Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Két link:
https://kozosseg.telekom.hu/topic/14833-optikai-k%C3%A1bel-h%C3%A1lozat/https://www.telekom.hu/webshop/szolgaltatasok/internet/otthoni/halozatfejlesztes
Itt lehet időnként rákeresni...
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
adreszka
csendes tag
válasz Lajosnagy17 #7149 üzenetére
Feliratkoztam erre az értesítőre, hogy amint lehet kötni akkor ott legyünk az elsők között a bekötésnél és minél kevesebbet kelljen szenvedni az Invitel hálózatán.
-
makoss
veterán
válasz Lajosnagy17 #7149 üzenetére
Ez kb olyan mint amikor tavaly mondták, hogy idén fejlesztenek, idén meg majd jövőre
2024-ben meg halasztanak mint ahogy az egyetemisták?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Lajosnagy17 #7154 üzenetére
Mindenkit leráznak, bunkó dolog
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
norby91
tag
Pápa-Tapolcafőn is átadták a hálózatot. Be is futottam szerződést kötni... Karácsonyi ajándéknak pont jó lesz.
-
makoss
veterán
válasz Lajosnagy17 #7157 üzenetére
Máshol egy városrészt felépítenek ennyi idő alatt míg ezek válogatják az optikai kábelt meg nézegetik hol a vége
De ha így haladunk 2024-ben sem lesz belőle semmiKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ómagyarul tolja!
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Rick4
félisten
válasz GoodSpeed #7163 üzenetére
Ha már speedtest, akkor van itt is egy, 2.5-s routerre válrottam, ehhez vettem egy 2.5G-s switchet is, a kábelek jók voltak, azt nem kellett bántani, és egy sima 1G/1G-s telekom netem van, de elég jól tekeri:
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Ic3man
tag
Milyen rossz lehet szegény makoss-nakMéltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Meg a tudat, hogy mennyi időt elvesztegetett már az életéből várakozással Palkonyán, hogy lejöjjön neki az anyag + pörgeti a villanyórát is! Miközben mi relaxálunk :XD
-
Ic3man
tag
válasz GoodSpeed #7166 üzenetére
Arról van szó aki sok sok generáció óta él a tiszapalkonyai nyomorban és még büszke is rá?
Ahelyett, hogy összepakolna és odébb költözne 8km-el egy esetleg szebb élet reményében? Ja hogy ahhoz ész is kéne?
Nem értem miről beszélsz!Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Túzok22
senior tag
Nekem wifi6-on ilyen az 1/1G Bagon makoss. Kábelen meg kiakad 980/890-en a 2.5G-s portok és hálókártya miatt, ha csak 1G- s lenne a kártya, akkor csak 940 környéke lenne a max. Ne aggódj, hamarosan nálad is lesz. Türelem rózsát terem.
[ Szerkesztve ]
-
Jaja . Amúgy lehet meglepődnél ha látnád hol lakik :XD A Tisza meg a szomszédja... ilyen 70-80 méter van közte meg a part között ... Bár tény, hogy úgy az egész falu HHHH-s (Hivatalosan halmozottan hátrányos helyzetű) ... és mint tudjuk, ott szar a telekérték. Pl amikor ideköltöztem feltűnt, hogy a városban nem nagyon vannak "bennszülöttek" ... aztán mondta az egyik taxis, hogy még kádárék tették őket ki Hajdúszovátra... rendszámváltás után, visszajöttek volna, csak hát, nem bírták megfizetni a négyzetméter árakat!: D
Amúgy Tiszaújváros 3-4 km-re van tőle... csak van aki szédül a betonon, ha fel kell menni a kapanyél-kiállításra!
Valahol még sajnálom is, se jó hely, se jó munkahely, se lehetőségek, se ész, és 50 körül még egy korszerű Internete sincs
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz GoodSpeed #7169 üzenetére
A Balaton közvetlen környéke is pont ezért jó, olyan árak vannak, hogy inkább csak a tényleg normálisak laknak itt.
Mondjuk a szolgáltatások, és minden más is olyan árazású, hogy a 99% inkább elmegy dolgozni, mert jól megél egy sima fűnyírás- gallyazás, takarításból is![ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
molnarpeter
nagyúr
-
makoss
veterán
Ha nem tudol magyarul ne járj ide!
#7163 GoodSpeed Ez csak nálad él, mit kezdjek ezzel?
#7165 Ic3man Ez is csak területileg érhető el, azon kívül semmit nem ér, de ezt sem ide kellene tenni, hanem elküldeni a Telekomnak ezzel:
#7167 Ic3man Ritka furcsa gondolkodású vagy, miért költöznék el? Nekem az ükapám is itt lakott umbulda!#7169 GoodSpeed Ez se igaz, csak balettozva tolod a hülyeségeid mint mindig öreg, de halvány lila fingod nincs hol lakom
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Lehet majd bekopogok, öreg!!!
[ Szerkesztve ]
-
-
makoss
veterán
Biztos?
Azért kíváncsi lennék a sok panelban lakó gigabites chips zabálókra, ugyan mikor tudnak egy olyan jót zenélni mint például én a JBL Partybox 710-el anélkül, hogy feljelentenék őket csendháborításért?!?
[link]#7174 GoodSpeed Írd le nyugodtan mit akarsz mondani, nem muszáj szerkeszteni, melóhelyen is rendszeresen provokálnak, megszoktam már, az újakat már én tanítom be, hogyan kell ezt kezelni
[ Szerkesztve ]
-
Speciel én sem panelban lakom, és ennél sokkal komolyabb cuccaim vannak... nálad ez ilyen frusztrációs kényszer lehet, hogy demonstráld: te vagy az élet császára... csak már ott bukik a dolog, hogy egy elmaradott faluban vered magad...
A pontyokat meg a Tiszában nem zavarja ahogyan a 80-as évekbeli susogós szerkódban magányosan a négy fal között 50-en túl rázod...😁[ Szerkesztve ]
-
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #7177 üzenetére
Nyugi, ez csak zenére van, filmnézésre a Dali + Denon + Klipsch rendszerem használom fusztráció esetleg nálad lehet, én anyagi jólétben élek, semmin nem kell spóroljak.
Úgy élek ahogy más biztos nem vagy csak nehezen!
Az, hogy most itt néhányan villogtok a sávszélességgel amitek van sem TI hoztátok össze, én aki 30 éves koromra bejártam a világot, már én rám irígykednek!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ja a kőgazdagok Tiszapalkonyán élnek... mesélj még 😁
-
Túzok22
senior tag
Nem csak a panelosoknak van gigabites, multi gigabites (2.5G) előfizetésük. Bag egy kb. 4000 fő lakos falu, mégis bevezették az optikát, ráadásul 2 szolgáltató is. Elárulom a másik szolgáltató a 4iG (DIGI) szintén optikával. Mi se gondoltuk hogy egy 4000 lakos faluba be fognak vezetni ilyen hálózatot, ráadásul kettőt is. Régebben itt Galgamenti Kábeltelevízió szolgáltatott ED3.0 koaxon és az Invitel ADSL-en. Az előbbit felvásárolta a Telekom így kiépítette a koax alá az optikát. Az Invitelt pedig a DIGI, így lett egy másik szolgáltató is aki szintén optikai hálózaton szolgáltat.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Túzok22 #7184 üzenetére
Az semmi, én Balatonújlakon élek, 450-en lakunk, és bent van a telekon 1/1G-s optika, amit épp most módosítok 2/1-re, és ugyanazon az oszlopon vent van a tarr optikája is, szóval ha akarom, egyiktől jön minden, ha akarom, másiktól, vagy felesben megosztva!
Volt egy fejlesztés, hogy Marcaliból elhúzzák a gerincvezetéket Balatonkeresztúrra és Balatonmáriafürdőre, és mivel rajtunk keresztül megy az út, ami mellett mindez történt, nyilvánvaló volt, hog yit tis lesz, az utolsó házig végig minden be van húzva, pedig össz 4 utca van!
Úgyhogy nagyon gyorsan, 4-5 hónap alatt lezajlott minden, és be volt kötve a net is.Ha már ilyen a szitu, hadd kérdezzek, telekom home box (FGA2233MAG) nevű eszközöm van az 1/1-hez, állítólag küldenek másik eszközt, mert ez kevés. Lehet tudni, mi érkezik?
-
Túzok22
senior tag
A Telekom Technicolor FGA2233MAG típusú ONT nem kevés a 2/1G-hez, pont hogy ez kell hozzá, mert van rajta 2.5G-s port. Az ügyintéző aki ezt mondta, valószínűleg nagyon nem volt tisztában a dolgokkal. Nem kell cserélni. A Sagemcom 5655v2 az kevés lenne, mert csak 1/1G-t tud. A Sagem 5670, ill. 5670v2, Technicolor FGA2233MAG, illetve FGA2235MAG kell a 2/1G-s nethez.
Csak betelefonálsz a 1414-re és feltesznek 1/1G-ről 2/1-re. A készüléket nem kell cserélniük, mert te olyat kaptál az 1/1G-shez, ami tudja a 2/1-est.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Túzok22 #7186 üzenetére
Közben én is kiderítettem, egy dolog van még, az a bizonyos nonstopwifi szolgáltatás is jár a 2/1-hez, ahol küldenek egy telekomos internet sticket simmel, azt bedugom a HGW-be, és ha az érzékeli, hogy megszakad a vezetées net, pl kidönti a részeg traktoros a falu szélén a karót, átvált a stick segítségével mobilnetre, és a HGW azt osztja tovább.
Ezen van usb, csak nem tudom, ezt a funkciót tudja-e, és nem-e emiatt kell a csere!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
molnarpeter
nagyúr
Attól függ, milyen csomagra módosítasz. Alapvetően a 2233 4 portjából egy egyik 2.5G, szóval a sebességet tudja. Viszont ha mostanában kötötted a csomagot, akkor az előfizetésed 2000 Pro, és emiatt SIM kártyás ONT-re fogják cserélni. Korábban a sima 2000 Mbps csomaghoz adták ugyanúgy a Technicolor FGA2233-at és a Sagemcom 5670-et is, 1000 Mbps-hez képest nem volt e téren különbség. Nekünk meg azt hiszem szerencsénk volt, nem volt a butább eszközökből készleten talán, így 2233 jutott a 250 Mbps csomaghoz
-
taki01
őstag
Erdő szélén lakom Kismaroson, igaz a főút mellett. Nálam két szolgáltató érhető el, idéntől. A Telekom 2020-ban bővítette a koax hálózatát (akkor még ott dolgoztam és kellett a home office-hoz a net ) , a Digi meg idén tette elérhetővé az optikai hálózatát. Mivel én exTelekom-s vagyok ezért a Telekomnál vagyok és koaxon is lehet jó és gyors netet szolgáltatni (akinek nem kell annyira feltöltés , mert az még ED 3.0).
Itt se fenékig tejföl az élet, mert a feletebb lévő utcákba régi Invitel hálózaton max 30Mbps, ha közel vagy a MSAN-hoz (telefonközponthoz). A Digi azért nem bővít, mert anno az Invitel földbe vitte a kábelt és némely közmű alagút beomlott és nem akarják kiásni. Mivel anno az Invitel leadta a környéket, hogy a 30Mbps-es internet elérhető ezért KMR SZIP-ben (Itt csak önerős fejlesztés volt) sem tudott részt venni. Kb tíz évig szívtam a 10Mbps nettel később mikor elérhető lett a 4G utána meg avval (csak 800Mhz érhető el).
Egy fejlesztés nem olcsó és mivel általában nem a Telekom kivitelez, hanem megbíz kivitelező cégeket (ritka eseteben szoktak a Telekom-s munkavállalók is kivitelezni, de az ritka) és ha annak nincs kapcítása, akkor csúszik minden. Nem azért írnak neked mindig más dátumot, mert ez a hobbiuk.
Ha nem felel meg a mostani, akkor van még alternatíva, pl Starlink vagy mobilnet (ha nincs túl terhelve és elérhető több frekvencia). Meg értem én, hogy jelenleg számodra nem megefelő a helyzet. Gondolj bele, abba hogy az nem exInvitel-es terület, mert ott ahol nincs Digi opitikai hálózat, oda már a Digi nem ad el szolgáltatást, így új előfizető nem tudja bekötetni és nincs internete, mert legtöbb exInvitel-es területen monopol helyzetben volt.Hiába írogatsz nekik vagy ide, mert nem lesz előbb gyorsabb szolgáltatásod.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Túzok22 #7184 üzenetére
Háát, a digitől semmi nem kell, románból indult, rühellem a románokat
#7190 taki01 nem a Telekom kivitelez, hanem megbíz kivitelező cégeket (ritka eseteben szoktak a Telekom-s munkavállalók is kivitelezni, de az ritka) és ha annak nincs kapcítása, akkor csúszik minden.
Én ezt tudom de akkor se írkáljanak hülyeségeket!
Hitegetik a lakosságot mikor lesz net, ez már bunkóság!
De ha ígyhaladunksemmi nem lesz még 2024-ben sem!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz molnarpeter #7188 üzenetére
Én nem tudom milyen eszközt kapok, jó lenne ha már ott tartanánk
-
Rick4
félisten
Annak a diginek, amivel te szerződnél, tehát a magyar diginek, nem sok köze van a románokhoz, egyrészt az eredeti cég még 2006-ban EMKTV Kft. volt budapesti székhellyel, magyar ügyvezetővel, magyar tulajdonossal, azaz nem csak a céges háttér, a szervezeti felépítés is magyar volt, de a szerelők, eszközök, kábelek, és minden más teljesen távol álltnak bármiféle Romániához kapcsolató dologtól! Amúgy ott gyártanak rengeteg dolgot, amit akár te is használhatsz, sok multicég gyártat ott, akkor az már román termék? Akkor az audi TT meg a Mercedes A osztály is magyar autó, ugye?
Már ne is haragudj, de ilyen szintű ellenérzésed se lehet bármilyen néppel szemben
(vagyis de, amit csak személyes sértettség indokolhatna, pl egy román abuzált kiskorodban)
De hogy ilyen gondolkodásmóddal kategorikusan elzárkózol bármilyen szolgáltatástól, az most már tényleg a személyeddel kapcsolatos kérdéseket vet fel!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz molnarpeter #7188 üzenetére
Igen, 2000 pro lesz, szerintem pár hete még nem ez volt, engem nem zavar, ha van egy backup megoldás a net gondra, csak maga az eszköz ne legyen rosszabb, mint ez a mag2233, mert ez áprilisban volt egy éves itt, és egy röccenés se volt.
Külön routert használok, szóval pppoe passthrough módban megy a hgw, ugyanennyit tudjon, több nem kell.Túzok22: Jaja, ugyanilyen az enyém is!
[ Szerkesztve ]
-
Danieloxy
csendes tag
Nem tudom hova tenni a dolgokat amúgy, Cellbe most akkor lesz digi is meg telekom is? Mert elvileg a telekomos hálózatot már tesztelik de ugye Cellbe még félkész a dolog, vagy az lehet a digi része? Ahol meg kész van az telekomos rész? Kissé zavaros ez a dolog de én bennem él még a remény hogy ebben az évben köthető lesz a telekomos hálózat!
-
Danieloxy
csendes tag
válasz Túzok22 #7191 üzenetére
Játékokba ilyen 50-100 között szokott lenni, de inkább a lag spike-ok amik megkeseritik néha az életem, de ezt betudom annak hogy nem vezetékes! Mindenesetre nem rossz net, csak annyit fizetünk rá mint mondjuk egy telekomos 1000-es netre,úgy meg azért már másképp tekint rá az ember!
-
trec12
addikt
válasz Danieloxy #7196 üzenetére
Hát ahogy azok a kábelek még lógnak...meg minden oszlopra még kötöződoboz nem értek hozzá de azzal szerintem lesz még munka. Meg minden utcában nem is látni ezeket azt sem értem. Meg úgy összességében sem értem. Lesz Digi is Telekom is szerintem de a mikor a kérdéses....
-
Rick4
félisten
Úgy néz ki, elég jóféle kábeleket raktak ide fel, megy szépen a net...
De elképzelni nem tudom, mekkora sávszél áll rendelkezésre, ha csak a környéken van többezer bekötött pont, és a többségnek fixen megy az 1G/1G...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851