Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz janosdav #750 üzenetére
Nem furcsállom, az év 12 hónapból áll ebből kb. 3 alatt van ott pörgés a többin nihil. NEM akarom megsérteni az ott életvitelszerűen élőket de mondhatni szellemvárosok holtszezonban. Ettől függetlenül főleg a szabadtéri WIFI megoldásokat kellene fejleszteni a nyári fürdőzők miatt.
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
válasz szkaroly #752 üzenetére
Egyik jobb mint a másik Az ilyen apróságok, hogy vállalt határidő vagy bármi az már mellékes gondolom. Az ember látja, hogy építik, csinálják és annál idegesítőbb ha jönnek ilyen hírek a halasztásról. Főleg úgy, hogy 2 éves pályázatokról beszélünk és már egy éve megy a telepítés. De nem tudom ahol mondjuk már állnak az oszlopok vezetékekkel felfűzve, a nagy részükön már a kis dobozokkal ellátva és a földben szintén le vannak már fektetve a kábelek ott vajon mennyire tudják még elhúzni a dolgokat.
-
-
tbw
aktív tag
Semmi új fejlemény?
TBW
-
madagaszkar
tag
Az semmi, nálunk a Szamosnet Kft. 1 éve 2017. novemberében húzta be az optikát és szerelte fel az elosztó dobozokat és azóta semmi nem történt! A honlapjuk egy rakás ..., az indulásról semmi hír azóta sem.
Ez év májusban kérdeztem őket, akkor azt mondták, hogy július közepén indulnak, persze nem így lett. Következő alkalom a honlapjuk szerinti átadási időpont 08.22-e után volt, az akkori érdeklődésemre azt válaszolták, hogy szeptember vége-október eleje és indul a szolgáltatás. Persze a mai napig nem történt semmi. Ezek után nem is fárasztom magam telefonálással, mert úgy tudom, hogy vannak olyan települések a járásban, ahol még csak a napokban kapták meg az építési engedélyeket. A pályázati kiírásban a tervezett átadási határidő a honlapjuk tanúsága szerint 2018.08.22.![ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
válasz Fücsök007 #706 üzenetére
Megkérdeztem a PR-Telekom-ot: jövőre kezdik az optika kiépítését Tiszavasváriban.
Remélem, hogy nem tolódik tovább a határidő.
Válaszolván egy másik hozzászólásra: én sem értem, hogy miért nem fejlesztett a telekom itt. Bárkivel beszéltem, mindenki hiányolja a gyors és stabil netet, hajlandó többet is fizetni érte. Tehát az igény megvan rá. Lehet, hogy csak egy igényfelmérő emberkét kellett volna kiküldeni és látták volna, hogy van itt üzlet! Még akár előszerződéseket is lehetett volna kötni. Persze nem úgy, hogy 1/1 a garantált... vagy még annyi sem...[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
FrezeR
senior tag
válasz madagaszkar #762 üzenetére
Az kemény, akkor felétek sem túl jó a helyzet. Itt ahol én lakom 10 hónapja indult el a kiépítés és a mai napig nem tudják megmondani, hogy mikor lesz a vége, szóval még csak egy kb dátumot sem kaptam. Természetesen itt is nulla infó a honlapon.
A kiépítés itt is a "dobozolás" fázisában van mint említettem is, a szomszéd településen a vezetékek vannak már a helyükön, azt viszonylag hamar feldobálták az oszlopokra 1-2 utca kivételével. A munkatempó az jelenleg úgy néz ki, hogy egy nap kint van egy ember aki felrak 4-5 dobozt aztán 1-2 hétig semmi nem történik és ez így megy hónapok óta.
Egyszerre talán 5-6 településen dolgoznak párhuzamosan így persze valamennyire érthető is ez a menetrend, de talán az is lehet, hogy picit túlvállalták magukat és ahogy láttam elég kevés emberrel szoktak dolgozni. Azt persze nem tudom van-e több csapat is, de kétlem. Már én sem számítok semmi jóra, marad a várakozás ami ugye a legrosszabb főleg úgy, hogy nem kapunk információt még körülbelülit sem.
-
draco31
veterán
válasz madagaszkar #762 üzenetére
Van egy sorstársam, de jó.
Nálunk még csak pár napja kaptak engedélyt, de legalább Jaguár áll az iroda előttASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
tbw
aktív tag
Turán, 2194-es irányító, ma is optikát szereltek össze.
Kötötték rá a rendszerre.TBW
-
Laca0
addikt
válasz Fücsök007 #764 üzenetére
Igen. Mert nem megyünk semmire az optikával, ha az elérhető max sebesség csúcsidőben alig haladja meg a dsl sebességét... sajnos hallottam már nem egy ilyen történetet...
De jót még többet, úgyhogy bizakodom!Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
ballazol
senior tag
Tegnap kaptam a telekomtól egy szórólapot 500mbit-es otthoni internetszolgáltatásról.
Invitel a netszolgáltatóm, tőlük vesszük az adsl-t, és DIGI a tv szolg.
Ilyenkor mi van? ... Vagy csak túl sokat nyomtattak a szórólapból.."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
btz
addikt
Támogatott projekt kereső alkalmazás. Ebben megtalálhatjátok többekközött az internet fejlesztésre adott pénzeket is (melyik szolgáltaónak ment, mennyi, melyik régióban, stb). Széchenyi 2020 fejlesztési program Ginop operatív program 3.4.1 támogatási konstrukció, Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése keressétek.
ⓑⓣⓩ
-
fripi9608
csendes tag
Hali!
Nálunk szerda körül kábelezték a falut (PR TELECOM), kb mennyi idő míg működőképes lesz a szolgáltatás ? -
Lenry
félisten
ha nem hogy a falura keresve, de az egész kistérségben, megyében, sőt, a régióban (Dél-Alföld) nincs találat, az mit jelent?
hogy itt nem fejlesztenek vagy már nincs mit? (mert amúgy lenne mit...) vagy nem pályázott senki?[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
madagaszkar
tag
válasz fripi9608 #774 üzenetére
Nálunk a Szamosnet Kft. - Fehérgyarmati járás - 1 éve 2017. novemberében húzta be az optikát és szerelte fel az elosztó dobozokat és azóta semmi nem történt! A honlapjuk egy rakás ..., az indulásról semmi hír azóta sem.
Ez év májusban kérdeztem őket, akkor azt mondták, hogy július közepén indulnak, persze nem így lett. Következő alkalom a honlapjuk szerinti átadási időpont 08.22-e után volt, az akkori érdeklődésemre azt válaszolták, hogy szeptember vége-október eleje és indul a szolgáltatás. Persze a mai napig nem történt semmi. Vannak olyan települések a járásban, ahol még csak a napokban kapták meg az építési engedélyeket. A pályázati kiírásban a tervezett átadási határidő a honlapjuk tanúsága szerint 2018.08.22.! -
Cs1csó
félisten
válasz madagaszkar #776 üzenetére
Ahogy ismerem ezeket a szolgáltatókat ameddig egy adott egység pl. egy teljes település vagy egy adott kisebb régióban nincs teljesen kiépítve addig nem kezdik el.
Tegyük fel a te településeden pont a te utcádban kezdték fetenni a dobozokat és kihúzni a kábelt net akkor lesz ha az egész települést behálózták és a központot/alközpontot is megcsinálták addig nem.Bár az nekem is rejtély, hogy elvileg HATÁRIDŐK vannak mégpedig ÚNIÓS határidők hiszen ebbe az országban semmilyen fejlesztés nem történik az úniós pénzek nélkül az únió pedig megszab dolgokat.
Magyar módi: felverik egy útszakaszon az aszfaltot mert rossz körbekerítik táblázzák majd egy hónapig semmi már növi be a gaz majd megjelennek és megcsinálják.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
Az úniós Ginop-os pályázatok teljesítési határideje 2020 továbbra is, a kormány vállalta, hogy 2018 december végéig végrehajtatják ahol lehet. 4 járásra eleve később lett nyertes, ott eleve 2019 volt a tervezett befejezés, viszont nem kellett volna a Szamosnet szerű cégeknek nyerniük. A normálisabb szolgáltatóknál jelentős késés nem várható, maximum 2019 tavaszára kész lesznek, de sok helyen 2019 vége körül lesz kész a teljes rendszer.
-
Cs1csó
félisten
válasz Fücsök007 #779 üzenetére
Ezt nem tudtam mármint hogy a VÉGSŐ határidő 2020 itt 2018 végét ígérték, és hogy szept 1-től indulnak (ha ha ha)
Ha ez egy normális ország lenne akkor azt mondanám, hogy ezt KŐKEMÉNY közműnek kellene tekinteni és a legjobb az lenne ha EGYSÉGESEN az állam építené ki. majd lehet versenyezni ki mennyiért üzemeltetné.
Persze még így félig meddig profitorientált cégeken keresztül sem működik akkor mi lenne várható az államtól.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Titmouse09 #664 üzenetére
A történet folytatódik. Ahová a múltkor kihúzták a valamit, nevezzük optikának, oda, tehát szorosan mellé, kihúztak még valamit. De olyan veszett vastag vezeték hogy csak na. Viszont ez oszloponként meg van szakítva és kevesebb, mint 1 méter van ráhagyva. Épít valaki vastag coax-ra még? Esetleg nem-FTTH hálózat készül? Szerintem ez nem a telekom, mivel nem az ő oszlopán van, pedig a mi járásunkban ők nyertek pénzt. Érdekes
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
-
Laca0
addikt
válasz Titmouse09 #781 üzenetére
"Vastag koax"-ot kábeltévére nem használtak sohasem. Azt csak informatikai hálózatokban használták valamikor 25-30 évvel ezelőttig. Mi már csak tanultunk róla, soha nem láttam sehol sem.
Amúgy is 10 megabit volt annak is a sebessége. Nem hiszem, hogy ez nagy fejlesztés lenne...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
ThodEE
őstag
Digi weboldalán a Turai címünk már elérhető és online is meglehet rendelni
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
válasz ballazol #789 üzenetére
Majd kiderül mi lesz a végleges nem hívtak azóta, utcánkban még nem is láttam Digis kocsit csak a főúton de az UPCnél gyenge a jel ami be jön az oszlopról, a ConnectBox szerint van net, gyakorlatilag meg újra kell indítani hogy legyen, technikus volt kint, mondta hogy az oszlopon van bibi majd eccer megjavítják
Van még fél év hűség ide aztán majd átgondoljuk addig meg kibírjuk így hogy legyen üvegszál meg bekössék, minél később annál kevesebb ideig fizetem duplán a netet. A digitől csak netet kértem és így nincs hűségidő.http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Ic3man
tag
És akkor most mi van?
[link]Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Lenry
félisten
Mivel a döntés visszavonása miatt az időközben végrehajtott tranzakció jogellenessé válik, a GVH egyúttal – a felek gazdasági érdekét és az előfizetői szolgáltatások folytonosságát mérlegelve – a DIGI kérelmére hozzájárult ahhoz, hogy az új eljárás lezárultáig a vállalkozás - ellenőrző biztos felügyelete mellett - fenntarthassa és folytathassa az Invitellel történő összefonódása már megkezdett lépéseit (így pl. hálózata és szolgáltatásai átvételét, az azokon indult fejlesztéseket és a társaság integrációját).
ez alapján Digiék kipengetik a bírságot, bólogatnak a GVH-nak, az meg lefolytat egy új eljárást aminek a végén minden megy tovább az eredeti tervek szerint
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
ballazol
senior tag
Egy kilencvenest legomboltak azért róluk. Állambácsinak sosem árt egy pár fillér pluszlóvé..
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Ic3man
tag
A "Giga" bírságra meg annyit, hogy kb aprópénz ez nekik.
Tavaly 46 milliárd volt a nettó bevételük...Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- OLED TV topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Automata kávégépek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen