag)

" Szerintem itt akkor mindenkinek félni kellene"

Azt tudtad, hogy végeztek egy felmérést, hogy mitől félnek a magyarok? :
1. A cigányoktól
2. A magyar gárdától.
3. Az Apeh (NAV)-tól.
Az atomkatasztrófa csak a 12. helyen szerepelt. :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#29) kerekfej válasza moonlight115 (#28) üzenetére


kerekfej
(addikt)

A haláltól senki se fél :F

(#30) moonlight115 válasza kerekfej (#29) üzenetére


moonlight115
(tag)

Arra már nem emlékszem. Én nem félek, mert az csak egy pillanat. Viszont pl. egy Apeh ellenőrzés......jujj. :O

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#31) Vakegérke válasza moonlight115 (#28) üzenetére

Nem kívánom eltéríteni a társalgást egyéb mederbe, de a kettes pontod sántít.

A magyarok nem félnek a Magyar Gárdától.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#32) gabe_ válasza Vakegérke (#24) üzenetére


gabe_
(őstag)

Egy régi kollegámtól tanultam, akit eleinte énsem tudtam hová tenni. Egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy hülyéskedik, vagy komolyan mondja a mondanivalóját.
Én hozzá képest még mindig csak gyenge tanuló vagyok... ;)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#33) moonlight115 válasza Vakegérke (#31) üzenetére


moonlight115
(tag)

Nem én végeztem a felmérést.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#34) Vakegérke válasza moonlight115 (#33) üzenetére

Megcsonkított idézet.

"Azt tudtad, hogy végeztek egy felmérést, hogy mitől félnek a magyarok? :
1. A cigányoktól
2. A magyar gárdától."

Tegyük fel, hogy két utcán juthatsz haza egy sötét éjszakán. Az egyikben romák, a másikban a Magyar Gárda tömege látható.
Melyik utcán mész haza?

A felmérést biztos nem azok végzik, akik saját bőrükön érzik a romák, avagy a Magyar Gárda általi fenyegetettséget.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#35) moonlight115 válasza Vakegérke (#34) üzenetére


moonlight115
(tag)

Ez egy kabaréban hangzott el. Kőhalmi. Előbb is mondhattam volna, nem kell komolyan venni. off off

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#36) Vakegérke válasza moonlight115 (#35) üzenetére

Kőhalmi az egyik kedvencem, de ezt a részt pont nem láttam tőle.

Sajnos nem tudom nem komolyan venni a dolgot, hiszen sokaknak szó szerint "húsába vág" a téma.

Mindegy. Fátylat rá. Mert muszáj.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#37) moonlight115 válasza Vakegérke (#36) üzenetére


moonlight115
(tag)

Lehet, hogy ebben van, de nem biztos....

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#38) Huma válasza Vakegérke (#18) üzenetére


Huma
(addikt)

Én ismertem hímnemű egyedet aki ugyanilyen volt mint ezek a nők. Folyamatosan szidta a főnököt a háta mögött, amikor meg ott állt mellette akkor nyalt neki.
Ha viszont én mondtam valami rosszat a főnökről (jogosan, mert egy idióta volt) akkor másnap már a boss-tól hallottam vissza a saját szavaimat.
Kb 2-3 ilyen eset után már inkább nem is mondtam semmit róla.
Viszont mivel a sz@rkeverőgép nem volt egy észlény jó párszor megszívattam. Elég beképzelt volt és mindig hencegett valamivel aminek természetesen minimum a 90%-a nem volt igaz. No mindegy.
A lényeg az, hogy ha valami kellemetlenebb munkarészt kaptam amihez nem fűlött a fogam, akkor elkezdtem mondani, hogy ezt baromi nehéz csinálni és biztos ő sem tudja megcsinálni. Mindig bekapta a csalit és nekiállt bebizonyítani, hogy márpedig ő képes megcsinálni. És szépen meg is csinálta egy darabig helyettem.
Ekkor jött általában a második kör:
-"De fogadok, hogy nem megy gyorsabban"
-"Még, hogy nem megy? Ezt figyeld!"
Két hónapig dolgoztam vele. El sem hiszem, hogy a századik beetetés után sem esett le neki, hogy hülyére vettem.

Két hónap után azért hagytam ott őt és a főnökét (akivel megérdemelték egymást) mert elegem lett mindkettőből. Nem túl kellemes úgy dolgozni, hogy az egyetlen munkatársad egy 90-es IQ-val rendelkező, hazudós, sz@rkeverő, vetítőgép. A főnök pedig az a tipikus sz**rágó vállalkozó akiből szerintem mindenki ismer legalább egyet. Mindenen spórolni akart. De legfőképp rajtam.

A cikkhez hozzászólva pedig: Részvétem.
Én nem bírtam volna ki ilyen sokáig. Az áskálódást a legundorítóbb emberi szokások közé sorolom. Valamit biztos kieszeltem volna a helyedben, hogy keresztbe tegyek nekik.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#39) golya32 válasza moonlight115 (#1) üzenetére


golya32
(aktív tag)

Én azt mondom a szerb és a magyar-román kollégákat sem kell félteni, szemétségben simám viszik a prímet, mérnökként legalább 3 munkahelyen kapcsolatban voltam velük, a létező legrosszabb kollégák a szemedben korrektek segítőkészek, a hátad mögött azonnal felnyomnak a főnöknél

Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.

(#40) szekfizsolt


szekfizsolt
(senior tag)

Átéltem hasonlót, abszolút elismerésem a gondolkodásod és a viselkedéseddel kapcsolatban! Le a kalappal! :R

Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#41) x6radio


x6radio
(tag)

Én biztosan kibasztam volna a 2 hülye pi***val.

Mert ő hájdzs!! - By Obi Ván Bácsi

(#42) nincsisbéla válasza moonlight115 (#28) üzenetére


nincsisbéla
(aktív tag)

:C Zsír felmérés! Amúgy kik végezték kiken? :)

Mentalita'

(#43) VIC20


VIC20
(őstag)

Hát, jobb, ha nem mondok semmit. (Mert az a cikkíróra nézve sem lenne hízelgő.)

(#44) MongolZ válasza VIC20 (#43) üzenetére


MongolZ
(addikt)

Halljuk! (ha már egyszer elkezdted)

[ Szerkesztve ]

(#45) Huma válasza VIC20 (#43) üzenetére


Huma
(addikt)

Aki A-t mond. Mondjon B-t is.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#46) MongolZ válasza Huma (#45) üzenetére


MongolZ
(addikt)

Csak ideböfögött valamit, hogy okosnak látszódjon ;)

(#47) VIC20 válasza Huma (#45) üzenetére


VIC20
(őstag)

Igazából Shaft72 elmondta még az elején.

Magam csak annyit tennék hozzá, hogy a "munkába temetkezés" mögött én inkább konfliktuskerülést, mártírszerepet gyanítok... illetve mivel nem ismerem személyesen a cikkírót és kevés a rendelkezésre álló információ, nyugodtan mondhatjátok, hogy vizionálok.

[ Szerkesztve ]

(#48) VIC20 válasza MongolZ (#46) üzenetére


VIC20
(őstag)

Gratulálok a szépen sikerült böfögéséhez, böfögő kartárs!

(#49) MongolZ válasza VIC20 (#48) üzenetére


MongolZ
(addikt)

Már bocs, de pont Te voltál az, aki ideböffentett valamit ;)

Tudod mit: jobb, ha inkább nem mondok semmit (mert rád nézve nem lenne hízelgő).

(#50) mepet


mepet
(addikt)

Fú nagyon hasonló sérelmek miatt már én is búcsúztam el munkahelytől. A férfiak is hasonlóan tudnak viselkedni, ezt tanúsíthatom. És van olyan főnök is, akiknek nem is kell a seggét nyalni, hogy részrahajló féreggé váljon pl. csak azért, mert pl. régebb óta ismer valakit...
A munkatársakkal meg ha összehaverkodsz, akkor nagy támadási felületet biztosítasz, ha meg nem, akkor meg eleve megsértődnek rád...
Tanultam menedzsmentből, hogy mennyivel hatékonyabb a munkavégzés, ha mindig ott van a főnök, és megmondja, hogy ki-mit csinál. De ilyen munkahelyet még sosem láttam. A valóságban a főnököknek beépített embereik vannak a munkatársaid között, akikkel hiába vagy jóban, mert ha a főnök rólad kérdez, akkor mivel magyarok, fikázni fogják a munkádat. Aztán általában helyetted még rosszabb munkatársat kapnak, mikor téged már kiutáltak, de erre nem jönnek rá a nagyokosok 40 év alatt sem... (csak sírhatnak, mint anna a büfében, de ahol nincs ész, ott nincs önkritika sem...)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.