Hirdetés

2021. október 26., kedd

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#20) MasterDeeJay

Én használtam mindent vegyesen, volt egyformán hardveresen szar kártyám mindkét oldalról. Szoftverből is volt szívásom szintén mindegyikkel. Nagyjából egyformán bár Atiból jellemzően több szívás volt.
Tseng valami, nem emlékszem nem volt vele gond
S3 trio 2mb-ra bővítve ezzel sem volt gond
Inno voodoo2 - ezzel sosem volt semmi gondom
Nem tudom milyen 3dfx voodoo3 3000 referencia - ezzel sem volt gond
Inno Gforce2 Mx400 - szemetes ram, szar képminőség cserélték
Manli Gforce2 Mx400- szar képminőség
Abit Ti4200-8x OTES verzió, a hangját leszámítva jó volt.
Leadtek 6800GT AGP - ram megdöglött bár oc miatt valószínű
Leadtek 6800 ultra PCIe (vagy agp volt?) -sokáig megvolt, bacsis-nak adtam el talán?
Inno 8800GT - nemref verzió, szar minőségű kártya, ramokra nem ért rá a borda, kapott zalman hűtőt de mégis megdöglött
Sapphire HD4850 - szar minőségű egyslotos kártya, gyárilag throtlingolt, megdöglött
Sapphire HD6950 - aránylag jó kártya, bár hűtést cseréltem nagyobbra úgy halk volt.
Dell 17" precision Notebookban HD5870M (azaz annak firepro verizója) - átbaszás mert csak egy 5770-es volt nagyobb rammal, ennek ellenére el lehetett vele lenni.
Asus Notebookban GTX960M - átbaszás mert csak egy 750ti nagyobb rammal, most ezt van a napi használatú ROG notimban, aránylag halk és hozza a szintjét azaz 750ti szintet.
Sapphire HD7970 6gb gigahz edition - még megvan tartaléknak, jó kártya
Sapphire R9 380 4gb nitro . szoftveresen rakás szar volt a kezdetekben, kékhalálgyár, akkor úgy éreztem hogy nem tudnak drivert írni, de maga a kártya rendben volt.
Gigabyte 750Ti black edition - maga a kártya jó volt, csak alig ment különböző lapokban, kompatibilitás 0.
Gigabyte 1070 sima - 3 ventis batár hűtésű, ezzel nem volt gond.
Asus Cerberus 1070ti - jó hűtése van, halk...lenne ha nem ciceregne terhelés alatt bár ez konstrukciós hiba és javítható, most ezt használom.
Zotac P106-90 érdekes bányászkártya (GTX1060 3gb), jó ár/teljesítmény arannyal de hála nvidiának rohadt nehéz beállítani játékra, linux alatt meg tökéletes ilyen célra is.

Driverek terén még a 2000-es évek elején COD1, Quake3 stb korszakban egyértelműen lassabbak voltak az ATI kártyák opengl alatt. Driverekből annyi maradt meg akkoriban havernál hogy VPU recovery visszaállítás :DDD gondolom ezzel elmondtam mindent. Meg amint említettem az R9 380-asnál szarok voltak kezdetben a driverek. Nvidia terén ennyire durva dolgok nálam nem voltak viszont azt érdemes megemlíteni hogy a bányászkártyák használatát jelentősen megnehezítették játékra, nekem az negatívum valamint az SLI körüli totális káosz hogy mivel működik mivel nem. CF esetén csak berakom a gépbe a két kártyát és megy, SLI-nél meg alaplapi támogatás kell és abból sem mindegy milyen (quadro SLI nem ugyan az a támogatás mint a Geforce SLI)
Összegezve nálam Atinál valamivel több volt a drivergond de idővel javították, hardveresen kb egyformán volt midnél ilyen olyan hiba bár sokszor az olcsóbb márkákat vettem gondolom gyengébb minőségűek is voltak közöttük.
Mindkét gyártónál rohadt nagy fekete pont a notebookokba szánt gpu-k közötti átnevezősdi vagy inkább átverősdi. (bár asztaliba is szokás de nem ilyen módon)

[ Szerkesztve ]

The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.