Hirdetés

2023. szeptember 27., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) buherton


buherton
őstag
LOGOUT blog

Bevallom őszintén kicsit komolyabb írásra számítottam. Úgy mint UDP, TCP sebességbeli különbségek, MTU méret és társai, ha mást nem de legalább annyira, hogy oké ezek szignifikánsan nem módosítják az eredményt.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#2) btz válasza buherton (#1) üzenetére


btz
addikt

Sokan sajnos nincsenek tisztában a netjük sebesség mérésnek a legalapvetőbb dolgaival. Előfizet egy gigás Digire, de csodálkozik, hogy az n draftos wifis tabletje csak 30 mbpst mér. Nekik szól ez a bejegyzés.

ⓑⓣⓩ

(#3) thotzoltan


thotzoltan
tag

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni..120 mbites netet kötött be a tréhom...Inspiron 15R 5520
laptopom van,lehet valahol a kártyát állítani a nagyobb sebességhez,vagy csak 100 Mbit/s a teljesítmény max?
a vezetékes realtek PCIe FE Family controller
és a Wifi Intel (R)Centrino(R)Wireless-N2230
a Dell a LAN-hoz azt írja10/100/1000 Mbit/s..

(#4) btz válasza thotzoltan (#3) üzenetére


btz
addikt

Lan csatlakoztatásánál milyen sebességet ír ki a tálcán?

ⓑⓣⓩ

(#5) thotzoltan válasza btz (#4) üzenetére


thotzoltan
tag

90-100 Mbits közt..
egy 5G-és Sagemcom van..

(#6) btz válasza thotzoltan (#5) üzenetére


btz
addikt

Megnéztem én is a laptopod specifikációja szerint gigabites ethernet portal rendelkezik, a segemcom szintén.
De ezt írtad: "a vezetékes realtek PCIe FE Family controller"... Az FE ebben azt jelenti hogy Fast Ethernet, azaz 100 mbps. PCI GE Family controller kéne írjon a rendszer. A legújabb driver van feltéve a hálókártyához?
Win7 oprendszer van rajta? (A gyári specifikáció szerint ezzl adják ki a típust). Azt a halózati adapter tulajdonságaiban biztos lehet állítani 100/1000 között, már ha jó a driver. Ha ezek mind be vannak lőve, akkor is még lehet gond a kábel miatt, mert arra alkalmas minimum CAT5e kábel kell.
Tehát összefoglalva: Megfelelő driver, Megfelelő beállítás az adaperbeállításoknál, Megfelelő cat5e típusú UTP kábel.
Ha így sem jó, akkor a gyáritól eltérő hálókártya is lehet benne, volt már rá példa, hogy egy gyári cuccot kicseréltek egy laptopban, de a tulaj elfelejtette megemlíteni, hogy nem rég kicseréltek benne ezt azt, úgyhogy nem azok a driverek kelletek, amit a gyártó ajánl a specifikáció szerint.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#7) thotzoltan válasza btz (#6) üzenetére


thotzoltan
tag

Win 10 van rajta,de rákeresek a Dell oldalán...

(#8) btz válasza thotzoltan (#7) üzenetére


btz
addikt

Win 10-et nem használtam még, de nem hiszem, hogy sokmindenben eltér a dolog a win7-hez képest. Ott is adaptereket lát a win és azokhoz tartozó beállításokat kell megnézni.

ⓑⓣⓩ

(#9) thotzoltan válasza btz (#8) üzenetére


thotzoltan
tag

túl vagyok rajta..addig nem zaklattalak benneteket..:(

(#10) btz válasza thotzoltan (#9) üzenetére


btz
addikt

Egy frisebb drivernek próbálj meg utána nézni. Sajnos ez így eléggé X-akta.

ⓑⓣⓩ

(#11) RtgLaci


RtgLaci
tag

Nagyon jó, korrekt írás.
Én most szembesültem mérési problémákkal. A T-Home internetem "felturbózták" 500 MBitesre, ami azzal kezdődött, hogy a házba bejövő vezeték csatlakozóját azonnal lecserélték és az új Sagemcom modembe menő F csatlakozót is. Ezek után a szerelő srác megmérte a sebességet a saját Lenovo laptopján (persze a wifit lekapcsolva, minden mást kihúzva a modemből) és kb. 530-540 között megvolt a download sebesség. Ezután én is rádugtam direktbe az egyik asztali gépet és 200-300 közötti lett a mérés. Rádugtam a másik szintén asztali gépet (I3-as) és kb. ugyanaz a 200-320 közötti érték adódott. A szerelő szerint lehet hálókártya drájver a baj, majd frissítsem őket és elment. Én frissítettem, mindkét gépben alaplapi Realtek GBE Family LAN kártya van, de a frissítéstől semmi nem változott. Aztán kölcsönkértem az egyik kollégámtól egy PCI-s Gbites INTEL hálókártyát, beletettem az egyik gépbe, letiltottam az alaplapi LAN-t és láss csodát, mindjárt 480-ig felment a letöltés. Ebből azt a következtetést vagyok kénytelen levonni, hogy az alaplapi körömnyi méretű hálókártyák -bár hiába gigabitesek - nem jól muzsikálnak nagyobb sebességen. Most veszek normális hálókártyát a többi gépembe is :)

Angol nyelvleckéket adok - veszek :) <<Xiaomi Mi 10T... :)>>

(#12) btz válasza RtgLaci (#11) üzenetére


btz
addikt

Attól, hogy alaplapiak még nem kéne hibásan működniük. Persze az sem mindegy hogy kínai noname cucc vagy valami szintén kínai de márkázott.

ⓑⓣⓩ

(#13) RtgLaci válasza btz (#12) üzenetére


RtgLaci
tag

Persze hogy nem kéne... Gigabyte alaplapok. Én sajnos ezt tapasztaltam: egy PCI-be dugott "rendes" hálókártya sokkal jobban teljesített. Tehát jogtalanul szidtam volna a szolgáltatót, hogy nem biztosítja az előfizetett sávszélességet, pedig az én eszközöm nem igazán jó.

Angol nyelvleckéket adok - veszek :) <<Xiaomi Mi 10T... :)>>

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.