Nekem is az egyik kedvencem a Cabernet Sauvignon.
Artengo TR 990 Pro
(#1) rootkiller
Nekem is az egyik kedvencem a Cabernet Sauvignon.
Artengo TR 990 Pro
Mostanaban en is egyre tobb chilei borral talalkozom, es nagyon bejonnek. Raadasul joval olcsobbak mint a hasonlo tudasu konkurencia.
Epp egy Dos Hermanos Cabernet Merlot-on "vagyok tul", kellemeset csalodva. Oda kell figyelni a chilei borokra...
Saor Alba
A cabernet nálunk is nagyon kedvelt bor.
Időnként, és váltogatva szoktam vásárolni, az egyik a
Francia, J.P. CHENET cabernet-syrah-ja, a másik bor, az
Ausztrál HARDI'S BIN343 cabernet-syrah, mindkét bor ízvilága hasonló,
de a földrajzi távolságukból eredően, mind kettőben más beltartalmi értékek lelhetők fel.
Gyönyörű gyümölcsös illat, és bársonyos teltség jellemzi minkét bort.
B.Ú.É.K!
bizony bizony, Chilebol, Del-Afrikabol es Ausztraliabol is pofatlanul olcso, nagyon finom borok kaphatok szinte mindenhol. Felemas erzessel issza azert az ember, az izlelobimbok lelkesednek, de ott van azert a kisordog, hogy a nagyon kivalo ar/ertek mogott a joval megengedobb szabalyozas is ott van, nem jo belegondolni, hogy mi mindent engednek arrafele a borba keverni, es hogy mondjuk a kellemes barrique vanilias, fustos, fas izvilagot egyaltalan nem elegans csipszezessel oldjak meg... Nomeg minden ilyen palack fincsi borocska 1-1 koporsoszeg az amugy is szar helyzetben levo magyar pinceszetek koporsojaba. De azert 1 Montes cabsav barmikor barhol!
"szép gliceringallérral rendelkező" - ez mit takar nálad? Mivel ha jól tudom a glicerin csak bizonyos határig megengedett használni. Idehaza is ebből nagy botrány volt.
Ahogy megforgatod a pohárban, lustán forog, szép gallér alakul ki.
tudtommal a glicerin a bor természetes része, jó bornál nem kell használni, szart viszont jól fel lehet vele javítani.
edwen: Nekem a nagy csalódás az, hogy pár ritka kivételtől eltekintve nem érzem versenyképesnek a magyar borokat. Mondjuk az osztrák/német jellemzően mégszarabb oszt mégis van piaca...
éshát igen Ausztrál/Chilei borok nagyon feljöttek, hozzák a szintet.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Ez így van, a glicerinezés csak a szokásos "tablettás" biznisz egyik ága. Említhetném még a cukrozás is, tőlünk délebbre értelemszerűen nem szokás - és nemcsak az időjárás miatt.
Ausztrális, Dél-Afrika, Chile: minden adott, és úgy fest, megtanultak bort is csinálni.
Szóval ez azt jelenti, hogy sok van benne, ha nyomot hagy? Nem értek hozzá, nem vagyok borszakértő ezért kérdem.
Dare2Live: a sok glicerinnel még súlyos bajt is okozhatnak.?
[ Szerkesztve ]
Nem jelenti ezt. A lényeg, hogy a "szoknya" szép, hosszan megmaradó.
Egészen pontosan ha a pohár falán a "megpörgetett" bor után átlátszó csíkok (glicerin) látszanak, akkor azt mondjuk, hogy "koronája van a bornak". Ez testességre utal.
Normálisan nem kell glicerin a borba, de van, aki beleteszi, mert ettől javul a lőré.
[ Szerkesztve ]
Jó magam bor vidéken lakom, amíg évente uszkve 800.000 hektoliter olasz bort hoznak a nyakunkra nem is lesz változás, nálunk magyaroknál, még mindig minden, az ön feladásról szol, sajnos!
"Jó magam bor vidéken lakom, amíg évente uszkve 800.000 hektoliter olasz bort hoznak a nyakunkra nem is lesz változás, nálunk magyaroknál, még mindig minden, az ön feladásról szol, sajnos!"
az szólna az önfeladásról ha nem hoznánk. Ki akar gyengébbet drágábban venni?
Jól mutatja a minőségbeli difit, hogy a behozott olasz borból mi is lett pikkpakk anno? Hát magyar 2*es árért. És még úgy is megállta a helyét.
és gondolom most is ez a helyzet, nem véletlen írsz döbbenetes 800.000hlt.....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Ez nem feltétlen van úgy ahogyan írod!!!
A magyar szőlő termelőnek felkopik az álla, ennek utána meg kivágja a szőlőjét, uniós támogatásból, mi is lesz ennek a vége???
De most nem ez volt az alap téma, írjunk inkább jó borokról!
Helyszíni riport Borvilág: Chile - Viu Manent borászat