Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz KROK640 #6503 üzenetére
Igen, és ebben a többi ISP is partner. Nincs verseny. A Telekom lenne az egyetlen országos alternatíva, amely megtehetné, hogy ahol párhuzamosan jelen vannak együtt, ott masszívan alámegy... ezzel szemben nekem a berettyóújfalui címemen sem olcsóbb a Telekom, pedig ott párhuzamosan futnak egymás mellett... Mondjuk mozgástér leginkább az Internet és a vezetékes telefon terén van, mert a TV-nél a kábelcsatornák tulajdonosainak is kell fizetni.
De nincs tömeges lemondás, meg telefonnal világító buli sem Pesten... fura egy nép...
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KROK640
nagyúr
válasz GoodSpeed #6504 üzenetére
Sajnos igen, bár a Digi alacsony árai sem voltak túl nagy hatással pl a Telecomra. Tudok helyet ahol párhuzamosan elérhetőek voltak, és a Telecom látványosan drágább volt.
Ami a tömeges lemondás és a telefonos bulit illeti, van itt az országban bőven más dolog, ami megérdemelne egy telefonnal világítós bulit, de inkább bele sem megyek, mert egyrészt te is tudod, másrészt Frici és Diák66 lerajzolnak és összefirkálnak, lelki szemeik előtt pedig egyenesen fel is áldoznak minket az isteneknek.
Annyi fél OFFot azonban megengedek magamnak (legfelejebb a két említett fórumtárs tovább görget), hogy meglepődtem ekkora megmozdulást okozott ez az internetadó és örülök azért, hogy nincs (de, csak valami más címen van ránk sózva).
Akkoriban még Cipruson laktam, de persze oda is eljutott a hír, a magyar internetadóról és a tüntetésekről, és mivel tudták, hogy magyar vagyok, kérdezték a helyiek, hogy MO-n internetadó, mit gondolok erről stb?
Emlékszem azzal kezdtem, hogy itthon ám olcsó és szupergyors net van. Akkoriban Cipruson ugyanis a Cyta-nál (ez a helyi netszolgáltató volt), havi 60 €uro-t fizettem egy 1MBit/128KB -os netért (Makoss szepukut követne el), aminél ráadásul a szerződésben benne volt, hogy 49%-os készenléti időt garantálnak, amit akkor még nem értettem, később azonban értelmet nyert. Tök alap volt, hogy a net elment vadászni és órákig nem volt, de néha napokig sem. De ha történetesen volt, akkor sem tudta az 1Mbitet, a letöltés leginkább 5-600K környékén futott, mindezt ismétlem havi 60 €uroért, ami akkoriban olyan havi 18000ft-nak felelt meg. Egyszer az egyik Cytás szerelő mondta nekem erős akcentussal : "Cyprus internet is very well, up to 1 Megabit" és közben olyan büszke volt magára, mintha épp most kötné a Terrabites netet
Összehasonlításként akkoriban itthon 120Mbitért havi 3800ft-ot kellet fizetni a UPCnél. (RIP UPC )De mondjuk volt is némi lemaradás, emlékszem mikor Kosta cimborámnak elmondtam, hogy otthon milyen gépem van, a négymagos CPU-t nem is tudta értelmezni, amikor pedig azt mondtam h 16GB RAM, akkor kijavított, hogy az biztos a HDD lesz, és neki 40GB van meg a Windows XP egy modern oprendszer (2015). Nem is lógott ki a helyi gépparkból a laptopom, az 1700-as Dothan Celeronom, 768MB RAMmal, integrált 4MB-os(!) VGA-val, és 320GB HDD-vel... maximum kicsit felfelé
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #6505 üzenetére
Nekem a DIGI + WIFI6-nál az "tetszik", hogy tulajdonosváltás előtt még adott egy belépőszintű, de az ONT-tól különálló routert, ahol azért a magad ura lehettél. Most úgy néz ki a dolog, hogy kap egy AX-es ONT-ot
"
a fenti szolgáltatácsomagért (WiFi6 nélkül) két évvel ezelőtt még csupán 6000 forintot kellett fizetni havonta, ráadásul hűségvállalás nélkül.
A spórolni szándékozó háztartásoknak szánt DigiNet 250 és DigiNet 500 internetcsomagokat tartalmazó Digi Nekem konstrukciók a fenti 9560 Ft-os díjhoz képest havi 1500 és 1000 forinttal olcsóbbak, ezekhez ugyanakkor nem érvényesíthető a 3730 Ft-os havidíj-kedvezmény három hónapra, illetve a WiFi6 eszköznek havi 990 Ft-os opciós felára van - ebből következik, hogy az első 12 hónapra az igénybevétel összes költségét tekintve a köztes, 500 Mbps letöltési sávszélességet biztosító netcsomag nem biztosít számottevő árelőnyt. További lényeges kikötés, hogy a DigiNet 250 díjcsomagot önállóan nem, csak DigiNekem csomag részeként lehet igényelni."Ki lehet az, aki ezt így berendeli? Mármint ki fogja azt mondani, hogy höhö, elég nekem a 250-es net optimiális esetben 1500 Ft-ot spórolva meg havonta... Talán pár nyugdíjas de ez így eléggé életképtelennek tűnik... Magában a DIGINet 250 nem is rendelhető
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
trec12
addikt
válasz molnarpeter #6509 üzenetére
Nem sajnos. Helyi ktv szolgáltatót, Digi (Invitel, Invitech) semmi mást nem mutat. Viszont erre tippelek..
Vagy inkább erre...[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6492 üzenetére
Köszi! megtörtént az adatlapom frissítése
Amúgy rákerestem erre az nmhh oldalra, frissítettem, de nem értem, hogyan került bele egy régi 2016. június 6.-i infó
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
GURUlok
újonc
Na, 2023 aug 7.-én elvileg a PR befejezte a SZIP fejlesztéseket.
Amik 2014-ben lettek belengetve, 2016-ban elindítva, 2018-ra ígérve.
Szóval lassacskán már 10 év eltelt... egy gond van csak: szerintük kész van, csak épp rendelni nem lehet...
Másrészt úgy látom az optikával lefedett területek valójában nem túl nagyok. -
https://www.szelessavkereso.hu/ Ezt ismeritek?
Ez alapján itt 2000/1000-es Telekom FTTH is van
-
A címemen:
A DIGI-t meg sem említi, ellenben bedob egy mikróhullámú ISP-t Ezeket az oldalakat utoljára 2007-2009 körül nézegettem. Akkor még oké volt, mert kilistázta az ADSL szolgáltatókat. Nálunk mindegyik a matáv rézen szolgáltatott... de úgy látom, nem igazán tartják őket naprakészen. Most nem sokat ér...be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6517 üzenetére
Azért mondom, hogy semmi értelme, ezek arra is rávennének, hogy elhidd mákostészta íze van a sült oldalasnak!
Amúgy pont ma beszéltem a tiszadobi kolegámmal, azóta sincs semmi változás a tavasszal kihúzott optikájuknak
Nem tudom de már azon agyalok csináltatok vele nagy mosás után egy képet, hogy teregesse ki a kábelre a mosott ruhákat és keressen rá Dubaira, és tegye be a két képet, hogy Dubaiban 1 városrészt felhúznak ennyi idő alatt míg azok a bőrt húzogatják a faxxukon!
Tiszta szégyen!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
válasz KROK640 #6520 üzenetére
Ja, de ezek az oldalak nem hitelesek, ez viszont igen:
Az eddig rekordom:
-
KROK640
nagyúr
válasz GoodSpeed #6522 üzenetére
Ez szép!
Azért a 323Mbites upload durva!Látom te is olvasol Indexet és szereted a sok nyitott ablakot. Nekem általában azért van rendszer bennük és 10-12 felé igyekszem nem menni (általában 8-10 van)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Bojt egy HHHH-s azaz Hivatalosan Halmozottan Hátrányos Helyzetű 554 fős falucska Hajdú-Biharban, aztán Telekom 2000/1000 is van az egész faluban:
Szóval szerintem nem kell hozzátennem, hogy csak városban, mert DIGI helyett Telekom van.
#6525KROK640: Ja, köszi Korábban sem volt semmi gond, de az utóbbi hónapokban még kimaxolták, addig 914 körül mértem, most már 940 körül van.Ja a Háborús Percről percre rovatot ott szoktam főként követni.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6525 üzenetére
32 giga rammal legózni lehetne a megnyitott oldalakkal legalábbis nálam.
Mondtam is a havernak, nálad a net hasít, nálam a gép...
Csak szomorú, hogy én mint magánember több milliót költöttem 2003 óta (amióta gépem van) egy olyan településen ahol Kádár korszakbeli rézhálózata van a Telekomnak!#6526 GoodSpeed És mi köze ehhez a Digihez? Amúgy azt hozzá akartam tenni, hogy a Digi román székhelyű ami annyit jelent, hogy felénk rühellik a románokat, főleg én!
Amúgy ezt várnám már én is, - mármint a Telekom optikát - csak lehet úgy kötik be, hogy évente 1 utca ha így megyKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Azt írtad, hogy DIGI nincs faluban, csak városon, meg optika nincs faluban csak városon. Erre írtam, hogy faluban én sem látok DIGI-t, de Telekom optika még a Tiszapalkonyához képest is hátrányosabb helyzetű település, aztán Telekom FTTH van...
-
e-newsee
addikt
Az én sztorim is érdekes.
Gelsére (Nagykanizsa környéke) készülök költözni. 2021 őszén kérdeztem a drága Telekomot, hogy mikor terveznek optikát húzni a faluba, merthogy az összes szomszédos faluban már ott van, Gelsén meg max. 30mbit-es. Akkor azt írták, hogy 2022 második negyedév. Mondom oké, az egész használható, addigra talán alakul a költözés is. A költözés csúszott egyéb okok miatt, de nem is ez a lényeg.
2022 nyáron még semmi sem történt, ezért megkérdeztem újra. Akkor már azt írták, hogy a következő egy évben biztosan nincs tervben. Visszakérdeztem, hogy alig egy éve még azt ígérték, amit. Erre írták a választ, hogy sajnálják, de a kolléga akkor félretájékoztatott. Mondom fasza, most akkor vattafak.
Idén tavasszal újra megkérdeztem, hátha van újabb infó, egy újabb kolléga, aki megint mást mond, bármi. Külön kiemelve, hogy bameg, bármerre kimegyek a faluból, mindenhol ott a gigabit, mé' maradt már ki ez az egy falu? Erre jön a válasz (ugyanaz, mint tavaly), hogy nem, nincs tervben sem idén, sem jövőre, ez van, osszam be.
Szóval az ilyen logikákat nem értem egy szolgáltatónál, hogy anno mi alapján álltak meg az egyik falu végén? Illetve sejtem, jelenleg tudtommal nincs más kábeles szolgáltató (sem tévé, sem net), így a Telekom marhára ráér, a fizetőkör nem fog csökkenni más alternatíva híján.
Szóval most abban bízok, hogy olyan valaki veszi meg az eladás alatt lévő termálfürdőt, aki elég közel ül a húsosfazékhoz, hogy legyen ráhatása a szolgáltatókra.
De ha valakinek innen van bennfentes infója, ami megbízható, azt is szívesen fogadom."Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
válasz e-newsee #6529 üzenetére
"Külön kiemelve, hogy bameg, bármerre kimegyek a faluból, mindenhol ott a gigabit, mé' maradt már ki ez az egy falu? "
Az, hogy egy falu úgy marad ki, hogy körbelövik érdekes, de megesik.. viszont akkor mit mondjak én, akinek az egyik leghíresebb fürdővárosát pocsékolták meg úgy, hogy egyik fele be van optikázva a másik meg nincs?! Ráadásul ez sem egy nagyváros a maga 23 E lakosával... egyszerűen valaminek folytán -még nem is az, hogy csóró negyedet kihagyták, gazdag negyedet meg beoptikázták -jó pár utcánál azt csinálták, hogy elmentek x házszámig, aztán onnan nem tovább ...be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6528 üzenetére
Igen, ezért írtam, hogy fura, mert ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy amcsiban AT&T a telefontársaság. biztos, csak nem érdekel
Örülök ha olyan helyre is eljut az optika ahol hátrányos helyzetűek, nagyon helyes!
Csak az én helyzetemen ez nem sokat segít, noha már a Telekom honlapján is ki van írva, hogy fejlesztenekKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz e-newsee #6529 üzenetére
Ismerős helyzet,...öhöm ...
Nyugi, ha a Telekommal beszélsz az néha kb olyan mint ha átkapcsoltak volna a kertészekhez vagy a konyhára
Azt sem tudják szvetter vagy szoftverKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
válasz woodworm #6533 üzenetére
😅
-
Hogy picit elavultak az ismereteid a témában 😅
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6536 üzenetére
Nem elavultak csak nehezen felejtek.
#6537 woodworm Én ezt tudtam csak sz@r az egész úgy ahogy van. Régen sem volt jó hírük, most sincs ahogy hallottam pár tiszaújvárositól. Nem stabil netet ad, akadozik...de engem ez sem érdekel.
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
Ic3man
tag
Ezt a falun/vidéken nincs optika maszlagot engedjétek már el...
NAGYON sok helyen van icipici településeken is optika... a saját két szememmel látom őket.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
taki01
őstag
Vácon a Váci kábeltv hálózatát felvásárolta a Kalásznet (Telekom csoport tag). Az előfizetők az Ace Telecom-hoz kerültek. A kábeles hálózatot átépítették, hogy lefele meglegyen 1000Mps (ED3.1 lefele), felfele meg 25Mbps lett. A hálózatot a Telekom előfizetésse
is igénybe lehet venni. (Úgy sokkal olcsóbb ) -
A fel irányra nem nagyon költöttek, van ahol ED3.1 en megvan a 200 Mbps is felfelé is .
-
Ic3man
tag
válasz GoodSpeed #6543 üzenetére
A technológia tudja!
Ez vagy egy "politikai" döntés, vagy nincs elég szabad Mhz, hogy nagyobb UP lehessen.
Én az utóbbit tartom valószínűnek.
Az a baj a DOCSIS-el, hogy az UP az alsó frekvencia tartományban van, ha jól emlékszem 5-204Mhz között, a DOWN meg 260-tól kifelé amíg tart, bőven 1000 fölé.
Mivel a TV csatornák is már az alsó freki tartományban vannak, így az UP felhasználható sávszélből vesz el...Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6539 üzenetére
Tiszaújvárosban? Mert én arról beszéltem
#6540 Ic3man Oké, kösse be a Telekom és elengedem, addig egész biztos nem!
Ez például mire jó?
Van mikor beteszi, van mikor nem:
-
makoss
veterán
Az (is) a gond, hogy olyan településre is bekötik az optikát ahol azt sem tudják mi a bánat az, ahova meg nagyon kellene oda meg nem kötik...
Hogy is van ez???Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ja meg Tiszapalkonyán sok a Geek, és lázadoznak mi?
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6547 üzenetére
Szerintem tartani kellene a trendet, kockafejek ide vagy oda!
Már az mekkora blama a Telekomnak, hogy ha megnézed az adatlapom egy ekkora volumenű géphez rézhálózatot ad
Szerinted?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
A Telekomot hol érdekli, meg bármelyik ISP-t, hogy milyen géped van?
Ha ilyet villantanál: Ilyen a 11 milliós gamer-PC (pcguru.hu) azt is lex@rná...be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6547 üzenetére
Hallod ez az egész kicsit arra hasonlít mikor minden más hardvert fejlesztettek évekig a számítástechnikában de a HDD maradt.
Azután jött az SSD.
.... és mindezt mondom úgy, hogy Kádár még azt sem tudta mi a HDD
Most nem azért, hogy felvágjak milyen gépem van de na...amikor már 8K van youtube
Azért ez nem kicsit gáz!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest