- Miért nincs szükségem egy darab elektromos rollerre se?
- Jól árasított edzett üvegek Samsung Galaxy A54-hez és POCO X6 PRO 5G -hez
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Így nem kell kidobni a gépet és friss Windows 10-en maradni 2029-ig
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dogbert
csendes tag
Ennek most tökre örülnék, ha nem ugyan ezt halottam volna tavaly is. Én már csak akkor fogok akármit is elhinni mikor már a speedtesttel csinálom a sebesség mérést. Aztán utána majd az unokám dolga lesz 30-40 év múlva stresszelnie, hogy a b*zi szolgáltató miért nem hozza már a rendes netet.
-
fripi9608
csendes tag
"A települést ellátó gerinchálózat építése folyamatban van. A települést össze kell kötnünk a sárospataki térségi fejállomásunkkal, mely legkésőbb 2020 nyaráig fog megtörténni. Indulás előtt 1-2 hónappal szórólapon tájékoztatjuk majd a lakosságot.
Üdvözlettel: PR-TELECOM" 2020.03.01. -
Akosman
aktív tag
válasz fripi9608 #4093 üzenetére
Nálunk 2020.10.30. Tuti nem lesz kész,mert az országos főgerinc amit elhoznak a faluba,még csak tervezés,és engedélyeztetés alatt van. A helyi hálózat már itt is kiépült. Kérdezz rá emailben mit mondanak mikorra tervezik az indítást. Messengeren is szoktak válaszolni,de emailban pontosabb választ kapsz.
-
fripi9608
csendes tag
Sziasztok!
PR telecom sátoraljaújhelyi járás, projekt befejező időpontja: 2020.12.29.
Dobozok már lassan egy éve fent vannak, azóta kb semmi mozgás Vajon mennyit kell még várni ? ............... -
Akosman
aktív tag
válasz placeboHUN1 #4087 üzenetére
Nagyon jó...
-
Kommy
veterán
Írtam még 5.28-án hogy felkerültek a dobozok a napokban , 10.16-án kaptam e-mail-t, hogy elérhető a szupergyors internet a címemen (Sopron), a mai napon jöttek bekötni majd közölte az ember aki beköti, hogy nincs jel a dobozban. Ez kész agyrém.
[ Szerkesztve ]
-
hcol7
senior tag
-
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudja valaki mennyi a rádiós internet felső határa? (MB/s)
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
KROK640
nagyúr
válasz headhunter #4078 üzenetére
nincs min meglepődni USAban eléggé szar, netek vannak és drágán. Rossz a lefedettség.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Sirandrish
legenda
válasz szmihaly #4071 üzenetére
Nah hát akkor ezzel a szuper nettel rohadunk meg míg élünk ...igazán pazar.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
headhunter
addikt
Eső nem "akadály"...
Comcast Gigabit Pro Update - Fiber Installation Has Begun!
Comcast Gigabit Pro Fiber Install Part 2 - Fiber pull and splicing!
What It Was Like Getting Comcast Gigabit Pro...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Gigabit Pro 2000 Mbps/2000 Mbps - $299.95/mo" -
KROK640
nagyúr
válasz Sirandrish #4070 üzenetére
Ha vettek fel rá pénzt, az megint más.
Lehet amúgy az engedélyekkel tökölnek, mert az szokott elhúzódni nagyon.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
e90lci
senior tag
válasz Sirandrish #4069 üzenetére
Van még ez is csak egy kicsit drága.Meg nem tudom mennyire megbízható.
-
szmihaly
csendes tag
válasz Sirandrish #4068 üzenetére
Megnézted a linkelt táblázatot? A környéken, vagyis a tiszavasvári járásban egyedül Tiszavasváriban jövő év tavaszán kezdi ell a kimaradt útcákban kihúzni a koaxot, befejezési határidő 2022 április vége. Tiszalök, Szorgalmatos, Tiszadada meg sincs említve. Más szolgáltató meg egyenlőre nemigen lesz, mert maga a polgármester az egyik testületi ülésen vagy 2 évvel ezelőtt saját maga mondta ell, hogy megkeresték internet szolgáltatás lehetőség kapcsán, a válasza az volt: minek ide másik internet szolgáltató, van itt már internet, és jó ez is. Úgyhogy a fejlesztés legnagyobb hátráltatója a polgármester. Azóta a testületi ülések videóit is gondosan eltávolították!
-
Sirandrish
legenda
válasz KROK640 #4066 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy majd az egász Telekom belerokanna pár oszlop lerakásába, de ez miért az én problémám? Ígértek valamit, amire még nem kevés pénzt is felvettek, majd eltüntek, és verik a mellüket hogy "Hát van 30as net, kussojjá hülyegyerek".
Abban bízom hogy bármelyik másik cég majd valamikor elkezd fejleszteni, és remélem hogy az ÖSSZES olyan települést (amit nem tartott fontosnak a telekom), bebukja a francba a mohó szarrágó banda..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Túzok22 #4064 üzenetére
Én már nem reménykedem...majd ha elkezdenek dolgozni, akkor örülök, addig meg evan
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
KROK640
nagyúr
válasz dancsuri #4065 üzenetére
öööö alapból igazad van, de mégsem.
Ugyanis ami egy településen számít az az iparűzési adó. Na ez az, amiből vidéken viszonylag kevés van (vannak települések ahol 1-2-3 vállalkozás van) városban viszont gyárak stb. sokkal durvábban jattolnak.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Sirandrish #4052 üzenetére
Tudod te milyen drága egy új oszlop?
Arra csak nagyon indokolt esetben fognak költeni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Túzok22
senior tag
Hamarosan biztos nekiállnak nálatok is oszlopokat állítani és koaxozni vagy optikázni. Nálunk is ugyanez volt a helyzet Bagon. Azt hittük, hogy egy Bag-ra úgyse fognak soha se szupergyors internetet bevezetni.
Itt 2019-ig csak szakadt Invitel ADSL és a helyi kábeltv szolgáltató koax hálózata volt. Az Invitel max 30 Mbit/s-os sebességgel szolgáltatott, de csak 15 Mbit/s-ot tudott a hálózat. A helyi kábeltv szolgáltató (Galga KTV), aki az iTv Zrt.-től bérelte a koaxot, amit azóta felvásárolt a Kalásznet, max 120/12 Mbit/s-al tolja.
2018 őszén elkezdte a DIGI kiépíteni az Inviteles oszlopokra az optikát az ADSL vezeték alá.
2019 augusztusában vásárolta fel a Galga KTV-t a Kalásznet, így már nem voltunk iTv Zrt.-s terület, ezért a DIGI rá egy évre, 2019 őszén eltudta indítani az optikai szolgáltatást nálunk.
Még 2018 telén arra lettem figyelmes, hogy egy másik cég/szolgáltató is optika kábelt kezdett el kiépíteni a falunkban a villanyoszlopokra. A szerelőcsapatot megkérdezve kiderült, hogy a Magyar Telekom Nyrt. szintén optikai kábelt épít ki a Galga KTV (2019 őszétől már Kalásznet) koax kábele alá.
2019 augusztusába be is indult a Magyar Telekom Nyrt. optikai hálózata is a Kalásznetes felvásárlással egyszerre.
Így lett két külön optikai hálózat is Bag faluban:
DIGI 1000/300 Mbit/s
Telekom 2000/1000 Mbit/sMindig csak pozitívan. A pozitív gondolkodás meghozza majd a gyümölcsét. Lehet hogy később, de oda hozzátok is megérkezik majd a fejlesztés. A türelem rózsát terem. Mindig van remény.
-
szmihaly
csendes tag
válasz Sirandrish #4058 üzenetére
Szia! Úgynézki, hogy a rezes hálózat még marad egy jó ideig. Egy másik fórumból a telekom réz megszüntetésének tervezete: https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/rezes-szolgaltatasok-megszuntetesenek-utemezese-2020-09-30.xlsx
-
e90lci
senior tag
Itt koax van régi Kalásznetes.Optika nincs és nem is lesz egy darabig,a PR-Telefos megnyerte a pályázatot de még mielőtt egy méter kábelt is kihúzott volna,visszadobta a járás fejlesztését.Ezt megint meg kellene pályázni de nem akarja senki fejleszteni.3-4 évig csak ültek rajta.Ez van ezt is csak itt Magyarországon lehet megtenni.Németbe ez már vastagon kötbéres lenne.
-
titán
válasz Sirandrish #4058 üzenetére
Nálunk az utcában az eonos oszlopokon húzták végig a telekomos optikát. Igaz én maradtam invitelen, nekem simán jön a 71/9 havi 2100-ért, elég is. Lehetne 1000mbit 4600-ért, ha úgy adódna. Nem ugrálok, hátha optikáz majd a digi.
-
Sirandrish
legenda
Igen, azt tudom, mert volt hogy 1-2 alkalommal már félrevitt az oldal.
-
Sirandrish
legenda
Nálam eddig is csak a 30as volt.
Volt amikor azt mondták hogy lehet 50eset, de végül is annyit sem bír a cucc.
Oké hogy nem akarnak oszlopot mert az 20 forint, de meddig akarják még rámerőltetni az 1 rézkábeles csodahálózatukat? Persze mivel nincs konkurencia, így pont lesz*rják..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
titán
válasz Sirandrish #4055 üzenetére
Erre (is) reagáltam:
Ha másképp adom meg a címem, akkor feldobja nekem is..nem értem..
Tök mindegy mit dob fel az oldal, ha nincs ott az optika. -
e90lci
senior tag
Szia
Hú az gáz ha nincs oszlop,nem is igen fognak fejleszteni kipréselik amit ki lehet a régi Kalásznetes hálózatból.Eddig nálunk is csak 150/5 volt vagy két év óta.Az előtt 100/10 az előtt 120/10.Nem tudom mi ez a változás.Vagy 2 hónapja megadta magát nálam a kábelmodem aztán jött egy szerelő egy másik városból rámért a vonalra akkor mondta itt a környéken simán elbírja az 500/22 is nem érti miért nincs még itt,holott náluk ami ugyan úgy Kalásznetes terület és rosszabb hálózat már rég lehet kötni az 500 netet.Nekem ebből az jött le,hogy a telekom ide nem nagyon akar pénzt belefektetni adja amit még épp elbír a hálózat befektetés nélkül vagy minimális befektetéssel.Szerintem itt vagy 5-10 évig nem lesz semmi megint.Hacsak Lölö vagy Viki ide nem költözik a környékre mert akkor aranyozott optika lesz még a kutyaólba is bevezetve. -
titán
Ha semmi sem változott a környéken, akkor nyilván optikai szálat sem húztak.
-
Sirandrish
legenda
Ha másképp adom meg a címem, akkor feldobja nekem is..nem értem..
-
Sirandrish
legenda
Mindenhol? Mert nekem azt mondták hogy oszlop kéne a koaxhoz is, de új oszlop nemigen lett...sőt. Semmi nem változott a környéken..
[ Szerkesztve ]
-
Lajosnagy17
senior tag
Igen , több helyen dolgoznak az Inviteles területeteken, de szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper áron eladó dobozos új Asus Vivobook 16 /i7-1255U/16 GB RAM/512 GB SSD/FHD+/IPS/16"/Gari/
- Onexplayer X1 11" 64GB DDR5 RAM 4TB SSD Intel Ultra 7 155H GAMER konzol handheld pc laptop atomerőmű
- T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Szuper áron dobozos Asus Vivobook Pro 16 /i7-12650H/16 GB/512SSD/RTX 3050TI 4GB/Gari/
- MSI GTX 980 Ti SEA HAWK 6GB