Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyrész epigenetikáról beszéltél, ami kifejezetten a nyugati tudomány része, nem valami indiai misztikum
Talán Fraudi elszólás részedről, de: én úgy fogom fel, hogy van valami létező dolog, amit ez egyik kultúra így nevez, a másik meg úgy. Ettől még létezik, nem a mi tudományunk része. Ez a valami a felmenők élményének genetikai lecsapódása és átörökítése, amiről mi csak ~1,5 évtizede tudunk, míg keleten van rá ősi praktika, hogy megszabaduljon tőle az ember! Nem ugyan az. -
Értem én, csakhogy nem jegyzetelek, szóval már nem tudom linkelni az idevágó dolgokat. Az irodalomban nem szerepelnek ezek a jógi praktikák; sőt, már az is szokatlan, hogy a jógi kultúra magvasabb dolgairól kiáll egy jógi beszélni az egész világ előtt. Eddig ilyen nem volt tudtommal.
A keleti kultúra egyébként dialektikus, ami azt jelenti, hogy az adott kor nyelvén, az átlagemberek számára érthető módon beszélnek a dolgokról, sokszor közösségi formában (rendezvényen). Ebből adódóan a sok info a YT-on érhető el, nem leírva.A tudományos publikációk - megmondom őszintén -, nem érdekelnek ebben a témában. Ami több ezer éve működik, azon nem változtat, hogy milyen metodikával próbáljuk megérteni.
De itt beszélget a témáról a Harvardiakkal.
tudományos cikk - ahogy lenni szokott: megvizsgálták, de nyitott kérdés, hogy hatás van-e a meditáció és a stressz epigenetikai lecsapódásának visszafordulása közt, vagy valami közös ok van-e a jelenségek mögött...
Ez még idevág -
Nem, ez nem így van! Az összes bűnöm szerintem annyi, hogy nem felelek meg az elvárásaidnak. A keleti kultúra alapjaiban másként működik, mint a nyugati. Hiába vársz el tudományos igényességet, mert a tudományos gondolkodásmód 500 éves nyugati találmány. Több ezer éves kultúráktól idegen.
A "csávónak" nézz utána szerintem, mert nem akárkicsoda - még ha nincs is kitömve diplomákkal.
Nem értem azt sem, mi alapján várod el, hogy egy doktori igényességével bármilyen szakirodalmat vagy bizonyítékot összeszedjek helyetted. A fórum beszélgetésre való, nem arra, hogy minden topikban ugyan azon a számonkérő, ledorongoló egóval oszd az észt.Eddig, akit ez a kultúra érdekelt, ki kellett utaznia Indiába. ma már elérhetők róla anyagok, de nem mndom, hogy egy linkgyűjteményből hirtelen felokosítható akárki is. Maga az alap működési logika is más: a kultúra megmutatja, hogyan tapasztalható meg, amiről beszélnek. Nálunk meg a kultúra tanít, de csak tudás lesz belőle, tapasztalat a legtöbbször nem.
-
-
pusszycat
nagyúr
Van ami biztosan létezik és megmagyarázhatatlan az előérzet, megérzés ez ikreknél és állatoknál fokozatabban igaz. Pl. egy volt kutyámmal sétáltam egy erdőben már beteg volt, sétálás közben többször előfordult, h megállt és egy irányba nézet, szagolt. 2 hónap múlva oda lett temetve. De ez csak több hónap múlva jutott eszembe mert akkor nem tulajdonítottunk neki jelentőséget. Még mindig borzongok ha arra gondolok, h ő tudta előre.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mi lett volna ha?Életünk döntéseink sorozata. Mi lett volna, ha 10 éve másként döntünk? Naponta 35 000 döntést hozunk....
- Óvodások homokozója
- Politika
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest