Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
Kapjátok be
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Cs1csó
félisten
válasz Sirandrish #1501 üzenetére
Most őszintén, 1Gbit körüli letöltési sebességnek is mi értelme? Hol tudod kihasználni? A kedvenc oldaladról az 50GB-os film 10 perc vagy 20 perc alatt jön le nem mindegy? 300-500Mbit-el tökéletesen ellennék. feltöltésnek pedig mondjuk 50-100Mbit.
Az 1 Gigabit-nek akkor van értelme, ha egy nagy család esetén, vagy albérlet stb. ahol van legalább 4-6 gép és azokon keményen tolnak mindent de ott is inkább a router minősége a kérdéses, megfelelően ossza ki a sávszélt a különböző programoknak.
-
Sirandrish
legenda
válasz Gyula84 #1503 üzenetére
Juj szegény...inkább hallgatok
csicso82 Nekem is elég lenne pár száz mbit
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Cs1csó
félisten
Bakker ez eszembe sem jutott!!
Mármint arra gondolsz, hogy előfizetek egy ilyen bazi erős netre majd kültéri UTP kábellel átviszem még vagy 2-3-4 szomszédnak akik töredék áron jutnak nethez (mondjuk havi 1-2k-ért) nekem meg akár ingyenbe is lehet ha a 2-3-4 embertől bejött havi pénz fedezi az internet havidíját.
Erre gondoltál?
-
Gyula84
veterán
-
Ic3man
tag
Urak! Válaszolt a GVH, kiragadom a lényeget:
"Panaszában felvetett kérdésével összefüggésben szeretnénk tájékoztatni, hogy
Galgahévíz településre vonatkozó GVH által kiszabott kötelezés az i-TV és a hálózatok
tulajdonosai közötti bérleti szerződést érintette, a DIGI tevékenységére, illetve
szolgáltatására nem terjedt ki." - ha kell bemásolom az egészet, de sztem fölösleges!Magyarul, SZOLGÁLTATHAT a DIGI, csak ezek szerint nem adott még minden hozzá!
Lehet bizakodni!Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
addikt
Céges VPN-nél ahol fel kell tölteni céges adatokat otthonról Nem elég a 1 Mbit amit a coaxos kábelnetes szolgáltató.
Vagy terepen ha kell egy image fájl rendszer visszaállításhoz akkor tök jó ha tudsz 200Mbit-el feltölteni otthonról.Meg alig drágább mint az olcsóbb csomag. Diginél meg még olcsóbb.
taki01: Nekem itt a 4G 200Mbit-el jött lefelé.
[ Szerkesztve ]
-
tbw
aktív tag
Lehet használni saját routert?
TBW
-
Cs1csó
félisten
válasz Túzok22 #1517 üzenetére
az árukereső oldalon a TOP 1 router is tudja az 1000Mbit-et: TP-Link Archer C1200 AC1200 Router 15k-ért.
-
woodworm
veterán
válasz Túzok22 #1517 üzenetére
Gigabites router vásárlása esetén nem mérvadó a wifire megadott sebesség. Az n300-asok között is lehet találni GE portokkal rendelkezőket és az ac1200-asokat is szerelik FE portokkal.
A wifi amúgy is megbízhatatlan jószág és a megadott sebesség névleges, az ac1200-asok 5GHz-en sem tudnak ~500-Mbitnél többet.[ Szerkesztve ]
-
Gyula84
veterán
hát kíváncsi vagyok mennyi időt fog még igényelni innen a dolog
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
-
Gyula84
veterán
-
Sirandrish
legenda
-
Gyula84
veterán
válasz Sirandrish #1531 üzenetére
de ez csak telekomost mutat
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Van bárkinek bármilyen infója a SZIP PR Telecom által elnyert Veszprém járási (GINOP-3.4.1-15-2016-00188) munkál aktuális állásáról?
Én Márkón lakom, de bármelyik érintett településen érdeklee, hogy elkezdtek-e már bármi csinálni.
Egyébként itt
már 2020.06.30. a projekt záródátuma, ami nem túl bíztató, figyelembe véve, hogy eredetileg (2016-óta követem) végig 2018.12.31. volt.
Természetesen már többször felvettem a céggel kapcsolatot szóban és írásban is. Teljesen normálisan elbeszélegettem a vezető mérnökükkel, de már vagy 2 éve csak az ígérgetés megy, ugyanakkor semmilyen megkezdett munka nem látszik. Az önkormányzat sem tud semmit, de még az engedélyezésekről sem, pedig úgy gondolom, hogy az valamilyen szinten rajtuk is keresztül kell menjen.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv': __Zs__
Megj.: Egyébként ennyit arról is, hogy milyen nagy csinnadrattával jelentették be az országos sajtóban állami szintről még 2018 év vége felé, hogy megvalósult a szélessávú elérés az országban. Hát a PR Telecom a fenti link tanulsága szerint az elnyert 13+5 járásból eddig 2-nél fejezte be a munkát, a többi pedig elég szépen csúszik. Valószínűsítem, hogy a táblázatban most látható dátumok sem a véglegesek, de ne legyen igazam.
[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
Pedig igazad van.Nálunk 2019.07.27 a záródátum,de egy méter kábelt sem húztak ki.Pedig ezt a 6 települést a járásban körbehúzni nem kis meló,úgyhogy ez is csúszik,hacsak valami véletlen folytán el nem folyik a pénz.Én már nem annyira várom őket,ha nem húznak optikát házig akkor talán csak a kábeltv köttetem be tőlük.
-
placebo2018
csendes tag
-
djzotya1983
tag
válasz placebo2018 #1535 üzenetére
Erre ne vegyél mérget! Pontosan a kisebb-nagyobb (községekben) falvakban is elvárás a 30Mbits/s letöltés, de akkor elmondanám hogy ebből még csak 50% ha megvalósult országosan, de még annyi sem...! A többiek rézen hányodnak 1-2 max 15 Mbits/sec en méregdrágán! És csodálkoznak ha elakad az iptv megakad a stream nem megy a net, és egy nap többszáz hibajelentés fut be, valamit átnyergelnek (ehol ez lehetséges) más szolgáltatóhoz! Itt ahol lakom ebben a községben már 2012 ót megvan a gerinc (optika) ahonnét megy a dslamhoz le van butítva régi pstn-analóg tel központra adsl adsl2+ ami modulálva van vdsl 2 re és akik az 1km es szóráson belül vannak azoknak jó! Azoknak mint nekem is dupla érpáron megvan a 100/25. 1 érpáron max szétszakítva a vonal rettenetes marginnal 50/10 Na de aki már 2 házzal feljebb van tőlem ugyanazon áron már csak 60 mbitet kap (2 érpáron ha ki tudja harcolni) innen 20 méterre... Aki 2-5-6 km rre van a dslamtól örülhet ha megvan a 5-10 Mbit ősrégi fis fos adsl en amin már nem igazán megy el az iptv sem. Ez számomra érthetetlen és tarthatatlan állapot ha már egyszer megvan minden adott, és ezt papíron le is fektetik, akkor mi a ...ért kell itt 2019 ben még rézdróttal szórakozni??? Ez olyan hogy beülök a porscheba, de hiába nyomom a gázt mert a kipufogóban egy bazinagy krumpli van! Ezek a kft k kiírják a GINOP határozatok szerint a dolgokat utána elnyelik a pénzt.. Szép.. Na de a szolgáltató ezek után persze hogy nem akar fejleszteni neki nem érdeke így ha már a támogatást elnyelte előle a cég... Pedig nagyon is az lene mert ezzel nem csak hogy versenyképes maradna de talán több felhasználót be is vonzana hosszab távon. Ahogy egyre bővül az igény egyre szűkül az adsl en a keresztmetszet kénytelenek lesznek
váltani jobb időtállóbb technikára. Jönnek a 4K tv k 4 K streamek lassan. Ott már a 30 Mbit édeskevés lesz de még a 100 is. Kérdés hogy mikor jön el az az állapot amikor nem csak az ígérgetés meg a pályázat/határozatkiírás megy a népek parasztvakítása placebóként, hanem ennek látszata is lesz,köszi a figyelmet -
Cs1csó
félisten
válasz djzotya1983 #1536 üzenetére
Egyetértek, de a 4K stream még odébb van szerintem 5-10 év minimum már annak örülnék ha minden normál tévé csatorna FHD meglenne.
-
__Zs__
tag
válasz djzotya1983 #1536 üzenetére
Valamai hasonló van nálunk is (technikai részleteket nem ismerve): optikai gerinc elvileg kész (Invitel), aztán valamilyen központokból réz. Nekem is konkrétan csavart érpáron jön (1 páron) az ADSL net, max 15 Mbit/s sebességgel. A szerelő azt mondta, hogy van olyan utca a faluban, ahol elvileg tudnak 30 Mbit/s-et is. Végül is megvagyok a 15-tel, meg elég stabilnak tapasztaltam, de nem értem, hogy miért haladnak ilyen lassan a vállalt kiépítéssel. Vajon az elnyert pénzek megvannak még, vagy tényleg eltűntek már valahol? Na mindegy, ez már politika, amit kár elkezdeni itt taglalni.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Ha a 2016-ban elnyert pályázat 2018-as teljesítési határidejét kitolták, akkor mégis hogyan készülhetett volna el? Békés megyében több járásban nyert az invitel, de a digi felvásárlás óta ezekről nem sok szó esik.
-
szkaroly
senior tag
Könyörgöm az agit-propot legalább itt a fórumban hagyjuk már abba. Békéscsaba járásban 811 milló támogatást nyert a MVM akármilyen zrt. Az EU támogatás célja a szélessávú net kiépítése olyan helyeken ahol eddig nem volt. Itt, Békéscsaba külső részén ez mai napig nem történt meg.
Poco F6
-
Cs1csó
félisten
válasz placebo2018 #1542 üzenetére
-
Rozadj
csendes tag
Egy kötődoboz hiányzik és kész a hálózat. Valaki nem tudja mennyit kell várni, hogy rendelhessen, miután befejezték ?
-
Túzok22
senior tag
Nálunk is hiányos még mindig. 3 utcában nincsenek fent a kötődobozok a villanykarókon még mindig, a falu többi részén minden utcában fent vannak. Amúgy nem tudom hogy mennyit kell várni az indulásra miután elkészült a teljes hálózat. Attól függ hogy alakulnak a dolgok.
Pl: engedély, hálózat beüzemeltetése stb... -
Rozadj
csendes tag
-
__Zs__
tag
Tegnapi fejlemény nálunk: szerelik az optikai vezetékeket a villanyoszlopokra. Váltottam pár szót az egyik munkással (szerintem alvállalkozói lehettek a PR Telecomnak), aki azt mondta, hogy nekik 05.10-ig kell végezniük a kábelvezetési munkákkal.
Lehet, hogy akkor ebből akár hamarosan internet lesz? Meglátjuk. Jelentkezem majd a továbbiakkal. -
Gergosz2
veterán
Elég nehéz ekkora mennyiségű optikai kábelt találni manapság, meg kell ember is aki ezt kiépítse. De már anno a pályázat kiírásánál sejteni lehetett, hogy a 2018 végi befejezés biztos hogy csúszni fog.
Amúgy melyik településről van szó? Nálunk is ugyanez a helyzet Veszprém mellett.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Razer Blade ADVANCED 15" i7-11800H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3070 8GB QHD 165Hz PATIKA, ÚJ AKKU! GAR
- 2024 Mac Mini - M4 CHIP - 10C CPU / 10C GPU / 24 G RAM / 512 SSD - Bontatlan
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Lenovo E580 i5-7.gen (kishibás) akku jó /Bontás/
- PlayStation 5 Digital 30th Anniversary Limited Edition / Bontatlan - 2 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest