Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5400 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az ilyen "extra" mód, az a tulaj pénztárcáján múlik.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Lajosnagy17
senior tag
Úgy látszik a KITNET a DIGI-nek épít hálózatot.
A Hatóság értesíti a Tisztelt Ügyfeleket a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. (1134 Budapest, Váci út 35.),
Gyomaendrőd település, GPON lefedőhálózat 2. ütem használatbavétele tárgyú hatósági eljárás
megindulásáról. -
félisten
-
the.odzsy
aktív tag
válasz draco31 #5401 üzenetére
Valóban. Tudomásom szerint a hírközlési jogszabályok nem kötelezik a szolgáltatás igénybevételét -új ingatlan esetén- földkábelen történő bekötésre. Szemben az MVM-mel, ahol már csak földkábeles bekötést engedélyeznek új ingatlan építésénél.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
makoss
veterán
Na még ez hiányozna
Tényleg jönnek a mobilhálózati kimaradások a télen?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
geridon81
csendes tag
Sziasztok ez ma jelent meg az NMHH oldalon https://nmhh.hu/cikk/232640/Ertesites_epitesi_engedely_megadasarol__CM16485152022_szamu_hatarozat_TarnameraTarnazsadany_GPONhalozat
Általában menyi idő szokott el telni még bele kezdenek a fejlesztésbe?
-
pruzsi
őstag
1-2 hónap csúszással számolj.
-
Berukaa
csendes tag
Kedves KIFÜ ugye válaszolt hogy a településen jelenleg is elérhető a minimum 30mbit/s internet WIFIN és kábelen is... sőt SZIP mobilinterneten jelenleg TP LINK MR-100 Modemen nem szar jelerősséggel ablakba rakva ennyit tud úgy hogy a háttérben semmi más nem megy + kérdeztem hogy az MVMnet aki itt fejleszt mikorra fejezi be de írták hogy év végén lesz az átadás és a bekötési lehetőség amit kétlek mivel cirka 2 hónap van hátra, de mit is várhattunk volna a kedves MVM-től amióta ide költöztem a településre ez az 5.- Év ami ugyanúgy elhalasztódik felháborítónak tartom már....
-
pruzsi
őstag
Amennyiben nem EU-s pénzből fejleszt lesz még halasztás jócskán , T is felfüggesztett több nagyobb projektet a jelenlegi gazdasági helyzet miatt.
Szar az euró iszonyú drága az optikai kábel 2000euro felett van km -re az előfizetői egy szalasnak ,ami még fent meg 6-8 szálas . -
taki01
őstag
válasz Berukaa #5410 üzenetére
Ez 4G router a legalja, ennél csak jobbra tudsz váltani. Nem tudom, hogy milyen frekvenciák érhető el 4G-n nálad. Ha több frekvencia is elérhető nálad, akkor érdemes egy olyan router nézni, ami támogatja a CA (carrirer aggregation). Ilyen lehet pl Huawei B535. Ha telefonod támogatja a CA-t, érdemes egykét sebesség tesztet csinálni vele. Ha több infora lenne szükséged, akkor segítenek a mobilos topikban.
-
-
draco31
veterán
válasz Lajosnagy17 #5418 üzenetére
Én is várom már a jövő évet, elvileg felém is megcsinálják.
Nagy panaszom nem lehet, mert 100 megásom van, viszont antennás, és talán 1 évem van még a fák miatt, és nem lesz jelem.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
makoss
veterán
válasz Gyula000 #5424 üzenetére
Fel kell jelenteni őket!
Én már nagyon agyalok azon, ha nem bxsznak semmit 2023-ban, diszkrimináció miatt teszek feljelentést!
Miért vagyok én másabb mint egy városi?
Azért mert a szomszédok távolabb vannak falun mint panelban, leszxrom! Oldják meg!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Lajosnagy17
senior tag
Az NMHH nem tesz közzé semmilyen felmérést, hogy hány XDSL rézkábeles vonalat kell még lecserélni 2021. Augusztusa óta.
Szerintem, már nem lehet több mint 350 ezer, abból is sok még Inviteles. Mindenesetre egyre kevesebb van belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Gyula000
csendes újonc
-
makoss
veterán
válasz draco31 #5428 üzenetére
A NMHH-nak én is írtam, az átirányított a KIFÜ (ugyfelszolgalat@kifu.hu) ahol azt írták:
""Tisztelt xx!
A 2022.08.29-én az ügyfélszolgálatunkra elküldött levelére válaszolva tájékoztatjuk az alábbiakról:
A Szupergyors Internet Program (SZIP) célja az ország összes háztartásának újgenerációs szélessávú (NGA, next generation access, azaz minimum 30 Mbit/s névleges letöltési sebességet biztosító) hozzáférési hálózattal el nem látott címeinek lefedése.
A SZIP alapját, azaz a még nagysebességű internet szolgáltatásra képes infrastruktúrával le nem fedett magyarországi címek meghatározását a 2014. december – 2015. április között országosan lefolytatott, szolgáltatók által biztosított információkon alapuló internet lefedettségi felmérés képezte. A lefedettségi felmérés az ország összes olyan címmel, helyrajzi számmal azonosított belterületi és ipari ingatlanjai esetében megtörtént, amelyek szerepeltek a 2014. évi KEKKH és KSH címadatbázisban. Az Európai Uniós elvárásoknak és céloknak megfelelően egy címet akkor tekintünk szélessávú, vagy más szóval szupergyors internettel (NGA) lefedettnek, ha az internet szolgáltató – amennyiben a címen lakó ügyfél megrendeli – 15 munkanapon belül képes az ügyfél számára a lakásába/házába kiépíteni és bekapcsolni a 30 Mbit/s vagy annál nagyobb névleges letöltési sebességű internet szolgáltatást
Az Ön által megadott Tiszapalkonya, cím a lefedettségi felmérés időpontjában szélessávú internettel lefedett volt. Emiatt a cím nem képezte részét a Tiszaújvárosi járás hálózatfejlesztésre vonatkozó GINOP 3.4.1-15-2016-00215. számú támogatási szerződésnek.
A hálózatfejlesztést végző kedvezményezett Magyar Telekom Távközlési Nyrt. a hatályos támogatási szerződés szerint a lefedett címeken nem tervezett új lefedési hálózatot, így Tiszapalkonyán sem.
Tisztelettel:
Németh Gábor
Ügyfélkapcsolati munkatárs, Ügyfélkapcsolati Iroda, Ügyféltámogatási Főosztály
KIFÜ Ügyfélszolgálat
Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
cím: 1134 Bp. Váci út 35.
tel: +36 1 450 3070
e-mail: ugyfelszolgalat@kifu.hu, hibabejelento@kifu.hu""Mondjuk ezek ketten egymást nem találnák meg a sötétben, nem hogy a netet!
Nem tudom kinek higgyekKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
KROK640
nagyúr
válasz Gyula000 #5422 üzenetére
Nekem annak idején az ADSL-el volt ez. 2002 őszétől ment az ígérgetés, 2003 decemberében még csak ISDN-t építette ki, viszont akkor a szerelők azzal viccelődtek, hogy ajd 1 év mőlva visszajönnek ADSL-t húzni. És igazuk lett, szinte napra pontosan egy év mőlva (1 év és 4 nap) valóban az ADSL-t kötni jöttek vissza.
Ráadásul 1 nap múlva 1Mbitet adtak (duplázva az 512-t) mikor én az 512-nek is örültem, csak lett végre már időben (és letöltésben) korlátlan net. Kitartást!Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
"Azért mert a szomszédok távolabb vannak falun mint panelban, leszxrom! Oldják meg! "
Ez nem ilyen egyszerű.
Legtöbb esetben az ilyen helyeket, valami rádiós, mikrós nettel egyszerűbb és költséghatékonyabb lefedni. Olykor még akkor is, ha torony szükséges (ilyenkor a helyi mobiltornyokra X összegért rá is lehet kéreszkedni a szolgáltatónak)
Az összes szolgáltató profitorientált vállalkozás (különben nem lenne, meg nem lenne miből fejleszteni), épp ezért meggondolják, hogy hol fejlesztenek. Egy optikai hálózat kiépítése nem annyi amennyire légvonalban van az ügyfél a központtól, hanem annál jóval hosszabb kábelt igényel. Az optikai hálózat méter/ft ára is jelentősen megugrott az utóbbi időben, és ha a "másik oldalon" nincs megtérülés hajlamosak leterelni. 1-2 user semmiképp sem megtérülés, még akkor sem, ha sokévre hűséget kötnek a legnagyobb sávszélre (bár segít valamelyest).
A vidéki területek ezért mostohábbak, mert relative nagy befektetés, kis hozam. Ezért is vannak mindig a városok, azonbelül is a panelek/lakótelepek favorizálva, mert kis befektetés, nagy haszon. Az más dolog helyileg ebből kellene kitermelni a kevésbé jövedelmező (ritkábban lakott falvak, városrészek) fejlesztését is. (ezt szokták eltolni)
Figyelembe véve a mostani válságot, és az állami projectek leállítását, sajnos semmi jóval nem tudlak kecsegtetni
És nagyon sokszor nem is azok kapják a panaszokat, akik bármit is tehetnének (SŐT!), így pl sajnos az ügyfélszolin való panaszkodás sem feltétlenül megoldás (ki van ez találva )
A feljelentéssel sem fogsz sokra menni, maximum per lesz belőle, ahol majd a nagy szolgáltatók jólfizetett ügyvédei (akik naponta többet keresnek mint te havonta) elsimítják az ügyet.
Sajnos ez a képlet, két ország két nagy szolgáltatójánál dolgoztam már, és elég sok minden kirajzolódik ilyenkor az emberben az évek során.
Kitartást kívánok neked*. (Tiszapalkonya, igaz? megpróbálok rákérdezni, ha megtudok valamit abban az esetben jelzem)* Ugyanezt éreztem az ADSL bevezetése előtt, anno 2002-2004.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #5432 üzenetére
Én marhára értem, hogy nagy befektetés, de:
1. nagy szolgáltató, nem nevesincs senkik amik mostanában vannak!
2. Nagy vállalkozás, leírja az adóból.
3. egyszer kell jól megcsinálni és több 10 évig rá sem kell nézni!
4. én már régebben megmondtam, hogy kifizetem az oszlopig ha ez a kínjuk, + a beszerelést, de több kifogást nem szeretnék meghallani tőlük!
Fölösleges utánanézni, nem egyszer írták, hogy 2023-ban jönnek, de amilyen "szerencsém van" majd megint jön a kovid vagy ZelenszkíjKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
draco31
veterán
válasz KROK640 #5432 üzenetére
Nálam is mikrós net van, már több mint 10 éve. Víztorony a fő, aztán van a templomban is egy átjátszó, és még 2 háznál van felrakva nagy antenna.
100 megát tudja, de ha olyan az időjárás, bele tud szólni. Illetve nekem 2 éve rakták a legmagasabb pontra az antennát a házunkon, azt mondták még 2-3 évem van, aztán a környező fák miatt nem lesz rálátás egyik toronyra sem, és akkor annyi.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
KROK640
nagyúr
Hogy érted azt, hogy kifizeted az oszlopig? Honnantól? Tisztában vagy az optikai kábel méterárával? Illetve az ilyen kapcsolódó szolgáltatásokkal mint adott esetben oszlop, élőmunkaerő és hasonlók?
és kinek mondtad ezt el? Mert ezt minimum tértivevényesen ajánlva a területfejlesztésért felelős vezetőnek kellett volna írásban elküldeni.Ténylegesen, őszinte kiváncsiság vezényel, hogy Zelenszkijnek mi köze van ahhoz, hogy a te internetedet mikor fejlesztik?
Alapvetően átérzem fájdalmad, mert anno nekem is évekig kellett várnom és hasonlóan szenvednem, az 56K modem és az ADSL váltásra, nekem annyiból rosszabb volt, hogy havi 20-30 ezres telefonszámlákat generált, úgyhogy a suli melletti munkából keresett pénzem gyakorlatileg erre ment.
Én kívánom, hogy minél hamarabb legyen olyan gyors neted mint szeretnéd.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz draco31 #5434 üzenetére
Ezesetben a következőket tudod tenni :
1. A környező fákat megmetszed, megmetszeted, ha kell engedélyt szerzel rá (szerintem a leglassabb és legkevésbé jó megoldás)
2. még magasabb antennát szerzel
3. bekötetsz kábeles internetet (ez lenne egy hosszútávú és jó megoldás, ha van rá lehetőség)
4. Veszel hordozható wifi hotspotot ami valami jó sok Gigás mobilnettel vanInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
draco31
veterán
válasz KROK640 #5438 üzenetére
1. 1km. légvonalban a torony és közöttem. Lakott és lakatlan terület, falu. Szóval ha magadnak akarsz jót, csakazért sem engedik a szomszédok, na meg 10-15 méteres diófa tetejére mászkálni sincs sok kedvem.
2. Kémény tetején az antenna. Innentől csak az játszik majd, hogy egy nagy vascsövet felszerelek a kémény mellé, és annak a tetejére az antenna, jó kis villámhárító lesz belőle.
3. ha lenne madzagos net, akkor nem lenne kérdés az egész. Rájuk nem is várok már. ( Tiszakóród)
4. Napi 4-5 giga az adatforgalom, Youtube meg más streaming megy kb egész nap. Most pl. 300 giga a havi forgalmam.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
KROK640
nagyúr
válasz draco31 #5441 üzenetére
1. Ez eléggé nagy baj, hogy szomszédok területén álló fák is akadályoznak, mert ez az első megoldást tényleg nehézzé teszi nagyon
2. Igen, valami ilyesmire gondoltam
3. Hm, egész jó kis csomagok vannak (30/10Mbit 2205ft; 100/25Mbit 3255ft; 300/50Mbit 3675ft - ebből egyértelműen az utolsó a bestbuy), az viszont semmi jóra nem enged következtetni, hogy a weboldal szemlátomást 3+ éve frissült legutóbb. Viszont a weboldal szerint van Tiszakóród a szolgáltatási listában. (bár az is igaz, hogy csak telefonra ha jól értelmezem, meg ilyenkor szokott játszani az utca, házszám probléma is).
4. Érdemes lenne beszerezni egy nagyobb HDD-t, és amit többször lestreamingelnél (kedvenc videók, zenék) azt inkább merevlemezről indítani, az adatforgalom csökkentése érdekében. Mindenesetre akkor a wifi stickes korlátlan net játszana csak, az meg eléggé drága.
5. Esetleg hogy költözöl, de tudom, ez bőven nem olyan egyszerű mint az ember ahogy kimondja.... ezáért is nem vetettem, fezt fel.[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
draco31
veterán
válasz KROK640 #5442 üzenetére
Nem tudom létezik-e még egyálltalán egyébként a cég még.
Nálunk semmi nem köthető tőlük, utoljára még a kovid cucc előtt kérdeztem őket, ötletük sem volt, hogy mikor csinálnak bármit is.
Amikor kiderült hogy Ők nyertek, felhívtam őket, hogy mi újság, annyit mondtak hogy hívjam vissza másnap, mert nem tudják miről beszélek. Én már ott elengedtem, hogy itt valaha is lesz kábeles net. Szóval reménykedek hogy nem akarnak annyira nőni a fák
A nagy HDD oké, de élő Twitch/YouTube az nem működik így.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Sirandrish
legenda
Rég jártam erre..
Tiszalök fele valami változásról tud valaki?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #5437 üzenetére
Azért írtam, hogy kifizetem az oszlopig mert már 5 éve is késő lett volna bekötni és igen, ha ennyi kell, kifizetem addig!
Zelenszkíj meg az EU vezetői diktálnak többnyire, és ezek vannak a jéghegy csúcsán!
háború-->szankciók-->árak növekedése-->beruházások késedelme felfüggesztése
így értem Zelenszkíjt
"Én kívánom, hogy minél hamarabb legyen olyan gyors neted mint szeretnéd"
Köszönöm!#5439 vén6805 Na az jó! ... de a lényeg kimaradt: kié? miért? min fog változtatni? stb
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Berukaa
csendes tag
Felénk is van mikrós net a DSL vagy a mobilinternet helyett de a 80/75-ös csomag havi 12 ezer + olyan jó helyre sikerült rakniuk a központi jeladót hogy a falu egyik oldaláról nulla a rálátás ha már drága legalább lenne mindenhol.... de most várok egyenlőre mivel a Telekom válasza az volt hogy folyamatban van a hálózat fejlesztés és 2023.06.30-ig kiépül itt is az optikai hálózat amiben reménykedem mivel a szomszédos falut 2 hónapja adták át. Bízzunk a jóban és bízok abban is hogy hozzátok is elér a vezetékes mivel ennek nincsen párja lehet bármilyen mikrós dolog.
-
makoss
veterán
válasz vén6805 #5439 üzenetére
Nekem lenne egy sejtésem mi lesz az, szerintem az továbbra is az Északnet rádiósneté, válaszul a Telekomos optikára, lehet felnyomná az is a sávszélt
... de nem biztosKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Berukaa #5447 üzenetére
Ha nekem jött a válasz, jaja, én már több éve várom már az optikát, nagyon jó volna ha nem pörgetném mindig a gépet, és kb 30 perc (!!) alatt jönne le 250GB, mint Tiszaújvárosban, nem 20 óra alatt!
Nem mindegy!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Autós topik
- E-book olvasók
- Mercedes topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 13 - 16" Apple M1 M2 M3 MAGYAR Billentyűzet AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 Legújabb magyar billentyűze 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal
- ASUS ROG Strix X570-I GAMING Alaplap
- Cooler Master MasterBox NR200 ITX ház
- Fanatec DD Game Ready szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest