Hirdetés

2021. április 10., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) atike


atike
nagyúr

Új értelmet kap a bottal verés... :DDD ;] :P

(#2) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Már hosszu evek ota botok/algoritmusok kereskednek a tozsdeken, illetve az arfolyam manipulalasa benne van a legnagyobb "jatekosok" eszkoztaraban, akiknek van eleg penze ehhez. Masok meg az Internetet es a kovetoiket felhasznalva erik el ugyanaz, influencerkent. Musk ellen volt mar nem egy vizsgalat, amikor a sajat cegei reszvenyeit terelgette ilyen modszerekkel. Gondolom a bitcoin eseten nem vizsgalodnak, sot talan nem is tartozik a Tozsdei felugyeletek ellenorzese ala. Nincs mogotte se ceg, se orszag, igy karosult se igazan, aki forszirozna a vizsgalatot.

Ezt csak azert irtam le, hogy nincs ertelme mutogatni a GameStop ugyeben, mert ha voltak is ilyen botok, azok a szokasos uzletmenet ala tartoznak, kimondva vagy kimondatlanul. A kulonbseg csak annyi, hogy most a penzes manipulatorok huztak a rovidet, akiknek van eleg politikai es anyagi ereje, hogy vizsgalatot inditsanak.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#3) Ryu


Ryu
tag

"Redditen keringő tartalmakat a vállalat szakemberei nem tanulmányozták"

Tudtommal ott verbuválódott a csapat, akik a short pozícióba helyezkedő befektetői cégek ellen intéztek magasztos támadást. Elég meredek a forrást kihagyni.

"Azt ugyanakkor kijelentették, hogy több tízezernyi olyan bot van a közösségi oldalakon, amelyek célja, hogy népszerűvé tegyenek egyes részvényeket vagy kriptopénzeket."

... vagy egyéb más terméket, olykor politikai nézetet. Újdonság?

"Az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálata is tart"

Lesz min lamentálni, csak kérdés, hogy mire/kire húzzák a vizes lepedőt.

Ez így elég erőtlen és valahogy értelmetlen elemzés.

[ Szerkesztve ]

(#4) oszi666


oszi666
őstag

én ugyan nem vagyok infós, de nekem is röhögnöm kell azon ahogy a szakemberek rácsodálkoznak, hogy botok befolyásolják a közvéleményt.
kíváncsi vagyok mi lesz a vége az egész vizsgálódásnak, találnak-e valami törvénytelent / rá tudják-e húzni valamire hogy törvénytelen

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#5) Alert89 válasza oszi666 (#4) üzenetére


Alert89
tag

Nincs itt semmiféle valós csodálkozás, valaki fejesek vagy buktak vagy nem tetszik nekik, hogy mások is pénzhez jutottak és most ilyen primitív és naiv indokokkal "vizsgálódnak". Érdekes, a nagy tőzsdei krachok valós felelőseit azóta sem sikerült kézre keríteni, na vajon miért?

(#6) janeszgol válasza Alert89 (#5) üzenetére


janeszgol
veterán

Pontosan. Vajon a nagyfiúk használnak botokat manipulációhoz?

(#7) azbest


azbest
félisten

No és a cnbc és a többi tőzsdemanipulátor csatornák csak a hedge fundokkal működhetnek együtt?

Tigerclaw: a poén, hogy Musk-ot azért rángatták, mert a tőzsdei manipulátorok árfolyampumpálása ellen szólt és ezzel megkárosította a "befektetőket".
A cnbc meg folyamatosan a tesla halálát terjeszti és midnenféle fudokat hoz le. Még régi interjúkat is, aminek a tartalmát korábban bírósági eljáráson cáfolták meg. De azért mégis lehozzák újra és újra.

Az egész tőzsde egy szánalmas vicc.

[ Szerkesztve ]

(#8) Zirowe


Zirowe
nagyúr

A Redditen keringő tartalmakat a vállalat szakemberei nem tanulmányozták.

Tehát akkor gyakorlatilag nem néztek semmit, hiszen az egész onnan indult.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#9) wintikek válasza Zirowe (#8) üzenetére


wintikek
tag
LOGOUT blog

Minek vették volna figyelembe? Csupán 2 hónap alatt 8+ millió új feliratkozója volt a subredditnek... :))
[link] :U

Nem akarok nagyképű lenni, de 10 éve mindig elsőre sikerült bedugni minden USB eszközt...

(#10) gabor7th


gabor7th
addikt

Igazából három hullamba növekedett az árfolyam, múlt héten is volt, hogy több mint 100%, egy másik nap meg több mint 250% emelkedés is volt, ez utóbbi csak nap közben.

Az elmélet az, hogy a hedge fundoknak kellett visszavásárolni a részvényéneket, mert amúgy bajba kerültek volna. Erre lehetnek előre beállított értékék és ezt lehet talán "robotoknak" nevezni, de ebben semmi új sincs.

Az első hullámnál volt, hogy egy nap többször ugrált kb. nulla százalékra aztán fel több mint százra és aztán ez újra és újra.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.