Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz kiskeni #4000 üzenetére
Én annó a Tisserrel voltam hasonlóan, szoptam velük feszt, de én nem költözöm
Most végre kicsikartam egy 50 megás netet, nem giganet, de jó, hogy a Full HD-s filmekre (14-16GB) nem 4-5 órákat kell várni.
Most inkább a port forwardolást lehetetlen ezeknél beállítaniKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
the.odzsy
aktív tag
Na talán lesz nálunk valami: [link] . A felmérés nyáron megvolt, most építési engedély megadása. Remélem előbb utóbb lesz itt valami.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
the.odzsy
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #4003 üzenetére
Láttam hogy az Inviteles topikban írtad. Ezt kezdetben valóban az Invitel nyerte a SZIP1 pályázaton. Viszont én rákérdeztem emaiben és ők azt közölték, hogy a második körben (?) az Oroscom Kft. nyerte a projektet. De az interneten még mindig az Invitelnél szereplünk [link] 2020 szeptemberi határidővel. Ám én a pályázati üfsz-en emaiben is rákérdeztem, ahol 2020 december 31.re írták az elszámolási határidőt. Pontosan ezt:
"A Széchenyi 2020 Ügyfélszolgálatához érkezett „GINOP -3.4.1-15-2016-00243” azonosító számú projekttel kapcsolatos megkeresése tárgyában a GINOP Irányító Hatóság ügyfélszolgálatától kapott információk alapján az alábbiakról tájékoztatjuk.
A projekt megvalósításával kapcsolatban kérjük, hogy a kivitelezést végző szervezettel szíveskedjen felvenni a kapcsolatot. A konstrukcióban 2020.12.31-ig záró elszámolásoknak kell beérkeznie." Hát most már nem tudom mi van. Az Oroscommal még nem vettem fel a kapcsolatot. De ha lesz konkrétum jelezni fogom.[ Szerkesztve ]
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
szucszoli89
csendes tag
válasz rasotamas #2074 üzenetére
Kedves rasotamas! A véleményedből ítélve lehet, hogy nem a szerelő volt gyökér.
Nem tudom, hogy fúrtál-e már át 40 cm vastag vasbeton födémet, de én igen. Meggyűlt vele a gondom, pedig lelkes házibarkácsoló vagyok. Most képzelheted, hogyha sokan még egy egyszerű képkeretet sem tudnak normálisan a falra felszerelni, akkor milyen nehézségi fokozat a födémet átfúrni akár több helyen? Gondolod, hogy majd neked ingyen, a két szép szemedért meg fogja csinálni egy olyan szerelő, akinek időpontra ott kell lennie a helyszíneken és meg kell csinálni egy nap ki tudja hány beszerelést a szakember hiány kellős közepén? -
makoss
veterán
válasz szucszoli89 #4005 üzenetére
Kicsit régi hszre válaszoltál több mint 1 éves!
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Gatkoka
csendes tag
Telekom feltalálta az időgépet
https://youtu.be/QGScZMq_WR8
-
Diák66
őstag
Úgy tűnik Zirc optikás lett.... bár ez csak egy használatbavételi engedély, ami semmi konkrétat nem ír. A határozatot meg a guglibarát nem találja..... hol lehetne rákeresni?
[link] -
the.odzsy
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #4003 üzenetére
Felvettem a kapcsolatot a kaszaperi kivitelezőkkel. Valószínű Oroscom-os lesz. Több ütemben és több évig tart majd a kivitelezés. Az 1. ütemben nincs benne az utcánk, pedig fő utca és ezen utcán van a polgármesteri hivatal is. Nem nagyon voltak közlékenyek, csak címet kértek, meg utána telefonszámot, hogy majd értesítenek a nálunk tartanak majd.
Megpróbálom kifogni majd az 1. ütem embereit.MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
geridon81
csendes tag
Itt a Hevesi járásban berotel már meg kapta az engedélyeket sőt még a projekt is be fejeződött még sincs szolgáltatás !
Hogy egy szolgáltató ilyen csőd tömeg legyen az kritikán aluli akkor mit várjon tőle az ember ha szolgáltatnának is ??? -
user12
őstag
-
Dogbert
csendes tag
Tegnap reménykeltő hír jelent meg Velence fb oldalán mi szerint neki állnak hálózatot építeni. Aztán hamar elmúlt a lelkesedésem mikor kiderült, hogy a novi-com kezd el nagyon korlátozott területen mozgolódni. Pont a falunak azon a felén fog pár utcát bekábelezni, ahonnan a T hozza a saját hálózatát, remélem azért mert a 2 cég egyeztetett és a T-nek már csak rákell kapcsolnia a novi által kiépített hálózatot a sajátjára, és nem pedig az a cél, hogy megakaszák a Telekomot, nehogy nem teljesítés miatt visszakeljen fizetni a SZIPes pénzt.
De még a jobbik esetben is csak a falu egy igen kis részéről van szó, ami nem garantálja azt, hogy emberi időn belül meg lesz csinálva az egész település. Reménykedünk. -
Berukaa
csendes tag
A cikk megjelenése óta cirka 5 hónap múlva ismét 1 év eltelik... de azon kívül hogy nálunk ki...szták az optikai pon felfüggesztőket semmi nem történt, se hír, se semmi, se az émász, se a polgármester semmiről nem tud érdekes https://index.hu/techtud/2020/03/02/azota_is_hozza_az_allam_a_szuperinternetet/ egyébként a mi járásunkat is ez az "állami cég" MvM net nyerte... elvagyok ezzel a szutyok 5mb-os DSL-el... 2020-ban... nevetséges
-
Dogbert
csendes tag
Hát, ebben azért nem bízok annyira mert ha a gerincet húznák be a főbb utcákra akkor nagyon más utcákról lenne szó. De mindegy is az már ebből is biztos, hogy a cyberpunk 2077et neki kell állnom dec. 20-án tölteni, ha a diós bejgli mellett szeretnék játszani vele.
-
Lajosnagy17
senior tag
Ebben talán bízhatunk. Több helyen dolgoztak már.
MVMNET szerződései a METALCOMMAL.METALCOM - GENKIV - BÉKÉSCSABAI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 907 312 440 HUF 3000015906
METALCOM - GENKIV. - CELLDÖMÖLKI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 503 205 272 HUF 3000015907
METALCOM GENKIV. PÁPAI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 1 459 614 614 HUF 3000015908
METALCOM GENKIV. SÜMEGI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 237 671 684 HUF 3000015909
METALCOM GENKIV. DEVECSERI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 440 768 494 HUF 3000015910
METALCOM GENKIV. GYÖNGYÖSI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 305 553 473 HUF 3000015911
METALCOM GENKIV. KAPOSVÁRI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 431 157 676 HUF 3000015912
METALCOM GENKIV. KESZTHELYI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 975 221 309 HUF 3000015913
METALCOM GENKIV. KÖRMENDI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 455 457 389 HUF 3000015914
METALCOM GENKIV. PÁSZTÓI Szolgáltatás megrendelés metALCOM Zrt. 2020.01.07 2021.12.31 327 631 505 HUF 3000015915[ Szerkesztve ]
-
Porlac
újonc
szia ha szabad érdeklődnöm akkor honnét vannak meg ezek a szerződések ?
-
Lajosnagy17
senior tag
Állami vállalatoknak a szerződéseket nyilvánosságra kell hozni egy bizonyos összeg felett. Rakereshet bárki.
Most már csak nézegetni kell az engedélyezési kérelmeket az NMHH honlapján.
https://nmhh.hu/tart/kereses?HNDTYPE=SEARCH&name=doc&page=1&fld_sort=insdt
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
veterán
válasz Berukaa #4017 üzenetére
5Mbit? Az nem túl sok. Faluban lakok, de már 2008-ban 8Mbites ADSLem volt.
Modnjuk a cikk is taglalja, hogy árfelhajtó hatás, emiatt elfogyott a pénz. És egy igencsak érdekes rész : " és a helyzetet tovább rontotta, hogy az elmúlt években sok szerelő ment jobb fizetésért nyugati országokba dolgozni. Tervezőből sincs sok."
nos ez már más kérdés ugyan, de ha más dolgok jól működnének ebben az országban akkor ez a probléma sem lenne. (na de ebbe most ne menjünk bele).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
frici69
tag
válasz Lajosnagy17 #4019 üzenetére
Remélem ebben az adott városhoz tartozó járás falvai is beletartoznak. Az én esetemben Pápa. Nekem viszont még nem tiszta, ha kiépül a hálózat azon ki fog szolgáltatni?
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz frici69 #4023 üzenetére
A térképre felraktam az összes olyan falut, várost ahol a Metalcom fogja a hálózatot építeni.
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1tPNJYR6Wn_Sl9xrswgs86wPjEZmWgyiT&usp=sharing
- nem tudni melyik cég(ek) fognak szolgáltatni. Az MVMNET-től sokan vesznek optikai szolgáltatást
-és hogy mikor kezdik az építkezést, mert rengeteg helyről van szó
-teljes vagy részleges kiépítés lesz, nem kötelezettség 100%- ban minden utcát lefedni -
Diák66
őstag
válasz Lajosnagy17 #4024 üzenetére
-
frici69
tag
Ebben a listában én nem találom a Pápai járás településeit az MVMNET SZIP-nél.
Tavaly a Digi húzott optikát a régi Inviteles védőcsőbe a falunkon keresztül. Azt mondták Pápát és Sárvárt kötik össze. Azóta erre nem látni őket.GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
frici69
tag
válasz Lajosnagy17 #4028 üzenetére
Köszi
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
e90lci
senior tag
Szia
Tiszavasvári,Szorgalmatos,Tiszalök vonalon nincs is Telekom optika.Sőt semmilyen optika nincs csak ezer éves koax.Ez így nem fedi a valóságot. -
Lajosnagy17
senior tag
Szia, Telekom, Flip és Vodafone(UPC) hálózatáról nagyon kevés információ áll rendelkezésre.
A Telekom információk két helyről származnak:
-GVH büntetés(https://www.gvh.hu/data/cms1041192/Vj056_2017_m.pdf)
-Megvalósitott GPON fejlesztések:
https://www.telekom.hu/rolunk/szolgaltatasok/nagykereskedelem/belfoldi_vezetekes/szelessavu_hozzaferes/megvalositott_fejlesztesek_gponTiszalök, Szorgalmatos, Tiszavasvári az elsőben szerepel, szerintem mert ti is kaptatatpk kedvezményt a GVH büntetése miatt. Kiváncsi lennék hányan éltek a kedvezménnyel.
TELEKOM adatok nemcsak optikát, koaxot is tartalmaznak.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Ma megtudtam miért nem indította el az újónnan kiépített FTTH hálózatot a digi a falunkban. Idáig csak annyit mondtak technikai okok miatt csúsznak. Kiderült a technikai probléma az,hogy a diginek nincs elegendő ont készüléke,és ez miatt nem indul a szolgáltatás.
-
Akosman
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #4035 üzenetére
Elvileg most a hónap végén meglesznek az ont-k azt mondta az üzletkötő,és kezdik szórni a szórólapokat. Elvileg onnantól max 30 nap a bekötés. De majd ha látom is akkor hiszem el ezek után.
-
Winnie The P
őstag
Üdv! Csongrád-Csanád megyében a Mórahalmi járásban Ásotthalom-Kissoron lakom. 2017-ben írtam egy mailt a Deutsch Tamás vezette digitális jólét program-hoz, azzal a kérdéssel, hogy várható-e a térségben hálozatfejlesztés. A válaszban leírták, hogy a járásban a Szip. programon belül a kiírt pályázatot az Mvmnet nyerte el. Majd írtam az Mvmnet-nek is, mire ők azt válaszolták, hogy Ásotthalmon 746 igényhely lefedésével építik ki az optikai hálózatot, és az én címem is érintett a fejlesztésben. A fejlesztésnek ebben az évben kész kellett volna lennie, de eddig semmi nem történt. Nagyon lesújtó, hogy nincs normális optikai hálózat kiépítve. Jelenleg mikrohullámú internetet használunk 15/4-es csomagot havi 5.000 ft-ért, illetve van egy műholdas előfizetés havi 3.600 ft-ért. Internet elérhetőség szinte ez van, mert a területen lévő szolgáltató Invitel nem tud csak 1mbps csomagot biztosítani. Azért ez röhely!!!! Korábban voltam az előfizetőjük, de amint volt lehetőség váltani azonnal felmondtam a szerződést. Bocsi a hosszúra sikeredett írásért. Ha valaki tud valami információt a területen lévő fejlesztésről ne tartsa magában.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
placeboHUN1
csendes tag
válasz Winnie The P #4037 üzenetére
Jól körbenéztél mert a szip már elkészült 2018 öszén a kormány mondta.Most nem érnek rá a soros megint támad..... Nem számít ki mit mond ,mire igérték senki nem foglakozik a határidőkkel majd ha elkészül készen lesz nagyon sokan várunk rá de nem tudunk mit csinálni egyszer csak lesz minden városban digi+upc+telekom gigabites optika egyszerre ,na utánna majd jön a vidék...
-
user12
őstag
Sziasztok
Azt esetleg tudja valaki,hogy a Digi milyen logika alapján fejleszt/terjeszkedik területileg? Gondolok itt arra, hogy egy városrészben random megjelenik, viszont ahol logikusabb volna a megjelenése (alépítmények megléte, társszolgáltatók jelenléte, stb), ott nem.
Van esetleg valakinek a birtokában információ, hogy a közeljövőben milyen terveik vannak?Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Lajosnagy17 #4041 üzenetére
Elnézést ha félreérthető voltam - optikai kábelre gondoltam.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Diák66
őstag
Kábel esetén jó kérdés mi az ok, ha jól emlékszem ott még kötelessége is van a meglévő infrastruktúra bérbeadására egy adott szolgáltatónak. Nem túrhatja fel mindenki az utat, hogy csatornákat fektessen a földbe. Ugyanakkor a villanyoszlopok is rendelkezésre állnak, de azt meg az áramszolgáltató nem kedevli.
-
-
taki01
őstag
válasz Winnie The P #4044 üzenetére
Lehet de fizetni kell érte. Valamint van valami ár limit is csak már nem emlékszemrá, hogy miképp van meghatározva.
-
user12
őstag
Nem kötelező, csak lehetősége van ha a műszaki feltételek adottak.(persze jó pénzért cserébe)
Csak nem tudom mire vélni, hogy az eon nagyon szorgalmasan cserélgeti a póznákat a városrészben, ahol lakunk. Még csak azt se lehet mondani, hogy a kábeles vodkafon miatt, mert az már kb tavasz óta szolgáltat. Esetleg még arra tudok gondolni, hogy a T optikát viszik el ott eon póznán ahol nem tudják behúzni a meglévő alépbe, csak nem tudom, hogy ilyet mostanában csinál-e a T.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Tiszavasvári,Szorgalmatos,Tiszalök köthető tegnap előttől 300/20 és az 500/22 a Telekomtól.4 év után eljutott idáig a Telekom is.Azért írtam ha valakit érdekel.Igaz nem olcsó,de nincs más alternatíva.Meg egy tapsot megérdemelnek,így 4 év után. -
Diák66
őstag
Te jó ég, kezd mozgolódni az Invitel optika terén? [link]
CS/25524-3/2020 sz. hirdetmény - Csetény-Szápár összekötő optikai kábel építése (T.sz.: CS_SZ_FELH_01) előzetes bejelentés nyilvántartásba vétele
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen