Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ettetek, ittatok?
- 🖥️⛅
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
adammeyer
csendes tag
válasz inf3rno #3650 üzenetére
Az Invitellel leszerződtek tavaly szüleim (aláírták), majd kijött a szerelő, kis fejvakarás után elment és utána kaptuk az üzenetet hogy a beszerelés műszaki akadályba ütközik.
Akkor ezek szerint a szolgáltató felelős azért hogy az oszloptól a szobába behúzza a kábelt?
PlaceboHUN1: az a baj hogy a mi címünkre már ezt hozza ki. De az 5 szomszédja vagyunk, pár méter van a két ház között.
Holnap világosban megnézem az oszlopot kint, illetve felhívom a telekomot. UPC internet elvileg nincs a faluban. Köszönöm a segítséget.
-
KROK640
nagyúr
Itt a link rendesen :
https://index.hu/techtud/2020/03/02/azota_is_hozza_az_allam_a_szuperinternetet/Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
mrsng
újonc
Egyszerűen vicc. Van ahol a szar net van, van ahova meg két szolgálató is húzza az optikát??? XD
-
inf3rno
nagyúr
Én sem értem, de úgy látszik ez az új világ rend. Valaki írtam már talán egy hete külföldről, hogy nála is ez van, hogy 3 szolgáltató optikán. Én meg szívok itt a UPC 500-al, de végülis ez is jobb, mint ami 20 éve volt, úgyhogy inkább nem panaszkodom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
ferenc93
csendes tag
Sziasztok!
Szabolcs megyében Nyírlugoson az optikai internet 2018 decemberében már felkerültek az oszlopokra a kötődobozok, vezetékek. Így 1,5 év távlatában semmi változás nem történt. Jelenleg Net Plusz díjcsomag van, ami 40 Mbit/s “hasít” néha kicsit lassabban. Nagyobb csomag nem érhető el. A Drávanet Kft. nyerte a SZIP programot többször is próbáltam érdeklődni már de semmi érdemleges választ nem kaptam hogy mikorra várható az élesítése. A négy környező települések közül kettőnél 300Mbit/s, a másik kettőnél már hasít az 2000Mbit/s internet. A héten a Drávanetes ügyfélszolgálatostól annyit tudtam meg hogy engedélyezésre vár, ami még hosszú idő, amire a felháborodott válaszomra annyit mondott “ez ilyen”. -
mrsng
újonc
válasz ferenc93 #3657 üzenetére
A SZIP határidejeit 2020.12.31-ről módosították 2021.12.31-re. Átnyúl a SZIP 1.0 a 2.0-ba. Merem feltételezni ezért írta nekem a T hogy leghamarabb jövőévre várható a hálózat fejlesztése itt palkonyán is. Nem tudom te írtál-e a rózsaszín kollégáknak, de ha nem tetted meg akkor mindenképp érdeklődj.
-
Akosman
aktív tag
válasz ferenc93 #3657 üzenetére
Azt az egyet sosem fogom megérteni,ha nincs meg minden engedélyük arra,hogy elindítsák a szolgáltatást,mi a francnak építi ki a helyi hálózatot? Ha nem kap rá engedélyt bele fektetett x millió forintot a semmiért? Úgy lenne ésszerű,ha megvan minden engedély,és minden adott a szólgáltatás elindítására,akkor kezdem kiépíteni a hálózatot! De lehet én gondolom rosszul a dolgokat! 😁
-
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
Nem tudom. A PR már kész van a helyi hálózattal teljesen,de még nincs a faluban nekik központ,és nincs kiépitve a faluig se a hálozatuk. A Diginek már kész a központ és itt a főgerinc is,de még nincsenek kész a helyi hálózattal,és elég lassan is haladnak. Mondjuk nekem mindegy melyik indulna elöbb,csak induljon. PR 800/250Mbit harangozott be, Digi 1000/300Mbit-es netet.
-
mrsng
újonc
El van havazva nem tudom mit vártál, nekem is kiszúrta a szemem egy kis rövid válasszal. A rinyálás sajnos nem segít. Keresni fogom a polgármestert (hiába túl sok köze nincs a dologhoz) hogy nyugodtan kezdeményezheti/jelezheti a Telekomnak az igényeket a faluban, mert van rá. De úgy gondolom jövő év nyár végére nálunk is beindul a szolgáltatás.
-
tbw
aktív tag
válasz placeboHUN1 #3648 üzenetére
Én 4800-at fizetek az 1000/1000-res internetért a T-nél + vezetékes telefon.
TV nélkül meg Telekom szerződés nélkül.[ Szerkesztve ]
TBW
-
Berukaa
csendes tag
Mennyi pénzt felvesznek ezekre a fejlesztésekre de határidőre csesznek megcsinálni.... nálunk fél éve kirakták az oszlopokra a kábelvezetőket és ennyi azóta se híre se hamva... picit már kezd idegesíteni hogy az ember megvesz egy játékot a Steamen, gondolok itt Far Cry 5-re 55GB a játék... a szerény DSL 400-500kb/s tölti le és napokig kell várni egy játékra, mire leszedi hopp elúszott a hétvége ismét munkába kell állni ja azt hozzáteszem 5000 havonta ez az ócska szar internet... vicc tárgya már..
[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
Na hála istennek le került még a honlapról Tiszavasvári járás fejlesztése.Megint igazam lett! Magyarország én így szeretlek!
-
makoss
veterán
Na megjött a válasz mail:
""Köszönjük megtisztelő megkeresését!
Tájékoztatom Önt a Magyar Telekom Nyrt. Tiszaújváros járásban a dokumentációban foglalt fejlesztéseket elvégezte.
Lakossági igényhelyek kiépítéséről a vonatkozó pályázat azonban nem rendelkezett.
Üdvözlettel,
Lehner Krisztina""Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Valaki megpróbál JZT Informatikai Kft-re mérni egy sebit? Nekem latency errort ír ki ha erre a szerverre akarok mérni, érdekes a többi szerverre lehet mérni és tökéletes csak a JZT-re csinálja ezt a speedtes.net-en. Másnak is csinálja, vagy magamnák kell keresnem a problémát?
-
válasz Berukaa #3671 üzenetére
No igen az horror ár azért a netért
Korábban én is 5100 Ft-ot fizettem a netért, persze az 500/22-es.
Most meg 2699 Ft-ot ugyanazért.[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KROK640
nagyúr
Magyarul kiépítették a jó netet neked, de arra már nem kapnak pályázati pénzt, hogy be is kössék. Magyarul egyelőre nem fogják. Nálam ugyanez volt 2005ben az ADSL-el. Ki lett építve de nem kötötték. Ilyenkor pályáznak bekötésre is, ha megkapják, a pénzt akkor haladni fog a dolog. ha nem kapják meg, akkor némi várakozás (esetleg a helyi vezetőtől függően új pályázás) majd rájönnek, ha már van, akkor kötni és szolgáltatni kéne, és kötni meg szolgáltatni fognak.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
Gergosz2
veterán
Na veszprémi járásnál kitolták az átadás időpontját szeptember 28-ra. Nálunk a faluban már március magasságában felrakták az összes dobozt és az optikát is végighúzták, értelemszerűen már csak a házakba kell bekötni.
Akkor kérdeztem, hogy mikor várható a befejezés, amire a szerelők azt mondták, hogy még nem tudják, mert a gerinchálózatot még nem rakták le amire bekéne csatlakozni. Mindegy, már 20 év elment f*s réz ADSL-lel, már ezen a pár hónapon nem akadok fenn
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
válasz KROK640 #3677 üzenetére
Elvileg 300/20-as csomag van nem? Egyébként igen, ahol nincs konkurencia, ott magasak az árak. Ha 300-as csomagom lett volna, akkor nagyjából mielőtt megjelent a két optikai szolgáltató, nekem is ennyi lett volna.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Sirandrish
legenda
Királyság...akkor garantáltan semmi sem fog változni pár évig gondolom...
Remek hír...
Komolyan tiszta szégyen ez az ország...2020ban 30as nettel kell szerencsétlenkedni..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
e90lci
senior tag
válasz Sirandrish #3681 üzenetére
Mondjuk nem is baj,hogy ezek nem fejlesztenek nagyon sok rosszat olvasok róluk.Csak e mellett az a probléma,hogy visszadobták és várni kell arra hogy megpályázza valaki ami nem valószinű.Úgyhogy ha jobb netet akarsz akkor tényleg költözni kell,mert itt nem lesz fejlesztés.Szerintem soha!
-
makoss
veterán
Egyetértek!
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makikox
csendes tag
Nem mai, de egy átlagosnak mondható adat: [link]
Telekom adsl. Éljen 2021! (Mátra) -
the.odzsy
aktív tag
Megkerestem az Invitelt a SZIP programmal kapcsolatban. Ezt a választ kaptam:
Tisztelt Érdeklődő!
Köszönettel vettük elektronikus úton elküldött megkeresését, amelyre
válaszolva az alábbiakról tájékoztatjuk.
Az Ön által említett fejlesztés már nem az Invitel Zrt-nél van. Második
körben a tendert az Oros-Com nyerte meg, azonban tájékoztatást, mi nem
tudunk adni, hogy mikorra fog elkészülni a fejlesztés.
Tisztelettel:
Invitel Távközlési Zrt.
Milyen második kőr, most akkor mi van? Az oldalukon még náluk szerepel, 2020 szeptemberi határidővel: [link] . Valamiről lemaradtam?MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
e90lci
senior tag
válasz the.odzsy #3687 üzenetére
Ne aggódj,majd szeptemberre törlik azt is.És akkor lehet még várni vagy 300 évet mire ott is fejlesztés lesz.Nesze neked internet fejlesztés!Vicc az egész.Nem internet fejlesztési pályázatnak kellett volna meghirdetni hanemi minél több pénzt tud lenyúlni a semmiért pályázat,és akkor nem várna senki semmire.
-
e90lci
senior tag
válasz vén6805 #3689 üzenetére
Itt meg kb 27000 embert tojnak le ami kb 7000 előfizetést jelent a járásban,de rosszabb esetben is 3-4 ezer előfizető.Erre nem éri meg fejleszteni?Csak egy átlagot számolok akkor is minimum 24-25 millió bevétel.Tudom ez Magyarország itt minden cég több száz millát akar keresni máról holnapra.
Csak leírtam a véleményem nehogy magadra vedd!Köszi hogy válaszoltál. -
Ha egy szolgáltató felveszi a támogatást és nem építi ki, akkor azt vissza kell fizetnie, ez még Zimbabweben is így van...
Ettől függetlenül, egy szolgáltató sok szempontot mérlegel. Extrém esetben megeshet, hogy úgy dönt, elengedi az adott települést...
Első körben azt vizsgálják meg, hogy mennyire fejlett infrastrukturálisan a környék, mert ez mindenre kihatással van. Mennél tehetősebb a lakosság, annál inkább vonzó...
Hajdú-Bihar megyében két ilyen település van: Debrecen, és Hajdúszoboszló, a többi azon verseng, hogy ne HHH (Halmozottan hátrányos helyzetű legyen), hanem csak HH-s.
De itt is van érdekesség. Hajdúszoboszló legelitebb lakóövezetében lakom, a lakosság tehetős, mégis csak idén jelent meg a Telekom és az DIGI az optikával.
Minden szolgáltató ezen felül arra törekszik, úgy alakítja ki a csomagokat, hogy mindent tőle vegyél igénybe. Magam például Vodafone-os vagyok, már Berettyóújfaluban is UPC-s voltam, a két optikai szolgáltató megjelenése jó volt a havidíj felezésnél.
Berettyóújfalura sok mindent lehet mondani, börtönfalva, HHH-s a mai videóban, maga az országgyűlési képviselő is kimondja, de pozitívumot annál kevesebbet. Viszont a Telekom kapott támogatást, hogy a rézdrótot lecserélje optikára. Így ha 1000 főre eső előfizetők száma el is marad más fejlettebb régiójával szemben, már megéri fejlesztenie. Az Invitelt megvásárolta a DIGI, így ha nem optikáznak, lehúzhatják a rolót. Szóval összetett dolog ez.
-
Azért, mert az EU-nak van az a fétise, hogy versenyhelyzet kell... na most ha x településre csak EU-s támogatással hajlandó szolgáltató menni (úgy egyáltalán), akkor kap EU-s pénzt. Igen ám, de ha csak egy szolgáltató van, akkor nincs verseny. Ekkor megpályázza a másik is, és ha megfelel a feltételeknek akkor ő is kap pénzt, mert hogy jönne az már ki, hogy a y szolgáltató megkapta, a másik szolgáltató is vállalja azt amit emez, annak meg azt mondják, hogy így jártál, a lakók meg fizetnék a horror havidíjat.
-
Akosman
aktív tag
Nálunk is 2 optikát húznak egyszerre! A PR-Telecom az pályazati pénzből fejleszt,még a Digi önerőből,mivel megvette az Invitelt,és Majosházán csak inviteles adsl/vdsl van jelen pillanatban. Mi örülünk neki,hogy lesz választék,hiszen egy kis falu vagyunk,ahol a népesség a 2000 főt sem éri el.
-
e90lci
senior tag
válasz Akosman #3695 üzenetére
Ez ok,de ha megjelent ott a Digi akkor szerintem a PR-nek nem sok esélye van hogy valaki előfizet náluk.Vagy annyira olcsón kellene adnia,hogy az lenne a ráfizetés.Az max kb olyan 500 előfizető talán,jó esteben 3 milla körüli bevétel havonta ha a Digi tarifájával számolok az megéri?Nálunk csak a mi városunkban ha itt is csak a Digi tarifájával számolok 12 milla bevétel itt nem éri meg senkinek fejleszteni.Nem értem,lehet én vagyok hülye.Telekomnak ezért éri itt meg annyira 0 befektetéssel,mikrós netről tudják nem konkurencia.A konkurencia ami meg van az a Telekom tulajdonában van.
-
Akosman
aktív tag
Igazából akkor van nagy esélye itt a PR-nek ha előbb indítja a szolgáltatást. Akkor elvihet nagyon sok előfizetőt a Digi elől,mivel a falu nagy területén 5-15Mbit/s tud csak biztosítani az invitel. Nagyon sokan várják már,hogy normális internet és tv legyen. Ami jobb a PR-nek az a digitális tv adás a rengeteg HD csatornával.😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Androidos tablet topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Sorozatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- EA Sports WRC '23
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest