Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz KROK640 #5003 üzenetére
Ez volt a korábbi elavult antenna felszerelve errefelé mindenkinek. Maradt is egy ilyenem, állítólag hibás, de sosem tesztelgettem.
A mostani meg 3 típus közül az egyik: TP-Link CPE605 vagy CPE610 vagy CPE710. De szerintem a két 600-as közül az egyik, nem láttam még olyan közelről, hogy típust tudjak mondani pontosan.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Túzok22
senior tag
válasz djzotya1983 #4998 üzenetére
Igen a budapesti szerverekre is annyi, meg minden magyar szerverre. Tegnap megint felhívtam őket, a műszakis kolléga bentről is 13 ms környékén mért. Mondta hogy küldjek egy levelet amibe linkek traceroute-t és ők továbbítják az IT-s kollégáknak, ők megpróbálnak javítani rajta.
-
draco31
veterán
-
KROK640
veterán
Teljesen igazad van, Rick4 maximum nagyon szerencsés, ha ez igaz is rá egyáltalán, és mint sok ember, ő is a saját érdemének és eredményének érzi a szerencséjét. Ezek az emberek általában az empátia (szinte) teljes hiányával élnek, és azt hiszik, hogy ők sz*rták a spanyol viaszt.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
the.odzsy
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #5009 üzenetére
Lajosnagy17 !
Kistelek mikortól köthető, és mikor készült a hálózat?MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
Ic3man
tag
válasz djzotya1983 #5013 üzenetére
Nálunk nem erről van szó! Az egész környéken ilyen a legutóbbi hálózat "fejlesztés" óta.
Nekem is 10ms körül van, de korábban 3-5 volt.
Nekem egy ideje abszolút nincs érkezésem ezzel foglalkozni, de majd Túzok22 kolléga belesz.... a palacsintába.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Berukaa
csendes tag
Én már annak is örülnék ha tudná az ember ki szolgáltat majd az MVM net / AH net hálozatán.....
-
Tinuszka
tag
válasz Lajosnagy17 #4456 üzenetére
Üdv mindenkinek, érdeklődésemre a Gyopárosi KábelTV részéről elmondták, hogy tavaszra (áplilis, május) várható elérhető szolgáltatás Biharugrán a tavaly fejlesztett optikai hálózaton keresztül.
-
the.odzsy
aktív tag
Ma egy Digi-s autót láttam Tótkomlóson és egy sarki oszlopnál egy szerelő egy már korábban felrakott és bekötött dobozt hegesztett, lenn a földön egy asztalon. Elképzelhető hogy tesztelik a hálózatot és javítják a hibákat.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
the.odzsy
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #5022 üzenetére
Valóban. Akkor tényleg csak bekötődobozt javított.
-
taki01
őstag
válasz Lajosnagy17 #5022 üzenetére
Itt Kismaroson, csak település nagyját fedték le optikával és nem is tervezik többit lefedni. Kb azok a részeket fedte le a digi, ahol Telekom is van. Már DSL-re se lehet előfizetni az Invitelnél, mert ők azt mondják, hogy a Diginél kell már szerződést kötni. A Digi pedig azt mondja, hogy nincs optika és ezért nem köt szerződést. Páran megszívták, mert anno kiköttették az invitel-t és most meg szükségük lenne netre, de már nem kötik vissza nekik. Bár az én címem sincs benne, pedig itt lóg előttem az optika.
A diginél egy splitter-be hány előfizetőt kötnekbe? -
draco31
veterán
Ott egyébként mi a helyzet, ahol meg lett nyerve a pályázat, de nem készült el semmi sem?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
taki01
őstag
válasz draco31 #5025 üzenetére
Vissza kell fizetni a pályázati pénzt és újra kiírják. Ha nem pályázik senki, akkor emelik a támogatást. A megvalósulási dátumig kész kellene lenni, de sokan nem tartják be. Sok minden befolyásolja, pl: engedélyeztetés, munkaerőhiány stb. ezekre hivatkozva tudják tologatni a határidőket.
-
djzotya1983
tag
válasz Túzok22 #5029 üzenetére
Ilyenkor jön a következő hiba! Szakad az internetem! Mikor? Egész nap! Nézzék meg! És a vonalvizsgálatkor kihúzni a modemet azért is!
Majd kimennek hidd el. Tapasztalat! Én a vdsl ért 2 hónapot baszogattam őket, kijött a srác majdnem szívbajt kapott hogy a szőlőlugason mindenhol új nyomvonal 2 postakábek kell...
Merthogy nekem 100 as net akkor is kell!
Kijött, kényteléen volt nekiállni, bár én azért nem vagyok geci segítettem neki. De jelentsd be ennyi...
Mert akkor szarnak rá![ Szerkesztve ]
-
the.odzsy
aktív tag
Lajosnagy17 !
Ma Gyomaendrődön jártam, elkezdték az optikai hálózat kiépítését. A gerinc kábelek fenn vannak és a doboztartók is. Jól gondolom hogy a Kitnet lehet, amit a térképeden láttam?MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
the.odzsy
aktív tag
-
Túzok22
senior tag
válasz djzotya1983 #5033 üzenetére
Voltak kint, az ONT-ot lecserélték egy ugyanolyan Sagemcom f@st 5670-esre, újra csatlakozózták az optikát, de a ping maradt ugyanaz a 12-14 ms. Azt mondták hogy ennyi a ping ezzel most így nem igen tudnak mit kezdeni. Mérges vagyok, hogy nem tudnak rájönni, hogy miért ennyi a ping erre felé mostanság. Volt itt 4-5 ms is a válaszidő, szerintem elég sokat romlott valamiért.
Hálókártya beállításokban meg kikapcsoltam az áramlásszabályzást Rx és Tx engedélyezve-ről kikapcsolt állapotra, energiatakarékos ethernet opciót szintén kikapcsoltam, energiahatékony ethernet fület pedig bekapcsoltam. Teszteltem, de ezektől a beállításoktól semmit se javult a ping. Település színtű ez a ping érték.
[ Szerkesztve ]
-
Ic3man
tag
válasz Túzok22 #5037 üzenetére
Igen! Én továbbra is azt mondom, hogy azóta ilyen (Bag- Hévízgyörk- Galgahévíz) amióta novemberben volt az a karbantartás/fejlesztés.
November 14 előtt végig 5-ös pingem volt, azóta meg 8-10. Speedtest LOG-ban szépen látszik.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Túzok22
senior tag
Távolról állítgattak, konfiguráltak a végpontomon, ONT-on valamit, hátha jobb lesz, ki is jöttek cserélni ONT-t, csatlakozót, de nem lett jobb. Az kellene hogy Galgahévízről is, Hévízgyörkről és Bagról is lenne pár bejelentés szokatlanul magasabb ping értékkel kapcsolatban és akkor lehet hogy jobban foglalkoznának vele. Az van, hogy az általános előfizetők ebből semmit sem vesznek észre, nem méregetik a válaszidőt hogy épp mennyi, hanem csak használják a netet és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz djzotya1983 #5040 üzenetére
Érdekes hogy a sebességgel meg semmi gond nincs, 900 le, 800 fel mindig, csomagvesztés sincs, csak a ping érték tré egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
geridon81
csendes tag
Sziasztok tudja ezt értelmezni valaki,hogy ez mit jelent pontosan ??
https://nmhh.hu/cikk/226387/Ertesites_epitesi_engedely_megadasarol__CM107032022_szamu_hatarozat_3204_j_GyongyosHeves_osszekoto_ut_17400_km_szelveny_korforgalom_a_DIGI_Kft_hirkozlo_halozatanak_kivaltasa
-
Ic3man
tag
válasz geridon81 #5043 üzenetére
Hm ez érdekes...
Ez nem az épülő elkerülővel kapcsolatos körforgalom lenne!?
Arra gondolok, hogy ott valami komolyabb átalakítás szükséges, mert valami hálózati csomópont van, de nem egyértelmű nekem se.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
the.odzsy
aktív tag
Ma beszéltem egy inviteles emberkével, akinek a jövő héten kötik az optikát a digis kollégái Tótkomlóson. Azt mondta, hogy csapatot vezényeltek Gyula, Tótkomlós, Szarvas térségébe jövő héten és megkezdik a tömeges optikai bekötéseket. Úgy hogy e területen lévők jövő héten már optikásak lehetnek (persze az, aki bekötésre vár ).
-
Sirandrish
legenda
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz Sirandrish #5049 üzenetére
Nem hiszem, hogy így lesz.
Szerintem a stratégia a következő:
- Be kell kötni és átkötni az embereket rézről optikára, ahol lehet (Vác, Gyula,Szentes,stb)
- integrálni az AHNET által bekötött településeket (MVMNET SZIP-es körzetek, amelyek elkészültek.
- árat emelni a választások után a fejlesztésekre hivatkozva a Telekom szintjére
- folytatni a fejlesztéseket
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen