Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- hány nap alatt lehet megtanulni kínaiul?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz draco31 #5299 üzenetére
nekem azok túl kicsik, összetörik a kezemben
#5300 pruzsi adatlapomon van, de lehet állandó üzemre veszek egy Intel NUC 11 Performance Kit-et. Miért kérded?
Seed szerver nekem idegen, másra bízni adataim
Próbáltam más megoldást, úgy mint ami a havernak van, de az istennek nem jött össze, akkor nem kellene szarakodni a kreditekkel[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Van egy úgynevezett Csatlakoztathatóság-ellenőrző, angolul Conn-Cechker
de ennél lennie kell valami port fordawdingnak vagy mi a tökömnek, a Csatlakoztathatóság-ellenőrzőben le kell futtatni és jobb a kapcsolat.
Nekem piros mezőben van, a havernak zöld.
a beállított porton ip címemen: failed to connect[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
pruzsi
őstag
Évekig használtam seed szervert senki nem fog belenézni.
Ha angol nyelven szereted a filmeket sorozatokat van ingyenes forrás meg seedelni sem kell.Nem tűnik nagy fogyasztasunak a géped , vk tud megenni 200w körül ha játék megy amúgy kb semmi ,monitorozod a fogyasztást ?
Nem tudom melyik torrent oldal ez de elég fura ratio rendszer van amúgy ezen kívül ?
Esetleg még egy nas-t tudok javasolni.
Port forward
Nyitni kell egy portot a torrent kliensnek a routerban és akkor aktív módban leszel nem passzívban .
-
makoss
veterán
Látványos a fogyasztás, csak egy példa:
ha megy a gépem, tévé akkor 2 óránként 1 kilowatt
ha nem, 6 óránként 1 kilowattNas ekkora sávszélesség mellett luxus
routerekhez nem értek de a haverom sem, korábban annyira rá voltam állva a beállításra, hogy a netszolgáltatóm szervizese is kijött megnézni de ő sem tudta beállítani, így maradt a kredit.
kb 21 naponta jön össze 20.000Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
pruzsi
őstag
Hm . Nekem a gép júliusban 60kw evett meg és kb napi 8-10 órát ment játékra (rtx3060,amd 5600x,) illetve a fogyasztásban benne van , 2 router, a monitor , edifier hangrendszer, szünetmentes táp .
Milyen eszkozod van net szolgáltatótól ?
Szívesen segítek beállítani a portnyitast.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Akkor valamit rosszul mértél, 2 kilowatt naponta csak arra a rendszerre túl kevés
Rádiós netem van meg egy Asus RT-AC 58 U Router
Távolról sok mindent be lehet állítani de routert nem hiszem
[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
-
KROK640
nagyúr
Hozzád képest szerencsés vagyok
512/23Mbit, és stabil, aktív kapcsolat. Tehát nekem nem szakadozik. Szerintem neked azért jön össze 8 óra alatt mondjuk 300 credit, mert állandóan szakadozik a neted, és olyankor nem számolja el.
A másik, hogy passzív vagy, vagyis alig töltenek rólad, (portot kellene nyitni) így te csak a seed idővel tudsz bármit is leérni, ami a szakadozás miatt megintcsak nem olyan effektív. Én a helyedben sürgősen befektetnék egy seed szerverbe, pláne, ha ennyit töltesz. Havi 4-6 ezer ft, 100-as stabil aktív kapcsolat, távoli azstallal eléred, és akkor is seedel amikor ki van kapcsolva a géped. (én is használtam sokáig, de ma már minden oldalon eléggé rendben van az arányom, plusz elég jó a netem, így nem szükséges)Nekem 10400F + 16GB RAM + GTX950-em van (500GB SSD, 4+2TB HDD), de nem fogyaszt olyan sokat. De szerintem a te (i7 8700K, Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW), Asrock Z370 Taichi, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme, Samsung 850 EVO SSD 250GB, Samsung 970 EVO m.2 SSD, 2TB WD HDD külső Sarkoon házban, 1 db ADATA 1 TB külső HDD) konfigod sem eszik olyan sokat.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #5313 üzenetére
Nem lehet portot nyitni, aki eddig azt mondta is téved, lett volna rá jelentkező hogy hú majd ő, de semmi.
Amúgy az oldalon is írták, hogy van akinek nem jön össze a kapcsolat, és az is természetes, nincs rá magyarázat.
Volt már szervizes is, az sem tudta
A seed szerver nekem idegen, plusz még azért is fizetni...
50 megás rádiós netem van, mindenféle képp jobb volna legalább egy 500 megás net!
Most északnetem van, a Telekom 2023-ra ígérte az optikát de ez szerintem egy hülye szövegKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #5313 üzenetére
A fogyasztásom szerintem sok, itt egy jó példa, valahol a prohardveren írtam, hogy ha nem megy a gépem, itthon 6 óra alatt 1 kilovattot eszik a rendszer, ha meg benyomom a gépet, tv + erősítő akkor 1 kilovatt 2 óra alatt
-
KROK640
nagyúr
Nekem is idegen volt a SEED szerver.
De amikor azt láttam, hogy egyetlen este alatt 20GB felmegy (2007!) akkor azt mondtam, hogy nem hülyeség. Főleg h mindeközbe a gépem kikapsolva pihent (és amúgy felmet volna róla 2-3GB). 2-3 hét alatt volt olyan oldal, ahol az 1TB uploadot elértem, úgy, hogy a gépem alig ment. =mndjuk akkoriban még azarány alapú történetek voltak)
De ahogy gondolod.
(nekem itt van a telekom 2G optika, meg a Vodafone is 1-2GBvel, bár ezutóbbiból kezd tele lenni a hócipőm... bár... 300-as netem van elvileg gyakorlatilag meg 512Mbites) szóval nincs okom panaszra. )
Nem tudom, hogy hol laksz, de nincs arra valamiféle Digi/Tkom/Voda fejlesztés??? érdemes lenne utánénzi.
Anno az én falumba se akarák húzni az ADSL-t, aztán mikor összeszedtünk kb 100 aláírást, akkor gyorsan hozták is. (előtte csak modemes volt, ami ugye a fent töltött időért is perc díjjas volr)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #5316 üzenetére
Nekem semmit nem mond ez a seed server, nem értek hozzá, én az optikát várom már, a Telekom 2023-ra ígérte de szerintem ez egy hülye szöveg.
Ha esetleg be lehetne állítani a port forwardingot akkor talán jobban haladnák a kredittel de ez eddig még senkinek sem sikerült, még szervizesnek sem
Ami igazán jó lenne a gyors netben, hogy nem kellene órákat sz@rakodni 250-300 GB letöltésével, több kilowatt megzabálásával, lejönne kb fél óra alatt, az már király lenne!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
KROK640
nagyúr
Épp ezaz, hogy szerintem mivel nem is nagyon tudod mi a seed szerver így be sem látod, hogy igencsak sokat segítene a helyzeteden. De mindegy, rád bízom a dolgot.
2023 miért lenne hülye szöveg? 2023 január 1 és 2023 dec 31 is 2023... Nekem anno dec 28-án hozták az ADSL-t. De ha mégsem tudják teljesíteni, akkor rá lehet fogni a válságra, a munkaerőhiányra, egy újabb covid hullámra, meg ki tudja még mi mindenre. De 2022 augusztusában letenni arról, hogy 2023 dec 31-ig nem lesz ott az optika kissé pesszimista látkép szerintem.
Lejönne félóra alatt, király lenne, de úgyis benyomva hagynád a gépet SEEDelni, nem?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #5319 üzenetére
Igen, de nem mindegy mivel seedelném, most az a gép van ami az adatlapomon, de egy ilyet tervezek venni: Intel NUC 11 Performance Lite
Ha lehet hinni a leírásnak 40W-os a tápja.
Jelenleg jobbat nem tudok, ami kevesebbet fogyaszt ettől már az a Raspberry Pi , de az valahogy túl gyenge nekem.[ Szerkesztve ]
-
yu4gi
kezdő
A te géped havonta kb 2000ft fogyaszt napi 8 órával számolva rendes nappali arra ha játszol ha nem akkor kb a fele , esti kedvezményessel még kevesebb. Az Intel cuccot felesleges pénzkidobásnak tartom.
Amennyiben teljesen ki akarod iktatni a gamer géped és eladó akkor jó a Intel de van olcsóbb is.
Ha negtartod de kellene valami seedre akkor NAS ,van rajta plex megoszthatod a tartalmat bárhol 40-60 felé egész jók vannak .Seed szerver megy éjjel nappal 5 ezer Ft ért ,az is jó dolog.
-
draco31
veterán
válasz KROK640 #5319 üzenetére
Kifogást mindig találnak, nekem pl. azt mondták, hogy azért nem sikerült a 2018-as határidőt tartani, mert jött a kovid. És még azóta sem tud senki semmit, mikor lesz bármi.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
KROK640
nagyúr
Lyézush!!
Ez egy 3GHZ-es I3-as 2C4T CPU, alaplappal, házzal, táppal, de RAM és SSD/HDD nélkül, 152 ezer ft-ért!
Ebbe mire RAMot és HDD-t is teszel közelebb leszel a 200 ezerhez mint a 180-hoz.
De ha csak a 152 ezret nézem, abból is, igencsak sok seed szerver telik ki, ami havi 1500ft-tól van (ok, az értelmesebbek 5 ezer körül kezdődnek). Havi 6000ft-al számolva (ennyiért 500GB tárhely, 1 GBit/s sávszélesség, Dedikált HDD van) is 25 hónap. De ugyanez 2TB hellyel számolva havi 12K, még mindig majdnem 13 hónapra elegendő seed szerver, ami nem nálad fogyaszt, nem nálad romlik el, és akkor is megy ha áramszünet van vagy kikapcsolod a géped. Megvan holnapra, nem kell még memóriát meg merevlemezt vadásszál bele külön.Egyébként a 152 ezer + RAM + HDD árából a géped is elkerregne jó ideig, hiszen a NUC is fogyasztana valamennyit, de ha ettől eltekintek is, nagyjából 8-9 év, mire elhasznál ennyi áramot a géped. Vagyis kb 9 év lenne mire a NUC befektetés nullásba lenne.
Na, ennek tükrében vágj bele szerintem, vagy ne... ahogy gondolod.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #5323 üzenetére
Látom még mindig nem érted
Nem értek a seed szerverhez, amihez nem értek meg nem érdekel.
Amihez meg kell, arra jó a NUC. Nem csak torrentre fog kelleni.
Konkrétan meg nem érdekel mennyibe kerül a NUC, 270 ezret is kicsengettem egy JBL Partybox 710-re, az pedig csak zenére jó! menni fog bele még egy Samsung 980 Pro, meg egy 16 GB Ram is, lehet egy G.SKILL Ripjaws 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz ... ha nem változik[ Szerkesztve ]
-
Berukaa
csendes tag
2022/2023 lassan.... Korlátlan mobilinternettel kínlódani havi 9900Ft-ért és még ez is jobb mint a DSL mivel az is egy trágya más alternatíva meg nincs... Telekom is szomszéd falut csinálja ahol alapból több és jobb lehetőség volt normális internetre.. MVM net (AHnet) is elmehet oda amit inkább nem részletezek... 1 éve lógnak itt az oszlopon az optikai kábelek megkeresésemre annyit válaszoltak 2022 év végén várható a szolgáltatás indítása.. Igen jó pár éve ezt hallom mindig év végén lesz!... Ui: és még azt se lehet tudni ki szolgáltat rajta majd..
-
Berukaa
csendes tag
Telekom nekem is azt válaszolta 2023.06.30-ig megvalosul a fejlesztés miközben ez a falu azonos irányítószám alatt van a másikkal ahol fejlesztenek és arról a központról kapjuk mi is az internetet.... Nyugodtan megcsinálhatták volna... Soha nem volt helyhez kötött internetünk
-
KROK640
nagyúr
válasz Berukaa #5326 üzenetére
1.14Mbit/0.7Mbit??? 370-es ping?
Hát ez bizony nem sok, az uploadom ugyan csak 128Kb/s volt, de 2005-ben volt ilyen netem, 2009-ben a 8/1Mbit már ezt minden szempontból túlszárnyalta és én is falun lakok.
Jól elmaradt/ritkán lakott vidéken lakhatsz.
A szomszéd falu (ahol eddig is jobb volt a net) nyilván azért kerül bővítésre, mert sokkal több a (potenciális) megrendelő. Ezek a szolgáltatók profit orintált cégek, és nekik a minél kissebb területen a minél több előfizető ami számít, semmi más. Elvileg erre lenne jó a SZIP, hogy egy bizonyos szint (30Mbit asszem) mindenhol legyen legalább. Sajnos látjuk, hogy (nem) működik.Csak a kábelek vannak kihúzva vagy az alközpontok is telepítve vannak? Mert ha az utóbbi, akkor nagy valószínűséggel már csak valami papíron való szarakodás mehet (pl, hogy akkor ki is szolgáltasson?)
Ha nincsennek alközpontok, jóval szomorúbb a helyzet, mert akkor a kiépítés még nem tekinthető teljesnek és akármeddig elhúzódhat. Főleg, ha a szolgáltatónak kellene kiépíteni az alállomásokat ("DSALM" volt ADSL-nél), mivel az egy igen költséges móka lesz.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Berukaa
csendes tag
válasz KROK640 #5331 üzenetére
Kábelek kivannak húzva illetve kötődobozok is fent vannak de központ nincs illetve régebbi megkeresésemre KIFÜ felé első levélben megvolt nevezve hogy Generálkivitelezőként a Gergi Háló csinálja rá fél évre írt levélben meg MVMnet (AHnet) volt írva kivitelezőnek szóval érdekes lehet ők se tudják ki fogja ezeket a kis településeket szolgáltatni :D már amugy nem bánom ki lesz csak legalább legyen stabilan 50mbit/s legalább
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz Berukaa #5332 üzenetére
Hajajj. Tehát kivitelezés közben változott a kivitelező, illetve központ sincs. Ezekszerint lehet, hogy nem véletlenül, mert nem csak a szolgáltatás, de már a kviitelezés is vitás, esetleg több engedély is hiányzik hozzá.
nem akarlak elkeseríteni, de ez nekem pont úgy tűnik, mint ami így akármeddig állhat félkészenInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
makoss
veterán
Üdv!
Nincs senkinek kifogása a 4.4.4 verzióról? Nem találtatok hibát?
-
greyslay
aktív tag
Az lenne a kicsit offos kérdésem hogy 2gigas nettel torrentrol ki milyen letöltési sebességet tud elérni?
"embertelen ember munka"
-
-
Ic3man
tag
válasz greyslay #5340 üzenetére
Ez nyilván sok mindentől függ! Hiába van 2Gbit-es neted, ha csak 1 ember osztja vissza és ő is csak 500k-val.
További szűk keresztmetszet, ha amire letöltesz az egy sima HDD, mert ő sem fogja tudni kiszolgálni.
Én bevallom nem szoktam nézegetni a sebességet, de egy film 2-3 perc. Nyilván ha egy friss népszerű feltöltés.
Ha bele gondolsz (egy ma már sajnos nem ritka 60-100GB-os játék) és leér 20-40 perc alatt, ezekkel a sebességekkel.
Kell-e a 2/1Gbit-es net otthonra? NEM! De 200Ft-al olcsóbbra jött ki mint az 1/1 így az van.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
zelikocc
senior tag
"De 200Ft-al olcsóbbra jött ki mint az 1/1 így az van."
Ezt hogy? Nagyobb csomag, ergo drágább mint az 1/1
Egyébként ha már szóba került, szerintem sincs semmi értelme.
Xbox (Series X - tehát SSD) játékokat töltöttem le 1 gigás nettel kábellell és még az 1 gigát sem tudták kiszolgálni a Microsoft szerverei... (max 400-al jött le) )és ez rendszeresen előfordul. Így gyakorlatilag értelmetlen a 2 giga, főleg hogy az eszközök is nagyon kevés van ami ki tudja használni.Akkor lenne értelme az 1 gigánál nagyobb csomagnak, ha XGSPON technológiát használna (amit a DIGI-nél terveztek) mert ott drasztikusan lecsökken a válaszidő (ping) aminek viszont már nagyobb előnyei vannak.
[ Szerkesztve ]
-
-
zelikocc
senior tag
Szerencsés vagy, vagy valamilyen Magenta1 csomagod van..
Nálunk 7280 Ft az 1/1 és 8280 Ft a 2/1 vezetékes telefonnal együtt, mert így olcsóbb.
Önmagában az 1/1 7950 Ft a 2/1 pedig 9200 FtNemrég láttam, hogy a Netfone-nál lehet 5990-ért 1/1 netet kötni.. valakinek van tapasztalata, hogy minden Telekomos címen elérhető?
Új hozzászólás Aktív témák
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Notebook hibák
- Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Formula-1
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Samsung Galaxy A53 5G Fekete 128GB Független
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest