Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rootkiller


rootkiller
őstag

Nekem is az egyik kedvencem a Cabernet Sauvignon.

Artengo TR 990 Pro

(#2) lenox


lenox
veterán

Mostanaban en is egyre tobb chilei borral talalkozom, es nagyon bejonnek. Raadasul joval olcsobbak mint a hasonlo tudasu konkurencia.

(#3) Solten


Solten
addikt

Epp egy Dos Hermanos Cabernet Merlot-on "vagyok tul", kellemeset csalodva. Oda kell figyelni a chilei borokra... :K

Saor Alba

(#4) Edween


Edween
őstag

A cabernet nálunk is nagyon kedvelt bor.
Időnként, és váltogatva szoktam vásárolni, az egyik a
Francia, J.P. CHENET cabernet-syrah-ja, a másik bor, az
Ausztrál HARDI'S BIN343 cabernet-syrah, mindkét bor ízvilága hasonló,
de a földrajzi távolságukból eredően, mind kettőben más beltartalmi értékek lelhetők fel.
Gyönyörű gyümölcsös illat, és bársonyos teltség jellemzi minkét bort.

B.Ú.É.K!

(#5) fene_vad


fene_vad
senior tag

bizony bizony, Chilebol, Del-Afrikabol es Ausztraliabol is pofatlanul olcso, nagyon finom borok kaphatok szinte mindenhol. Felemas erzessel issza azert az ember, az izlelobimbok lelkesednek, de ott van azert a kisordog, hogy a nagyon kivalo ar/ertek mogott a joval megengedobb szabalyozas is ott van, nem jo belegondolni, hogy mi mindent engednek arrafele a borba keverni, es hogy mondjuk a kellemes barrique vanilias, fustos, fas izvilagot egyaltalan nem elegans csipszezessel oldjak meg... Nomeg minden ilyen palack fincsi borocska 1-1 koporsoszeg az amugy is szar helyzetben levo magyar pinceszetek koporsojaba. De azert 1 Montes cabsav barmikor barhol!

(#6) TK36


TK36
aktív tag

"szép gliceringallérral rendelkező" - ez mit takar nálad? Mivel ha jól tudom a glicerin csak bizonyos határig megengedett használni. Idehaza is ebből nagy botrány volt.

(#7) Gubro válasza TK36 (#6) üzenetére


Gubro
senior tag

Ahogy megforgatod a pohárban, lustán forog, szép gallér alakul ki.

(#8) Dare2Live válasza TK36 (#6) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

tudtommal a glicerin a bor természetes része, jó bornál nem kell használni, szart viszont jól fel lehet vele javítani.

edwen: Nekem a nagy csalódás az, hogy pár ritka kivételtől eltekintve nem érzem versenyképesnek a magyar borokat. Mondjuk az osztrák/német jellemzően mégszarabb oszt mégis van piaca... :)
éshát igen Ausztrál/Chilei borok nagyon feljöttek, hozzák a szintet.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#9) Gubro válasza Dare2Live (#8) üzenetére


Gubro
senior tag

Ez így van, a glicerinezés csak a szokásos "tablettás" biznisz egyik ága. Említhetném még a cukrozás is, tőlünk délebbre értelemszerűen nem szokás - és nemcsak az időjárás miatt.

Ausztrális, Dél-Afrika, Chile: minden adott, és úgy fest, megtanultak bort is csinálni.

(#10) finest


finest
őstag

[link]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#11) TK36 válasza Gubro (#7) üzenetére


TK36
aktív tag

Szóval ez azt jelenti, hogy sok van benne, ha nyomot hagy? Nem értek hozzá, nem vagyok borszakértő ezért kérdem.

Dare2Live: a sok glicerinnel még súlyos bajt is okozhatnak.?

[ Szerkesztve ]

(#12) Gubro válasza TK36 (#11) üzenetére


Gubro
senior tag

Nem jelenti ezt. A lényeg, hogy a "szoknya" szép, hosszan megmaradó.
Egészen pontosan ha a pohár falán a "megpörgetett" bor után átlátszó csíkok (glicerin) látszanak, akkor azt mondjuk, hogy "koronája van a bornak". Ez testességre utal.

Normálisan nem kell glicerin a borba, de van, aki beleteszi, mert ettől javul a lőré.

[ Szerkesztve ]

(#13) Edween válasza Dare2Live (#8) üzenetére


Edween
őstag

Jó magam bor vidéken lakom, amíg évente uszkve 800.000 hektoliter olasz bort hoznak a nyakunkra nem is lesz változás, nálunk magyaroknál, még mindig minden, az ön feladásról szol, sajnos! :(((

(#14) Dare2Live válasza Edween (#13) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"Jó magam bor vidéken lakom, amíg évente uszkve 800.000 hektoliter olasz bort hoznak a nyakunkra nem is lesz változás, nálunk magyaroknál, még mindig minden, az ön feladásról szol, sajnos!"

az szólna az önfeladásról ha nem hoznánk. Ki akar gyengébbet drágábban venni?
Jól mutatja a minőségbeli difit, hogy a behozott olasz borból mi is lett pikkpakk anno? Hát magyar 2*es árért. És még úgy is megállta a helyét.
és gondolom most is ez a helyzet, nem véletlen írsz döbbenetes 800.000hlt.....

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#15) Edween válasza Dare2Live (#14) üzenetére


Edween
őstag

Ez nem feltétlen van úgy ahogyan írod!!!
A magyar szőlő termelőnek felkopik az álla, ennek utána meg kivágja a szőlőjét, uniós támogatásból, mi is lesz ennek a vége???

De most nem ez volt az alap téma, írjunk inkább jó borokról! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.