Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
djzotya1983
tag
A bosszantó nálunk az hogy kb 10 éve itt az optika cca 1 km tőlem és persze pstn rézhálózatra megy a régi matáv postai osztóra... Az optika kb 20 méterre van a réztől..
Mit csinálnak? Nem bírnak megegyezni, vagy nem jutnak dűlőre holott 2 lehetőség is van, vagy eon oszlopokon csöcsökkel direktbe viszik a háztartásokba az optikát, vagy föld alatt...
Erre aki 100m rre van a dslamtól az netezik 250 Mbits/25 el, aki 1 km rre mint én az már csak bondinggal (2 érpár) (1 érpár 50mbit), 100/25 el, aki 2 km rre van örüljön az 50 mbitnek, aki 4 km rre az 10 nek, aki ezen túl az örüljön ha van nete és egyáltalán eléri az 5 mbitet... Vicc! És ugyanazt fizeti ki...
Azt mondom ha nem lehetne megoldható vagy nehezen megértem, de itt van minden helyben...
Természetesen aki messzi van annak a zaj értékei olyanok hogy nem beszélek róla, egyáltalán ki sem lehetne adni a létesítést, nekem 6/6 db mindegyik érpáron a hasznos jel ami kitülemkedik a 26 dB zajból.. (Szerencsétlen router logjában több ezer a FEC hibajavítás) és csoda hogy nem esik szét.... Mondjuk én még nem szólok semmi rosszat mert van aki ennél sokkal rosszabb helyzetben van...[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
válasz djzotya1983 #604 üzenetére
Ha ez megnyugtat akkor kb 2012-óta én is 450 méterre vagyok a DSLAM optikai betápjától, amúgy kb 10 éve már minden DSL betáp optikával megy, csak az ősidőkben volt olyan hogy wireless módszerrel oldották meg a felhordást vagy további telefonrézzel.
Csak ki kéne vinni az oszlopokra az optikát vagy földalatti alépítménybe és kész is lenne a házig optikai ellátás. Ezt egy ezerfős településen kb 2 hét alatt meg lehet csinálni.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
gedikart
aktív tag
Jelenleg egy 5 Mbit-es vonalon vagyok (ADSL). A központ kb 900 m-re tőlem. Elvileg elérhető már a VDSL is (30 Mbit), viszont számomra az a fura, hogy a modem weboldalán max kb 18 Mbit-et mutat, mint elérhető adatátviteli sebesség. Ebben az esetben az előfizetés kötésekor/módosításakor 15-re lövik be a csomagot, vagy 30-ra, és bír, amennyit bír (18 Mbit)?
-
gedikart
aktív tag
Oké. A kérdés arra irányul, hogy hozzám már csak 18 Mbit/s max-on érkezhet az adat (ennyit bír a vonal). Ilyenkor a kisebb sebességre állítják be/kötik meg a szerződést (ami 15 Mbit), vagy pedig 30 Mbit-es elfőfizetést is engedélyezik, de max 18 Mbit sebességen fog üzemelni?
-
btz
addikt
-
btz
addikt
válasz Prémvadász #614 üzenetére
Nem tudom mi van Dorogon, de fizikai akadálya nincs VDSL2 technológia nyújtásának 900méteren. A fizikai tényezők gondolom Dorogon sem mások, mint bárhol a világon.
ⓑⓣⓩ
-
ballazol
senior tag
válasz Prémvadász #614 üzenetére
az optikát mikortól lehet beköttetni, arról nincs infónk?
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
draco31
veterán
Szamosnet valaki? 22.-e volt a határidő a weboldaluk szerint, de itt még el sem kezdtek semmit sem.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
frici69
tag
Ma Pápától kifelé Borsosgyőr irányába láttam gödröket ástak a munkások egy másik brigád meg fűzte be a kábelt, DIGI-s autó volt mellettük. Úgy tudom ezen a részen nincs a DIGI-nek szolgáltatása. A pályázaton pedig az MVMNET nyerte ezt a térséget.
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
ballazol
senior tag
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Ma reggel kérdeztem az ingyenesen hívható információs számon, hogy mikortól lehet igénybe venni az internet szolgáltatásukat, mivel elméletileg augusztus 22-én elkészült a hálózatuk. A telefonos hölgy elkérte a nevemet és a számomat, majd közölte, hogy "megkérdezi" és visszahív. Értitek " MEGKÉRDEZI", Ő aki elméletileg azért van ott, hogy ilyen alapvető dolgokról tájékoztatást adjon. Ha ezzel sincs tisztában, akkor mivel? Na azóta is várom a hívását. Ez a cég egy katasztrófa. Egyébként egy hónapon belül most szeptember 04-én végez a Telekom harmadik alkalommal, a településünkön és még jó pár a Szamosnet által lefedni készült településen hálózatfejlesztést. Ezeknek a településeknek a jó része csak ADSL+ internet kapcsolattal rendelkezik. Remélem VDSL képessé teszik a hálózatukat és akkor el lehet felejteni a Szamosnetet. Gyanítom tudhatnak valamit, hogy nem készül el időben az optika és így akarnak előfizetőket szerezni illetve megtartani a Fehérgyarmati járásban.
-
draco31
veterán
válasz madagaszkar #621 üzenetére
Az egész ott indul, hogy amikor kiderült kik hol nyertek felhívtam őket, és mondta a csaj, hogy nem tud ilyenről. na onnantól nem vettem komolyan az egészet.
Én a mobil számukat hívtam eddig, ha rá bírtam magam venni.
itt felém sajnos csak mikrós Naracom van, más semmi, így nem nagyon tudok mozogni, a telekom meg nem hiszem, hogy jönne ide.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Fücsök007
őstag
A Telekomnak filléres fejlesztés a VDSL2 fejlesztés ahol van ADSL2+, és mivel nem kell alközpontot létesíteni kisebb falvakban, így olcsón és gyorsan tud fejleszteni a kisebb falvakban is ha akar. A Fehérgyarmati járás sajnos a legelmaradottabb járás a konkurencia hiánya miatt, a környező járásokban az Elektronet sokat fejlesztett az utóbbi 1,5 évben, de nem hiszem, hogy érdekelné őket a Szamosnet hálózatán bérelve szolgáltatni. A Telekomot abszolút nem izgatja ez a régió, az Elektronet pedig gondolom csak akkor gondolkodna el a dolgon, ha tömegesen lenne igény az adott településeken a váltásra.
[ Szerkesztve ]
-
kentucky
őstag
Csak most vettem észre, hogy a net tv zrt megnyerte a kiskunhalasi járás optikásítását. A tervezett befejezés egy év múlva várható. Viszont a honlapjukon az van, hogy 30 és 60 megbaites csomag van holott elvileg FTTH hálózatot létesítenek. Ez valami vicc?
-
Cs1csó
félisten
válasz kentucky #624 üzenetére
Nálunk - Hajdúhadház kistérség - most lett kész a SZIP programmal a hálózatfejlesztés ez a honlapjuk: [link]
Az egyik linken ez a szöveg található:
Gigabit Passive Optical Network, azaz GPON. Úgy is mondhatnánk, hogy Internet fénysebességgel.
Fiber To The Home, vagyis üvegszál az otthonig. Ez annyit jelent, hogy az optikai kábelt az előfizető otthonába viszi a szolgáltató. A G-PON az előfizetőhöz egyetlen üvegszálon keresztül jut el, ellentétben a korábbi technológiákkal, ahol a feltöltési és a letöltési iránynak külön-külön fényvezetőszálra volt szüksége.
Ennek a technológiának a segítségével a felfelé és a lefelé iránynak más a hullámhossza, így tudnak kommunikálni egy időben anélkül, hogy zavarnák egymás működését. Számos előnye között említhetjük a korábbi technológiákhoz képest nagyságrendekkel nagyobb sávszélességet, a közel szimmetrikus fel és letöltési sebességet, az időtálló, jóval kevesebb meghibásodásra hajlamos hálózatot.
Aztán a konkrét ajánlat(!?) pedig ez:
Érdemes alaposan végigolvasni ez egy nagy rakás foshalmaz. 100Mbps a MAXIMUM?? Mikor a szövegben GIGABIT-ről zagyválnak??
SŐT ez ennek a mocskos cégnek egy fillérjébe sem került mert az egészet a gonosz EU finanszírozta.
Csak érdekességképp ez egy debreceni lakótelep adatai ahol szintén a gonosz külföldi DIGI szolgáltat - gondolom ez is valami optika:
[ Szerkesztve ]
-
madagaszkar
tag
Üdv!
A fehérgyarmati járásban is hasonló a helyzet. A Szamosnet Kft. lett a nyertes cég, elvileg augusztus 22-ére kész kellett volna lennie a beruházásnak, de még vannak olyan települések ahol el sem kezdték a munkálatokat. Személyes érdeklődésemre azt közölték, hogy induláskor lesz egy 30/5-ös csomagjuk 3000 Ft alatti áron és később tervezik egy csúcssebességű 100/30-as csomag bevezetését is ismeretlen áron.
A "honlapjuk", ami gyakorlatilag így néz ki évek óta:
[link][ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz madagaszkar #627 üzenetére
Igazán sokat változik a honlapuk pedig, nem tudom minek írod ezt. 2 évvel a Kisarból Fehérgyarmatra költözésük után már képesek voltak átírni azt is az elérhetőségüknél.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Cs1csó
félisten
válasz kentucky #626 üzenetére
PONT ez a baj, hogy itt MUTYISZTÁNBAN, ezek lesznek később is ezek csak élősködök. Az EU kifizetett tokkal vonóval mindent ezek meg beleültek a készbe, tuti hogy a vezetők mind haver, barát, rokon és qva nagy fizukért üldögélnek, és ömlik feléjük a pénz én sem tudok mit csinálni hiszen most 10/1-es net van 30-as PING-gel ami néha rosszabb sőt az egész net rosszabb sokszor random napszakokban sőt a leggusztustalanabb, hogy nem az ajtómon kopogtatnak, és könyörögnek hogy köttessem már be egy pár hónapot ingyen kapok csak köttessem már be!!!
Hanem még egy év hűség vállalása esetén is 7000 forint a bekötési költség!! Szánalom az egész, egy biztos ha költözésre adom a fejem csak olyan helyre költözöm ahol DIGI kábel net.madagaszkar
Baszki ez a honlap amit linkeltél egy vicc!!
[ Szerkesztve ]
-
tika06
csendes tag
Valaki MVM net-ről tud valamit? Nekik sincs semmi a honlapjukon, csak hogy fejlesztik.
[link]
Több helyen láttam, hogy a aug.31 volt a tervezett befejezés.
http://www.itextreme.hu/2017/05/25/Halozatfejlesztes-a-Szupergyors-Internet-Program-kereteben.htm
Felhívtam őket, azt mondták írjak e-mailt. Többször is írtam, a legrégebbi majdnem 1.5 hónapos. Semmi válasz, senki nem mond semmit.
Sikerült valakinek már elérnie őket?[ Szerkesztve ]
-
Caligin
csendes tag
Úgy látom, hogy valamennyi nyertes járásuk vonatkozásában a megvalósítás tervezett befejezése 2020.09.30 napjára módosult a jelenleg hatályos Támogatási Szerződések szerint. Sajnos több információt nem tudok arról, hogy mi a konkrét indoka a megvalósítási időszak széthúzásának. Természetesen ettől korábbi időpontban is befejezhetik a fejlesztéseket, mivel ez szintén csak terv dátum.
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Fehérgyarmati járás, "Szamosnet Kft" ma felhívtam őket telefonon. Azt az információt kaptam, hogy Túrricse-Csaholc nincs még összekötve gerinc vezetékkel, ennek a megvalósulása kb. 2 hét. Ezt követően elindulnak teszt jelleggel és utána elérhető lesz a szolgáltatásuk. Előre láthatólag szeptember vége, október eleje a tájékoztatás szerint. Azt, hogy mely településeken lesz elérhető nem közölték, a csomagok maradtak 30 és 100 Mbit/s.
-
draco31
veterán
válasz madagaszkar #635 üzenetére
Ott legalább már annyi van. Tiszakóród irányában még építési engedély sincs ha jól tudom. Igen, már csak röhögni tudok az egészen.
-
Cs1csó
félisten
válasz madagaszkar #637 üzenetére
Nálunk az a gusztustalan, hogy van egy olyan hagy Hajdúhadház kistérség aminek a központja - ki nem találnátok - Hajdúhadház a kistérség legnagyobb városa erre már MINDENÜTT fél éve pörög mindenki a "gyors" neten (adsl-hez 10Mbps 30-40 ping-hez képest jó) de Hadház lett az utolsó amúgy mindig mindenben utolsó ez a település.
Na de elvileg még nyáron írtam nekik emailt hogy a itt nálunk mikor lesz valami és azt írták hogy szeptember 1-jétől de semmi szórólap vagy kopogató ügynökök hogy kössük be semmi elképesztő, ez van ha egy nem proftorientált cég csinálja az egészet csak egy mutyimágnes ami már a kiépítésből megszedte magát most meg mit a vasárnapi ebéd után jól lakottan fetreng. -
madagaszkar
tag
Esetleg még abban bízom, hogy egy hónapon belül a ma hajnali volt a harmadik, hálózatfejlesztési munkájuk a településünkön és reménykedem, hogy VDSL képessé tették a rendszert. Csak azt nem tudom, hogy amennyiben így történt, mikortól és hogyan lehet ezt megtudni? Ha telefonon érdeklődöm, vajon meg tudják már mondani, hogy lehetséges-e a váltás Net S plusz díjcsomagra? Vakon nem akarok váltani, ha közben meg maradok ADSL+-on, a sebességem pedig változatlan lesz, mert most kevesebb a havidíjam a start díjcsomagban.
-
draco31
veterán
Akkor erről ennyit?
-
draco31
veterán
GINOP-3.4.1-15-2016-00203 ezt ha beirom, akkor nekem kidob 3 PDF-et is.
Fülesd-Vámosoroszi
Botpalád
Meg amit linkeltem fentebb.
Ja, lent googleba volt egy link még, úgy kerültek még elő. Megismételheti a keresést a kihagyott eredmények belefoglalásával.
Tiszacsécse
Nem is folytatom, szinte mindenhol ugyan az. Ilyenkor mi van?Ez meg hogy új eljárást kezdtek.
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
Semmi nincs. Akkor egy új építés engedélyezési eljárást indítottak és ha megadják az építési engedélyt akkor elkezdhetnek építkezni az építési engedélyben kiadott időszakban. Hogy mért kellett megszakítani az előző eljárást azt nem tudom. Talán fel kéne hívni a dokumentumokban szereplő ügyintézőket.
ⓑⓣⓩ
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Tud valaki valamit Tiszavasvári internet fejlesztéséről?Mert a PR-Telecom még a környéken sincs aki megnyerte az EU-s pénzt rá,de még egy méter kábelt sem húztak ki a városban.2018.dec.31-ig meg már be is kellene fejezni a munkát.Vagy tipliztek ezek is az EU-s pénzel? -
btz
addikt
Caligin fentebbi hsz-ben leírta a helyzetet. Ebből adódóan lehet hogy mindenki kicsit lazábbra vette a figurát. Nálunk (a mi járásunkban) is ülnek még a pénzen pedig januárra lejár az előzetes építési bejelentés hatálya. Hidegben pedig senki nem fog optikázni, azaz ha itt októberben nem lesz semmi akkor max jövőre 2019-ben vagy 2020-ban.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen